Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 106
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, много ми стана лошо?? Мерих кръвното веднага - 111/62 пулс 102. Вчера пусках профилактино кръвна картина, хемоглобин 106. Имам чувството, че всеки момент ще припадна.

Някаква идея? (легнала съм, не ставам)

# 421
  • Beyond the Frontiers
Всъщност точно най-новите изследвания показват, че е мит разсеяността Peace А аз съм доста организиран човек в моя бранш няма друг начин  Mr. Green
Това за шофьорските курсове ми стана много интересно, вярно ли е забранено? Къде го пише това, в кой закон?

За непохватността не знам, аз по принцип съм си джаста праста. Ето в събот се спънах в зарядното на телефона и се проснах на пода.

П.П да се оплача, как се ошашках и аз. Половинката ми беше на гости за 2 дена в София и естествено се развихрихме - в резултат леко розово и нишки кръв ми се появиха  Shocked Та сега по предписание на доктора по-малко и по-внимателно "вихрене" в леглото, 3 пъти по 2 ношпа, при болки 5-6 месец магнезий.
Момичета, много ми стана лошо?? Мерих кръвното веднага - 111/62 пулс 102. Вчера пусках профилактино кръвна картина, хемоглобин 106. Имам чувството, че всеки момент ще припадна.

От жегата е. Лягай и почивай Peace Да мине бързо  Simple Smile

# 422
нещо сладко хапни , паднало ти е кръвното от жегата явно , мен така ми препоръчаха винаги да си нося в чантата нещо сладко , дори и едно пакетче захар върши работа , и усетиш ли че си на път да припаднеш спомагало да се предотврати

# 423
Ниско ти е и кръвното и хемоглобина . Изпий един айрян с повечко сол и се опитай да подремнеш . Sтой на хладничко и в хоризонтално положение - това помага на кръвното леко да се покачи . Когато се почувстваш малко по-добре, хапни нещо по-стабилно.
А за в бъдеще наблегни на желязо -съдържащите храни : спанак, домати, червено цвекло ,  червено месо , малка чашка червено вино .... Ако няма подобрение на хемоглобина , може би ще трябва да вземеш жeлязо допълнително на таблетки - но това ще го каже доки. Ти опитай да го подобриш с храни .
Дано скоро да се почуевстваш по-добре   Hug

# 424
  • София
И мен като прокървих и всички ме питаха: Секс прави ли? Секс прави ли?

Не съммммммммммммм, не съм от 4 месеца. Ще ме изгонят от нас вече. Ще ме сменят, усещам  Simple Smile

п.п. Жега няма, климатиците бичат яко, тук е не повече от 24 градуса. А за сладкото - тортината ми е под ръка 24 часа. Мина ми, явно е било нещо за 5 минути. Мерси!

# 425
  • Русе
Привет на всички!
Започва да ме хващат нервите...На вас кога ви станаха резултатите и БХС-то?Аз си проверявам буквално през час...нищо и нищо!
Колкото до шофирането аз и сега си карам,но при мен нямам много избор.Живеем на 15 км от града и няма как.Дано да мога и нпо нататък,че няма кой да води малкия на училище Laughing

# 426
  • Beyond the Frontiers

Не съммммммммммммм, не съм от 4 месеца. Ще ме изгонят от нас вече. Ще ме сменят, усещам  Simple Smile

п.п. Жега няма, климатиците бичат яко, тук е не повече от 24 градуса. А за сладкото - тортината ми е под ръка 24 часа. Мина ми, явно е било нещо за 5 минути. Мерси!

# 427
  • Beyond the Frontiers

Joy Joy Joy Абе то и аз така с половин уста обяснявам. И акушерката ми се смее... Да сме се спрели малко. При което аз се оцъклих  Shocked Нормално било, просто по-внимателно трябва и без много гимнастики  Wink
То като дойде 9-тия месец обратното ще ни разправят  Peace

# 428
На мен хемоглобина ми се е покачил от 109 на 111, а док ми изписа Ferro-Folgamma, но мразя лекарства, цял живот не съм пила, те сега искат да ме натъпчат яко с химия  Crossing Arms и го отлагам все още. Та... дали да започвам да го пия, а хич не ми се иска.  Thinking

