Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 147
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, едно въпросче имам, което може и да сте обсъждали (извинявам се предварително, ако е така):
аз се следя в частен кабинет и нямам намерение да се записвам на ЖК по здравната каса. Разбира се моята докторка ще ми даде обменна карта и всичко необходимо и ми каза, че от болницата, в която съм решила да раждам,, ще ми дадат направление за раждане, което за мен е абсолютно логично, но имам една приятелка, която се следи в Щерев и от там са й казали, че заради болничния и майчинсвото, задължително трябвало да се запише на ЖК...някакави идея откъде накъде трябва да минавам по здравна каса, за да си получа болничния???

# 361
момичета за тия , който ги няма във фейсбука ,  за срещичката в София пак пиша, че ще бъде на 24.07 в Южен парк , за сега сме се събрали цели 6 човека , така че който има мерак да дойде нека пише  Mr. Green

Само ви чета, но бих се присъединила на срещата Simple Smile

супер значи записваме и теб че ще дойдеш  newsm10 , засега точно къде в южен парк ще е срещата не е измислено , но датата 24, така че да видим кой ще дойде и ще доуточниме мястото  newsm10

# 362
  • София
Момичета, едно въпросче имам, което може и да сте обсъждали (извинявам се предварително, ако е така):
аз се следя в частен кабинет и нямам намерение да се записвам на ЖК по здравната каса. Разбира се моята докторка ще ми даде обменна карта и всичко необходимо и ми каза, че от болницата, в която съм решила да раждам,, ще ми дадат направление за раждане, което за мен е абсолютно логично, но имам една приятелка, която се следи в Щерев и от там са й казали, че заради болничния и майчинсвото, задължително трябвало да се запише на ЖК...някакави идея откъде накъде трябва да минавам по здравна каса, за да си получа болничния???

Аз също се следя само на частно във Вита, не са ми казвали подобно нещо досега, да не би затова да ми бавят и моя болничен?  newsm78

# 363
Juli_Ivka подсъзнателно декември съм го отписала. Но ако реши да се появи на рождения ми ден, ще стискам!!! Аз уж отписала отписала, к'ви ги говоря, седнала съм сметки без кръчмар да си правя.  Joy Joy Joy

# 364

напълно възможно е заради това да ти бавят болничния и дали ще ти го изплатят  newsm78 newsm78
не разбирам защо не си ходиш на ЖК и отделно каквито по-специални прегледи, които не се правят по здравна каса ще си ги правиш.... newsm78 newsm78 аз така правя...моя др.който ми води ЖК практикува и в частна клиника и сега за 2ри път ще ходя там за ФМ

# 365
на мен са ми казали, че когато вляза в  45 дневния преди термин, гинеколога ми ще ми даде картона за раждането

# 366
Марина моя термин е на 07.12, рождения ми ден е на 05.12, но аз съм пълен егоист и не си давам датата. Ми тя пък си е моя. А и имам чувството, че така моя празник ще остане на заден план ако сме на една дата.

И аз съм на мнение че всеки трябва да си има ден, който ще си е само негов, даже ме е страх да не родя на коледа или нова година. Аз съм родена на 15 януари и много се радвам, че няма опaстност бебчо да не излезе дотогава, защото термина ми е 23 дек.
Напълно възможно е да се появи и на твоя рожден ден, а може и да избърза. Моята дъщеря се роди 8 дни след термина ми на рожденния ден на братовчед ми, с който сме много близки.

Много се надявам да избърза, защото не искам да е козирог като мене, но каквото стане, да се роди живо и здраво е най-важното нещо.  Praynig

# 367
  bouquet

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 22:36 от Мимето*

# 368
А някакакъв ориентировъчен час за срещата?

Ами аз мога да се запиша на ЖК, но не мога да повярвам, че ако не се запиша няма да ми платят болничен...нали се осигурявам в крайна сметка: едва ли държавата държи да й харча парите на всяка цена - не виждам логика.

Мимето* стискам палци.

# 369
Здравейте мамита Simple Smile Това ми е първа бременност.Термина е за 24.12.11, пола още не знаем.
много сме щастливи с таткото, че ще си имаме бебоче.
Въпреки, че миналата седмица лежах в отделение, че бях с контракции, сега се чувствам спокойна и доволна, че всичко е наред. Ще трябва повече почивка и "да не забравям, че съм бременна", както каза доктора. Поне се запознах с болничната обстановка, че до сега не бях лежала и първия ден беше голям стрес за мен.
Пожелавам ви лека бременност и в най- изпълнения със семейна топлота и празнично настроение месец, да бъдем със рожбичките си.
Весело лятооо Simple Smile

Преди време си правих лентичка, дано се появи Simple Smile

# 370
  • София
Миме, стискам палчета! baby_neutral

Bilyanna,  welcome

Момичета, има ли някоя от вас, която е в болничен, издаден от лекар от частна клиника, която не е регистрирана по здравната каса, но все пак си получава преводи за болничен? Знам, че въпросът ми малко се дублира с този на horoze, но очаквам доста парички и ще е жалко да не ги получа... Rolling Eyes

# 371
Bilyanna добре дошла!!!   bouquet

# 372
Момичета, има ли някоя от вас, която е в болничен, издаден от лекар от частна клиника, която не е регистрирана по здравната каса, но все пак си получава преводи за болничен? Знам, че въпросът ми малко се дублира с този на horoze, но очаквам доста парички и ще е жалко да не ги получа... Rolling Eyes
Ами аз не съм в болнични от лекар, който не е по ЗК, но така или иначе пари пак няма редовно. Досега съм взела 3 болнични листа, а утре ще взема и четвъртия, но са ми платени само първите 2. Третия болничен изтече в събота и все още нямам и цент преведен за него. Просто тази новата система с болничните от НОИ откакто са я въвели е все с проблеми. С предната бременност за всеки превод ми се налагаше да ходя до НОИ и да се скарам с някого, за да ми пуснат парички.

# 373
Дами, поправям първия пост. Сега е момента, ако някой е написан или оцветен грешно Mr. Green

# 374
  • София
Работодателят е длъжен да отнесе болничния лист до 3 работни дни, след като са изплатени заплатите за съответния месец, т.е. ако болничният е за м.юни, а заплатата за юни сте я получили на 15 юли, до 18-19 юли болничният ви трябва да е в НОИ. Срокът да бъде изплатен, след като е регистриран е 15 дни и смея да твърдя, че са много точни в това отношение, системата работи  Wink Peace

Иначе незнам дали заведение, което няма договор със ЗК, има право да издава болничен. Лекарят, който ме следи на частно, ми каза, че няма право да ми издава болничен newsm78

Общи условия

Активация на акаунт