Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 079
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Ми тогава вече всичко трябва да е напълно тотално оформено. Но и по-рано се виждат дефекти. Очевидно Sad
Беше наистина очевидно де. Не ми се гледаше чак на тоя огромен екран.
Аз си седя и стискам очи, а д-рката, която ме гледаше ми вика: Не искате да гледате ли? Ето вижте, ето го омфалоцелето - прилича на круша.
Супер просто.

# 646
Аз амнио да направя, ама те и без това ми казаха, че дори да няма генетични аномалии, пак може да има органни дефекти.
А иначе БХС очевидно ми е невалиден и не се притеснявам за него. Само от това, което се видя на Феталната морфология и се чудя да вярвам ли, че за една седмица всичко може да се оправи, или да не вярвам.

органите не се ли гледат в 20 седмица
И аз така си мисля,че между 18-20седмица се гледат органите,но все пак не съм специалист.
Мисли си ,че всичко ще бъде наред с бебчето ти и се опитай да се успокоиш! Hug Hug Hug

# 647

blasphemy а бебето как отговаря като размери? нормални ли са за седмиците в които си?
добре де за да избегне6 стреса и 4акането отиди утре при друг лекар. е как ти казва 4е има малформация и 4е после може да се затвори за 1 седмица. 1 седмица е мног време да се психира6 намери на4ин о6те един лекар да те погледне.

# 648

blasphemy а бебето как отговаря като размери? нормални ли са за седмиците в които си?
добре де за да избегне6 стреса и 4акането отиди утре при друг лекар. е как ти казва 4е има малформация и 4е после може да се затвори за 1 седмица. 1 седмица е мног време да се психира6 намери на4ин о6те един лекар да те погледне.
newsm10

# 649
честито на разбралите мами са розовите и сините си подаръчета! Съжалявам,че рядко пиша обаче на работа нямам възможност,а в къщи сядам вечер рядко пред компа. Иначе през деня докато съм на работа четавсичко, което сте написали Simple Smile При мен малката мисля,че почнах да я усещам вече, ама пак не съм много сигурна Simple Smile

# 650
и сега за живеещите в чужбина, с риск да предизвикам следващ спор, бих казала 4е аз от 12 години живея в германия, и след 12 години не бих си представила че бих се вьрнала в БГ и детето ми би израстнало там. Мьжьт ми има предложение за договор за  2 години по проек в БГ, но аз сьм категорична че няма да отида с него. той сьщо ще откаже разбира се, но това е заради мен. та колкото и пари да получава в бг те не могат да компенсират тези неща като спокойствие, сигурност и т.н, особено когато става вьпрос за децата ти. и за да не ми се нахвьрлите бих вметнала 4е сьм изцяло на мнението че децата ни  трябва да запазят бьлгарската си идентичност вьпреки че са граждани на света вьв времето в което живеем, особено децата от смесени бракове, какьвто е и нашият случай. в градьт в който живея сьм сьздала родителска инициатива, за да помогнем то4но на тези деца да у4ат бьлгарски и с големи надежди да трьгне и неделно бьлгарско у4илище от есента. дано да сте разбрали мисьлта ми и да не предизвикам бурни спорове Simple Smile
И аз мисля като теб. Дори в Бг всичко да е 6 пак не бих се върнала. Най не ми харесва мантелитета на хората, избиването на комплекси и т.н. Най-вече заради това се махнах. Живея тук вече от 9 години и нищо не ми липсва, освен родителите и приятелите разбира се. В момента и тук е криза, но съм сигурна че до няколко години ще се пооправят нещата. А що се отнася до кризата в Бг, не мисля че ако беше друго правителство на власт нямаше да има криза, след като цяла Eвропа е в криза. Даже сигурно щеше да е и по-зле.

# 651
Взех да се умарям и леко да се отчайвам..... втъврдявания на корема, гадене, болки в бъбреците, липса ма апетит...защо всичко на куп?!  newsm45
Искам и на мен да ми се яде вече! А уж бременните имали голям апетит, та дори и тези които повръщат Tired
И аз да си кажа за Щатите:Наистина живота там е на светлинни години по-напред и по-лесен, но на мен все още, след 3 години, ми е трудно да свикна далеч от близките си и явно никога няма да приема домът ми там за истински ДОМ. Но какви ли не жерви правим заради любовта....
Сигурна съм,че ако поживея малко тук и се сблъскъм с неприятностите и проблемите с които се сблъскват родителите и приятелите ми ежедневно тук, ще бързам да се върна отвъд океана.

# 652
  • Beyond the Frontiers
Ми тогава вече всичко трябва да е напълно тотално оформено. Но и по-рано се виждат дефекти. Очевидно Sad
Беше наистина очевидно де. Не ми се гледаше чак на тоя огромен екран.
Аз си седя и стискам очи, а д-рката, която ме гледаше ми вика: Не искате да гледате ли? Ето вижте, ето го омфалоцелето - прилича на круша.
Супер просто.

Дори най-добрите лекари могат да допуснат грешка. Така че второ мнение от добър специалист е добре идея. Peace И амиото естествено.

