Дискова херния - 3

• 220 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Добре дошли на новите  Hug

telerika Това със загряващия компрес не мисля, че е много удачно  Thinking

# 496
telerika Това със загряващия компрес не мисля, че е много удачно  Thinking
Загрява се до около 40 градуса (ако желаеш може и само леко да затоплиш), след което потапяш кърпата и докато наложиш,  лугата е почти изстинала. Целта предполагам е- да е затоплено толкова, колкото да може да се усвоят необходимите полезни вещества. На мен ми действа добре и съм спокойна, защото по същият начин ми правиха процедури в Овча купел преди 3 години.
Имам си талон за физиотерапия и не знам къде да отида....Харесах си това:
http://www.zdravezavseki.com/, но ми е далечко....Някой да е ходил там?

# 497
Бих искала да споделя - днес ми направиха втора инжекция GUNA - не знам някой от форума дали има впечатления от тях. Моето лично засега е, че има минимално подобрение на състоянието ми, макар болката да не е изчезнала напълно -  в кръста я няма, но остана болката по хода на нерва в крака. Следващата седмица съм на трета инжексия, дано да има ефект. Ще споселя.

# 498
  • София /Абсурдистан
Само да споделя, че нямам никакъв ефект от Дискус-а.
Гледам само да не се натоварам физически и да не мърдам много много. Помотвам се из къщи и само до кабинета и обратно. Дадоха ми ТЕЛК решение и група инвалидност миналата седмица. Вече официално съм в пенсионерската общност. Щом ми видяха снимките и изведнъж станаха любезни и започнаха да пишат решение без никакви въпроси повече, което показва, че нещата са по-зле отколкото си мислех. Положението наистина е лошо, обсъжда се операция за укрепване на гръбнака и става въпрос за суми от порядъка на 20-30000лв ooooh! казха ми, че касата не поемала нищо, защото било скъпо. Познайте дали ги имам ...  Tired
Оплаках се. Мрън.  Tired

# 499
  • София
Бих искала да споделя - днес ми направиха втора инжекция GUNA - не знам някой от форума дали има впечатления от тях. Моето лично засега е, че има минимално подобрение на състоянието ми, макар болката да не е изчезнала напълно -  в кръста я няма, но остана болката по хода на нерва в крака. Следващата седмица съм на трета инжексия, дано да има ефект. Ще споселя.

wasileva, дай малко повече подробности.
Не си спомнян  някой друг досега да е
споделял за тези инжекции. Аз намерих
това в нета. Каква е цената на една
инжекция? Кой ти ги назначи?

Моя позната наскоро си е правила
озонови инжекции в Гръбначен център.
Предаде ми, че финансовата част е така -
първата инжекция се поема от Касата,
следващите две се заплащат от пациента.
Правят се през месец и всяка струва по 200лв.
Най-много по три на година се слагат. Тя
е имала добър ефект от тях. Съчетала ги е с
физиотерапия и санаториум.

# 500
telerika
Загрява се до около 40 градуса

Ще те боли много!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не продължавай с тези градуси. Облекчаването, което усещаш е временно. Аз направих тази грешка миналата зима. Попитай невролог защо не трябва да се загряваш с температура. Само с ток, интерферентен на физиотерапия.

# 501
Днес бях на физиотерапия. Направиха ми ултразвук с Волтарен и процедура с интерферентен ток. Попитах лекаря за лугата, отговори ми , че няма проблем... ooooh!
Пак да обясня-лугата се загрява, но докато накисна компреса и докато се увия около кръста, температурата спада и става просто "приятно топло".
Знам ли..следващият път, за всеки случай ще затопля само толкова, колкото да не е студена.

# 502
На мен ми слагаха такива инжекции Guna преди операцията съчетано с иглотерапия.
Първите 1 - 2 имаха ефект , направих 5 и изведнъж тотално блокирах.
Така, че въпрос на късмет да го наречем ... дано ти помогнат.
Слагаше ми ги доктор Еленкова, много известна в тази сфера и бих казала много добра.
Това, че не ми помогнаха на мен, не значи , че на друг няма да помогнат ... аз бях изпуснала момента. Цената на посещение - иглотерапия плюс инжекция беше 115 лв.

Не смея да се хваля, но разликата от както тренирам е невероятна. Praynig
Ходя стегната постоянно.
Вдигам тежки неща ... няма проблеми.
Не мога да ви кажа кой е треньора ми, защото и да ви кажа при него няма свободни места.
Тренира предимно спортисти и рядко си прави труда да се занимава с не трениращи ... при него се доредих с много упорство от моя страна и солидна сума. / грам не съжалявам, всеки лев ми се връща ... болки нямам, трудоспособна съм , какво да искам повече /.
Тези дни му дадох телефона на моя позната и ме предупреди, че ако това се повтори просто няма да ме тренира . Не можел да поема нови хора и как сега щях да върне някого , като го моли. Confused

Unknown lady и да ти кажа колко съжалявам няма да ти помогна, но наистина ти съчувствам.
Много е трудно да приеме човек , че няма да може да работи повече .
Поне за мен това беше най - важно - да съм трудоспособна.
Имам хубава работа, до момента се развивах идеално и изведнъж пред вероятността да се пенсионирам на 29 год . просто ми се отщя всичко.
Но всичко е въпрос на приоритети ... здравето е преди всичко.
Ти имаш човек до себе си, поне от това което съм чела - той ще ти помага и ще ти е подкрепа !!!
Успех мила !

# 503
Инжексиите ми ги изписа д-р Димитрова от физиотерапия "Медика" в Русе и тя ми ги поставя. Цената е 30 лв за две ампули, защото тя ги комбинира и ги поставя в близост до гръбнака и там, където се усеща болката. В листовката пише - колаген + жълт кантарион и още някаква билка. Следващата седмица ще ми постави третата. Дано да изпитам поне малко облекчение на болките си. Все още ми е трудно да вървя по-дълго , както и да стоя права на едно място по-продължително време.

# 504
Nepukistka - къде и кой Ви оперира? Виждам, че имате подобрение след операцията.

# 505
Sophia L -  да, това са инжексиите.

# 506
Инжексиите ми ги изписа д-р Димитрова от физиотерапия "Медика" в Русе и тя ми ги поставя. Цената е 30 лв за две ампули, защото тя ги комбинира и ги поставя в близост до гръбнака и там, където се усеща болката. В листовката пише - колаген + жълт кантарион и още някаква билка. Следващата седмица ще ми постави третата. Дано да изпитам поне малко облекчение на болките си. Все още ми е трудно да вървя по-дълго , както и да стоя права на едно място по-продължително време.
Дано на теб да ти помогне,аз въобще не останах с добри впечатления от д-р Димитрова!При доказана ДХ ми беше задала въпрос "Как мислиш,от какво те боли кръста?",процедурите които ми назначи изобщо не ми повлияха добре,като цяло имам доста лоши впечатления от ''Медика" Русе,жалко че  и физиотерапията към комплекс "Ялта" вече е към тях.

# 507
Ха, шегаджии. В Русе няма да Ви оправят. Изобщо. Сестра ми лежа в болницата с изтръпване на крайниците 10 дни на антидепресанти и накрая се самоизписа сама. Това беше понеже и казаха, че имала дискова херния и ако не я оперирали щяла да "замята" единия крак. Некадърници. След преглед при този проф. Къркеселен той и каза цитирам "хернията ти е на плюмката плюмката". Тук щяха да я оперират за няма нищо и щяха съвсем да и влошат състоянието, задари истинската причина на изтръпванията, която се откри в последствие.

Моята майка (да ви я обадя) днес пристигна в нас с един вълнен колан. някаква нейна позната имала такъв и поръчала и за мене. Щях да падна. Но какво да правя сложих си го. Поне е 20лв. Казва се Магнитно терапевтичен колан Алое вера. Имало магнит вътре и много бил помагал. Ще видим как като си го "сложа отзад" и ще изпитам удоволствие  Mr. Green

# 508
Nepukistka - къде и кой Ви оперира? Виждам, че имате подобрение след операцията.

Доц. Габровски младши. Simple Smile
Подобрение имам, но след голямо упорство от моя страна. Нямам пропусната тренировка, колкото и да ме домързява от време на време.
Днес от сутринта бях схваната и си мислех как ше полежа и не ми се тренира. Wink
Набързо се стегнах и право в залата - до средата на тренировка цялата схванотост изчезна.
Не зная до кога това ще помага, не гарантирам и че няма да се схвана някой щастлив ден, но правя каквото ми казват и се надявам на чудо. Peace

# 509
Пия Дексофен и Мидокалм и лекарката ми изписа и Ланзул - за предпазване на стомаха от вредното въздействие на Дексофена... Вие пили ли сте този Ланзул и помага ли наистина или е само реклама ... Да си го купувам ли. Ще ме предпази ли от вредното въздействие на Дексофена върху стомаха

Общи условия

Активация на акаунт