Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 105
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Привет и от нас. Ужасно горещо е край Дунава, просто ужасно. Надявам се където сте вие да е по-поносимо  Hug

За изследването за СПИН, на ЖК ми обясниха, че се поема от ЗК, но е по желание - ако не искам, не могат да ми го направят. Лекарката подчерта, че тя нямало да разбере резултата, щял да стигне само до мен. Сега съм адски любопитна как точно става това, защото резултатите идват при лекаря - може би го предават отделно в запечатан плик?

За бебешките списания... отчаяна съм. Прииска ми се да си купя и да прегледам, ей тъй, да съм в час с новостите дето се вика - ами такива откровени глупости прочетох, че съм просто в шок. И не е само за кърменето - за възпитание, хранене, отглеждане, дори как къпането всеки ден е задължително и какви ли не подобни неща.

Не шофирам, мисля, че никога няма да се науча - намирам, че съм точно от този тип хора, които не стават за това и нямам намерение да се опитвам даже. Обаче отново се замислям за коланите - някои лекари казват бременната да не слага, а други - точно обратното  newsm78

# 436
  • Варна
Момичета, ще съобщавам новината на баш шефовете официално с бележка по мейл. Обаче нищо не ми идва какво да им напиша като текст  newsm78 . Не става да им пусна само бележка ей така сканирана, един ред поне да им напиша. Предложения?

С огромно удоволствие искам да ви съобщя, че нашето семейство е на път да се увеличи с още един член. Малкият дребосък се очаква декември месец.

Или пък : Бих искала да споделя една лична радост с вас...

Усещам, че имаш притеснения за начина по който ще го приемат. Ако им го поднесеш така няма как да пропуснат да ти честитят и то най - вероятно от сърце.

Би могла да добавиш, че за сега се чувстваш чудесно и нямаш намерение  да се отказваш от задълженията си, напртив, в момента се чувстваш по - мотивирана от когато и да било.

Абе, не ме бива много по празните приказки, ама знам ли, може да ти хрумне нещо покрай това дето написах.

Много благодаря   bouquet! Нужно ми беше само първото изречение  Wink Те знаят от прекия ми началник, но ми беше намекнато, че ще е добре да го научат лично от мен и то официално.
Да ви кажа аз как си слагам колана - слагам само тази част през гърдите , а тази през корема остава под дупето ми. Колана стои постоянно закопчан и като вляза само си преметвам частта през гърдите  Wink Иначе съвсем без колан не се чувствам никак комфортно.

# 437
Аз имам книжка, но не съм карала от повече от година и половина, т.к. живях в Италия 6 месеца миналата година и откакто съм се върнала не съм се качвала. Трябва да взема да се поупражнявам малко, че ще забравя съвсем да карам, а после няма кой да ни кара с бебето освен аз - до тогава искам да се чувствам сигурна в уменията си, че да не рискувам с бебока в колата.

Нашият татко откри, че обича той да ме маже вечер с крема против стрии и това май ще си остане негова работа, а на мен ми става много мило. Както допреди няколко месеца обясняваше, че ни е рано още за дете и че не е на такъв етап, сега толкова се радва и се размечтава постоянно какво детенце ще си имаме и колко ще ни е хубаво с него и т.н. на 180 градуса се обърна, а аз се бях притеснила, че ще се дърпа  Flutter

# 438
да ви кажа за коланите, имаме приятел полицай и той ми каза , че коланите не са задължителни и аз от 3 месеца си се возя без колан в колата Grinning Grinning
от колан са освободени бременни , хора с наднормено тегло , хипертоници и още други
помислих, че се майтапи с мен, но не,каза ми , че даже ако ни спрат да му звънна, защото можели да се заяждат, но по закон имам право да не слагам колан
А и като си помисля, че малко по-силна спирачка ще ми се вреже в корема и изобщо не смея, моя кара внимателно,но знам ли какъв е шофьора отсреща ....
АКО ИСКАТЕ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ ЗА КОЛАНИТЕ.....АКО НЕ МИ ВЯРВАТЕ

# 439
аз все още слагам колан , тъй като съм от страхливите пътници , даже не съм и от шофъорите и нещо нямам мераци да се науча Mr. Green  просто долната част на колана си ми седи под коремчето и за сега ми е ок  Mr. Green

# 440
  • София
Аз много отдавна съм изнамерила в закона какво пише.

Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни
превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение,
използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са
оборудвани.
      (2) Могат да не използват обезопасителни колани:
     1. бременните жени;    
      2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на
обезопасителен колан;
      3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките
на населеното място;
      4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.

Друг е въпросът дали има някаква наредба към закона, която да пояснява как точно жените доказват, че са бременни. Ето за това могат да се заядат. Ако някой знае, да казва.

# 441
Здравейте, някоя от вас дали се е консултирала с доктор дали може да си правим кола маска (по-специално за триъгълник) ?

# 442
АКО ТРЯБВА ЩЕ СИ НОСЯ КАРТОНА С КОЙТО ХОДЯ НА КОНСУЛТАЦИЯ В КОЛАТА,НО НЯМА ДА СЛАГАМ КОЛАН
ОТ СТРАХЛИВИТЕ СЪМ И СИ МИСЛЯ, ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ ПРЕДПАЗЯ ЗАСТРАШАВАМ ЖИВОТА НА БЕБЕТО СИ

# 443
За изследването за СПИН, на ЖК ми обясниха, че се поема от ЗК, но е по желание - ако не искам, не могат да ми го направят. Лекарката подчерта, че тя нямало да разбере резултата, щял да стигне само до мен. Сега съм адски любопитна как точно става това, защото резултатите идват при лекаря - може би го предават отделно в запечатан плик?

За бебешките списания... отчаяна съм. Прииска ми се да си купя и да прегледам, ей тъй, да съм в час с новостите дето се вика - ами такива откровени глупости прочетох, че съм просто в шок. И не е само за кърменето - за възпитание, хранене, отглеждане, дори как къпането всеки ден е задължително и какви ли не подобни неща.
На мен изследванията за СПИН, хепатит Б и там дръгите по полов път си ми го връчиха на регистратурата. Никво тайно пликче:)
Аз не исках да ме изследват за кръвна група, тъй като вече съм изследвана с предната бременност, но не може. Трябвало. Било по ЗК и ще ми го правят задължително. Само точат касата.

За бебешките списания си купих моето дете. Имаше интересни теми.

За коланите, аз мисля че идеята за слагане на колана през гърдите само е добра. Хем те пази донякъде. Хем и коремчето не е притиснато и заплашено от резки спирачки.

# 444
Прочетох че замалко подхванахте темата със секса - любима тема Simple Smile
И през първата бременност и сега съм толкова активна в кревата че чак се учудвам на себе си Simple Smile
Като разгонена.... като го видя моя и ми се иска да го нападна,но ест не винаги е удачно....
Освен мацките които са на сексуално въздържание има ли други които са неудържими? Ест има такива на които докторите са ги поставили на "диета".

# 445
А това за коланите е много добра новина!

# 446
Прочетох че замалко подхванахте темата със секса - любима тема Simple Smile
И през първата бременност и сега съм толкова активна в кревата че чак се учудвам на себе си Simple Smile
Като разгонена.... като го видя моя и ми се иска да го нападна,но ест не винаги е удачно....
Освен мацките които са на сексуално въздържание има ли други които са неудържими? Ест има такива на които докторите са ги поставили на "диета".

аз не се въздържам,но нямам желание изобщо,веднъж дваж в седмицата,моя иска всеки ден като преди Shocked Shocked Shocked,аз само се цупя

# 447
Аз напосладък имам бая сексуални желания, но се чувствам изморена. На малкия му избиват разни кътници и не винаги се спи през нощта. Това ме изморява и после работа и до вечерта съм забравила за секс.
В дните в които съм се наспала, съм голяма мераклийка:)
Да ви питам през бремеността ползваате ли овлажняващи кремчета по време на секс?

# 448
  • Бургас
Здравейте и от мен  Hug
Да се включа по обсъжданите теми и аз  Mr. Green

Относно изследванията- на мен ми ги пуснаха още на 1-я преглед, аз ги направих и ги додох на гинеколога. После прочетох, че СПИН бил само по желание и малко ме хвана яд, че не ме питаха искам ли или неискам, ама карай- преживях го  Laughing

Относно шофирането- на мен при шофиране ми се стяга корема, и аз доброволно се лиших от него. Даже закарах моята кола при баща ми, да не заема само място на паркинга, че и без това няма много. Много ми липсва- не самото шофиране, а това че съм зависима от мъжа ми за всичко. Бях свикнала, че мога да си ходя където и когато си поискам, и сега ми е много неприятно  Crossing Arms Иначе с предната бременост карах до последния ден преди да родя, даже исках сама да се закарам до родилното, но не ми дадоха  Mr. Green

Относно колана- задължително съм с колан, независимо дали сядам отпред или отзад, дали карам или се возя. Отпускам го малко на корема и го придържам с ръка, ако ми стяга. Но в крайна сметка той спасява живот, и предпочитам малко неудобство пред риска от големи поражения  Naughty В тоя ред на мисли- баткото се вози само на столче, закопчан с колан- прави ни забележка на всички, ако случайно сме откопчани  Laughing

За секса- и преди съм казвала, че сме на "диета". Сега се чувствам по-добре и ми се ще малко да се отпуснем, ама честно казано и желание не ми идва много много  Blush

Айде спирам, че пак се улях  Heart Eyes

# 449
Момичета да ви попитам аз, относно секса се чувствам някак си изморена, направо си нямам желание, а и ни се случва нещо странно поне според мен... нашето малко момиченце започва да рита още от самото начало на акта, но рита толкова, тоооооолкова силно. При вас така получава ли се ?

Общи условия

Активация на акаунт