Януарчета 2012 - 4 тема

• 39 093
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Бубанка, да ти е жива и здрава малката Дарена. Пожелавам й весели игри и много здраве!  bouquet Hug

Аз нямам кой знае какво ново да кажа, но ви копвам тук едно много сладко нещо, което може би вече сте виждали из форума или във фейсбук:

Разговор между две бебета

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Невярващото бебе: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

Вярващото бебе: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Невярващото бебе: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот -пъпната връв – и без друго е твърде къса.

Вярващото бебе: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Невярващото бебе: Но никой не се е върнал оттам!Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

Вярващото бебе: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането,  но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Невярващото бебе: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

Вярващото бебе: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея, без Нея не можем да съществуваме.

Невярващото бебе: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама – следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

Вярващото бебе: Не, не мога да се съглася с теб.

Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят.

Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

# 586
Tiffany87 и Таня-Бургас, разцъкайте страниците в тази темичка и си харесайте лентичка като на някоя от пишещите. Като цъкнете върху самата лентичка, която се си харесали, ще ви се отвори сайтът, на който можете да си направите подобна, с вашите данни. Въвеждате си данните и като имате готова лентичка, прочетете Как се поставя лентичка с календар на бременността и др.?

Ако след това имате някакви въпроси, пишете ми лично съобщение.

Tiffany87, моля те, не пускай няколко твои поста един след друг, така темата се пълни излишно с по постове от 1 изречение. В горния ъгъл на всеки твой пост, имаш три бутона, единият от които е Редактирай. Моля те, използвай него, за да добавяш нещо, което си се сетила веднага, след като вече си постнала.

Бубанка, честит рожден ден на порасналото ти момиче и честит празник на теб  smile3525

Bibi85, къде го тоз дъждовен и мрачен ден? Я да го запратиш към София  Laughing

За килограмите - не знам от колко стартирах, но в момента съм 60 кг. Започнах да се меря в 12 гс 5 д, и от тогава съм добавила 800 гр. за две седмици. Примирила съм се, че ще кача поне до 80 и дано спра до там  Blush
Смятам си колко трябва да наддавам по този калкулатор, който го има и на първа страница Има и опция за изчисление при двуплодна бременност  Simple Smile

# 587
Бубанка,да ти е жива и здрава принцеската!
Венуш,много сладко.
Хубав и спокоен ден на всички!

# 588
Бубанка, да ти е жива и здрава принцесата, много да ви радва и да бъде ваша гордост   bouquet
Венуш, не го бях срещала това, но е страхотно, много ми хареса  Simple Smile
Аз също не съм се разписвала скоро, но определено няма с какво да се похваля или оплача (слава Богу). По време на бременността ми с Мартин, киселините ми се появиха към 7-я месец, обикновено вечер след похапване. Отвратително беше, та се надявам, ако и този път се появят, да е към края, че не се търпеше, поне при мен. Вечер и аз усещам, че нещо помръдва и въпреки, че съм го изживяла вече, все още се чудя- черва ли са, беба ли е  newsm78 Ужас, имам чувството, че всичко съм забравила. Наскоро гушках или по-скоро се опитах да гушкам бебче на 3 месеца... ами че аз съм забравила как се хваща даже  Blush Надявам се само бързо да си припомня, като му дойде времето  Wink
Хубав ден, изпълнен с положителни емоции  Hug

# 589
Бубанка, честито и от мен.
Опитах се да си направя лентичка и сега ще видим какво е станало:). Какви точно усещания имате. Аз също си мисля че го усещам по някога, но е едно такова леко потрепване като нервче. При вас как е. Искам да започна да го усещам по-силно, ама лекарката ми каза че е още рано. В събота съм на преглед и ще видим дали ще се види пола, защото последните два пъти все беше обърнато по гръб - крие се хахаха.
Да ви питам момичета пиете ли витамини за бременни, защото аз започнах да ги пия.

# 590
Бубанка ,да Ви е жива и здрава малката принцеса и много да я слушате   bouquet .Да ви радва и обича!

# 591
Извинявам се за снощния спам няма да се повтори!!

Относно движенията аз не съм сигурна дали го усещам или изпитвам някакъв дискомфорт , на на видеозона винаги го виждам колко е активно бебето и много се радвам Simple Smile .