# 429
  • София
[То като дойде 9-тия месец обратното ще ни разправят  Peace

Да де, успех! На мен ми съобщиха, че ще трябва да раждам секцио заради херпесна инфекция. Пуснала съм ДНК тест, но е почти ясно, че е такова. Изгледах няколко операции, после под въздействието на утрогестана сънувах, че ми правят (беше най - ужасното нещо в живота ми) и сега незнам кой ще ражда. Май няма да съм аз. Дано измислят до тогава начин ние да носим, татковците да раждат. (шегувам се де)

Бтв, ако някой се вълнува, вчера напусках следние изследвания, които са добре за бременните:

Рубеола IgG/IgM
CMV IgG/IgM
Листериоза
Хламидия
Херпес симплекс тип 1 и 2
Токсоплазмоза.

Поднасям така информацията, за да няма обидени. Това са инфекциите, който могат да се качат нагоре към матката и да предизивикат преждевременно спукване на околоплодните води. Идеята е, че ако сте заразени, стените на матката изтъняват, тя не може да се разширява повече и започва раждане.

И само без паника, половината от тези болести са редки!!! И понеже са редки ги правят само в националния институт по вирусни заболявания или нещо такова.

# 430
Здравейте мами   Hug

Преди малко се върнах от контролен преглед и резултатите бяха: кръвно- нормално, килограми-  +5 от началото на бременноста. Лекарката не остана много доволна от наддаването ми и май ще трябва малко да се взема в ръце. :лол:
И понеже нямаше екограф случахме сърчицето на бебчо с някакъв уред. Това не го очаквах и затова се зарадвах много, зaщото последно време нещо бях много притеснена дали е добре. Следващата ми ФМ е на 1 Август. Витамините които пия съдържат фолиева киселина, B12 и йод. Питах още колко време трябва да ги пия и ми каза, че цялата бременност и също ако кърмя. Изглежда лекарите са на различно мнение по този въпрос.

# 431

Аз не разбирам много от кръвно, но по принцип моето "нормално" е ниско, а онзи ден много ме болеше главата и си го мерих - 110/60. Сметнах, че това е моето "високо". Трябва сама да прецениш спрямо твоето кръвно в останалото време. Иначе пий един айрян и си легни.

Избързах и не видях,че вече ти е минало.

# 432
KiaraTiara, моля те, направи си нова лентичка и си я сложи, че тази е яко изостанала. Mr. Green В един момент хванах да смятам как се движиш спрямо моя термин и то излезе, че ще раждаш януари. Joy Веднага направих справка с първа страница и видях, че термина ти дори е преди мен... Rolling Eyes

# 433
  • София
KiaraTiara, моля те, направи си нова лентичка и си я сложи, че тази е яко изостанала. Mr. Green В един момент хванах да смятам как се движиш спрямо моя термин и то излезе, че ще раждаш януари. Joy Веднага направих справка с първа страница и видях, че термина ти дори е преди мен... Rolling Eyes

Не, Тедка Simple Smile Терминът ми е януари наистина. Мисля, че някой много точно е изчислил, че близнаците ги вадят в 37 г.с. и ми е написал точната дата на която е редно да ми е секциото. Ама е възможно и аз да съм го споделила някъде. В крайна сметка съм се записала при вас, защото ще родя декември и после пак ще бъдем заедно по следващите теми на родилите мами.

# 434
А относно шофёрските курсове, аз също се записах преди да забременея и напълно ги зарязах като забременях. Първо че имах проблем с концентрацията и второ единственото нещо което ме вълнуваше беше бремнноста и по цял ден четях всичко свързано с нея. Иска ми се пак да седна да чета, но да видим кога ще се реша. За липсатат на концетрация, може да зависи и от човека. Аз например бях много зле, затруднявах се със сметки, не можех да се изразявам парвилно, не че сега мога.   Laughing Но определено има разлика от преди и сега.

А що се отнася до секса сега пък мъжа ми нещо се е притеснил и се дърпа. Вика че ако станело нещо после той щял да бъде виновен. Е още не съм се предала, сигурна съм че ще успея някакси да го вкарам в леглото.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт