Януарчета 2012 - 4 тема

• 39 097
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Пак аз Simple Smile

вече успях и лентичка да си направя Simple Smile

http://bg-mamma.com/ticker/74212

# 571
Явно не съм успяла ,

някой да се отзове за помощ ?

# 572
# 573
L-карнитина се набавя предимно от червеното месо,никъде не пише за странични ефекти и противопоказания,но най-добре се консултирай с лекар.
Моничка ,при такова изобилие на пазара на плодове и зеленчуци,според мен е безмислено приемането на добавки.Пий повече фрешчета,яж сусамов тахан с мед и други.Фреш от нар дава много свежест и тонус,но за съжаление в Бг сега не му е сезона
За килограмите вече съм с 3 отгоре,коремче имам,но аз съм много слаба и вечер като хапна повечко ставам като попова лъжичка.
http://www.belchohristov.com/2838.html
една статия за л-карнитина
Благодаря за отговора и по-точно за статията, която публикува. Тази статия съм я чела доста отдавна и въз основа на това написах, че е полезна за забременяване. За съжаление явно съм пропуснала частта, в която пише, че е полезен за бременните. Може би, защото тогава все още не съм била  Embarassed
Разбира се, че ще се консултирам с лекар, не исках да звъня по телефона за това.
KiaraTiara попитах и "посмях" да си помисля за L-карнитин, защото не си падам много по плодовете и фрешовете. Дори и преди да попитам тук дали може да се консумира по време на бременността, бях сигурна, че не е "абсолютно противопоказен". Допусках единствено, че може да не е препоръчителен за пиене  Wink
Лека и спокойна вечер желая на всички  Hug

# 574
badalona1
 много ти благодаря, малко се поуспокоих. Вече не мисля толкова затова, на мен също ми увеличиха дозата  от 100 на 125 еутирокс. Премирих се че ще го пия занапред, само бебчо да е добре.
  За килограмите не знам ти как си но аз от началото до сега съм трупнала 5 кг. Много е , но  ми казаха че може да е и от новата доза, а и не се храня толкова много. Но пия много течности и ям много плодове и зленчуци.
Нямам киселини, но съчувствам на другите мами, защото с първата бременност имах  от 7 месец до края.
 Аз също усещам вечер бебчо, но само като пърхане. А когато реша да се завъртя  на една страна, започва да се бунтува, но аз как да знам как му е удобно че да не го безпокоя.... ЩЕ трябва да свикваммм.

Лека вечер на всики бременеещи мами.

# 575
Tiffany87 и аз съм новичка тук. Опитвах се да си направя и сложа лентичка ама не успях. Моля и аз за помощ:)

# 576
Момичета днес дъщеря ми става на 5 години. Черпя.  Wink

Не съм писала отдавна, но ще се поправя в най-скоро време  Hug

# 577
  • София
Бубанка, да ти е здрава, палава и много щастлива  дъщеричката и скоро да бъде най-добрата кака   bouquet

# 578
  • София
Бубанка, да ти е жива и здрава принцесата! Много да слушка и да помага на мама в грижите за бебчето!   bouquet

Тифани, добре дошла!  Hug

# 579
Бубанка, да ти е жива и здрава малката принцеса, и много да те слуша Hug
Момичета и аз не се бях разписвала отдавна, но няма нищо ново при мен. Чакам си с нетърпение прегледа на 8.08, когато се надявам да ми кажат пола. Иначе коремчето и гърдите ми все повече растат Laughing А снощи ми се стори, че усетих бебчо, знам че може би е твърде рано за това, но със сигурност беше бебето, защото знам от коя страна стои, тъй като на прегледите доки винаги го гледа отдясно на коремчето Laughing Относно неразположенията аз съм една от "щастливките"-нямам киселини, не ми се гади, не повръщам.
Това е от мен мили мами, желая ви в този мрачен и дъждовен ден много положително настроение и усмивки, хубав ден Hug

# 580
  • Бургас
Бубанка, нека Дарена бъде жива и здрава, много послушна и отговорна кака!Много да ви радва и помага!Весело посрещане на празника! newsm59  bigdance2 Tada

И при нас нищо ново.Имаме си гости вкъщи и затова не пиша, аи да не досаждамм много, чакам другите да се отчетат:)
Добре дошли на новите мами!Само да ви кажа, че за да не се пълни излишно темичката, е по-добре да не пишете едно след друго мнение, а чрез бутона "редактирай" просто да добавите каквото имате Simple Smile .А за лентичките, явно не копирате правилния линк.
Желая на всички лек и по-прохладен ден!  Hug

# 581
  • София
monichka, ако си с засегнала, прощавай. Дали ще се тровиш си е изцяло твой проблем. Поиска мнение, дадох ти такова. Не съм компетенция, въобще даже. У дома си имам цял фитнес и консумирах фитнес добавки преди да забременея.
Онова което личния ми опит с л карнитина е, че най - малкото караш тялото си да отделя по - бързо енергия. Освен това, нормалния здрав човек си набавя л карнитин от ежедневната си храна и няма нужда от повече дози. Ако на теб не са ти добре познати химичните процеси които настъпват в тялото ти след прием на хранителна добавка, то не знам с какво съзнание се ориентираш да пиеш такива докато си бременна.

През бременността не се препоръчва консумирането дори на билки, тъй като повечето от тях са маточни стимуланти в определени количества.

И лично за мен белчо христов не е никакъв критерий. От къде на къде ще дава мнения и препоръки за консумация на хранителна добавка по време на бременност? Има някакво подходящо образование за това ли? Или пък специални изследвания в тази област?

Виж, тук е леко дискутирана твоята тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290135.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22472.0

Дори не знам защо е нужно да го пиеш. Но ти си знаеш най - добре.

# 582
  • София
бубанка, тортата е страхотна! За следващия РД да я направиш лично. Да ти е жива и здрава принцесата и много, много да ви радва!

# 583
  • до едно тепе
Бубанка да ти е жива и здрава,много да слуша и да помага!

# 584
KiaraTiara по никакъв начин не съм се засегнала от твоите думи.Реагира остро на въпроса ми и аз бях длъжна да се защитя. Не съм някоя "психопатка" да не мисля за детето, което нося. Точно по тази причина попитах. Иначе щях да почна да го пия без да се допитам до никого. Всъщност щях да продължа да го пия, но понеже не е така, в мига, в който видях двете черти веднага го спрях  Wink

Общи условия

Активация на акаунт