Дискова херния - 3

• 220 377
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Съжалявам ако съм повлияла на някого с поста си. Не ми е била това целта изобщо. Проствто 2005г когато ми откриха ДХ и когато отидох при специалист да каже какво ще правим това ми обясни той според скенера, който му занесох.
Имам чичо опериран преди може би 8-10г и скоро не съм го чувала да се оплаква, а има много активен социален живот. Знам само, че много се пази от каквото и да е натоварване, което не означава, че не работи и не кара колело.
Но имах и познат (да му е лека пръста), който след операцията стана много по - зле, не че преди беше особено добре, но операцията го довърши и така си замина човека с болките.
И пак казвам, с постовете си не искам да влиая на никого или да плаша някого. Просто споделям моите възгледи, заради които АЗ не се подлагам все още на операция.

# 586
Lianny  Ако можеш да намериш връзка в здравната каса по местоживеене , помоли да придвижат писмото ти напред. От Здравната каса знам следната стандартна схема.

Писмото от невролога се подава в деловодството на поликлиниката или болницата в която сте решили че искате да кандидатствате за ЯМР.Деловодството веднъж седмично или на 2 седмици, като събере писма , ги изпраща /това от самото деловодство могат да ти го кажат/ Писмото "патува" с български пощи една седмица до здравната каса.
Там преседява извествн период в зависимост на какъв срок изчакват и разглеждат тези писма. После отговорът патува до деловодството , и чак като пристигне можеш да разбереш отговорът.

Аз тормозех деловодството през една седмица Simple Smile

Моя съвет също е да почакаш отговоът. С положителния отговор, можеш да отидеш на който си поискаш ЯМР за снимка, НО за да те снимат трябва да ти запише час невролога ти или да се обадиш и да попиташ за кога могат да те вмъкнат и че имаш направление за снимка. Отнема 10 -12 минути. Освен стандартната снимка , поискай си и CD със снимката за всеки случай, че после ги трият и не можеш да си вземеш дубликат.

# 587
bubolina_80
Прцени сама за себе си , ако не можеш повече , просто си избери екип и действай. Дръж ни в течение  Hug

# 588
  • Димитровград
Благодаря на всички за съветите и подкрепата  Hug
сега събирам инфо от чуждестранни сайтове за процедурата,тъй като не познавам оперирани по метода,а и в БГ той се прилага сравнително отскоро в сравнение с чужбина.Док. ми обясни,че не го прилагат всеки ден,но се използва най-вече в случай като моя,когато вече е имало няколко операции.Все още не съм взела решение,но болката е 24 часа в денонощието и нищо не помага,трудно се живее така.

# 589
  • Другата България
Благодаря на всички за съветите и подкрепата  Hug
сега събирам инфо от чуждестранни сайтове за процедурата,тъй като не познавам оперирани по метода,а и в БГ той се прилага сравнително отскоро в сравнение с чужбина.Док. ми обясни,че не го прилагат всеки ден,но се използва най-вече в случай като моя,когато вече е имало няколко операции.Все още не съм взела решение,но болката е 24 часа в денонощието и нищо не помага,трудно се живее така.
Направо си го взела според мен, от колко време си по болници и с болки??? Нямаш друга алтернатива освен тази операция, така че давай смело напред , все пак си толкова млада, живота е пред теб! Hug Peace

# 590
Съжалявам ако съм повлияла на някого с поста си. Не ми е била това целта изобщо. Проствто 2005г когато ми откриха ДХ и когато отидох при специалист да каже какво ще правим това ми обясни той според скенера, който му занесох.
Имам чичо опериран преди може би 8-10г и скоро не съм го чувала да се оплаква, а има много активен социален живот. Знам само, че много се пази от каквото и да е натоварване, което не означава, че не работи и не кара колело.
Но имах и познат (да му е лека пръста), който след операцията стана много по - зле, не че преди беше особено добре, но операцията го довърши и така си замина човека с болките.
И пак казвам, с постовете си не искам да влиая на никого или да плаша някого. Просто споделям моите възгледи, заради които АЗ не се подлагам все още на операция.

agnesana, с поста си исках да ти помогна, не искам да те нападам и искам да помогна на хора, които остават с впечатление, че операциите са несполучливи. Не плашиш никого, според мен ти си се поуплашила и си помислих, че би те успокоило моето мнение за операциите. Вярно е, че не всички операции са като моите, има много по-сложни, въпреки, че и аз втория път имах малко усложнение. Но е много важно нагласата да е положителна, страхът пречи даже и да не предприемеш операция. Нали тук сме за да си помагаме! Аз съм благодарна на всички от тоя форум, които бяха редом с мен в най-тежките моменти!  Hug  и дано всички да срещнат изцеление и хубави дни!  Peace

# 591
zoomi,на много сложна процедура си попаднал.Ако доктора е достатъчно съвестен и иска да ти помогне си подава документите сам в касата.Аз ще се повторя...Сдобих се с направление за ЯМР в рамките на 24часа.Естествено се бях погрижила за пълен пакет достоверни документи и консултации.Докторката ми каза,че направленията са при нея и ги дава веднага щом касата разреши...Може би в различните болници и поликлиники процедурите са различни.Аз съм нямала проблем.Веднъж ми отказаха,но според мен докторката не беше много на ясно или просто даде талона ми на друг ThinkingТогава чаках доста дълго и незнайно защо с насрочена дата за операция получих отказ...и си го платих

# 592
aha,това при невролог или при неврохирург?Щото и аз съм по дългата процедура-невроложкатата ми пусна искане,сега чакам отговор от ЗК,после тепърва ще искаме да ми запишат час....и ще отнеме поне два-три месеца,май....

# 593
Веднъж ми отказаха,но според мен докторката не беше много на ясно или просто даде талона ми на друг ThinkingТогава чаках доста дълго и незнайно защо с насрочена дата за операция получих отказ...и си го платих

Баща ми си подаде документите в ЗК, като ги занесе лично по препоръка на доктора (такава била практиката). След месец чакане за одобрение му отказаха с оправданиео, че доктора не бил направил нещо си по документите както трябва. После разбрахме (от достоверен източник), че това е официална и тактична форма на неоснователен отказ от ЯМР. Подаде втори път документи и този път му ги одобриха.

# 594
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Влизам само да кажа, че съчетах иглотерапията с лазер и сега съм кукуряк Grinning /да не чуе дявол/. Болките изчезнаха, остана само частично леко схващане от време на време и сега даже мога и да тичам. Е, не много бързо, но мога. Продължавам с процедурите, много помагат. С касата не работят. Успех на всички!

# 595
*Люба*,имах консултация с неврохирург.Беше ме прегледал и искаше ЯМР.Това трябва да е написано от доктора и подпечатано в болницата където работи.После невролог работещ с касата ми подава документите.Не съм ходила  да нося нищо в касата.Невроложката се оправяше,но и бях предоставила копия от епикризи ,консултация с неврохирург и документите от прегледа при нея.Ако някой последва тоя ред и разбира се наистина има проблем с дх,мисля,че ще получи разрешенето си бързо.Пропуснах да кажа,че имах скенер,по едно време касата искаше да има и копие от разчитането на скенера....Пък ако има и едно яко докторско рамо...... Wink

# 596
Аха,благодаря ти за отговора.....и на мен една приятелка с подобни проблеми ми обясняваше,че ако мина през неврохирург/и особено,ако  кажа че искам да се оперирам/,ще стане по-бързо....и няма да ми откажат,Ама,засега  съм стигнала само до невролог.....иначе имам скенер/и там излезе нещо  притеснително,не свързано с ДХ,та сега ще чакам и ЯМР и тогава ще го мислим.....

# 597
Благодаря за темата!   bouquet
Изчезвам в началото да се ограмотя!

# 598
*Люба*,консултацията с неврохирург ще увеличи шанса ти за ЯМР по каса.Само трябва да представиш консултация /черно на бяло/ А това дали ще се оперираш ще го решиш след снимката,никой не може да те задължи да се оперираш със снимка или без.Ама щом си ги подала вече..чакане му е майката....Стига да се сдобиеш с направление за ЯМР много бързо ще намериш къде да го направиш.Ще ти отнеме до ден два.
Аз ще те посъветвам задължително да се консултираш с неврохирург след снимката.Дори си мисля,че и преди това е трябвало.Общо взето съм останала с впечатления,че невролозите четат само написаното на листа ,а от снимката и хабер си нямат Laughing

# 599
Има ли сред вас приемащи босвелия за подтискане на болката и с какво може да се сравни като сила на въздействието ?

Общи условия

Активация на акаунт