Аз се каня от сумати време да си купя везна , за да се меря и все забравям , но знам че доста съм качила и то първите два месеца .... сигурно ще се изплаша като се премеря ... въпреки , че не мисля че съм мнооого дебела мисля , че съм тамън за месеците си Simple Smile поне се чувствам добре.

Някой може ли да сподели с какво се маже за стрии ? Аз се мажа с един крем които си купих от DM , но май няма ефект , въпреки мазането ми излизат на краката .....

Бубанка да ти е живо и здраво детето , цял живот само радост да ти носи Simple Smile)) Hug

# 592
Мили мами, искам и аз да споделя нещо от фейсбук с вас, чак ми се прииска по-бързо да стана мама.
Преди да си създадено, аз те исках. Преди да си родено, те обикнах. Когато се роди, видях лицето ти и аз знаех, че съм влюбена. Преди да си навършило един час, аз знаех, че ще умра за теб. Това е чудото на живота." Сложете това на профила си, ако имате деца и ги обичате повече от ...живота!!!Oбичам те ,мое слънчице!
Кафенце, времето се оправи малко след като писах, сега пече слънце и е доста горещо. Иначе преди това беше доста хладно и мрачно Grinning

# 593
  • София
И аз няколко пъти усетих потрепване в корема, наистина все едно е спазъм на някой нерв, но никак не съм сигурна,че това е беба. Много исакм вече да я усещам истински, ама май трябва да почакам Sad
Тифани, аз мисля,че и преди съм споделяла, мажа се с Hipp Mama Body butter и с бебешкото олио на Хип, за сега съм много доволна, нямат силна миризма, хидратират добре, не оставят следи по дрехите и не са ми се появили стрии, въпреки ,че си мисля,че е рано още за заключения за сега оставам с тези мазила. Купила съм си и олито на Икаров, но на кутията пише да се използва след 4-тия месец, така ,че то седи на изчакване да вляза в 5-ти месец

# 594
Здравейте Simple Smile
В момента се мажа с крема против стрий на Кокона и Майка, ама ми е към края. След това ще се мажа с този на Дева т.е. това са по-ефтините кремчета в началните месеци. По-късно мисля да си купя някой по-скъп, ама незнам дали цената е критерий за по-добро качество. Важното е кожата ни да е мазничка. За сега нямам стрийй, ама е още рано май за тях. Не ми харесва миризмата на олиото на Икаров.

# 595
Venush , много е хубаво това което си написала. Позволих си да го открадна Simple Smile

# 596
не е нужно да купувате точно маслото за стрии на Икаров. Икаров имат прекрасни натурални масла, които могат да се ползват по всяко време, преди четвъртия месец. Обсъждали сме стриите, но голямото нацепване /ни/ очаква в 8-9 месец, така че ще се забрави, но...: мас, зехтин, масла всякакви, добре хидратиращи кремове - всичко става. И какаово масло е добре. Резултатът идва от постоянството. Недостатъкът на маста и зехтина е само в повреждането на дрехите, но могат да се използват няккави старички фанелки, а преди излизане навън да се маже с квалитетна козметика  Wink разбира се, ако ви се дават пари за скъпи кремове, никой не ви спира.

# 597
  • до едно тепе
Хм според калкулатора за кг,които трябва да качим би трябвало да съм поне 61,5кг вече.А аз от 2 дена съм 59 Rolling Eyes Удържам фронта засега значи Laughing
Ами колко често се мажете?Аз засега само вечер след баня.Но забелязах,че ако се облея с вода през деня като ми е жега и то без да ползвам душгел започва да ме присърбява кожата на корема след това та май ще трябва на всяко намокряне да го мажа Thinking

# 598
ми значи мажи се  Laughing

# 599
  • София
Мажа се с мустела от самото зачеване, че и без това стимулацията ми наду корема. Вече се мажа и сутрин и вечер, защото взех много да се почесвам денем. Но моят корем наистина е много голям.

Според този калкулатор съм дебела, но честно казано не ми е нужен за да знам, че е така  Grinning (3 кг отгоре му)

Общи условия

Активация на акаунт