http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595263.0
И тъй като в темата покрай децата се говори и за това- какво е приемливо, какво-неприятно, реших да отворя тази тема.
Признавам си, отварям я, защото по българските плажове/не съм почивала на други, само съм виждала някои преминавайки на екскурзии/ има твърде неприятни гледки, далече по-неприятно поведение на възрастни, отколкото на деца. .То, сега ясно е, че повечето пишещи се обличат подобаващо, държат се добре ,изхвърлят боклуците си на определени места и т.н.,
Но за да се усетят други и да навлязат в добрия "плажен тон", моля, споделете- имате ли си ваши, за семейството ви и за децата ви правила за поведение на плажа?Внимавате ли как се държат децата ви, дали не хвърлят пясък върху главите на почиващите?
Обличате ли се приемливо, без да развявате "подробности" към почиващите наоколо?Или смело мятате пищни форми ?
Правите ли си труда да изхвърляте фасовете си от цигари или ги заравяте в пясъка?А костилките от праскови и кайсии?
При придвижване поставяте ли парео на кръста или небрежно се разхождате по прашки, както и да изглежда това?
А какво в околните ви е подразнило, какво на свой ред сте възприели като норма впоследствие ?
Аз съм родена и отрасла на море, интересно ми е било покойната ми баба да разказва за "етикетът на плажа" в началото на миналия век, за мен самата е странно, че доста "правила" се видоизмениха и за мен с годините.
А мислите ли, че е добре да има и по-сериозни, писани правила, които да са свързани и със санкциониране на определени нарушения?
.
И тези, викащите, обикновено все са жени, очевАдно имащи нужда от малко повечко движение- т.е. няма да им навреди да отидат до Гошо и дискретно да му кажат каквото имат да му казват.
Преди няколко години едно голо хлапе буквално се изпишка върху крака ми, с което още повече затвърди горното ми желание
Колко пъти съм гледала как от движещата се преди мен кола се подава ръчица и с погнусен жест изхвърля я чашка от кафе, я бутилка от кола, я опаковка от нещо си...къде ги хвърлят, да ги пита някой?!