На мен от БХС-то ми беше излезнало, че ще имам недоносено дете, с проблеми с кръвоснабдяването и тем подобни глупости. Проверката при второ мнение отхвърли всички съмнения - имам си право, здраво дете, което се роди само 3900 кг. Peace

# 653
  • USA
darling_a спокойно и аз нямам апетит и от веднъж се сривам и не мога и до хладилника да стигна,а иначе гледам поне като не ми се яде да набивам плодове,а от тях май само ходя до 00 и нищо не ми остава в корема.Изобщо не понасям сладко от както съм бременна,но знам че това е начина и се опитвам да хапвам и по малко боклуци  и тестени:crazy:
Vagabond и аз съм се спряла на такава люлка и съм сигурна,че ще е от помощ Peace
Теди много са хубави мебелите и неутрални само че на мен нещо ми се виждат малки.Аз също харесвам тези кошари дето се превръщат в единично легло Peace

# 654
blasphemy знам, че не е лесно, но наистина не се стресирай, т.к. така само си вредиш. Не им се връзвай, отиди и при друг специалист. Дори и да се окаже, че някои от тези неща са факт, виж какво може да се направи - какви мерки трябва да се вземат и ги направете. На мен в началото ми казаха, че бебето изостава с 1 седмица и сигурно няма да се развие и аз бях изпаднала в паника и ужас и още на следващия ден отидох при друг лекар, който ми каза, че всичко си му е идеално на бебето.

Сега качих дрешките, които пристигнаха вчера в новото албумче в ФБ групата

# 655
нямате милост за 1 ден по 7 страници изписвате, утре вечер  значи ще ви търся във вече др. тема,немога да ви изчета,нямам време за компа и на работа също newsm45 а така незнам закакво си бъбрите  Shocked

# 656
Момичета, съгласна съм с вас за спокойствието и сигурността по чужбина. Тук цари някаква анархия и не знам дали някога ще се оправи тази нашата държава. Аз съм сигурна, че няма да ми липсва чак толкова много. От няколкото ходения при мъжът ми забелязах, че там хората са много по-спокойни отколкото сме тук. Аз искам да изчезна оттук заради себе си и децата си, че съм сигурна, че скоро тук положението няма да се подобри.
blasphemy, момичетата са ти дали добър съвет потърси второ мнение, все пак става въпрос за нещо много сериозно. Аз миналата година преживях аборт по лекарски препоръки, но преди това минах през 4-ма лекари, за да съм сигурна в думите им. А може и да е фалшива тревога, което от все сърце ти пожелавам. Стискам ти палци и ще се моля да са сбъркали.

# 657
Здравейте и от мен. Не успявам често да се включвам,но пък най-редовно ви чета.Бързам да се похваля,че след вчерашния преглед се установи, че чакаме  МОМИЧЕНЦЕ  stork-girl Така съм свикнала с момченцето ни,че бях изключително изненадана от новината.Не си се представям като женска майка  Laughing Явно трябва да свиквам да връзвам опашки.Иначе бебето е добре,аз вече не повръщам непрестанно (само сутрин и вечер),качила съм 2 кг и  вече твърде много ми личи коремчето.Вчера акушерката която ме преглежда каза,че заради краткото време между двете бременности е нормално сега бързо да ми проличи.
Относно креватчетата,мисля да си взема от тези малките люлки които са около 90см., тъй като сина ми още ползва кошарката и едва ли в близките 8-10 месеца ще може да се раздели с нея.После бебето ще мине в кошарата,а малкия в юношеско легло с предпазна оградка.
И за последно количката която съм си харесала е на  Cosatto You 2 Twin заради малката разлика която ще имат децата.Единственото което ме притеснява е дали няма да е много тясна за сина ми,но тези дни ще мина да я пробвам в някой магазин.Извинявам се за дългия пост,но се опитах да се включа във всички актуални теми които обсъждате в момента.

# 658
За чужбина - Лара чувала съм че начина на живот на испанците доста се доближава до нашия . От там си правя изводите че тук на балканите и в Европа като цяло е все едно и също. Изключение за мен са единствено Англия и Германия. Но не харесвам Англия заради времето, а Германия по други причини които не искам да споменавам публично.
За Америка също съм чувала че не е чак толкова лесно да се живее там. Ипотеки заеми и най-вече пустите им данъци от които се оплакват всички. Дарнинг наистина ли са толкова високи винаги съм се чудила  newsm78
Иначе съм на мнение че едно дете не живее ли в собствената си държава колкото и да се опитваме няма как да я обича толкова и да е с българско самосъзнание и е почти сигурно че рода се затрива.
Леглото - много харесвам такъв тип

# 659
blasphemy, аз по грешка се замъкнах на ФМ в 16та седмица и лекарката която ми го прави откри няколко неща които не звучаха добре, аз яко се притесних, но се обадих на моя док след това и той ме успокои, че в тези седмици е нормално да се виждат такива неща. На мен ми казаха, че има кисти в мозъка, някакво нещо на корема и...от тука на тама се панирах яко и не помня  Embarassed Относно доц. Карагьозова - аз преди 5-6-7 години ходех при нея, но спрях в момента в който не успя да ме диагостицира адекватно. Бях с доста сериозни проблеми, които тя отдаде на Чернобил и така ме мота четири месеца, а аз бях с адски болки...оказа се репродуктивен проблем (ендометриоза) който като го видя сегашния ми док ми каза "...момиче, ти в последните години къде си била, та не си отишла на лекар..." И такаааааааа....Надявам се да е ОК всичко на следващия преглед  Hug

За детската стая - има доставка до БГ. Доставка е месец след поръчката. Не са малки, така изглеждат на картинките, иначе са абсолютно нормални размери. Ние сме с два гардероба, ракла за играчки, двете легла - малко и голямо, високите шкафчета и цената беше доста (7000лв) Както казах майка ги подари на Александра.

За висока оличка някой беше питал - аз съм висока 176см и имах проблеми докато си намеря моя размер, но Jane-то ми е точно...

И друго имаше, ама...забраИФ  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт