Вашите плажни правила

• 28 634
  • 709
  •   2
Отговори
Идеята за тази тема възникна от аналогична за децата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595263.0

И тъй като в темата покрай децата се говори и за това- какво е приемливо, какво-неприятно, реших да отворя тази тема.
Признавам си, отварям я, защото по българските плажове/не съм почивала на други, само съм виждала някои преминавайки на екскурзии/ има твърде неприятни гледки, далече по-неприятно поведение  на възрастни, отколкото на деца. .То, сега ясно е, че повечето пишещи се обличат подобаващо, държат се добре ,изхвърлят боклуците си на определени места и т.н., Simple SmileНо за да се усетят други и да навлязат в добрия "плажен тон", моля, споделете- имате ли си ваши, за семейството ви и за децата ви правила за поведение на плажа?

Внимавате ли как се държат децата ви, дали не хвърлят пясък върху главите на почиващите?
Обличате ли се приемливо, без да развявате "подробности" към почиващите наоколо?Или смело мятате пищни форми ?
Правите ли си труда да изхвърляте фасовете си от цигари или ги заравяте в пясъка?А костилките от праскови и кайсии?
При придвижване поставяте ли парео на кръста или небрежно се разхождате по прашки, както и да изглежда това?

А какво в околните ви е подразнило, какво на свой ред сте възприели като норма впоследствие ?

Аз съм родена и отрасла на море, интересно ми е било покойната ми баба да разказва за "етикетът на плажа" в началото на миналия век, за мен самата е странно, че доста "правила" се видоизмениха и за мен с годините.

А мислите ли, че е добре да има и по-сериозни, писани правила, които да са свързани и със санкциониране на определени нарушения?

# 1
Трябва да има санкции, да! Всички дами с целулит да се глобяват по 500 лв. първи път.  Naughty

# 2
Трябва да има санкции, да! Всички дами с целулит да се глобяват по 500 лв. първи път.  Naughty

Както и тези с косми и напукани петички.

# 3
Имам железни правила разбира се, най вече внимавам с гларусите.  Laughing

# 4
Аз имам доста задръжки, да ги наречем правила. Не обичам да се разхождам по бански - винаги намятам нещо, не си свалям горнището на банския, събирам си боклуците.

Към околните обаче нямам особени изисквания - стига ми да не ми мятат пясък в устата и да не си оставят боклуците като тръгват. И една по-крайна претенция имам - да не пушат ако може. Ужасно ми е неприятно като вдишам дълбоко цигарен дим на плажа.

# 5
Имам железни правила разбира се, най вече внимавам с гларусите.  Laughing
И аз. И със спасителите също  Outta Joint  Mr. Green

Пека се без горнище, но ставайки винаги го слагам- независимо дали отивам за сладолед или във водата  Mr. Green Парео не ползвам, прашки тоже, така че не знам как да отговоря на въпроса за знойните телеса, всъщност, опасявам се, че май ги размятам, но пък те не са ми чак толкова знойни, за съжаление  Sad. А ако сте на последна линия на чадърите и отивате във водата, пак ли намятате въпросното парео и къде го оставяте, влизайки във водата? Питам, просто Mr. Green
Детето ми е вече голямо за хвърляне на пясък и подобни бели, но когато беше малка винаги съм я карала да се съобразява с това, че на плажа има хора, а някое изтървано хлапе да ти хвърли пясък в очите не е никак приятно. Не виждам особена разлика при съобразяването с околните в града, на планина, или на плажа- има ли и други хора около теб, трябва да се държиш така, че да не им пречиш, точка. В тази връзка ужасно ме дразнят и крещящите майки "Гошооооо, излез от водата, беееееее, ела да се печееееееееш!!!"  Close И тези, викащите, обикновено все са жени, очевАдно имащи нужда от малко повечко движение- т.е. няма да им навреди да отидат до Гошо и дискретно да му кажат каквото имат да му казват.
Никак не понасям лигави и крещящи деца и майки и с удоволствие бих отишла на място, където не се допускат такива  Crossing Arms Преди няколко години едно голо хлапе буквално се изпишка върху крака ми, с което още повече затвърди горното ми желание  Crossing Arms
Боклуци...хм...ако в града си хвърляш боклуците, фасовете и подобните на улицата, не виждам как няма да ги хвърляш и на плажа. Има хора, които сериозно си мислят, че природата има някакво свойство да се самопочиства и боклуците да изчезват сами  Tired Колко пъти съм гледала как от движещата се преди мен кола се подава ръчица и с погнусен жест изхвърля я чашка от кафе, я бутилка от кола, я опаковка от нещо си...къде ги хвърлят, да ги пита някой?!

В това отношение ходенето на планина ме успокоява, защото там наистина никой не си хвърля боклука на земята- не и на местата, на които не се стига с кола- хората със съзнание да хвърлят ги мързи да се катерят, явно и Слава Богу!

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 22:41 от елиас

# 6
да, имам правила за плажа.
основното ми правило гласи "не ходи на обществени плажове, а само на неохраняеми, където най-близките ти "съседи" са на около 30-40 метра". оттам нататък ако искам ходя с гащи, ако искам - без гащи, горнища итн. изхвърлянето на боклуци - събирам всичко в пликче и го хвърлям в кофа за смет на другия ден. като отида до цивила. в редките случаи когато ходя на "истински" плаж, седя по гащи. горнище/тениска/шал слагам, когато съм на място различно от своя си шезлонг или водата.
не обичам, когато децата на други плажуващи ми досаждат с въпроси понякога, но общо взето зависи от самото дете - някои са ми приятни. не ми харесва, когато чувам чужда музика отнякъде, но не правя забележки. дразня се и като си оставят боклуците, и то до степен че нерядко ги обирам след това...

към космите и целулитите на останалите нямам претенции. има си хас...

# 7
...дразня се и като си оставят боклуците, и то до степен че нерядко ги обирам след това...

Преди седмица на плажа до нас имаше група деца на лагер с три крещящи госпожи. Тръгвайки си на обяд оставиха след себе си абсолютна кочина- кочани от царевица, половинки сандвичи, огризки от ябълки и костилки от нещо. Крещящите госпожи крещяха за всичко друго, но не и да накарат питомците си да си съберат боклуците  Tired Сърце не ми даде да не ги събера, въпреки ужасната ми погнуса.
Напълно те разбирам за неохраняемите плажове, ние често ходим на плаж на скали- няма такъв рай!

# 8
И аз /т.е. ние с половинката/ си имаме правила за плаж - той повече от мен.
Основните са: 1. да се печем далеч от тълпата, затова ходим обикновено в началото и в края на сезона, когато хората са малко и на далечните южни плажове, които не са толкова популярни; 2. печем се облечени - т.е. аз с цял бански, а половинката и децата с гащета /е, само двамата сме ходили на плаж и тогава се пека само по долнище, но на скалите и не пред хората и не, не ми е лош бюстът, но не е лицеприятно да ти се мандахерцат бозки насреща/; но парео и др. слагам само в компания или до някое близко заведение - на плажа просто се излежавам и пека; 3. задължително на плажа гледаме да сме що-годе в приличен вид - всякакви излишни окосмености ме дразнят - и при нас с мъжа ми, и у другите, но се старая просто да не се вглеждам; 4. задължително всички боклуци се прибират - пушачка съм и това важи и за фасовете /тази година останах очарована, че на плажа в Черноморец имаше плик за боклук буквално през 5 м.; 5. важното е да се съобразяваме, че на плажа има и други хора, но държа и с мен да се съобразяват, че ми писна от простаци /няма да давам примери, че имам в архив.
В другите ме дразни: слушането силно на музика на плажа; тичането и хвърлянето на пясък или играта точно между и върху чуждите хавлии; хвърлянето на боклук и печенето в откровено гинекологични пози /пък дори и с перфектна фигура/. Гледам да не ги повтарям.
За друго не ми пука.
Ааааа, също така - никога не напускам плажа без да си измия излишния пясък и държа цялото семейство да го прави, вместо да го нанасяме по заведения и хотели.

# 9
  • Linz
Още един глас за неохраняемите плажове и събирането на боклуците- свои или чужди.

# 10
"Правила" си имам и на плажа, както и извън него. )))
Ходим на супер препълнени, просто положението на хотела е такова, че няма къде да избягаш другаде, а изкараш ли колата от паркинга, чакаш 2-3дни, за да я вкараш отново. )

Ходя с цял бански, или танкини, до плажа съм с парео и блуза, на плажа само с пареото се намятам, защото мразя да се пека, а и съм супер бяла и си стоя под чадъра.
Детето го позиционирам така да играе, когато е на плажа, че да няма опасност да напраши хавлията на хора наблизо.
Винаги си носим торбичка за боклук, в нея се събира каквото е яла, пила.
За фасовете ни използваме празна чашка от кафе, после и тя отива в торбичката.
На тръгване си я изхвърляме. )

Дразнят ме заровените фасове по плажа. Като гребне детето с лопатката иредовно попада на такъв. И те отиват в торбичката за боклук.
Разни подвикващи майки, също...ама няма как, свиква се.)
Бабички на по 60+, които са решили да се пекат без горнище и се размятват някакво подобие на гърди...

# 11
Аз пък се пека без горнище, не обичам да имам видими разлики, разбира се гледам да не изпъквам и да не си размятам ц****е по плажа. Когато ставам си слагам и горнището. Хавлиите си изтупваме винаги далече от плажуващите, винаги ходя внимателно по плажа, не разпръскваме пясък по околните. На плажа винаги говорим тихо. След края на плажа задължително правим оборка на мястото на което сме били. Гася си фасовете в пясъка, но винаги си ги събирам, заедно с чаши, бутилки, кочани и др. боклуци.
Тази година дори бяхме с малко кученце на море, държа се толкова културно и прилично, стоеше само на хавлиите и стана любимеца на плажуващите.

# 12
  • Бургас
Живея на морето и си имам изградени правила и навици от години Laughing.До плажа стигам по рокля или тениска + къси панталонки,нося бански от 2 части,горница не свалям,само като легна по корем си развръзвам връзките отзад на горницата,децата ми са винаги с бански,съпругът ми с шорти,задължително нося вода,понякога и храна,всичко си събирам в торбичка в плажната чанта и после изхвърлям,често се разполагаме близо до водата,понеже не искам децата ми непрестанно да притичкват между хавлиите на хората,да ги пръскат с пясък и вода,не искам да подвиквам и крещя.Дразни ме оставянето на кочина след плажуващите,дразнят ме крещящи и бягащи деца,които пръскат пясък.Крещящите майки и пуснатата музика от телефон не е проблем за мен.Просто не съм любител на абсолютната тишина и понасям подобен шум без проблем,стига да не е прекален,т.е. крещене до главата ми през 5 минути в рамките на 2-3 часа. Laughing

# 13
Най-важното ми правило:
Да ходя на плаж където и когато няма навалица,гъз до гъз......
Избягвам бетонни курорти,тип "Дружба " или "Люлин",хотелски пансиони  и пренаселени плажове.
А откакто ходим на море в началото на септември,направо се родих.

# 14
Ааа, тук ли се местим?  Joy

На български плажове ходя само на едно място - не ми се налага да нося кой знае какво до плажа, защото барчето е до нас. Съответно там хапваме. Детето ми ходи с лична чаша със запушалка отгоре, тъй че и този боклук отпада. Плодове на плажа не мъкна, защото ходим за два часа и хотела е на пет минути пеша. Когато ми е кеф съм с горнище, когато ми е кеф - без. Като си сложа по един силикон, мисля да го ударя тотално на уволнение.  Mr. Green Синът ми половината време развява пишка. Освен това флиртувам неудържимо. През останалото време плувам или строя пясъчни замъци. Като цяло - разхайтени сме до безобразие, но не правим боклук.  Mr. Green

На другите ми любими плажове, средиземноморски френски, съвсем се разхайтваме. Ходим голи, пием, пеем, пушим, боклук пак не правим, но много пием.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт