Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 068
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Ей, много хубави теми сте заформили, ще се включа по всички при първа възможност  Mr. Green
За сега - да питам нещо Елфичка - тигана как е, доволна ли си и т.н.. малко подробности моля  Hug

Ооо,чуден е тиганът  Heart Eyes
Самата храна вътре става по-вкусна  Heart Eyes
И пържените картофи стават с много по-малко олио.Режа ги на по-дебели парчета,отвън стават с хрупкава коричка,а вътре меки като душички и мнооого вкусни...а даже и капак нямаме все още  Blush
Правих и яйца на очи....уникалнии !!!Просто имат вкус на печени яйца,а не на гадни, мазни и пържени  Laughing
Правих и хапки с мед и портокал-панирани,ами един път са !

По отношение на поддръжката-мие се с едно движение на гъбата,а ако няма мазнина или има съвсем малко,може просто да се забърше със салфетка. Отвън не става никакъв нагар,защото покритието е като това овътре.И просто е абсолютно чист след миене,без мазни клеясали дръжки и обгорени стени на люспи  Twisted Evil

Малко е тежичък/а моят е олекотената версия Laughing/,но не мисля,че е чак такъв проблем.Загрява много бързо  Peace

Аз му направих е...ти и рекламата,но наистина съм много доволна.Само един капачец да му взема и всичко ще е 6  Peace Определено си струва 125-те лв.Като видях какви боклуци има за по 70-80 и веднага се преориентирах към SKK-то  Peace

# 136
Влизам да ви пожелая лека и спокойна нощ!  Hug

Ние утре в 11 часа сме на ваксина -  първата ни, ще видим как ще му се отрази, дано не реве много и всичко мине ОК!

Елфи, трябва %т от продажбата да получиш, след такава реклама... може и безплатен капак  Mr. Green

# 137
За ваксините и аз съм на тръни. След първата ваксина така трудно го успокоих. Ревахме и в кабинета, и през целия път до нас. Разбирам, че сега всъщност ваксините са две, но не се поставят отделно, а наведнъж. Бях се уплашила, че ще ни бокцат два пъти и не си представях сцената изобщо.

Julia, ако говориш за ваксините, които се бият на 2 месеца (и на 3 и 4), то те наистина са две и се поставят наведнъж (на едно ходене), но по отделно, тоест на двете крачета по една. Поне при нас така беше, предполагам и при всички други - едната е Пентаксима, а другата стрептококус пневмоние.

# 138

И да си дойдем на темата за килограмите...Елфи ти си всепризнато красива, не знам къде ги виждаш тези кила. Болна тема ми е това, защото точно преди да забременея ходех на тае-бо, на салса, тежах 50кг и бях вечно недоволна от постигнатото...Казвах си, че ще внимавам през бременността и най-накрая най-целенасочено се освиних и 1 месец преди да родя тежах 79.200...оттам нататък спрях да броя  Rolling Eyes. Сега съм около 70, опитвам се уж разни балансирани диети да пазя, ама вечер си омотвам по 1 кутия сладолед без да ми мигне окото и все отлагам разумното хранене за следващия ден  Embarassed Ако продължавам така ще заприличам на лелка.

Ох, 70 кг да стана  smile3508 Много благодаря за милите думи  Hug .Сега ми стана още по-гадно.Можеше да съм красива и слаба ,ама нъцки  smile3516 Ей това ме мори цяллл живот.Глава хубава,тяло-не става за нищо  Tired Добре поне ,че съм висока долу-горе,та да не съм хептен кюфте.Ама така пък съм като холандка,както ме бъзика ММ  Laughing
Тъкмо се бях очовечила за пръв път през живота си и бях 65 кг цели 2 години,а не обичайните 70-73 и взех,че забременях пак и всичко отиде по дяволите от хладилника върху тялото ми,а си казах,че много ще внимавам,ще ям само рационална храна и бла-бла един куп бул-шитс и не стана нищо такова,ама нищооо  Tired

Пожелавам ти да възвърнеш килограмите си без никакви усилия  Hug .Като тръгнеш пак на тае-бо и салса бързо ще влезеш във форма  Peace

Елфи, трябва %т от продажбата да получиш, след такава реклама... може и безплатен капак  Mr. Green

smile3532 Да,бе,да...ще си го платя кат'поп ,че  е и 30 лв капакът му с капак нЙеден  smile3506

# 139
Гери,Хоупче,определено накрая ще се стигне и до УНГ,защото положението не е много розово.Иначе най-вероятно няма бактерии в секрета,защото ако имало такова чудо трябвало да изкарва зеленикави секрети Peace За алергиите-не съм се замисляла newsm78 Уффф незнам,дано скоро се оправяме,че и тази жега само ни мори и вече нямам сили за нищо ooooh!

А относно приятелката на Гери,която захранила детето и то прояло-много се смях hahaha Моя да не се окаже и той така....няма да е прост като се замисля Mr. Green

За спането-намирам го в най-различни пози и стойки,но най-често-напречно на кошарата Laughing Голямо въртене пада,но той си е швъкнат по принцип Mr. Green

Жени,казвай за аспиратора,стига си питала за тиганите Naughty Само за ядене мислите значи Mr. Green

Нелли,този който ти си показала откъде и колко струва?Той за прахосмукачка ли е или не?
Моя е като този,който Гери е показала,само че друга марка,но нищо не мога да направя с него Twisted Evil

Някой знае ли латински?

# 140
Нели, Елфи, мерси за отзивите! То е ясно, че вечен няма да е, както и пълно щастие няма.. Но искам да ми е по-лек. Не знам дали има такова нещо.. Гледах едни с бяло покритие, керамично мисля (пак около 70-80лв. от Карфур), но не помня сега колко тежаха спрямо Тефал-ски. А този вашия мнооого осезаемо ли повече тежи?
Някой ако има препоръчан тиган моля да сподели.. държа и по-лек да е и нещата в него да не стават с часове готвене.
Купихме си една скара, на която зеленчуците се приготвят за 5 пъти повече време. Уж по-здравословна се води.. бях чела и отзиви за тези фритюрници на Тефал без мазнина - пак много бавно пишат хората, че става. И си мисля дали тези "здравословните" уреди всички са такива?!

# 141
Да се допълня,само че с нов пост,че гадното прескачане ще ме довърши Twisted Evil

За коремните преси след секцио-моя док каза,че още след първия месец може да се започне,но е добре това да стане с малко бройки Mr. Green и постепенно да се увеличава.
Венци е вече почти на 3 месеца и още не съм се престрашила да ги започна,да не взема да се прекъсна нещо Mr. Green

За ваксините-бях пощуряла когато наближиха първия път,но всичко мина ок(да не повярваш,че при нас нещо може да е ок),но сега като ви чета явно на всички ви бият Пентаксима,а на нас ни сложиха една друга на нейното място,която е по-добра и с по-малко странични ефекти.Та едната ни е Инфанрикс(тя е на мястото на Пентаксима),а другата е Синфлорикс Peace

# 142
Ами ,Джени...по принцип колкото по-тежък е тигана,толкова по-бързо се готви в него,защото така се разпределя топлината навсякъде и излъчването е по-голямо  Peace Плюс това,ако готвиш на газ е по-добре да е от по-тежките,защото иначе се изкривяват дъната  Peace
Загряването става много по-бързо отколкото на предишния ми тефалския и много по-бързо става храната вътре/поне засега  Thinking /
Че няма да е вечен- няма,но поне и да се надере няма да излъчва вредни неща,като тефлоновите примерно .Другият му плюс,е че е с огнеопорна дръжка и може да си печеш каквото  искаш във фурната.Издържали до 250 градуса  Peace

За тежината-честно да ти кажа осезаемо по-тежък е  Mr. Green Като тези чугунените едновремешните.Има едно 2,5-3 кила мисля  Thinking

Иначе и аз гледах керамичните,много се чудих ,но в крайна сметка се отказах.Не ми вдъхнаха доверие нещо  Thinking . А и каквато съм саката в ръчичките ще взема да го изтърва и до там ще е  Mr. Green

# 143
Оп здравейте днес от мен,малко със закъснение....Simple Smile

Добре дошли на новите мами... Hug  bouquet

Аз днес бях селска,малко на друг климат и нашия спа като малко бебенце се едно е на 2 дни:)
Там не беше толкова горещо както в града.. В градината си е доста по храдно под дебелата сянка:)

Виждам ,че и вие използвате люлки... ние имаме на ГРАКО... но май от както е горещо нея ползваме...
А аз бях решена,че няма да свикна малкия там и го постигнах:) НО и той лесно си заспива в кошарката....
Аз чесно ,но бебе не съм преспивала от края на 1вия месец въпреди ,че имахме колики и реших ,че няма да го държа на ръце ,а само в люлката и столчето за колата.... И после започнах вечер в кошарката с бибата и сега си заспива с нея където и да го сложа....
Но ми е доста лесно за сега, да чукам на дърво да не се променят нещата... Сам си играе аз почти не го държа ,ако играя с него е легнала до него и му говоря... Естесвено ,че го взимам поле 1 час може би се насъбира за целия ден на ръце  Sunglasses Sunglasses

За захранването , ам мисля ,че след 4-5 месец си е вече нормално да се започне нещо малко по различно от кърма ...Аз мисля да го кърмя дълго за това ,че няма да спирам скоро.Яд ме е ,че не мога да пазя диети ,но жертвата си струва.Все пак живота ми от тук нататък е в жертва на децата  Peace Peace
Ам   ЕЛФИ е какво ти има не мога да разбера аз? СУпер си си на едни кила сме ,но определено различен външен вид ...аз съм от тия по ниските кюфтенца  hahaha hahaha

ДЖУЛИЯ е сродни души сме и аз бях на диета за сватбата си незнам си как ,бягане ,коремни , глад....
И когато разбрах ,че съм пребемнна имаше 3 месеца до сватбата ,е до нея бях вече доста наддала цели около 10-15 кила...и разбирасе след това спрях да качвам
Но за мое нещастие си бях дебеличка на сватбата... усилия ми отидоха на вятъра,но така ще е
Сега само ,чакам да спра да кърмя и такава ударна доза ще си направя.... ,че ще забравя че съм 85 кг  Praynig Praynig Praynig
Мисля ,да пия и хапчета..... и мъжа ми е обещал операциика за корема ,да видим дали ще си я изпълни.....
Е само ако не мога да махна корема... защото там основно съм качила най- много и изглежда ужасно ,чак се плаша
е хайде сега,да ида да се чипкал малко ,че голяма жега пак , спрях климатика,че ще лягаме след малко...аз де той малкия спи одавна

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 22:52 от Tanpaxo

# 144
Жени,казвай за аспиратора,стига си питала за тиганите Naughty Само за ядене мислите значи Mr. Green

Нелли,този който ти си показала откъде и колко струва?Той за прахосмукачка ли е или не?
Моя е като този,който Гери е показала,само че друга марка,но нищо не мога да направя с него Twisted Evil

Не съм Жени, но да се включа Laughing Доколкото си спомням, този, който тя показа, е същият като този на Нелли и е от Пакостник (нали така, Жени?). И да, за прахосмукачка е.

# 145
Здравейте, момичета!
Сърдечно ви моля за помощ!!! Бебка има запек от много време и съм притеснена...
В началото, докато бяхме само на кърма, акаше на всяко хранене. Но това беше първите 2 седмици. После се наложи да дохранвам (използвах NAN 1), защото нужните й се увеличиха, но кърмата ми не. Докторката ни изписа Frizovom, но ситуацията е пак същата (приемаме го вече 30 дни) - акаме на 2 дни, понякога на третия. Освен това изобщо не й харесва, все го плюе и се храним с мъка (хем е гладна, но не й харесва).
Вие имате ли такъв проблем и знаете ли какво се прави в такива случаи, много ли е лошо, че ака толкова рядко?!

# 146
marieta    да имаме го нашия вече ака ,на 2-3 дни днес му беше 3тия ден и така се изака... обилно Simple Smile
Но ми казаха ,че е нормално като пораства да ги разрежда и ние сме само на кърма и направо беше чудо... за това ,че спокойно

# 147
Мариета, не се притеснявай. Нормално е от един момент нататък да акат на по-дълги интервали. И при нас се получи нещо такова (и ние вече сме на смесено хранене с NAN1). До към 40-ия ден и моят малчо акаше на всяко хранене, после изведнъж станаха по веднъж-два на ден и от известно време ака на 2-3-4 дни веднъж. Даже при първата по-голяма пауза се изака чак на 5-ия ден.
Ако акото си е нормално течно, тоест не е твърдо, значи най-вероятно не става въпрос за запек, а просто се изхожда по-рядко детето. При всички деца е различно - нормално е да акат както по няколко пъти на ден, така и по веднъж на няколко дни.
А вие защо сменихте Нан-а, заради по-дългите паузи на акане ли? Нан-а преди харесваше ли си го?

Прочети тези две статии, за да се успокоиш (някой ги беше пускал по-рано, поствам ги и сега):
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

# 148
dessince, а с какви батерии е вашия и колко време издържат?
Нашия е с 1 бр. D  (тези кръглите най-дебелите) и се чудя колко ли време ще вибрира с една  Thinking

И този е с толкова, но аз все още не съм го пробвала и само се каня, да  купя батерия. Но 2 мои приятелки имат подобни, даже единят е май същият като твоя и май не издържат седмица, но тя го ползва интензивно, така че издръжливостта на батерията ще е според консумацията Simple Smile

# 149
NAN-а си го харесваше много! Изобщо не ми го плюеше и не съм хвърляла както този FrizoVom (заради дългите паузи без акане ни го изписаха). Иначе бебка качи 1,1 кг първия месец, с което изключихме вероятността да е от недохранване. Изпражненията са си абсолютно същите като преди, напълно нормални, само дето интервалите са големи...

Общи условия

Активация на акаунт