Дискова херния - 3

• 220 546
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Тренирала съм плуване от първи до единайсти клас, какво странно има.
В последствие напълнях от хормонално лечение, мислех че това е довело до хернията и въобще проблемите с кръста.
Лекарят ми каза, че излишните килограми не винаги са причината.
След ЯМР се видя, че по рождение съм имала изправена лордоза, аз си го обяснявам с това.
Двете извивки горе и долу на гръбнака са естесвените амортисьори, които предпазват от прекалено натоварване прешлените. Е моята извивка я няма, от там са пострадали най - долните прешлени.
С това не ми става по леко ooooh!.
И да ти кажа, не се карам с никого ... всичко правя с цел да се подобря.  Tired
Нищо не съм правила на своя глава, дори идея си нямаш с колко лекаря съм се консултирала и всеки ми казва различно.
Но поне в едно всички са единодушни - спорт.
Аз започнах с най - лекото , но явно наистина бруста не е за мен.

# 331
Тренирала съм плуване от първи до единайсти клас, какво странно има.
В последствие напълнях от хормонално лечение, мислех че това е довело до хернията и въобще проблемите с кръста.
Лекарят ми каза, че излишните килограми не винаги са причината.
След ЯМР се видя, че по рождение съм имала изправена лордоза, аз си го обяснявам с това.
Двете извивки горе и долу на гръбнака са естесвените амортисьори, които предпазват от прекалено натоварване прешлените. Е моята извивка я няма, от там са пострадали най - долните прешлени.
...Нищо не съм правила на своя глава, дори идея си нямаш с колко лекаря съм се консултирала и всеки ми казва различно.
Но поне в едно всички са единодушни - спорт.
Аз започнах с най - лекото , но явно наистина бруста не е за мен.

Няма човек, който трренирал да не си е изпатил. И аз съм бивш лекоатлет, но поне знам, че счупих една летва точно с двата прешлена. Няма начин да няма връзка с бедите ми на по-преклонна възраст.  А колкото до докторите-тук всички сме ставали разногледи от техните съвети и лечения. Моите две кризи например са се случвали след физиотерапия-хората се лекуват чрез облъчване, а аз лягах под ножа... newsm78   
Според мен не спирай с плуването, но леко и само по гръб. и леки упражнения, в легнало състояние. При мен и велоергометъра беше много добро средство за мускулите на краката. но с навеждането внимавай...

# 332
За момента ще се въздържа от всичко ... освен ходене и гимнастика.
Втора операция физически може и да издържа, но психически едва ли. Praynig

# 333
За момента ще се въздържа от всичко ... освен ходене и гимнастика.
Втора операция физически може и да издържа, но психически едва ли. Praynig

Еее, няма да говориш така. Нямаш причини да се притесняваш за втора операция. Наистина трябва да си забравиш на много скрито място негативните мисли и страхове! Сигурно си се преуморила и претоварила, срастванията са нещо нормално за тези операции, може и нещо там да е станало. Но това не е задължително да е с постоянен ефект, повярвай ми! Положителната нагласа след втората операция ми помогна много, за миг не съм си позволила да си и помислям за нови кризи, просто оставих гадния период в далечното минало и се радвам на всяко движение! със страх няма да успееш да се пребориш, всичко е в главата (вече забравих на кого беше заглавието  Embarassed!)

Р.Р. ние двете можеше и на лични да си водим диалота    Thinking

# 334
В диалога е истината , говорим по темата - едва ли пречим на някого.  Simple Smile

# 335
В диалога е истината , говорим по темата - едва ли пречим на някого.  Simple Smile

шегувам се, просто двете изписахме цяла страница  Crazy  дано пък да сме били и полезни на някой.

# 336
  • в сърцето на държавата
Здравейте, момичета!
Съпругът ми има големи проблеми с краката от няколко седмици-не може почти да се движи.
Прочетох за Д-р Ван Пейдзю, (натурален китаец), практикува традиционна китайска медицина.Някой ползувал ли е услугите му???Има ли ЕФЕКТ? Колко е прегледа и масажа и манипулацията???Ще се радвам ако някой пише.

# 337
  • София
Здравейте! Записвам се и аз! От три дни чета темата от началото - без очи останах, да не говорим, че вече ще ме изхвърлят от къщи заедно с компютъра Simple Smile! Имам дискова херния на кръста и две на врата. Много съм зле, но напоследък(е, от три месеца) си помагам с асам масажен гел дяволски нокът(около 4 лв.) и капсули дяволски нокът корен(около 15 лв) - http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=245239  и  http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=249750 . В момента, в който спра едното от двете, не мога да се движа, да не говорим, че болката е убийствена. Май ще се навия за операция, въпреки, че много ме е страх!

# 338
  • София
Да напиша и още нещо, което смятам за важно: ходих в "Клиника на болката" на д-р Богдан Руйчев с огромна надежда! Това специално е за предния пост - ако не сте склонни към плацебо ефект - не си давайте парите по шарлатани. Аз лично съжалявам за отделеното време и средства към поредния мошенник, намерил ниша на пазара. Изказвам лично мнение, с което не ангажирам никого, но твърдо стоя зад думите си! Не е редно да слагам всички под един знаменател, но това си е моето мнение, на което имам право.

# 339
Да напиша и още нещо, което смятам за важно: ходих в "Клиника на болката" на д-р Богдан Руйчев с огромна надежда! Това специално е за предния пост - ако не сте склонни към плацебо ефект - не си давайте парите по шарлатани. Аз лично съжалявам за отделеното време и средства към поредния мошенник, намерил ниша на пазара. Изказвам лично мнение, с което не ангажирам никого, но твърдо стоя зад думите си! Не е редно да слагам всички под един знаменател, но това си е моето мнение, на което имам право.

Добре дошъл  Hug
Не се подлъгвайте по подобни глупусти Peace

# 340
Аз пък съм доволна от д-р Руйчев. За някой шарлатанин, а за други спасител. Същото беше и с русенският мануален терапевт - мен ме вдигна на крака, а комшията ми още го плюе за некадърник.

# 341
  • София
Наскоро гледах някакво интервю с
Влади Въргала. Той се похвали как
при много тежка криза го е оправил
д-р.Чавдар Нинов чрез миопунктура.
Само че, май при този лекар си е
сериозна цифра лечението. Някой
в темата не беше ли споменал
сумата 100лв. на сеанс?

# 342
Аз пък съм доволна от д-р Руйчев. За някой шарлатанин, а за други спасител. Същото беше и с русенският мануален терапевт - мен ме вдигна на крака, а комшията ми още го плюе за некадърник.

Сеансите при д-р Босилков са си жива лотария,имам колега който се беше сгънал на два ката от него и се оправи след 9 месеца със две ходения на Павел баня! Shocked

# 343
преди месец ми напарвиха скенер,и резултата е дискова херния,....искам да попитам дали непременно трябва да се оперирам?всички колеги ми казват да се оперирам веднага щото съм щяла да остана инвалид...страх ме е...моля пишете

# 344
  • София
Относно д-р Руйчев, продължавам да стоя зад думите си! В неговия форум има много благодарствени думи, но като ги изчетох всички, установих, че повечето си приличат като стил на изказ. Аз лично оставих около 300 лв., но това, което не ми хареса, че доктора пунтира преглед при хомеопат - хубаво е, че пита разни неща от миналото ти като заболявания, но така и не разбрах за какво му е да знае за интимния ми живот и то с подробности. Да не говорим, че на пет мои думи се изливаха 20 негови, за това колко е помогнал на този или онзи. Освен това през цялото време ме овикваше - "... не седиш правилно, не стоиш правилно..." и то толкова грубо и стресиращо, че ми идваше веднага да си тръгна. А и самото бодене с игли беше много болезнено, нещо, което при друг иглотерапевт не ми се е случвало. Аз лично продъпжавам да твърдя, че е ерудиран, но смахнат и се очаква най-вече плацебо ефект, отколкото реална промяна. Случайно се засекох с двама други негови пациенти, и те не бяха във възторг, но... надеждата умира последна, нали?

Общи условия

Активация на акаунт