Най-странните и смешни имена - 10

• 40 925
  • 393
  •   1
Отговори
# 330
Сещам се за две имена, които прочетох върху некролози - Боца и Безистена.
На един некролог имаше Безценка.

# 331
  • край голямата локва
Страхотна тема  Simple Smile да се  включа с малко имена   Щерьон, Райо,

newsm78, та какво им е? - нормални често срещани при по- възрастните български мъже. Просто вече не са модерни и явно времето им отминава, но странни определено не са. То все едно да кажеш че Пенка е странно, нищо че почти никой вече не кръщава така.

# 332
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Вивиан - име на момченце.

# 333
  • Стара Загора
Е, как на момченце?  Shocked
Слънчо, в групата на щерката  Sunglasses

# 334
И аз да добавя няколко имена (извинявам се, ако вече ги има) - Радин, Тиана, Маркус, Баян - тези ги причислявам към странните, а Умур (братчето на Баян) ми звучи смешно.

# 335
И аз да добавя няколко имена (извинявам се, ако вече ги има) - Радин, Тиана, Маркус, Баян - тези ги причислявам към странните, а Умур (братчето на Баян) ми звучи смешно.

Умур и Баян ми звучат като на бесарабски българи или от руските републики- ако са в този аспект може би не е странно.
 Радин вероятно произлиза от по- старото Райчо или по-горе беше споменато Райо- като по-съвременен техен вариант. Познавам Радиана- в началото също ми беше странно, после свикнах, изглежда се използват в днешно време.

# 336
Умур и Баян били старобългарски имена (това са племенниците на една позната). Баян ми звучи интересно, но Умур - ще има да го бъзикат детето.

# 337
# 338
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Е, как на момченце?  Shocked

И аз това се чудя. Във вестник "Труд" го четох.

# 339
Е, как на момченце?  Shocked

И аз това се чудя. Във вестник "Труд" го четох.
Горкото момченце Confused
Имала съм интересен случай с момче, което се казваше Жаклин. Носеше си името с уникална гордост и самочувствие.
А тъй като и моето име е Жаклин на мене ми се подиграваше, че трябвало да се казвам ЖаклинА Пълен смях Grinning
За жалост някои родители изобщо не мислят като дават имена на децата си.....

# 340
Днес на един некролог за пръв път видях името Гроза. Shocked И се запитах как ли е живяла жената?

# 341
Аз наскоро чух ,че едни далечни познати си кръстили дъщерята -Ая,което за мен е доста странно.Същевременно пък го споделих с моя приятелка и тя много го хареса,така че хора разни-вкус различен.
Имаше един разказ на Йовков, "По-малката сестра", в който главната героиня се казва Ая. Само че май се пишеше Айа, и героинята беше кобилка  Laughing

# 342
Ая е хубаво име според мен, но доста необичайно и твърде кратко.
Срещала съм Югослав-то Югославия няма вече, но пък у нас има Югослав.

# 343
  • София
Днес на един некролог за пръв път видях името Гроза. Shocked И се запитах как ли е живяла жената?
Дадено й е такова име против уроки, явно майка й е загубила предишни деца. С такова значение е  и мъжкото Грозьо, а само пожелателни - Найден, Найда, Стоян, Стоя, Траян, Трайчо, Запрян и т.н.
Всъщност и Найдите са против уроки - т.е. детето е намерено, не е лично родено и да се спре с умирането на децата в семейството.

# 344
Ая е хубаво име според мен, но доста необичайно и твърде кратко.

Ая е едно от любимите ми имена за момиченце. Има страхотна символика.

Не знам дали е странно или смешно, а и предполагам са обсъдени вече, но Спиридон и Груьо са ми фаворити.

Общи условия

Активация на акаунт