Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 25 973
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
еее тъкмо понаписах някой ред и ми се изгуби, мам... му  Blush

Миии привет или ДВ (хихи  Wink)

Херич айде честита месечинка на Борката, да расте и хубавее Heart Eyes Hug

От някои постове, които четох щях да падна от смях, ще ме сбъркате бе момичета  Joy rotfImao rotfImbo

Хоупче, не се притеснявай абсолютно съм сигурна че детето си те обичка много  Wink

Мария, моята педи също използва някои остарели и бабини рецепти. Когато беше леко понастинал Едито, тя ми каза да му направя чай от шипка или лайка да пие, съответно аз не съм му правила друго освен от копър и анасон, когато имаше колики... Но пък се интересува и от нови схеми моята педи. Тя е в Аспарухово, най-вероятно няма да ти е удобна.
Разбрах че и ти си моряшка жена  smile3548 Мъжът ти кога се прибира?
Моят най-вероятно след месец тръгва...  Cry

Много сладки бебоци видях, да са ви живи и здрави Сума, Нанди, Херич... Нелили, а твоята Ели, с много готино костюмче я видях - страшна мадама ще стане  Sunglasses Heart Eyes

За пищенето - Еди също го прави, нооо не по време на ядене, ами преди него, когато му слагам лигавника или когато съм го сложила в поза АМ-АМ и посягам за шишето - няма никакво търпение, човека!  Crossing Arms

За ортопеда - още не сме ходили.... пфу че сме несериозни значи...  Crossing Arms ooooh!

# 616
  • Варна
Мария, моята педи също използва някои остарели и бабини рецепти. Когато беше леко понастинал Едито, тя ми каза да му направя чай от шипка или лайка да пие, съответно аз не съм му правила друго освен от копър и анасон, когато имаше колики... Но пък се интересува и от нови схеми моята педи. Тя е в Аспарухово, най-вероятно няма да ти е удобна.
Разбрах че и ти си моряшка жена  smile3548 Мъжът ти кога се прибира?
Моят най-вероятно след месец тръгва...  Cry

Мда, Аспарухово хич не ми е удобно... Уф, ще си купя кола най-накрая, в това Трошево нищо няма, само молове, култовата механа Зелени камъни и изтрезвително Laughing Laughing Laughing.

Моят е моряк, ама на военен кораб, замина днес, връща се в събота, т.е. за по няколко дни са им плаванията. Преди имаха и по две едномесечни плавания всяка година, ама няма пари вече държавата за плавания, та си стоят на сушата предимно  Laughing.

Хич не ти е лесно на теб с тези дълги плавания Sad.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 22:49 от Maria_I

# 617
ДВ тогава Simple Smile

Хера айде честита ви месечинка и от снахата Simple Smile
Елфи с твоите домашни любимци - голям смях как ти даде сърце да ги трепеш Simple Smile
мария - нашата е зад пощата Simple Smile доволна съм - много мила жена Simple Smile
Гери коя ви е педката?
Шени ние си плуваме у дома - много доволно но днес и стана студено и пропуснахме Sad
Хоуп и Габи се радва на татко си повече ... тя така или иначе не прилича на мен ... свиквам и те разбирам ... всъщност само носът ми е взела (ха ха)
За пищенето и Габи го прави още обаче не съм открила закономерност ...
Аз да благодаря на ЛЛЛ и да се похваля че вече пием АМ само преди лягане (т.е. сега) и то не защото нямаме кърма ами за да спинка по добре Габи (пък и да ми починат гърдите) от 3-4 дни сме пак кърмачета  bowuu кърмата която цедя сега я пазя за обяд утре и така имам време да събера за следобеда - много съм щастлива Simple Smile В този ред на мисли да питам - от сутринта ме боли дясна ареола - имам предвид от време на време като убождане в горната лява част ако има значение. Видимо нищо и няма - сякаш имам топлийка отвътре  newsm78

И да си похваля келешчето - имаме нов режим - буди се към 4-5 и я вземам при нас на гърда да се занимава Simple Smile ставаме към 9 после към 11 дремва за половин час и следва хапване в 12 -12 и 30 и към 1 заспива и спи до 4-5  Party после хапваме и се забавляваме към 7 пак хапва и дремва за половин един час след което пак се забавляваме и в 10 се къпем под душа и спим ... много съм доволна имам време за всичко и тя е по-спокойна Simple Smile остава да скрия корема и ще съм 6+ че сега съм като все още бременна в 7 месец макар че ми остават 2 килограма Sad

# 618
Привет и от мен днес,

Много благодаря за комплиментите за мойте гарджета. Да са ни живи и здрави всичките!
Благодаря и за добрите думи и за мен. Че не съм дебела, не съм, но как пък го видяхте от тея снимки, дето нищо почти не се вижда от тялото ми.. Thinking и не всичко е толкова розово - и целулитче си имам, и скрити сланинки също, и в панталоните си, както казах по-рано, също не мога да се навра все още...

Хоуп, косата на каката наистина е страхотна, но не е подстригвана от както се е родила Blush От сега ми е жал като се сетя, че все някога ще трябва и хубавите къдриците най-вероятно ще заминат..  Cry (другият вариант е да стане като Рапунцел)..
За обичането - имах една позната, която и тя така се беше притеснила, че бебето й не я обича и сега като се замисля и той се казва Филип Wink ... явно Филиповците се забавляват да плашат майките си...
Именният ден на Филип е на 14 ноември.

Хера, честита месечинка на малката боримечка, много е сладък!

а за  кекса - кажете че рядко правите да имам "статистическо проучване" за спора #Cussing out

Ето, казвам, брой ме за спора, ние в момента не сме от най-редовните, щото то кога ли... Даже на онзи анкетен въпрос "Колко пъти седмично уважавате половинката си?" щях да пиша "Пъти?!.....Седмично?!" хихи

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 23:38 от SYMa

# 619
Днес беше много приятно в офиса  Wink Аз за първи път се събирам с майки и разликата е огромна - говорим на един език и за едни и същи неща. От моите приятели и познати аз съм първата с дете! Другите още се ослушват.
Излязохме в 11:30 и се прибрахме в 20:30!!! Беше страхотно - Мариса спа 4,5 часа непробудно! Сега съм уморена, но умората е приятна, а не от дондуркане и пискане из къщи  Wink
къщичка в гората, много се радвам за успеха ви. Относно боцканията и при мен ги има, особено като ми се понапълнят гърдите.
за съхранението на кърмата - знам, че в хладилник се държи до 12 часа! само, а в камерата - до 3 месеца. Аз я държа от едно хранене до следващото - 3-4 часа. Няма проблем да се добавя към вече охладеното количество, но трябва да се смята от часа на първата партида. Когато изкарам дадено количество, не го връщам обратно, изкарвам колкото й е дажбата - тя кърмата си я изяжда всичката, дори и да е 140 мл (но ако й дам Ам, трудно изяжда и 90 мл).
Не помня какво щях да пиша още... Мозъка ми изтече навремето когато пишках върху теста за бременност  Joy
другият вариант е да стане като Рапунцел
   Laughing Това ще е много яко  newsm10

# 620
SYMa  мерси - разбираш ме Simple Smile нямам нерви дет се вика ...
Мариета - казаха ми че до 24 часа не е проблем - макар че около 12 часа я държа - след малко преди лягане ще се изцедя и до 12 утре е на дъното на хладилника а нашия е засилен заради промишленото количество бира вътре  Mr. Green много се вълнувам че от почти изцяло на АМ минахме на кърма  Party само дето все още ака през ден-два и се чудя вече ... ще пробвам лактана-та да видим ... а за боцкането не е от това по-различно е - притеснява ме да не е някое възпаление  Praynig
много ви завиждам за офиса  Heart Eyes

# 621
SYMa, прекрасна е като Рапунцел, не я подстригвайте ! newsm17
Херооо, как ме подведе ти с тоЗ ибей newsm48 Цял ден вися там и дебна за наддавания  smile3508

# 622
  • До морето :)
SYMa, и аз съм за Рапунцел  Grinning
Аз какво да ви разправям... Елито ме събужда в 4ч. и... Заспала съм докато я кърмя след банята. Под мен клечки за уши, хавлии, капки... Как и бебето не беше под мен - не знам.  ooooh! Ама предната вечер си легнах в 2ч. и станах в 5ч., и цял ден не съм спала. Простено ми е.  Mr. Green И за да е пълна картинката - не сложих малката на повивалника, нито сложих еднократния чаршаф под нея (а той беше на 1 ръка разстояние) и сега ще пера матрак, защото го опукахме.
Та весело ми е  Grinning
Моят е моряк, ама на военен кораб, замина днес, връща се в събота, т.е. за по няколко дни са им плаванията. Преди имаха и по две едномесечни плавания всяка година, ама няма пари вече държавата за плавания, та си стоят на сушата предимно  Laughing.
Нямат пари, а пък все банкети правят  #Cussing out Спирам да си плащам данъците, че като гледам къде ми отиват паричките...  Tired

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 10:10 от nelka_bg

# 623
SYMa, прекрасна е като Рапунцел, не я подстригвайте ! newsm17

Е ще се наложи все някога за съжаление  Sad То детето си ми каза, че искало да е като Рапунцел, за да си висяла по косата и да си метяла пода с нея, ама..... стигат ми кабеляците на ММ вкъщи... Joy

Тоз малкия ме събуди днес в 5 и искаше да си говорим. Не са ми най-любими тея разговори в 5!

Абе хора, кажете кво да правя с таз погача (остатъците по-точно)?.. Ще я изям накрая...

Нанди, каките ни си приличат май

П.С. Ето, май заспа, ще полягвам и аз тогава.

# 624
  • Стара Загора

Абе хора, кажете кво да правя с таз погача (остатъците по-точно)?.. Ще я изям накрая...
И аз това чакам някой да отговори, че и нашата виси на камината Crazy
Херооо, как ме подведе ти с тоЗ ибей newsm48 Цял ден вися там и дебна за наддавания  smile3508
Аааа моля, моля  Twisted Evil аз вина нямам никаква  newsm56 Толкова съм бяла, нежна и добра  4470 smile3540
ДУ дет се вика Mr. Green
Снощи Боримечето спа от 21ч. та до 6ч. сутринта...сега заспа пак но аз вече се разсъних, че пих кафе с баща му, че той отива наряд и днес съм сама с двамата  bishop
Сега отивам да качвам снимки да ви покажа Лусито пак...моя модел Mr. Green
Забравих та се връщам да допиша - Хоупче не съм професионален фотограф ама като си дойдеш в БГ свиркай...да организираме едно събиране на Майчета и идвам да те снимам Mr. Green

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 07:56 от Хера

# 625
много се вълнувам че от почти изцяло на АМ минахме на кърма

Къщичка, забравих да питам това как го успяхте. Наистина си е за вълнуване. Мойта кърма ужасно много намаля, почти пред спиране и доста ми е мъчно. Но и аз не се постарах достатъчно...

# 626
Аз днес започнах деня с  newsm79 newsm28 newsm55, че днес и утре ще ми идват гости:) А и малката реши да помогне и след като я накърмих легна:)
Усмихнат ден!

# 627
Добро утро  Tired днес несъм на себе си,от вчера вечерта 21ч като се почна рев и до сега амън значи,моита пикла ще ме побърка.Вчера цял ден послушно детето ,яде и спи ама като стана време за баня и ела да видиш какво чудо беше  #Cussing out изкъпахме се наядохме се и почна един реввв newsm45 неще да заспи детето и това си е ,та се носихме до 1ч нощес,накрая заспа и се сабуди в 4ч сутринта да яде,после пак заспа и стана сега в 8ч ама нещея да яде и пак рев,та заспа накрая гладна,ужас ще се метна през балкона от нерви smile3514 дано да премине тези нерви скоро и се поуспокои детенце,а и като го няма ММ съм изнервена повече и бебка явно ме усеща и затова така ме разиграва .....Четох постовете ви,направо ме разсмяхте,еииии добре че сте вие иначе ще се побъркам...                                                                                                                                    Сега да кажа за погачата----значи ние направихме погача след 40-тия ден и след една седмица си свалихме кърпата с част от питката и паричките които бяха сложени,та паричките ги похарчихме за бебка,а част от питката се хвърля на високо на наякоя сграда,така ми бяха казали и ние я хвърлихме на къщата на село Simple Smile дано съм помогнала с нещо,лек ден засега,че да изпия едно кафе преди да се сабуди моита глезана и да ме довърши:)

# 628
В тази връзка искам да попитам консултантките по кърмене - нали не може да се затлъстява само от кърма? Щототя ме наплаши как ще й разширя стомаха и няма да има оправия цял живот  #Crazy
Здравей polita,
Кърмачетата имат чудесен усет за това колко,кога и как да сучат,за да задоволят глада си.
  Докато от шише млякото тече лесно бебетата се нагълтват бързо,като поемат повече от нужното им количество,тъй като чувството за ситост идва по-късно.Кърмачето полага усилия за всяка глътка и е в съответствие с индивидуалните му потребности.
 Кърменето само по себе си се счита за превенция срещу затлъстяването,а и кърмата е много бързо и пълноценно усвояема от организма на бебето.
 Добре да се има впредвид,че темповете,с които наддават изключително кърмените бебета са различни от тези,които са изкуствено хранени.
 А схемите и таблиците,по които някои педиатри в България следят теглото и ръста на бебетата се позовават на изследвания на деца хранени смесено или само с адаптирано мляко.
 Също така е добре да се има впредвид,че всяко бебе е индивидуалност и може да суче в различни количества и наддава по различен начин.

*Cveteto*, благодаря за отговора  Hug Нещата взеха, че се нормализираха от себе си, иначе качваме (даже много повече от колкото трябва), жизнини и здрави сме  Mr. Green
Нелка,много се радвам за вас  Hug

# 629
Добро утро!
Да се разпиша на бързо, докато дребното спи, а каката още не ме е обсебила.

Ние уж сме добре и ще опитам да ги изведа пак докато не е заваляло - писна ми от това лято с Т около 15-18 С #Cussing out Искам и аз малко повече слънце и жегичка... Sad

Само аз ли не мога да цедя нищо от гърдите, пък бебо се храни и наддава newsm78-голяма мъка ми е това, не мога да разбера как се получава-все мисля, че стои гладен-ако има мама със същия проблем-да пише!

zlatttka, това, че не можеш да изцедиш нищо от гърдите си не значи непременно, че нямаш кърма, или че тя не стига на бебето. Както е известно никоя помпа не може да изцеди толкова мляко колкото бебето може да изсуче. Много майки споделят, че не успяват да изцедят кърма с помпа, или изцеждат минимални количества, а успяват да кърмят успешно и продължително своите бебета, които се хранят добре и растат и се развиват чудесно.
Пишеш, че Калоян наддава добре, а това е показател номер 1 че се храни добре, което значи, че  се справяте чудесно. Щом той е жизнен, тургора на кожата му е добър, има влажност на лигавиците, има доволно количество напишкани и наакани памперси на ден и педиатъра му го намира за здрав вероятно всичко е наред с него и не е необходимо да се притесняваш излишно. Бебетата са умни същества и не биха се оставили гладни, когато им се хапва. За да не се притесняваш, че не му стига храната би могла да му предлагаш да суче по-често, пък той ако е гладен ще суче.

Общи условия

Активация на акаунт