Дискова херния - 3

• 220 302
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Nepukistka С ЯМР на глава или гръбнак!
+ лумбална пункция  Crazy ooooh! за изключване на Лаймска болест  Sick

Симптоми имах много  ooooh! ама ще стане много извън темата  Blush Хвърли един поглед тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534164.15 Hug

# 106
kris 71 споменах ти че съвета ми е да почнеш някакви упражнения. НЯКАКВИ . Каквито са ти възможни в състоянието в което си. Мога да ти пратя схеми на такива, но не съм лекар и не мога да ги съобразя с конкретното ти състояние.

Ако някой се интересува от упражненията да ми пише c_i@abv.bg
Не знам как да ги кача във форума, но съм скицирал схематично човечета и съм описал подробно всяко едно упражнение  Embarassed

Болки които се местят в гърба, отдолу нагоре или обратно от вратът ...... БЕХТЕРЕВ Трудно доказуемо с изследване, при мен се съмняват за такова но все още не съм го изследвал с кръв, а изследването дава само 90% сигурност. Бехтерев не изключва дискови промени, хернии или раздвижване на дисковете. Но те сгъва непрекъснато в продължение на години докато не те сгъне на 90 градуса. Единственото лечение , а то е по-скоро поддържане, са упражненията за възстановяване и запазване на гъвкавостта на гръбнака.

# 107
Здравейте. Днес реших да се регистрирам, защото и аз съм от вашата група - с дискова херния на L3-L4, която се оказа много голяма. Случи ми се за пръв път и бях шокирана, изумена, изплашена и безпомощна. Изчетох всичко по форумите. Ходих в частни и държавни клиники при различни лекари. Бях и в "Гръбначния център", от който изобщо не съм във възторг, въпреки че ме прегледа самият шеф на клиниката. Изживях един голям кошмар, една страшна болка и мислех, че така ще си остана завинаги. Болката започна в кръста, после слезе в десния крак и не можех нито да ходя, нито да спя, нито да седя, място не можех да си намеря, а сълзите напираха сами. Биха ми 17 инжекции, пиех по една шепа лекарства на ден и болката не минаваше. Случайно научих за клиниката по физиотерапия на д-р Михайлов на пл. Македония в София и отидох там. Той ме прегледа и каза, че имам нужда от физиотерапия и че тази болест не се лекува с лекарства. Започнах да ходя там всеки ден, направих 10 процедури и постепено болката утихна. Вече можех поне да стъпвам на крака си, а след няколко дни болката изчезна. Биха ми естествено и кортикостероиди, но явно без тях не може. Сега живея в стрес да не се повтори този ужас отново. Тук прочетох за хомеопатични инжекции, но невролозите и неврохирурзите, с които говорих категорично отричаха тези лекарства. Не разбрах защо ги отричат - не знаеха за тях или просто не вярват на този вид лечение. Отдавна исках да се регистрирам и да споделям преживяванията си с хора, които имат същите проблеми.

# 108
Здравейте ще помоля всеки който може да бъде полезен с някакъв съвет да ми го даде.
Майка ми има дисковахерния от няколко години.Ходила е на какви ли не процедури,инжекции,санаториуми и така нататък,но нищо не и помага.Чувства се малко по-добре само понякога ,когато прави гимнастика.Също така си слага някакви свещички ,които спират болката,но за кратко.
Преди 2 години си направи ядреномагнитен резонанс и на него както казах излезе,че има дисковахерния.Проблемът идва от там,че сме ходили при какви ли не специалисти и всички казват,че проблема и бил нищожен,нямало и почти нищо и всеки трети на нейната възраст (47г.) бил с нейния проблем.Дори неврохерурзите при които ходи и казват,че не е за операция и по-добре да не се пипа.
Проблемът е обаче,че тя не може да стои права повече от 10 минути,не може да стои седнала на стол,не може да вдига нищо над 0,5кг.Разбира се не може да върши и никаква физическа работа.
Преди  2 дни направихме нов ядреномагнитен резунанс ,който пък показа,че имала и 4мм приплъзване на някакви прешлени.Днес пак ходи при специалист,който пък отново и каза,че не трябва да се пипа и ,че нищо кой знае какво и нямало.Това приплъзване го имали много хора и в по-голяма степен.
Майка ми ме помоли да попитам тук дали някой може да изкаже мнение за биотерапевти,защото май само това още не е пробвала и се чуди дали би могло да помогне,а не искаме да пръскаме повече пари излишно,защото каквото имахме вече беше изхарчено ... изглежда безсмисъл.
Наистина моля за помощ,защото положението е много сериозно Simple Smile Щом докторите не могат да открият какво точно и има и откъде идват тези силни болки накъде да поемем не знам  ooooh!

(Само да кажа,че тя няма болки нито в краката ,нито където и да е друго място освен кръста.Лекарите когато иде на преглед я карат да прави някакви стойки ,който явно хора със силно развита дискова херния не могат да правят,а тя ги прави.Изправя се на пръсти без болки,но .... ) Това е.Благодаря на отзовалите се.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 23:54 от BlagovestHristov

# 109
малко инфо относно инжекциите Дискус: лекар ортопед, който работи в Германия, но почти всяка събота преглежда пациенти в един мед. център в София - Царско село, Евро-Вита,  казва се д-р Василев, за Дискус спомена, че трябва да се бие в определено място, не и в дупето, като преди това се прави курс с Цел-С - също хомеопатично средство. Тази схема се споменава и в няколко руски сайта.

След като ходите на прегледи, пробвайте и при този доктор -   преглежда гърба, краката, евентуално падналите сводове, защото всичко е свързано и оказва свое влияние, препоръчва изследвания за уточняване на диагноза.  Става с предварително записване, но питайте и за таксата.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 20:26 от svetlana_ua

# 110
във форума видях някъде да се споменава с добро Бай Георги от квартал Аспарухово във Варна. Чух много добри отзиви за този човек именно във връзка с помощта, която оказва при дх.

# 111
във форума видях някъде да се споменава с добро Бай Георги от квартал Аспарухово във Варна. Чух много добри отзиви за този човек именно във връзка с помощта, която оказва при дх.

От сигурен източник знам, че метода му 10 процедури по 20 лв. работи само в негова полза. Иначе досега да го бях посетил и аз отдавна.

Между другото, tishoo, сега те видях на клиповете и ми се виждаш много свестен човек (да ти е живо и здраво и детето Peace). Не знам защо се заяде преди с мен, излезе че един вид се оплаквам за няма нищо, че ти имаш наистина сериозен проблем, което е така явно и ми стана кофти като ти прочетох историята, но малко стана така че аз се оплаквам пък едва ли не нямам проблем. Не съм от хората, които се успокояват с това че има и по-зле от тях, даже въобще този начин на мислене ми е непонятен.

ПП. И защо си помислихте че съм се оплаквал на някой за нещо си така и не разбрах newsm78 Оттам и се нахвърлихте всички върху мен. 

# 112

От сигурен източник знам, че метода му 10 процедури по 20 лв. работи само в негова полза. Иначе досега да го бях посетил и аз отдавна.

жалко, нмакар че всичко е възможно. Може би има още хора с мнение за този лечител.

# 113
  • София /Абсурдистан
Някой купил ли е тази книжка вече и заслужава ли си http://www.amazon.com/Mindbody-Prescription-Healing-Body-Pain/dp … reader_0446675156
Възможно ли е да се намери тук или направо да я поръчам от сайта?
Аз от 1-ви пък влизам в болница, този път в ревматологията  Tired

# 114
diplodon,всички тук сме свестни Wink.Едва ли ще намериш във форума друга тема в която да има  толкова отзивчиви хора като нас.Ей каква реклама си изпрасках Joy
Никой не е имал нищо срещу теб Hug.Не знам дали си разбрал,но съм си писала с тебе в друг форум и под друго име.... Wink
BlagovestHristov ,това,че няма болки в краката е добре.Преплъзването на прешлените е проблем който  не трябва да се подценява,не при всички се налага операция.Ако листезата е в по-лека форма,може да си кара така с гимнастика примерно.Понякога самото приплъзване води до дх.Гимнастика е моят съвет,не че спре да я боли или ще се излекува,но може да облекчи положението.
Аз съм се навила да си купя книгата...толкова я хвалите,че събудихте любопитството ми newsm78

# 115
# 116
  • София /Абсурдистан

Дали е същата с тази http://dox.bg/files/dw?a=171f7ac72d
Качих я тук, но е на английски /ако е същата?/.

# 117
Светлана,ти прочете ли я?Мислиш ли,че книгата може да помогне и при други здравословни проблеми?

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 23:36 от aha

# 118
  • Другата България

Не знам дали си разбрал,но съм си писала с тебе в друг форум и под друго име.... Wink

И аз, и аз Embarassed Embarassed

# 119
Няма как да разбера при положение че никовете ви очевидно са различни. Иначе баш ми се нахвърлихте, когато сте си мислили че аз съм се оплаквал на Мод и той се е намесил в темата. aha, специално от теб имаше и ироничен коментар, когато обяснявах къде какво ми е открито и ти ми каза, цитирам по памет "да, то лечението на всяко ниво става с различни хапчета". Много съм алергичен към иронията Simple Smile Можете да кажете все пак къде сте ми писали, ако искате на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт