Дискова херния - 3

• 220 352
  • 740
  •   1
Отговори
# 150

Кой се е справил трайно с дисковата херния без операция?

newsm78 "Трайно" е относително понятие когато говорим за ДХ.За някой трайно е 1 година, но за други може да бъде 3 дни.......зависи кой колко го е боляло. ooooh!

Това "трайно" ме накара да се усмихна. Трайно се вслушвам във всеки симптом който ми се стори че се появява и почвам да действам веднага против него.

# 151
Ако 3години се смята за трайно Laughingто аз съм се справила трайно с проблема дх.За времето след операцията съм нямала кризи,не съм стигала до инжекции.На 2,3пъти ми се е налагало да ползвам болкоуспокояващи.Единият път беше след балнеосанаториум,не,че болките са били непоносими,но ме беше страх да не стане по зле.Разбира се не липсват неразположения в крак и кръст,но минават след почивка при мен,не след гимнастика  Naughty

# 152
kade i kak stava tazi ozonoterapij, predstoi mi pribirane za 10 dni v bg, kam kakav lekar trjbva da se obarna za takava prozedura? Za protokola ne sal zdravno osigurena v bg.Ne govorim po zdravna kasa imam predvid.
kris71, не си давай парите за озонотерапия. По-добре намери кинезитерапевт и ходи всеки ден да ти показва правилни упражнения. Мое лично мнение.

# 153
  • Русе
Тъй като не ме свърташе на едно място и снощи, и днес, с мъжа ми отскочихме до Търново при лекар, който се занимава с мануална терапия - категорично ми каза, че съм за операция и не ме пипна. Не бях с нагласа да ме намества или изпуква, просто исках да чуя мнение на лекар, който не е хирург. Насочи ме към Сф, към професор Бусарски и екипа му, каза, че там разполагали с най-добрата техника.
Озонотерапията също я обсъдихме, но мнението му беше, че хернията трябва да е прясна и не голяма, за да има някакъв ефект.

# 154
Отдавна не бях влизал.
Кой е Търновския лекар?
Не бях влизал от година тук - чуствам се добре и разбира се зарязах тези, които ги боли. Съвсем случайно влязох в поща, която не ползвам вече и открих много съобщения от форума. Явмно има хора които са ме чули и се чувстват добре.
Моята формула е Сарно + едни упражнения, които ще линкна по-късно!

# 155
  • Русе
Отдавна не бях влизал.
Кой е Търновския лекар?
Не бях влизал от година тук - чуствам се добре и разбира се зарязах тези, които ги боли. Съвсем случайно влязох в поща, която не ползвам вече и открих много съобщения от форума. Явмно има хора които са ме чули и се чувстват добре.
Моята формула е Сарно + едни упражнения, които ще линкна по-късно!
Дано не те боли и занапред. Търновския лекар е доктор Чергиланов, анестезиолог, но се занимава и с мануална терапия. За мен беше ценно да чуя мнението му. Peace

# 156
  • София /Абсурдистан
Аз за разнообразие съм и със съмнение за болест на Бехтерев, като че ли са ми малко 3 броя ДХ, надупчените прешлени и артрита Confused След болницата другата седмица, когато ще уточняват имам ли го Бехтерев или не, обаче искам да кажа "майната му всичко" и да отида до морето за 2 седмици. Късметлийка съм, че имам лекар в къщи със специалност физиотерапия и рехабилитиция + иглотерапия. Държи ме изправена и в кондиция. И с минимум болка, на моменти почти и без нея. Затова пък ежедневно съм набодена като таралеж  Grinning Та смятам към 20 -ти да ида и да се цопна в морето, пък каквото ще да става.

# 157
Това е най доброто решение на проблема  Hug

Бехтеров........3 ДХ, артрит.......надупчени прешлени..... newsm78 Много е вероятно но дано не е  Praynig Как височината на дисковете?

В началото и аз бях със съмнения за Бехтеров   ooooh! Crazy

# 158
Не се шашкай веднага за бехтерев, и на мен ми го повтарят , но аз така и не направих изследване на кръвта , което е все пак САМО 95% сигурно. Важни са упражненията при бехтерев. А и щом си имаш мъж терапевт, значи няма изобщо да се притесняваш. Всяка вечер масажи, иглички и всичко друго.  Laughing

# 159
  • София /Абсурдистан
Всяка вечер масажи, иглички и всичко друго.  Laughing
E то така става, затова и съм на крак  Simple Smile Другата седмица в болницата ще се установява за Бехтерев дали го имам или не. Дано да не е това, че иначе лошо.
За голяма моя изненада разбрах, че касата не поема почти нищо когато става въпрос за РА. А самите ревматолози  пък повечето и не работят с нея. Всички изследвания + лечението са много скъпи.
За височината на дисковете не знам каква е. Лекарите си говорят с половинката като с колега и аз си стоя в ъгъла все едно ме няма, на мен нищо не ми казват ... Само разбрах, че цялата беля с ДХ и другите екстри са от РА, това е провокирало всички увреждания. Като питам от къде се взе толкова агресивен артрит,че чак такива поразии са станали, само свиват рамене и казват нещо от рода на "с автоимунните знаете как е, не може да се каже нищо със сигурност". То това и аз го знам, ама ... Tired

# 160
Огнян, здравей! Мога ли да ти задам няколко въпроса във връзка с твоята история и лечението ти по Сарно?
След постинга на Gemella (ако не се бъркам) преди около две седмици, която искаше да ти благодари за информацията за книгата на Сарно, реших да се поинтересувам от отзивите за тази книга тук в Щатите, където живеем. Както писах в темата и преди, почти всички, писали в Амазон, се бяха излекували от болката. Запалих се сериозно и купих книгата на английски. Мъжът ми е с дисковата херния, той прочете книгата, аз я чета по малко, тъй като не разполагам с много време. Всичко звучи страшно логично! Надявам се да има такъв ефект и при него.
Но искам да те попитам две неща, които ми направиха впечатление като те чета: споменаваш за някакви упражнения, но нали Сарно отрича действието на всякакви упражнения, които се правят с цел намаляване или предотвратяване на болката, как ги свързваш нещата? И другото, което искам да те попитам - прочетох старите ти постове във връзка с TMS и книгата на Сарно, и от там разбрах, че всъщност ти си се излекувал от болката след някаква мануална терапия. Имаше ли болки, когато си чел книгата? Как протекоха нещата при теб?

# 161
  • София /Абсурдистан
И аз да попитам - някой поръчвал ли си е книгата от САЩ, от къде точно, как стои въпроса с доставката, за колко време пристига и има ли някакви проблеми?
Мисля да я поръчам заедно с още една, та затова питам.

# 162
  • София
Unknown_lady, книгата я има на български.
Освен, ако не държиш да я четеш на английски...

# 163
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady, книгата я има на български.
Освен, ако не държиш да я четеш на английски...
Българската я купих, но не е тя, имах в предвид тази http://www.amazon.com/Mindbody-Prescription-Healing-Body-Pain/dp … reader_0446675156

# 164
От опита ми в поръчките по интернет и проръчките на милото, минимум една седмица , ако е по куриерска служба, а по пощата от 14 до 20 дена

Общи условия

Активация на акаунт