Любители на котки - тема 52

• 53 310
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Леле! Мъро II / Junior (избирай, че само Мъро е запазена марка  Laughing) е невероятен сладур!  Heart Eyes  Само да науча къде живееш и ще организирам обир, че Мъро I  и Мъро II да си живеят заедно до мен  Mr. Green. А Кара ...  Joy Joy Joy Тоалета в чест на запознанството с бъдещия ѝ съпруг ли е?  hahaha  А той подозира ли, че вече е сгоден?  Mr. Green

# 76
Кара е истинска "cat from hell"! hahaha

Елиас, и тази иска точно бяло коте. newsm78 Писах и в Гугъла, и във фейсбук, търсих и по мейл, и по тел.номер....Нищо не излиза. Не, че това е гаранция. Иначе днес ми се обади някакъв мъж от Стара Загора. То по принцип ми е съмнително мъж да търси малко коте, а този, и той като твоята г-жа, предложи да му го пратя по куриер. Пратих му една по-длъжка наум и така.

Месечинке, не е споменато това име в онази тема /то ако беше, всичко щеше да е ясно/. Аз и там питах, но засега няма отговор. Уф, утре трябва да й се обадя, ужас.....

# 77
То по принцип ми е съмнително мъж да търси малко коте, а този, и той като твоята г-жа, предложи да му го пратя по куриер. Пратих му една по-длъжка наум и така.
Що бе, може да е някой татко дето му е писнало децата да реват за коте, но го е достатъчно страх/гнус от болести за да им хване първото срещнато улично  Mr. Green А пък жената може просто да си е харесала котето по снимка във фейсбук или другаде, пък то се оказало в друг град... може да е било любов от пръв поглед  Laughing Не че ги оправдавам де, не знам що за хора са, но искам да кажа че нещо което отстрани изглежда съмнително може да си има нормално обяснение. Ако можеш да ги разучиш някак, например да си ги добавиш за приятели във фейсбук и да им разгледаш снимките и коментарите, за по-ясна представа що за хора са.

Интересуваме как се казваше тази порода котки? Много ще съм благодарен, ако някой ми каже Simple Smile
Ами тя самата статия, към която е линка, е озаглавена "Турска ангорска котка"  Peace

Иначе с подобен вид са руските сини котки и някои улични превъзходни (със сива породиста кръв някъде далече в родословието си)  Laughing.
Аз пак да си кажа, че само защото е сива не значи, че прилича на руска синя  Peace Ангорката и руската имат различна дължина козина, различна форма и структура на главата и тялото, и т.н. С други думи, само по цвета си приличат. Но сивото е нормална разцветка при котките, също както черното или бялото, няма нищо породисто в самия цвят. Затова не разбирам защо при вида на сива улична котка, толкова хора си мислят че трябва някъде в потеклото да е имало сива породиста кръв  newsm78 С това доста развъждачи злоупотребяват, като продават обикновени сиви котета за "руски", и хората им се връзват и плащат луди пари, защото гледат само цвета...

# 78
  • на брега на морето
Котково, няма какво да се чудиш и тревожиш - не давай котето на онази от Враца и толкова! И ще спиш спокойно. Изобщо не се интересувай същата ли е, друга ли е. Аз ако си вземам коте най-логично е да е от София, например от теб, защото ми е близко и котето няма да се тормози с пътуване. Ще се намерят семейства за другите котенца, толкова хора живеят в София. Откажи на жената  и споко!
Ще пътува от Враца до София за коте, чунким там си нямат doh

п.п. Имаш ли новини за Юлия/Джулия ?Grinning

# 79
Ами ако търси реално коте с цел хранене на питон, ако го вземе от нейния си град, хората, от които го е взела сигурно ще искат да го виждат от време на време, да следят развитието му...а така от друг град е много по- лесно да се измъкне от контрола.

# 80
  • на брега на морето
И аз мислех за това.

# 81
  • София
Леле! Мъро II / Junior (избирай, че само Мъро е запазена марка  Laughing) е невероятен сладур!  Heart Eyes  Само да науча къде живееш и ще организирам обир, че Мъро I  и Мъро II да си живеят заедно до мен  Mr. Green. А Кара ...  Joy Joy Joy Тоалета в чест на запознанството с бъдещия ѝ съпруг ли е?  hahaha  А той подозира ли, че вече е сгоден?  Mr. Green

В къщи му викаме Мъро, за темата може да е Морти идва от Мортимър  Mr. Green

Първите 2 дена, в къщи беше голяма драма, не подозирах, че Кара може да е толкова агресивна, гонеше малкия и съскаше и фучеше  Sick

От вчера и дойде акъла в главата  и се забавлява с него, постоянно тичат и се закачат, много са сладки  Laughing

Ще ги снимам заедно тези дни  Hug

# 82
  • Costa Rica
Ще пътува от Враца до София за коте, чунким там си нямат doh
Не говоря за конкретния случай - доста ми намирисва Sick - но няма нищо лошо в това да си вземеш коте от друг град. Барак е варненец, но само като го видях, знаех,че искам само и единствено него. Не беше въпрос на "искам коте", а "искам точно това коте".

Между другото, приемната му майка изказа предположение, че е плод на любовта на ангорка с улична превъзходна - заради пухкавата козинка и сълзящите сини очета.

Плащам такса коте:

# 83
  • София
знаех,че искам само и единствено него. Не беше въпрос на "искам коте", а "искам точно това коте".

Нали точно такава беше целта на хубавите снимки на Теди? Да се хареса и пожелае точно това коте и никое друго. Не искам да кажа нито добро, нито лошо за конкретната жена, но не виждам и нищо странно, че е харесала коте от друг град. Просто трябва да се намери начин да се проучи внимателно. Щом е харесала снимка в интернет, сигурно има профил във фейсбук и други форуми и би трябвало да има следи, които да показват, че е котколюбителка.

Барак е толкова сладък!  Heart Eyes

В къщи му викаме Мъро, за темата може да е Морти идва от Мортимър  Mr. Green

А не! Не си кълчи езика/клавиатурата с такива сложнотии!  Wink  На такъв невероятен красавец в цвят "мърско сиво", (макар и с много изискани шарки, си е сив  Grinning), името Мъро си му идва отвътре  Laughing. Най-много за разпознаване наш Мъро вече да наричаме Дедо Мъро  Sad.

Дидитка, съгласна съм, че сивият цвят е като всеки друг, но е твърде рядко срещан по нашите улици. Напълно нормално е като видя еднородно сиво коте с оранжеви очи на улицата, да помисля, че има бритиш някъде в родословието си. Преди 30 години имах еднородно сиво дългокосместо коте, взето както всичките ми котки от улицата. Убедена съм, че съчетанието от дълъг косъм и този рядко срещан цвят е дошло от някой породист домашен любимец на свободен режим(тогава на мода бяха ангорките, а не персийките). Със сигурност има и такива, които просто са се родили сиви на цвят  Laughing. И са желани заради сивия рядко срещан цвят, а не защото могат да се нарекат породисти. Същото важи и за чисто белите котки.

Преди няколко дни в Пловдив попаднах на 2 котила гледани заедно между блоковете. Имаше 2 черни, 1 чисто сиво, а другите 3-4 бяха шаренки. Познай в кое ми останаха очите? В сивото, разбира се Wink! И през ум не ми е минало, че има нещо общо със синя руска или др.породиста котка, а просто цвета ме грабна Laughing. А едно черно-бяло се побърка да ми се търка в краката и да ми мърка, но аз гледах сивото му братче или сестриче...

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 15:09 от Тaня67

# 84
Момичета, аз се чудя дали е нормално да й виси коремчето (м/у заднита крачета) така. След операцията казаха, че ще се прибере, но аз изобщо не помня колко голямо беше. На Джулия също й е голямо, но не е кастрирана, нито оперирана, нищо. Ето и снимки, вашите животинки така ли са? На пипанее нормално. Нито твърдо, нито много меко. Дали си мисля, че е голямо заради козината, която порастна доста не знам... Снимките не са много качествени, но горе долу... :

# 85
  • Costa Rica
Нормално е за тлъстички котки като нашите Wink Сикозу също влачи торба. Това са тлъстинки, не е херния.

# 86
Ами не мисля, че са тлъстини. Моята е доста слаба. Всъщност, нормална е. Не знам дали си чела нашият случай, обаче котето ми не можа да роди котетата и й направиха секцио, плюс кастрация. Беше доста по-подуто там, но спадна. По едно време ми се стори, че е изчезнало съвсем, но от няколко дни забелязвам, че виси и се вее  Shocked Може и от козината да е. Много й е порастнала.

# 87
  • Варна
Кетя е слаба, а също и виси коремчето Blush Аз мисля, че при домашните котки често се среща, просто те се движат по-малко и мускулите на корема им са по-отпуснати. Хернията изглежда по съвсем друг начин.

# 88
  • София
На Мъро и на Мацо също им висят. На Мацо е само кожа, а на Мъро - кожа със съдържание  Mr. Green. Не е свързано с тлъстини. В зоопарка съм виждала така да им висят коремите и на големите котки. Свързано е и с мускулатура (при Мъро стана в по-големи размери когато от болка в ставите си щадеше мускулите в задната част на тялото), но не само. Мацо никога не е имал такива проблеми, много е подвижен, но има.

# 89
  • Варна
... Най-много за разпознаване наш Мъро вече да наричаме Дедо Мъро ...
Еее, левент е още Мъро! Позира си като млад манекен на снимките!  Laughing Грейчугин значи е бате Грей за Барак, Мъро с райетата на костюма и др. мъници. Laughing( кога беше малка топчица, кога стана голям кот) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт