Януарчета 2012 - 4 тема

• 39 123
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте  на всички мами... Hug

Мен също ме боли корема, и взех да си почивам повече.  Малко се преуморих   и може би е от това .
   Вечер също не мога да спя, а по нататък не знаммм  какво ще правя. И естествено взе да ми се спи докато съм на работа.
    Има ли мами, които са при  д - р Барбова в Полимед или  в  Болница Доверие?   Следващата ми консултация е на 29.07 и ще ми правят скрининг. Миналия път нещо не  се получи .
  Аз съм с Хашимото и много се притеснявам... Има ли мами със заболяване на щитовидната жлеза? Аз ходя всеки месец на ендокринолог  за да се контролира стойността  на TSH.
 Чао засега от мен и прохладен ден на всички...

# 526
Бистрица,аз също съм с Хашимото и следя на всеки 30 дни тсх и фт4,пия ел-тироксин,даже този месец док ми намали дозата защото много ми е паднало тсх,няма за какво да се притесняваш като се следиш.Аз ходя при док.Начев в 'Майчин дом'.

# 527
  • София
Мили мами,моля помогнете!!!Обръщам се към всички вас,които сте правили БХС 11-13 седмица.Днес излязоха и моите резултати и ми се струва,че нещо не е наред...Доки е в отпуск до понеделник и няма към кого да се обърна CryМоля,която от вас знае ,да ми каже не е ли твърде ниска и опасна стойността на тези двете---PAPP-A MoM -0.21 и Free bCG MoM- 1 ? Моля,ако някой има идея какво значи това,да ми каже! ooooh!

# 528
  • София
От притеснение и рев пропуснах да кажа,че бях с термин 1.02.,но на ФМ се установи,че терминът всъщност  ми е на 26.01.,така че съм януарка ,като вас. Hug

# 529
Ewad, да не се преуморяваш през деня нещо, та да имаш болки вечерта?Другото при мен е, че имам болки и дискомфорт винаги, когато съм по гръб.Откакто съм бременна повече от 5 минути по гръб не лежа, защото нещо ми опъва в корема и ме понаболява и само на една страна се въртя.

Бонбонче аз принципно съм болнични и не бих казала, че се преуморявам. Болките са не  вечер по-скоро нощем будя се от тях и са ниско долу като при цикъл тъпи и неприятни. Ако продължат и другата седмица ще видя да ида някъде да ме видят да не се тормозя докато се върне док от отпуск.
Пожелавам Ви приятни почивни дни аз отивам при свеки, че от както съм бременна не съм ходила и ми домъчня за тях, а и те милите искат да ме видят нали тяхното внуче нося Wink))).

# 530
Мили мами,моля помогнете!!!Обръщам се към всички вас,които сте правили БХС 11-13 седмица.Днес излязоха и моите резултати и ми се струва,че нещо не е наред...Доки е в отпуск до понеделник и няма към кого да се обърна CryМоля,която от вас знае ,да ми каже не е ли твърде ниска и опасна стойността на тези двете---PAPP-A MoM -0.21 и Free bCG MoM- 1 ? Моля,ако някой има идея какво значи това,да ми каже! ooooh!
Люба и аз като теб се бях шашнала и преди да потърся за съвет проф. Кременски, попаднах на следния негов отговор във форум: "Стойностите, които виждате са % от медианата, като 1 е равно на 100%. Напривер, 1,2 е 20% над медианата. Тук не са критично важни отделните стойности, а съотношението във формулата и крайната оценка на риска.
При отклонения над 2,5 (250%) и под 0,5 (50%) програмата сигнализира за отклонение и се появява забележка.
При Вас стойностите са близки до медианата и рисковета са мноко ниски.
Бихте могла да проведете и втория скрининг. Не се очакват съществени промени в намерените рискове, но се увеличава обхвата на откриваемост.

Успех

Кременски"

Ето и линк към темата.

# 531

Любомира, ето ти примерни референтни стойности за плацентарен протени (PAPP-A) и Бета ЧХГ:
PAPP-A (плацентарен протеин)  [866-7499]
Free - bCG (бета-ХОРИОНГОНАДОТРОПИН)   [13.2-92]
Виж си точните нива, защото тези МоМ аз лично не ги разбирам как се изчисляват.
Ако си в реф.стойности, няма от какво да се притесняваш. Но пък знам, че различните лаборатории дават различни реф.стойности.
Като цяло наистина трябва лекар да ти каже какво означават. Не ти ли направиха коментар на резултатите, когато ги получи? В "Майчин дом" винаги казват дали според тях са добре или не.

# 532
  • София
Аз получих резултатите по интернет и няма никакви референтни граници.Пише само това,което виждате.Преписах го дословно.

# 533
Здравейте мами, аз също си правих генетични изследвания и вчера си взех резултатите, но нищо не мога да разбера от тях, а ще ходя при док. другата седмица. Може ли някой да ми помогне?

Value                       Corr.MoM

AFP                    16,7 IU/ml                    0,67
              HCG                   45388 mlU/ml               1,17
              uE3                    4 nmol/l                        2,99

Age risk                             1:998
Trisomy 21 risk                   1:1601
Trisomy 18 risk                   <1:10000
Neural tube defects risk       <1:10000

И на всичкото отгоре ме изкараха с една седмица по-голяма.
Изкараха ме, че съм в 14 седм. и 5 дни, вече не зная на кого да вярвам.

# 534
Момичета, силно непрепоръчвам да си тълкувате сами резултатите от БХС!!!
Знам, че обичаме с всичко да сме наясно, но можете само паника да си докарате. За общия резултат, както е обяснил и Кременски в даден по-горе цитат, имат значение не само отделните стойности, а и съотношението на тези стойности, плюс съотношението им към стандартния риск. Това няма как сами да си го изчислите и можете само да се вкарате във всевъзможни филми. Сигурно ви е тежко да чакате, но наистина изчакайте консултацията и обясненията на лекар!  Hug

Златна, твоите резултати са си "изтълкувани", защото са ти дали рисковете: гледа се рискът за всяко едно заболяване и се сравнява със стандартния риск за възрастта. При теб рискът за възрастта е 1:998, тоест почти едно на хиляда (много, много нисък, явно си на около 25?). За Даун рискът ти е 0.006%, за синдрома на Едуардс и за спина бифида рискът ти направо не се регистрира - 1:10000 е минималният, който се отчита, а твоят е под тази стойност. Тоест, вероятността при теб да има някакво хромозомно отклонение е изключително, изключително минимална, по-малка няма накъде. Честито.

June, който ти е пуснал само АФП е допуснал грешка вероятно. АФП не е маркер за тумори, а маркер за отклонения в коремната стена на бебето, плацентарни проблеми и други, но в съвременните изследвания вече почти никога не се прави изследване само на АФП, защото дава ужасно неточни резултати. Изследва се винаги заедно с поне два други елемента, най-добре три (стандартен БХС). Само АФП трудно се тълкува, лекарката ти с право ти е казала да не се тревожиш, но евентуално да си направиш БХС - така ще се види цялата картинка. Иначе гледаш само една мъъъъничка част и нищо не става ясно.  Не се тревожи излишно.  Hug

Ей тези изследвания, защо така ви оставят лекарите да изживявате такъв стрес не мога да разбера.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 16:23 от ianajar

# 535
Мили майчета, искам да ви попитам дали имате киселини и ако да как се справяте с тях?

# 536
  • София
Здравейте, майчета, не мога една седмица да ви изчета като ви пропуснах за малко и бях на моренцето Simple Smile. При мен всичко за сега е ок, излязоха ми резултатите от БХС, бях при док, каза че всичко е наред, прави ми картон, мерилки, теглилки - каза че съм с доста стеснен таз Sad и с кръвно в петите Sad. Не гледахме бебо Sad, бях мноо разочарована, а док. ми вика,ти какво искаш всеки път ли? Sad((. Съобщих на шефа и на колегите Simple Smile, всички мнго ми се радват и само питат дали било планирано Simple Smile, а шефа ми се е шашнал, какво ще прави без мен след декември Simple Smile......да се оправя Simple Smile.
Прегръдки на всички мами и бебенца Simple Smile

# 537
Здравейте, момичета! Аз имам намалена функция на щитовидната и също ходя всеки месец при д-р Начев с изследвания на контролни прегледи. Последният път ми увеличи дозата и сега, началото на август, пак ще ходя. Сега пия 100 елтирокс. Вие на каква доза сте?

# 538
  • UK

Има ли мами, които са при  д - р Барбова в Полимед или  в  Болница Доверие?   

Bistrica, привет. Моите впечатления от д-р Барбова са от преди 4-5 години и са много положителни. Посещавала съм я по различни от бременност поводи и си спомням колко добронамерено и съпричастно се отнасяше с мен. Отговаряше на всичките ми въпроси и просто имаше много човешко отношение. Едва ли се е променил характера й от тогава  Simple Smile

Tania Burgas, относно киселините, аз съм в голямо недоумение имам ли киселини аджеба или нещо друго ме мъчи? Всяка вечер ми се явява една гадна тежест в хранопровода и единственото, което помага е да легна максимално хоризонтално, за да почувствам някакво временно облекчение. Много жени казват, че когато са с киселини трябва да са изправени в седнало или полу-легнало положение, та затова не знам дали моето са всъщност киселини. Когато стане нетърпимо положението, бъркам в гърлото и предизвиквам връщане на стомашните сокове - пада голямо "дране" над тоалетната, но е единственият начин да почувствам по-трайно облекчение и да заспя. Иначе акушерката тук ми предписа препарат Gaviscon точно срещу киселини, но представа нямам дали го има в България и разбира се дали е ефективно средство.
Поздрави сърдечни  Simple Smile

# 539
Мили майчета, искам да ви попитам дали имате киселини и ако да как се справяте с тях?
Аз почти не се справям. Непрекъснато имам киселини  Shocked Понякога се събуждам през нощта, защото ми гори гърлото.. Ужасно е!
Дъвча едни хапове за киселини (TUMS) , които са безопасни при бременност.. Помагат, ама за малко и после пак.. Много неприятно! Confused

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 18:55 от galiondi

Общи условия

Активация на акаунт