Дюкан ще помогне на всички навред как да погледнат смело напред - 253

• 40 690
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро и от мен! Hug Не съм писала,чела отдавна ,затова първо да поздравя всички с поводи:

Да сте живи,здрави и обичани!  bouquet  bouquet  bouquet

Първо да кажа isache,разкошна си ,скъпа!Много ти се радвам.Позволих си да видя как си била преди и мога да кажа ,че си постигнала огромен успех!Все така да си усмихната,красива и щастлива! Hug Hug

Аз малко имах проблеми пак с краката.Тия крампи и таз година не закъсняха да се обадят ,та понеделник ходих при джипито.Изписа ми едни хомеопатични и още едни хапчета за разтваряне в гореща вода,та сега съм по-добре.Килограмите ми са в норма ама 'гостите' от 'червен бряг' пак напират да идват и естествено осъмнах с +.Не се притеснявам вече.За 4-та фаза съм си ОК.Варирам си 60-62 . Heart Eyes
Мъжо вече пребори 22-я килограм и в момента е 99,4.Обаче му се услади  Joy.Сега ще кара до 96 май. Joy
Мастър4е,дано се оправи болния . Praynig
По-късно пак ще ви нагледам.Сега малко да поработя. Heart Eyes

# 316
  • София
Здравейте  Hug.
Влизам само да кажа:
Мастърче - бързо да се оправя болничкият, а на теб сили  Hug.
Мименситка - знам, че съм несериозна, ама все на срещите съм извън София, утре сутринта пак пътувам Rolling Eyes. Иначе и на мен ми се иска да те видя и нагушкам, как върви трета фаза? Дано на следващата среща се класирам Grinning.
Тони - примерен четвъртофазник и това е Hug Heart Eyes.
Korni68 - браво за трета фаза  bouquet
isache - попаднах на снимките - изглеждаш прекрасно  bouquet.
Какво друго да кажа, освен успех на всички  bouquet.

# 317
Здравейте, мацки  Hug
Не съм ви чела цяла вечност, но вчера се видях с DJ100 и сега си мисля за вас.
Срещата беше много приятна, но снимки няма. Ще разчитате на честната ми дума, че сме си все тка готини както и преди  Laughing Особено тя! Детенце ми беше с температура и закъснях малко за срещата, че минахме през люлки и пързалки за разсейване, но не ми се беше разсърдила. Чакаше усмихната, дори подаръчета ни направи  Simple Smile
За мен какво да ви кажа? - Не се ограничавам в нищо, но и с нищо не прекалявам. Закусвам въглехидратно, цял ден меля плодове, вечерям зеленчуци и тук там някоя скумрийка или пържолка. Килограми 54 до 56 (при МЦ). А тази сутриин съвсем си оправих самочувствието. Ходих да хвърля боклука и един батко ми подвикна "Супер!", обърнах се и той ми вдигна палец в знак на одобрение  Flutter  Да се има предвид, че съм на море и тук е пълно с "морски сирени".

isache , разгледах ти снимките - прелест си! Браво!

Допис.Допис: Тони, ама аз и мъжа си водих с мен. Не ремарке, цяла влакова комппозиция си влача  Joy

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 10:30 от Gardenia

# 318
Смайлче,старая се много ,че хич не ми се връща във 2 фаза,въпреки че мъжо е там и няма да съм сама .По-добре да съм нащрек . Heart Eyes
Гарденийка,да си носиш ремаркенцето с тебе ,че иначе мъжо ще те отърве. Joy Joy А и ремаркенцата пазят от уроки. Joy

# 319
Сега си мисля,
дали 3-то и 4-тофазнички,
да не споделяме по-често с колко кг варираме,
т.к. явно това е нормално,
за да не приемаме всяко минимално покачване
като драма и повод за отпускане...

Thinking

isache,
впечатляващ резултат! Успех в задържането му!
 Peace

# 320
  • София
Добро утро момичета!   bouquet

Благодаря за съчувствието,  Hug малчо вече е по-добре, нови обриви няма. Но и старите не са се изчезнали, ще се мажем още бая. И с малко минусче се "обзаведох"  Flutter след цялата дандания. Днес ПЗ ден, сигурно ще го наваксам, но да видим. Поне 100гр да съм на далавера, пак е нещо. Tired

TheNMaster, изключително важно е за нас, когато хора като теб, smileys, envia, Тони пишат - тови ни дава стимул да продължим и надежда, че това което правим не е поредната диета със йо-йо ефект. Ще се моля болният човек който гледаш да се подобри. Благодаря ти и успех!   bouquet  bouquet

Мимс, приятна почивка, да си изкараш страхотно и се къпи в моренцето и заради нас. Време ти беше Wink

isache, СТРХОТНО, направила си чудеса със себе си. Поздравления! Сега успешна трета ти пожелавам. Дано при теб върви леко и успишно   bouquet

Тони, добре дошла отново. Бори ги тез болести и гледай да не липсваш толкоз дълго от форума   Hug

Хубав, приятен и ползотворен ден на всички пожелавам!!!  Hug Hug

# 321
Доц. Даниела Попова: Диетата на Дюкан уврежда бъбреците и провокира инфаркт!
20 юли 2011, 13:23Особено мнение
изпрати на приятел   Доц. Даниела ПОПОВАФренски съд излезе с решение, че този хранителен режим вреди и може да доведе до рак на гърдата и болести на сърдечно съдовата система
Преди дни известният френски диетолог Пиер Дюкан загуби делото срещу свой колега, който смята метода му за отслабване за опасен за здравето, съобщи Би Би Си. 17-и наказателен парижки състав застана на страната на Жан-Мишел Коен, убеден противник на протеиновите диети. Коен убеди съда, че тези хранителни режими могат да доведат до рак на гърдата и различни болести на сърдечносъдовата система.

Съдът постанови Дюкан да изплати на опонента си обезщетение от 4300 долара. Пиер Дюкан, автор на едноименната диета, съдеше за клевета своя конкурент Жан-Мишел Коен, който миналата година в интервю пред специализираното здравно списание “Meilleure sante” остро разкритикува хранителния режим, разработен от него. Кой има полза от всичко това? - запита риторично Коен. – Явно диетичният бизнес, лекарите, продавачите на хапчета, издателите на книги и на списания. Много народ сърфира върху фантазиите на отслабването!”

Диетата на Дюкан предвижда “атакуващ етап”, в който се предизвиква ударна протеинова консумация - дисбаланс, който много диетолози считат за опасен, а не само Жан-Мишел Коен. Същият предлага много по-ненатоварващ отслабващ режим, с намален калориен прием, в рамките между 900 и 1600 калории дневно, съчетан с физически упражнения.

Всичко това не се хареса на Дюкан, който заведе дело срещу него и поиска обезщетение за клевета, на стойност 15 хиляди евро. Защитникът на Дюкан адвокат Дюфе заяви пред пресата, “че споровете между медиците са нещо нормално, но г-н Коен е отишъл твърде далеч отвъд границите на колегиалната критика”. Според адвокат Дюфе Коен

хранел лична неприязън към клиента му и имал изгода от охулването на конкурентния диетичен режим.

Адвокатът на Коен - Ришар Малика, изтъкна в защита на своя клиент, че “клеветата може да се отнася само за хората, но не и за хранителните режими”.

Факт е, че независимо от многото критики на диетата на Дюкан, тя вече е световен феномен, благодарение на отличните резултати, които дава при знаменитости. Благодарение на нея с изваяни тела се сдобиха персони като Кейт Мидълтън, Жизел Бюндхен, Дженифър Лопес и др.

У нас популярната диета практикуват стотици жени, че и мъже. Известно е, че плеймейтката Златка Димитрова се озова в болница заради преплитане на червата. Тя призна, че е спазвала строго хранителния режим на Дюкан и карала само на салати.

Фолкзвездата Ивана също се раздели с драстичен брой излишни килограми, но след като спряла въпросната диета, си ги възвърнала.

Наши диетолози от месеци предупреждават, че този диетичен режим е вреден и опасен за здравето. Доц. Светослав Ханджиев, член на Европейската академия на науките по хранене, обясни, че тази диета съдържа много полезни съвети и наистина помага да се намали теглото. “Но не може да се прилага без консултация с лекар-специалист, защото залага на белтъчното хранене – месо, риба, млечни продукти. Има състояния, при които обилното количество протеини, приемани с храната, може да е опасно. Например при бъбречни заболявания може да се затрудни функцията на тези органи. Освен това продължителното лишаване от въглехидрати и глюкоза също е грешно. Без тях

мозъчната дейност не може да бъде пълноценна

Моя пациентка на 55 години отслабна задоволително след белтъчното хранене на Дюкан, но пикочната й киселина в серума значително се увеличи. За да се намали теглото без вреда за здравето, не е важно само храненето. Често е необходимо да се променят и други аспекти от начина на живот – редовни физически упражнения, употреба на алкохол, цигари, излагане на стрес. Няма универсална диета за всеки човек”, аргументира се доц. Ханджиев.

Неговата колежка доц. Даниела Попова, началник на единствената в страната Клиника по метаболитни нарушения в болница “Царица Йоанна-ИСУЛ”, е по-крайна в мнението си. Според нея е крайност прилагането на диети с високо белтъчно съдържание, като тази на Пиер Дюкан. Нормално делът на белтъка в балансираното хранене е 10-20% от общите калории на храната. При прием на белтък над 30 на сто вместо полза той вреди на организма.

“При тези диети обикновено и най-често се приемат месо и месни изделия, които са богати на пурини и могат да провокират подагра още в началото на тяхното прилагане. Рискът от развитие на уратни бъбречни камъни също е много висок. Поради това, че белтъчните храни обикновено са и с високо съдържание на наситени мастни киселини и холестерол, сърдечносъдови и мозъчносъдови инциденти, като инфаркти и инсулти също са много вероятни. Белтъчните диети понижават киселинността на вътрешната среда на организма, което води до извличане на калций от костите и повишава риска от остеопороза. Поради това, че белтъчните метаболити преминават през черния дроб и се отделят през бъбреците, функциите на тези органи също се нарушават”, обясни доц. Попова.

Според специалистите по хранене редукцията на теглото не трябва да превишава 4-5 кг месечно. Тогава рисковете за здравето са минимални, а т.нар. йо-йо ефект се среща рядко. Природата така е създала храните, че няма вредни продукти, а има вредни количества. Науката за храненето препоръчва малки количества, често приемане на повече и разнообразни продукти – т.нар. балансирано хранене.

# 322
  • София
Rosyeta - делото не мога да го коментирам, тъй като много малко факти се изнесоха,
НО За Златка, която и се преплели червата от салати и Ивана с йо-йо то -  Joy hahaha Joy hahaha Joy.

# 323
100 гр пилешко филе 23 гр протеин
100 гр к.мляко 3 гр протеин
1 бр яйце-7 гр протеин
ако се ползват 300 гр пилешко 69 гр протеин,3 бр яйца -21гр ,2 коф.к.мляко 24 гр протеин
Сумата=114.
1 кг тегло има нужда от 1 гр протеин.Така че има висок прием на протеини на 50 кг а не на 80-90 кг.
Мазнините пък биха били 28 гр,а само за сведение в 100 гр овче сирене има 27 гр мазнини.
Така че относно холестерол и висок прием на протеини  ми е чудно защо се говори.
Тази диета е с мин.количество въглехидрати ,но само през ПП дните.Когато са ПЗ дните зеленчуците и триците доставят нормално количество въглехидрат.
Всички диети са опасни при определени хронични заболявания.
Всичко излишно също е вредно при някой хронични заболявания.
Всеки разумен човек намира това което му трябва,а всеки неразумен търси кусури.Това важи за всичко не само за Дюкан. Peace

# 324
  • Испания
М..а му стара, как не им омръзна да се регистрират тук, само за да плюят? Но кого сме се натресли, за да критикуваме?  ooooh! Някои ЗЛАТОтърсачки може да са получили преплитане на червата не знам от какво си..., но родните диетолози, и не само родните, получиха преплитане на мозъчните гънки в стремежа си да измислят нови доводи срещу врага си № 1 - д-р Дюкан.

...режими могат да доведат до рак на гърдата и различни болести на сърдечносъдовата система.

Същият предлага много по-ненатоварващ отслабващ режим, с намален калориен прием, в рамките между 900 и 1600 калории дневно, съчетан с физически упражнения.

Известно е, че плеймейтката Златка Димитрова се озова в болница заради преплитане на червата. Тя призна, че е спазвала строго хранителния режим на Дюкан и карала само на салати.

Фолкзвездата Ивана също се раздели с драстичен брой излишни килограми, но след като спряла въпросната диета, си ги възвърнала.

Наши диетолози от месеци предупреждават, че този диетичен режим е вреден и опасен за здравето.

Според специалистите по хранене редукцията на теглото не трябва да превишава 4-5 кг месечно. Тогава рисковете за здравето са минимални, а т.нар. йо-йо ефект се среща рядко. Природата така е създала храните, че няма вредни продукти, а има вредни количества. Науката за храненето препоръчва малки количества, често приемане на повече и разнообразни продукти – т.нар. балансирано хранене.

На всяка дума в материала имам отговор, но... няма никакъв смисъл. Изобщо няма да се хабя да опонирам.  Crossing Arms По-добре виртуални  Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn

# 325
От толкова години чета тази тема и нищо не се е променило, как пък не спряха да го плюят този доктор. За мен по-скоро истината е тази
http://novinar.tk/6513/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B … %D0%BB%D0%BE.html
тоест съдът въобще не се е произнасял за вредата или ползата на който и да е от двата режима, ама маститите наши диетолози използваха момента да заговорят пак за себе си.
А по въпроса за информацията в интернет пространството, е те това пък ме разби  hahaha
http://doctoronline.bg/articles/4960/%D0%9F%D0%B8%D0%B5%D1%80+%D … D0%B5%D1%82%D0%B0
хайде сега де, квото ти трябва това може да си откриеш   Grinning
статията за ивана и златка  пък въобще няма да коментирам, голем смех
Всъщност не ми дреми кой какво публикува, отслабнах с над 20кг. с Дюкан, чувствам се перфектно вече четвърта година  в четвърта фаза. Момичета режима си действа, правете го с акъл обаче. Хайде със здраве.

# 326
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Развесели ме новорегистрираната загрижена за нашето здраве мацка "Rosyeta". Моят мъж влезе точно преди седмица в болница заради преплитане на червата, без да е дюканец (освен по неволя, доколкото готвя всичко без олио и това му харесва). Доста много неща съм научила около тази диагноза (това му е трети път) и категорично знам, че илеуса (по народному преплитане на червата) се предизвиква от всичко друго, но не и от протеиновото хранене и от дюканския режим.  Joy
А относно сърдечно-съдовите заболявания и инфарктите, последната ми консултация с кардиолог приключи с подробен разговор около ползите от нашия режим. Оказа се, че лекарката (от Националната кардиологична болница) е дюканка и понеже бях започнала отново да вдигам кръвно, ми обясни надълго и нашироко, че макар да съм четвъртофазничка, добре е да се храня в режим трета плюс и много да внимавам с въглехидратите, за да нямам проблеми с кръвното.  Peace

Мацки, утре планирам да намина към срещата в Дивака. От сега ми е замирисало на телешките кебапченца.  Laughing  Hug

# 327
Здравейте момичета! Два дни отсъствах от града и ми се изпълни душата и сърчицето, като ви прочетох току що.
Rosyeta smile3533 smile3534 smile3532 Как не ви омръзна бе хора да пишете вечно злобно. Ако сте отслабнали по друг начин- чудесно. Не ни гледайте в нашите паници. Ако пък имате килца в повече, то си е ваш проблем по какъв начин ще си ги свалите, ако изобщо искате да ги сваляте. Спрете да се заяждате бе хора.
ПП: Изобщо не си направих труда да чета кави глупости си писала.

Сега като изпуших парата да ви се порадвам на вас приятелчета от форума Hug Hug Hug
isache, мила започвам първо от теб. newsm10 newsm03 smile3525 Прелестна си. И като сравня със снимките от преди определено си им замаяла главите на всички на сватбата.
lout, хич и не се обеснявай, няма смисъл мила. Най-вероятно въпросната особа е хвърлила бомбата, за да се дразни и въобще не чете отговорите ни.
smileys, ами как няма да получи преплитане на мозъчните гънки бе. Четох във вестника, че въпросната Златка въобще не пиела вода и за това се получило така. Ама въпреки, че е брюнетка, на такива като нея мъжът ми им вика "Блондинка под прикритие"/ сиреч блодинка по душа/. Тая ще е като онази от нашата махала, дето карала ударен период два месеца hahaha Joy
envia, права си за това, че е хубаво 3 и 4-фазнички да споделят за леките покачвания и спадове. Аз напр. варирам м/у 62 и 63 кг. В сряда си направих П ден само на скумрия и вода и в четвъртък сутринта кантарев показа 62,100 кг. Обаче пък в четвъртък направих гала-обяд, който се състоеше от пилешко с една шепа ястие от зеле/с олио/ и един резен шоколадово руло. Тази сутрин бяхме на село и не съм се теглила. За утре сутрин не ми се мисли. И то не толкова заради рулото, колкото че ядох при свекървата на аванта диня, пъпеш и кайсии. Срам и позор за моята трета фаза, но прекалих с количествата. За един ден изядох дажбата си от плодове за цяла седмица. Blush До два дни пак трябва да си направя П ден, та да изхвърля всичката тая вода.
Пиратка, точно така е момиче, режимът трябва да се прави с акъл smile3521
tonnny_bg, оправяй се и очаквам за следващата среща ти за свиркаш събора  bouquet
MariDi, радвам се, че момченцето ти се е оправило от обрива.
Didranad, вие със съпругът ти сте се сблъсквали с тази диагноза и знаете за какво иде реч, но повечето хора не са...като въпросната голяма бяла птица, дето е писала "компетентно" по този въпрос.

# 328
Пиратка,
респект към твоите успешни 4 г. в 4-та!!!
Сподели своите малки тайни, моля те!

Когато мрънкам за 4-та, да не ме разбере някой погрешно!
Не я карам през просото, изцяло съм си променила начина на хранене, т.е. не съм се върнала към "нормално" хранене, правя 1 понякога 2 П дни, ям си триците, пия си водата и пр. и пр. И когато мъъъничко се поотпуснеш - плюсища! Ей това ме дразни, но пък ме и връща в релсите на 3-та... Омагьосан кръг...
Rolling Eyes

veroni76Hug!

# 329
  • София :(
                   Добра ви вечер  Hug
               Раничко затъкавам днес чергата, но съм като изцеден лимон...
           (не)Обикновена , ми протеинчета, бре, да няма да са лоени топки, нали ще ни опропастят режима ако не са максимално чисти  hahaha
           isache, няма да повтарям всички, аз пък  ще ти река, че ми останаха очите във формичката ти за мъфини с различните фигурки - въртя, суча и все нея зяпам  Blush Иначе на сватбата си зашеметяваща  Peace
           tonnny_bg,  Hug
           happysmile, хаймана такава  Hug Хайде, ще потърпим до следващата тогава  Peace
           Gardenia , не тА знам `де си на море, ама на 26-ти ако не си в Бургас, прави му сметката, пък ако щеш не влакова композиция ами... целия наличен запас от вагони на Бг да си влачиш  Crossing Arms
           MariDi и аз на това се надявам, че вече едва удържам фронта  Rolling Eyes
           Rosyeta, късно си открила топлата вода, мила, това кранче ние отдавна го източихме  hahaha
           lout, smileys, Пиратка, не се косете! По повод простотията човешка - арктическа експедиция - млади, здрави мъже, добре екипирани, облечени и въпреки това тракащи зъби, срещат старец - гологлав, разгърден и плувнал в пот. Оцъклят те ей  Shocked очи и започват да го разпитват какво прави, да не е полудял в тоя студ да ходи полугол, а той отрива пота от челата си и им отвръща "Момчета, до одеве се препирах с прости хора..." Така че аз и без друго съм потна, предпочитам да се възползвам от  Popcorn  Wink
           Didranad, този път стана нещо като планината и Мохамед при нас  hahaha Ще те чакам утре  Hug
           bigbaba3, нали знаеш, desitka* и ЦвеТи ще ги липсва на срещата, няма да има кого да изхранваш  Hug
          А бе, къде ви е днешната порция петъчни протеинчета ?
          Пък като съм започнала рано се е видяло, че и рано ще свърша... Да раздавам козинките и да си опъвам копитцата, че нещо ме наболяват...

Лека, мека, палава, розова, прохладна и режимна нощ  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт