Дискова херния - 3

• 220 537
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
hakama за ЯМР ти трябва невролог да изпрати писмо до НОЙ с искане да те допуснат до изследването, на частно е 240 - 300 лв зависи каде го правиш. ЕМГ е 35 - 45 лв според зависи. за ЕМГ може да си настояваш спокойно пред невролога, има вероятност и да има в кабинета при него или в болницата в която работи. ЯМР снима хрущялите и дава ясна картина на положението, скенера и рентгена ти замазват очите и на теб и на лекуващия лекар  Laughing

Благодаря,
А добре, тази слабост в левия крак (понякога) и болка в лявата част на таза при движение - се предполага засегнат централен нерв - възстановява ли се напълно това?

ПП: Одобрението за ЯМР - колко трае?

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 23:38 от hakama

# 316
Zdrawete.Odavna ne dam pisala no vi 4eta redovno.Spoded men vsicko se vaztanovqva zavisi dali se pazi6 ,samo  ako e mnogo yvreden tozi nerv ,i da se pazi6 trydno stava.A za MR nai mnogo mesec.Az ytre sam na revmatolog  licnata ima samneniq 4e sega imam i ravmatoiden artrit ,poly4ih silni bolki v racete nemojeh ni6to da pipna ili da se dokosna do ne6to taka iztrapnaha i adski boli,posle se za4erviha i leko se podyha,ne wqrvah 4e moje taka da bolqt race.

# 317
И при мен болката е в ляво. Но това е поради по-голямата лявостранна парамедианна "протрузия" Болката се казва че ИРИДИРА, т.е. променя местоположението си.
Може да боли в таза, в бедрото отзад или отстрани, може да е в прасеца горе или в прасеца долу, може да е в стъпалото или да е в няколко от пртъстите на кракът.

Не се успокоявай и не чакай да стане чудо, минавай си физиотерапията, прави упражнения, пийвай си каквото ти изписват. Опитай с ензимите и с Дискус ако решиш.
Ако се уредиш на Ядрения , което ти го пожелавам, ще имаш по-голяма яснота. След 6 месеца ако все още те боли и ако болката все още е голяма може да помислиш за операция, но нека преди това да опитаме и закрепване  newsm47

Когато възпалението почне да отшумява вместо болка остава изтръпване и мравучкане. Пази се от загряване с вода или компреси или лежане на нагорещен пясък с над 38 градуса.

Мима Димова довери се на мнението на ревматолога, стискам ти палци да не е толкова тежка диагнозата  Hug

# 318
Искам да питам Тишо за мнението му за протеолитичните ензими.

След приемът им, състоянието ми беше доста по добро! Опитай няма да съжаляваш а ще ти помогнати за друго  Peace

# 319
hakama,много зависи от доктора който подава документите.На някои им разрешават на деня или най-много до седмица.Хубаво е когато невролога подава молбата,към нея да има консултация и на неврохирург./молба за ЯМР по повод предстояща операция/

# 320
  • София /Абсурдистан
hakama за ЯМР ти трябва невролог да изпрати писмо до НОЙ с искане да те допуснат до изследването, на частно е 240 - 300 лв зависи каде го правиш. ЕМГ е 35 - 45 лв според зависи. за ЕМГ може да си настояваш спокойно пред невролога, има вероятност и да има в кабинета при него или в болницата в която работи. ЯМР снима хрущялите и дава ясна картина на положението, скенера и рентгена ти замазват очите и на теб и на лекуващия лекар  Laughing

Благодаря,
А добре, тази слабост в левия крак (понякога) и болка в лявата част на таза при движение - се предполага засегнат централен нерв - възстановява ли се напълно това?

При всичките ми усилия, които положих, никой така и не ми даде направление за ЯМР. Просто казват, че нямат и това е. Не им се занимава с писане и бумащина, а после и с разкарване да занесат документа, че и да го вземат обратно по-късно. Аз си платих изследването в частен център, струваше 230 лв. ЕМГ-то е супер гадно изследване, че и боли на всичкото отгоре ...
Ако нямаш възможност да отидеш на частно, най-добре е да влезеш в болница за няколко дни и там ще ти е безплатно. На мен в болницата ми направиха изследванията, вкл. скенер и ЕМГ, но за лош късмет ЯМР се развали докато бях там и нямаше как. Значи, дори да си в болница, първо задължително правят скенер и ако там преценят, че проблема е сериозен, чак тогава те пращат на ЯМР, като това изобщо не е задължително да стане. Не може направо ЯМР, не разрешават, защото това е скъпо изследване и болницата също има лимит, или поне на мен така ми казаха.

# 321
Не правете, като мен ... 2 км на басейна вчера и днес цял ден ме боли.
Болките не са силни, но са неприятни и определено съм се претоварила.
От утре почвам комплекса ензими.  ooooh!

# 322
  • София /Абсурдистан
Nepukistka защо дърпаш дявола за опашката ...

# 323
Zdraveite.Minah prez revmatolog  nqmam mai artrit no imam ,pi6ago doslovno ot lista na doktorkata.Kriterii za nacalna OA b-st i krist. atropatiq. Pri jena s kriteri za S_M na karpalniq kanal.Dano se opravq ot lekarstva za6toto nemi se iska i racete da operirvam.

# 324
  • София

Благодаря,

При всичките ми усилия, които положих, никой така и не ми даде направление за ЯМР. Просто казват, че нямат и това е. Не им се занимава с писане и бумащина, а после и с разкарване да занесат документа, че и да го вземат обратно по-късно. Аз си платих изследването в частен център, струваше 230 лв. ЕМГ-то е супер гадно изследване, че и боли на всичкото отгоре ...
Ако нямаш възможност да отидеш на частно, най-добре е да влезеш в болница за няколко дни и там ще ти е безплатно. На мен в болницата ми направиха изследванията, вкл. скенер и ЕМГ, но за лош късмет ЯМР се развали докато бях там и нямаше как. Значи, дори да си в болница, първо задължително правят скенер и ако там преценят, че проблема е сериозен, чак тогава те пращат на ЯМР, като това изобщо не е задължително да стане. Не може направо ЯМР, не разрешават, защото това е скъпо изследване и болницата също има лимит, или поне на мен така ми казаха.
Ako ми дадат ЯМР - ок, не искам да се облъчвам през няколко апарата, за да се установи едно и също нещо.
ЕМГ - толкова ли е гадно? Може би само с него ще мина, понеже в досега не съм имало толкова продължителни смущения в крака.

Относно ензимите (сега прочетох за тях):

Разтваряне тъканта на протрузирали гръбначни дискове (дискова херния) и възпалена такава.
Резултат - бързо премахване на парализращата болка в кръста!

Това ли е основното действие? Колко месеца трябва да се пият - 2?
Някой правил ли е лечебно гладуване? Там също се стопява ненужната тъкан newsm78

Решил съм да си набавя няколко вида добавки. Сега виждам, че ензимите допринасяли в положителна полза за доста неща - каква комбинация ще препоръчате? Това ли е оптимумът (червените):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468796.msg15262703#msg15262703

Също мисля да си взема рибено масло, Глюкозамин/MSM, витамини (D, B-co). Стават доста ooooh!

Искам да си взема добавки, които да спомагат за стабилизирането и профилактиката на проблема, не просто да притъпявам болката, а да изкореня източника.
 На този етап най-необходимото ще поръчам (вероятно от IHerb). Thinking Засилвам постепено и физическите упражнения. Peace Трябва да се влезе в някакъв нормален ритъм на живот, последните 2г бих ги окачествил като близка форма на вегетация #Cussing outNaughty

Благодаря   bouquet

# 325
 Sad Нещо не вървят на добре нещата.
Както се чувствах добре така изведнъж силни болки в горната част на гръбнака.
Днес имах повече излизания / не за забавление, пак по лекари ходих / и едвам се добрах до нас.
Идеше ми да легна на паважа.
Неврологът едвам ме погледна и ми ми каза, че тези болки нямали общо с операцията, която беше на L5 - S 1.
Ок, нямат общо - а гръбнака ми не е ли едно цяло, на какъв лекар да отида по дяволите.
Много ме ядоса.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Взех ензимите, но е рано за чудо от тях.
Решила съм да се обърна вече и към нетрадиционни подходи.
Ако има ефект, ще ви кажа, въпреки, че аз самата още не мога да повярвам до къде я докарах, за да се навия на нещо подобно.
Моя приятелка ме съветва да съм се занимаела с медитация, за да се отвлека от болката.
Интересно, само който не го е изпитал си мисли, че това е нещо, което можеш да пренебрегнеш.
Ако ще и цял ден да седя и да гледам в една точка и да викам ом едва ли ще заподскачам след това.  ooooh!

# 326
@ Hakama пия и MSM на прах и рибено масло и комплекса ензими, който препоръчват като основни. Отделно изчетох всичко, което ми препоръчаха от литературата за гръбначни проблеми. Правя и гимнастиката от една от книгите. Ходих и на санаториум.
Освен, че придобих познания с които мога да напиша малък труд за анатомията на гръбнака, друго не постигнах ... ааа и от добавките маникюра ми е перфектен.  Rolling Eyes

# 327
Здравейте,
забелязвам затишие в темата, дано това означава, че всички сме във форма. Praynig
Днес ми е 36 ти ден от операцията, честно ви казвам, ако не си видя линията на кръста няма и да се сещам, че съм се оперирала - пу пу.
Привършвам и 7 дневен курс на рехабилитация - УЗ на лумбален сегмент, Ел - фза на десен крак от коляно до стъпало и лумбален сегмент и лек масаж на лумбален сегмент.
Прочетох и книгата, която някой тук препоръча - Библия на хората с болки в гърба.
Добре, че ми отвориха очите да спра да се пазя, като рохко яйце и да се навеждам, за да е подвижен целият гръбнак.Правя и упражненията от книгата ...
Чакам си и ензимите от iherb.
Само едно прегрешение имам ... от време на време слагам обувки на ток.
По силно е от мен . Blush

В последно време пиша тук много рядко независимо от това, че ви чета редовно. Тая вечер се поядосах и се върнах назад, за да намеря поста на Непукиска, в който прочетох преди време, че ..."Добре, че ми отвориха очите да спра да се пазя, като рохко яйце и да се навеждам, за да е подвижен целият гръбнак..." - това го постна точно ти, Непукиска!.
Ние тук не познаваме много от вас и когато даваме съвети за неща, които сме препатили го правим от позицията на човек, който е препатил достатъчно и дава приятелски съвет, ей тка, безкористно и без очаквания за благодарности! Говоря от името на оперираните и винаги предупреждаваме, че пазенето известно време е необходимо условие за траен ефект от сполучливата операция.
Така, сега да ти пиша, че е хубаво да отидеш отново на ЯМР да видиш дали нямаш някоя друга ДХ (при мен стана точно така-след първата ДХ втората ми взе здравето  ooooh!  ). Това е първото, второ  вземи се  успокой, няма кака да си добре толкова време и сега да има болки ако няма друг източник.

# 328
Това за пазенето е извадено от контекста ... става дума за съвета на Сара Кий, която в нейната книга обяснява защо не е добра идея да се пазиш и защо трябва да се навежда човек.
Не съм казала, че съм тръгнала да играя хоро.
 PeaceМоже да сгреших с плуването единствено, но се чувствах добре и затова отидох.
Тренирала съм плуване, мислех си, че няма какво толкова да си навредя.

Има друга херния, но тя е над тази, която оперираха.
Мен ме боли доста по високо.
След като ми разтрият мястото и ме облекчава за няколко минути и след това започва отново.
Както и да е, не съм се отказала. Ще се оправя.

# 329
Това за пазенето е извадено от контекста ... става дума за съвета на Сара Кий, която в нейната книга обяснява защо не е добра идея да се пазиш и защо трябва да се навежда човек.
Не съм казала, че съм тръгнала да играя хоро.
 PeaceМоже да сгреших с плуването единствено, но се чувствах добре и затова отидох.
Тренирала съм плуване, мислех си, че няма какво толкова да си навредя.

Странно ми е, че си тренирала плуване и имаш дХ, но това не е важно. Моята втора операция беше преди две години и половина и едва скоро се наведох както трябва спокойно и то много внимателно. За това писах-ако всичко е наред просто трябва да се внимава в началото, има време за всичко. Преди половин месец връх качих (е, пет дни ходих на 4 крака, вените ми потдадоха, но това не е проблем на дХ  Laughing  ), едно изпитание, което исках да ми покаже дали съм се доближила до предишното ми състояние. Но след толкова време и то много внимателно мисля, че не е нередно и вредно. А плуването - странно е да ти предизвика болки. Ще се справиш, пък и си си спечелила повече разтривки, какво по-хубаво от това Flutter дай боже всекимо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт