Януарчета 2012 - 4 тема

• 39 125
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Добро утро!
Аз се събудих преди час от пресъхнало гърло, та още се давя.., ужас.И сега за компенсация си направих 2 сандвича, защото само дъвчейки нещо, което да овлажнява гърлото, тогава не кашлям Simple SmileАз съм си с хроничен бронхит и сигурно от това така.
Ирина, добре дошла, леко бременеене!
Buci, имаме даже 2 -едната е по-малка.Моя мъж е запален рибар, ходи за миди и скариди като има време:)
Гледам, че чужбинските мами се интересувате от ясли вече, пък ние тука халхабер си нямаме още:)
Rapuntzel, аз да си кажа, че има много полезна литература за възпитанието на детето и от доста години насам препоръчват книгата на д-р  Спок - "Грижи за бебето и детето".Е, някои го и отричат поради остарели схващания в някои аспекти, но като обща представа е добре описаното от него.Иначе аз от психологичекса гледна точка и това, което учихме в университета по психология и ми е интересно, бих препоръчла да се разгледат етапите на развитие на човек, в които са описани характерните особености за дадена възраст.А те са описани в учебници Simple Smile Психология на развитието.
Желая лек ден на всички!

# 511
Здравейте бъдещи майки:) Нека и аз да се запиша и ще следя с интерес темата. Моя термин е на 02.01.2012 година. Ако има мами от Бургас ще се радвам да се запознаем:)

# 512
Добро утро  sun sun sun Как сте?
Добре дошли на Ирина  и Таня / Танче Шоколадово бонбонче е от Бургас  Grinning/ лека бременност.
Аз снощи спах много добре, май да не казвам голяма дума, но откакто съм в 4тия месец съм нов човек  Hug
Лек и спорен ден на всички, аз отивам да шетам, че мъжа ми се прибира довечера и да му направя някоя "спешъл" вечеря  Grinning

# 513
Момичета страдащи от безсъние  в предната тема бях писака, че има хомеопатично и се казава cocollus indicus 9 CHТова е хомеопатичен прапарат на Боарон, абсолютно безвреден струва около 3 лв..На мен хомеопат ми го изписа. Когато не мога да заспя си слагам 3-4 гранули под езика и заспивам без проблем. Peace
Шоколадово бонбонче и моя е запален рибар. Но като донесе миди и разни такива аз не ги ям сега, нали не трябва.
Аз по принцип съм за мъжът да присъства на раждането, но като го знам моя......мале ...мале. Веднъж взимаха на детето кръв от вената и той едва не припадна. Излезе навън побелял като платно, все едно на него му взимаха  Laughing. Дъщеря ми родих със секцио и май сега и второто ще е така. Не става милия, после ще трябва да го реанимират и него. Освен да му ударят един диазепам   Joy

# 514
Благодаря за слънчевото посрещане. Моя сън вечер е например три часа спинкам, после до тоалетна и после пак така Simple Smile

# 515
Здравейте момичета, Добре дошли на Таня и Ирина и леко бременеене.
И аз имам проблем с невъзможността да спя, но май от друго естество, в началото мислех, че е временно, но все още нощем корема си ме боли доста. Някой има ли обяснение за това!? Позата в която успях да поспя май тази нощ е по греб, ама тук четох, че не било добре да стоя много много така.
Честито на всички мами с добри резултати и порадвали се на малките човечета и мен вече ми се иска да го видя пак ама чак края на Август, ако  не ме стегне шапката и не ида някъде щото моя док е отпуск до 15.08.
А имам и един въпрос относно ФМ, тъй като пропуснах ранната, другата не мисля, тя се правеше някъде около 20г.с. нали, дали да си записвам от сега час, защото четох, че по-раничко взимате часове или да чакам док да каже /при него съм на 22.08, тогава по моите сметки тогава ще съм началото на 19г.с./ да не се окаже че няма часове.

# 516
Здравей Ewa:D) Относно болките ти в корема най-добре да кажеш на лекарка ти и тя най-добре може да ти каже какво да правиш. Почивай си повече, а може и да имаш просто чувствителна матка. Относно ФМ аз ще си правя само късната. Моята лекарка ми каза да си я направя в периода 19-23 г.с. За сега съм си правила само ранен БХС.

# 517
  • софия
Добро утро и от мен мами!
EwaD защо да си пропуснала първата ФМ. Аз на 26.07 /вторник/ ще ходя също за пръв път и ще съм 14 г.с. и 2 дни. Като се обадих в МЦ МАРКОВС ги попитах дали съм закъсняла, а жената по телефона ми отговори, че до навършването на  14 г.с. и 7 дни може да се гледа, нищо че е малко по-късно. Записа ме при д-р Даниел Георгиев, нищо не съм чувала за него, но каквото, такова. Като гледам лентичката ти, ти също имаш шанс. Запиши се, не изпускай. Това е важно! Лек ден от мен и добре дошли на новите мами!  Hug

# 518
Добро утро и от мен Grinning
  Добре дошли Ирина И Таня.Таня аз също съм от Бургас или поне съм близко до града де Simple Smile
 Да ви се похваля,снощи поспах,ставах само два пъти да пикам,а пък и бе доста хладничко,абе рай...
 Да мамите в чужбина вече търсят ясли,защото майчинството им е твърде кратко,а мой приятелки започнаха около годинката на детето да търсят,но знам и че някъде около година и половина някъде ги приемат.Имам някакъв проблясък,че май тук яслите са безплатни или вече не е така?!За това не съм мн.сигурна.
Момичетата от Бургас,посетихте ли вече новия магазин Джъмбо?Аз само веднъж съм ходила,ама маи няма там кошари,колички и такива неща.Видях само в началото един два модела в началото на магазина(до входа) и това беше,е нямах и мн.време да го разгледам де,че бях  с една приятелка а тя с малкия си син,който я побърка защото, като минахме редовете с момчешки играчки и на него му доскуча,и си тръгнахме набързо.А аз се надявах за бебо да пазарим от там.
За сега от мен Чао,аз ще с е разшетам малко....

# 519
  • Бургас
Ewad, да не се преуморяваш през деня нещо, та да имаш болки вечерта?Другото при мен е, че имам болки и дискомфорт винаги, когато съм по гръб.Откакто съм бременна повече от 5 минути по гръб не лежа, защото нещо ми опъва в корема и ме понаболява и само на една страна се въртя.
Таня, добре дошла и леко бременеене!Аз съм бургазлийка /по мъж/ Simple Smile .За да те запишат на първа страничка с точни данни, можеш да си напишеш години и коя бременност ти е:)
А ти при кого ходиш на ЖК и при кого на ФМ?

# 520
Не знаех че може чак до 14г.с. и 7 дни, сега ще се обадя да питам за час, това е клиниката на Марков нали. Въпреки че май само Понеделник и после минавам срока, да видим.

# 521
Добро утро и от мен!
Таня,Ирина,добре дошли и лека бременност.
И аз съм в отбора на пазещите нощем дома си,лягам си към 11 ч и след 2 часа се почва едно ставане до сутринта.Момичета имате ли гадене,аз като си мия зъбите сутрин едва си ги измивам,отварям съдомиялната-същата работа.....
Харесвам това нововъведение с дулата,но нашия татко няма да влезне,не искам и него да го мисля в този момент,единствения човек на когото мога да разчитам е леля ми,тя е постоянно до мен и имам голямо доверие,но аз искам да раждам секцио и надали ще ми трябва човек вътре,ще видим,има време дотогава.
Хубав и лек ден!

# 522
  • София
Привет, момичета   bouquet

Гледам за безсъние си говорите, но аз искам да ви запитам за нещо друго.

От началото на бременността приемах утрогестан, мислех, че постоянните кошмари се дължат на него. Сънувах по 3-4 пъти на вечер. После го спрях за известно време, и с него спряха и кошмарите. Прокървих и го започнах отново. Кошмарите се върнаха. Сега съм го спряла от повече от седмица, ала кошмарите са ме завладели с пълна сила. В началото бяха неща от ежедневието ми. Но днес сънувах някакви абсолютни небивалици които дори под съзнателно не бих могла да свържа с нищо.

Тази сутрин се събудих около 6 и си казах Боже, свърши се, и след малко вече се сетих за съня.

Не мога да си го обясня, докторите също. Помагайте!

# 523
EWAD да аз си съм от Бургас и си живея и тук, но ти май си в София:) На въпроса ти аз съм на 32 години и това ми е втора бременност( но първата си загубих в края на 6 - ти месец, но нека не говорим за това Sad. Сега на ЖК ходя при Мърмърова и съм много доволна от нея, а на ФМ и други допълнителни изследвания при д-р Хубчев от Дева Мария( който ме спаси предния път и много добре си разбира от работата).

# 524
Здравейте мили мами,
не съм писала тези дни, но си ви чета. Включвам се с един проблем (да се надяваме, че няма да се окаже истински такъв), ако някоя от вас го е имала, ще бъда благодарна да сподели мнение. В началото на тази седмица пуснах първите си изследвания на ПКК и урина, кръвна група и Алфа-фетапротеини (AFP). Проблемът дойде от тях: те са туморни маркери и стават по-бавно, та вчера ми излязоха резултатите - при норма < 5.8, моите са 38.4  #Crazy !!! В интернет не можах да намеря кой знае каква информация и мнения. Обадих се на моята лекарка (която да отбележа е различна от МАЛОУМНИЦИТЕ в моята ЖК - това обаче е друга тема), която ме поуспокои, но каза задължително да направя БХС. Не съм правила ранен, така че сега ще пусна късен. Тя беше супер изненадана защо изобщо от ЖК ми дават да ги правя, при положение, че е нормално протичаща бременост, без предходни аборти или др проблеми. В лабораторията жената също се чудеше пускат ли се, не се ли и защо и дали изобщо са по ЗК за бременни. Оказа се, че са, но явно почти не се правят, защото отчитат грешно (може би). Самата сестра от ЖК след като ми даде всички направления се сети за тях и ми каза: "А, абе я що не направиш и едни AFP"  newsm78 ... (но не се сети като първо посещение на ЖК да ми мери кръвно, килограми и всякакви други "сложни" процедури). Питах и лекаря от ЖК - ЗАЩО пускаме туморни маркери, а той супер нехайно: "А, тоооо не ги гледай, може да са ти ок и нещо да ти има, може да не са наред и нищо да ти няма"  #2gunfire - все едно хвърля боб, а не е наясно кое-какво-защо ... Та това е ... малко се поуспокоих, но вчера ми се беше подпалила главата  Tired Моля, ако някоя от вас е попадала на такива изследвания, да сподели опит. Иначе другите изследвания са си напълно ок.
Поздрави на всички, наслаждавайте се на по-прохладния ден днес   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт