Януарчета 2012 - 4 тема

• 39 120
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,
имам въпрос, че не ми се ще да звъня на доктора за нещо такова. Някой от вас знае ли дали може по време на бременността да се пие L-карнитин. Преди да забременея пиех. Навсякъде из интернет пространството пише че е полезен за забременяване, но никъде не мога да намеря за след това. А той ми дава страшно много тонус и енергия, а и забързва метаболизма.

# 556
  • Габрово
Аз от вчера се сдобих с киселини, а никога в живота ми не ми се е случвало, доста е неприятно, но не е болка за умиране.

А, понякога е "болка за умиране"  Whistling. Явно при теб са леки киселините и дано така си и остане. Аз имам и без бременност и понякога място не мога да си намеря. А, с предишната бременност, в 9-ия месец на моменти спях седнала, че иначе не се търпеше. Май трябва да се прегледам за рефлукс.
Иначе в борбата с киселините се старая да избягвам храните които ме дразнят много /по-леките дразнители си ги позволявам, че ще умра от глад  Mr. Green/, пия много вода и смятам ако се влошат нещата да прибягвам до Талцид.

И около нашия блок текат яки ремонти. Съгласна съм да бачкат и в събота, и неделя само да свършват по-бързо.

Поспаланчо, и на мен ми мина отпадналостта, особено откакто се поразхлади  Grinning.  

Венуш, много сладка Иглика си имате. Синът ми избра това име за сестричката си /пол още не знаем  Whistling/ от двата ни женски варианта за име  Grinning. Щял да й вика Игличка  Mr. Green.

Хубав ден момичета.

# 557
Здравейте,момичета.Съжалявам,че не съм писала скоро,но нямах много време покрай подготовката на сватбата Simple Smile останаха ми още 2 дена свобода  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning та както и да е,да се похваля вчера бях на консултация Simple Smile всичко е наред,когато попитах кога трябва да отида на 4д и тя каза,че за момента всичко е наред с плода,няма никакви аномалии,но ако имам желание след 21 седмица да съм отидела,бебока е много добре отговаря си за 17 седмица Simple Smile Видя,че ще е момче Simple Smile и аз съм на седмото небе Simple Smile а исках да попитам,кога трябва да започна да го усещам,още не го усещам,а забравих да я попитам Cry Confused Confused

# 558
Здравейте, момичета!
Съчуствам на всички момичета с киселини, една вечер имах и просто не мога да си представя, какво ли е да е по-често. Но и това ще мине, ако трябва пийте нещо, то трябва и да си отпочивате и да сте спокойни, за да се развива добре бебето!
Днес съм на хигиенен ден и тъкмо седнах за петминутна пауза - вместо пушенето отпреди, май съм се пристрастила към форума Joy.

# 559
Добро утро и хубав уикенд!

Момичета, вие ме уплашихте с тези киселини пак.. Как 15-16 г.с. киселини?! Аз на вас разчитам да кажете, че отминават вече неразположенията! Още повръщаааааааааааааам.

А с килограмите как сте?

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 11:20 от dzhodzha

# 560
June, който ти е пуснал само АФП е допуснал грешка вероятно. АФП не е маркер за тумори, а маркер за отклонения в коремната стена на бебето, плацентарни проблеми и други, но в съвременните изследвания вече почти никога не се прави изследване само на АФП, защото дава ужасно неточни резултати. Изследва се винаги заедно с поне два други елемента, най-добре три (стандартен БХС). Само АФП трудно се тълкува, лекарката ти с право ти е казала да не се тревожиш, но евентуално да си направиш БХС - така ще се види цялата картинка. Иначе гледаш само една мъъъъничка част и нищо не става ясно.  Не се тревожи излишно.  Hug

Ей тези изследвания, защо така ви оставят лекарите да изживявате такъв стрес не мога да разбера.

Здравейте момичета! Хубав уикенд на всички мами и бебета!
Дано този се задържи малко по-прохладен, за да си направим малко разходки, че миналият уикенд беше ад (поне тук в София)
ianajar, много благодаря за мнението, чудесно обяснение - най-доброто, което чух до сега   bouquet . Аз не съм от хората, които пускат изследвания за какво ли не, спокойна съм, че нещата са ок и гледам да не си вкарвам филми в главата, но полудявам когато някой не си върши работа. Тези моите в ЖК, освен да убиват по 6-7 часа от работния ден, май няма какво друго да правят. Чак се наложи аз да им обясня 3 пъти, че снимка за БХС не се прави на 3D, а на 2D и "онези от Майчин дом" не се чудят как да ми вземат парите за 3D, както те смятат, а приемат всяка нормална снимка и от други лекари, стига другия лекар да си е свършил добре работата ... но явно с тях няма да се разбера. Чакам да се върне от отпуск другата ми наблюдаваща лекарка, на която съм се доверила на 100 % и тези от ЖК просто да ми дават по един хвърчащ лист с направления по ЗК и да не приемат повече инициативи като тези изследвания за AFP  #2gunfire .
Относно килограмите - до тук съм качила 2 кг. (от 55 на 57). Смятам, че е добре за сега, но усещам как всеки ден със събуждането си откривам, че това коремче взе сериозно да си расте  preggo .
Отново пожелавам на всички хубав ден!  1swing

# 561
Да момичета, ще си ги търпим тези киселини до края на бременността няма как.
Аз попитах също моята гинеколожка кога ще го усетя бебока, че нямам търпение. тя ми каза, че това може да стане най-рано към 20 седмица, а ако бебчо ритнел първо към гърба например можело и по-късно. Така искам вече да го усетя " този ритник" Simple Smile
Относно килограмите ми сега съм 16 г.с. в края и съм с 4 кг. повече - незнам дали това е нормално.

# 562
Здравейте и от мен .И аз не съм писала скоро, но ви чета непрекъснато.
От няколко дни ме боли кръста и незнам от какво е .Дали е гърба или бъбреците ???? Някой има ли такива болки ??? Пия НО ШПА и Маггнерод по 3 пъти на ден ( предписани са ми от доктора )

# 563
  • София
L-карнитинът би трябвало да е абсолютно противопоказен за пиене по време на бременността.

Направо не знам как си го помисли!

# 564
L-карнитина се набавя предимно от червеното месо,никъде не пише за странични ефекти и противопоказания,но най-добре се консултирай с лекар.
Моничка ,при такова изобилие на пазара на плодове и зеленчуци,според мен е безмислено приемането на добавки.Пий повече фрешчета,яж сусамов тахан с мед и други.Фреш от нар дава много свежест и тонус,но за съжаление в Бг сега не му е сезона
За килограмите вече съм с 3 отгоре,коремче имам,но аз съм много слаба и вечер като хапна повечко ставам като попова лъжичка.
http://www.belchohristov.com/2838.html
една статия за л-карнитина

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 14:47 от Мими26

# 565
Венуш, много сладка Иглика си имате. Синът ми избра това име за сестричката си /пол още не знаем  Whistling/ от двата ни женски варианта за име  Grinning. Щял да й вика Игличка  Mr. Green.

Благодаря, ivap.  Hug Иглика е чудно име, хубаво и рядко срещано. Пожелавам ти девойка, за да можеш да я кръстиш така. Тъкмо и баткото ще е доволен.

Е, момичета, наистина звучи ужасно това с киселините. Съвет никакъв не мога да дам, аз нямам.
Дано поне те ме подминат.
Крисита, и аз имам течение и микро-то ми показа, че съм с гъби. Предписаха ми Клотримазол външно след 13 седмица. Но пък доки ми каза, че и да мажа и да не мажа, бременността предразполага към гъби. Появявали се и изчезвали сами понякога. Затова другия месец ще пускам пак микро, защото това ми е от 9 г.с.

# 566
  • София
Здравейте мами!

Бандалона, честити ти розови и сини гащи.   bouquet
Киселините и мен много ме морят, но содичката ме оправя!
При мен всичко е окей, на 29-ти съм на преглед! Коремчето расте, но понеже съм дебеличка засега съм качила само 1 кг. Наблягам на плодове и зеленчуци, месце не ми се хапва много много. Даже и сладко не ми се яде, което ме слисва направо, аз преди без да хапна шоколад не си лягах  Laughing
Бебчо го усещам вече особено вечер е доста активен.  Simple Smile

Хубава вечер от мен!  Hug

# 567
Имам и гадно течение, сигурно съм гъбясала, в понеделник ще ми излезе микробиологията, от къде се взеха тея гъби не знам . Преди процедурата микробиологията ми беше чиста, а от тогава секса в къщата ни е мираж

Крисита, да ти кажа, и при мен така, преди процедура микробиологията беше супер, и сега, откакто спрях утрогестана, май усещам някакво течение, но слабо, засега не предприемам мерки.
Колкото до сека, и при нас така, истински мираж, горкият ми мъж, много търпелив излезе, ама няма как, сега изобщо не ми е до такива работи. А някъде четох, че някои бременни през този период изживявали най-големия си оргазъм, и имало по-голямо желание от всякога. Е, аз съм от тези в другата крайност май, поне засега, пък знае ли човек  Laughing

# 568
Здравейте мами!

Коремчето расте, но понеже съм дебеличка засега съм качила само 1 кг. Наблягам на плодове и зеленчуци, месце не ми се хапва много много. Даже и сладко не ми се яде, което ме слисва направо, аз преди без да хапна шоколад не си лягах  Laughing
Ив Милкова, мерси за поздравите!
Странно но и аз преди не можех без шоколад, и тортички, и изобщо сладко, а сега дори не ми се дояжда, и всички ми казват че трябвало да ям много месо, но как се яде месо в тези жеги  newsm78 . Браво за килцата, в 16 гс. и само 1, аз съм вече с 3 отгоре. И ми личи много корема. Дано скоро и аз почна да усещам бебоците!

# 569
Здравейте ,

Аз съм новичка тука , но много ми харесва форума и смятам да се включвам по - често .
Моя термин е за 1.01.2012 и май ще сме момиченце . Много се вълнувам и още не мога да свикна с мисълта . На мен ми е първа бременност и съм доста развълнувана Simple Smile .

Поздрави   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт