Любители на котки - тема 52

• 53 379
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Много ми е неприятно, когато чета в хубавата ни и инак спокойна тема, че се е разразил някакъв безсмислен спор - чистокръвни срещу улични котки. Нека всеки гледа това, което може да си позволи и което му е на сърце. Все пак котките не са предмети.
Радвам се, че е приключила тази тема. Просто е безсмислено да се водят подобни "спорове". Това си е лично мое мнение разбира се!  Hug
Много сладки котета сте показали, разтапям се просто.
Рижо два дни само спи и става единствено за да яде. Странно ми стана като прочетох за съвета на ветеринар, да се прибира вечер купичката за храната.
Рижо и без това не яде много. Той си има собствен режим на хранене и не преяжда в никакъв случай.
Хапва по 2-3 хапки, разхожда се, пак отива да близне и т.н. ходи по 10-15 пъти до купичката си, яде по малко. Това го прави 4 пъти на ден. Сутрин към 6-7 часа, на обед към 13-14 часа, вечер към 18 часа и по-късно към 12-1 часа му е последното хапване. Изяжда за това време 1 пауч и около 25-30 гр. гранули. Много рядко се налага да му давам втори пауч за един ден. И не е нито недохранен, нито преяжда. Просто толкова си яде и режима сам си го е изградил и се придържа към него.
Аз съм против гранулите по-принцип, и честно казано не мога да разбера защо котета които не обичат гранули, ги приучават съвсем целенасочено. Вярно, че е голямо улеснение но ...  newsm78

# 526
някакъв безсмислен спор - чистокръвни срещу улични котки
Стига де, спорът не беше за това.

# 527
Извинявам се, че не бях по-конкретна за темата на спора. Важно е че вече е приключил!

# 528
По точки 1 и 3 съм съгласна, че не е редно, но какъв е проблемът при 2?
Може би, че ако нямаше такива хора, други като мен ще си вземат от бездомничетата? Съмнявам се.
Не, не е това. Проблемът по точка 2 го обясних в поста над твоя, ако все още те интересува можеш да го прочетеш.
Прочетох го, благодаря за пояснението, но се обясних в същия пост, така че за мен темата е приключена.

Впечатлена от прекрасните снимки на Sisil и малкото свободно време днес, реших да снимам моя хубостник и да ви го покажа да не го забравите случайно  hahaha

и да попитам какво мислите за нашийниците за котки? Първо беше без, после му сложих този с камбанката. Милия свикна бързо с нея, но често се чеше по вратлето, от друга страна по подрънкването във всеки момент знам къде е (ако не спи). Ако ще носи, сега е момента да свикне и да не се опитва да я махне и съм в чуденка.

# 529
Миоки много е сладък и с каишката също. Отива му този цвят. Heart Eyes
Аз не мисля, че е нещо лошо. Рижко например веднага свикна с нея, само, че камбанката я загубихме някъде и сега си има каишка без камбанка.
Ако успее да свикне няма проблеми. Трябва да му е свободна за да не го дразни на вратлето и е хубаво да бъде с тези специални закопчалки, които се отварят при по-силно дърпане - това е с цел безопасно, ако се закачи някъде докато бяга или скача, да не се обеси на нея.

# 530
  • Бургас
Цитат
Печеленето не е проблема, евентуалното кръвосмешение е.

Е, аз до колколкото знам развъдчиците нарочно ги чифтосват майки- синове, братя- сестри за да се избегнат неочаквани малоформации. Това съм го чела из форумите за котки и кучета. Така или иначе аз ще кастрирам моята, защото съм я взела за домашен любимец, има си развъдници за разплодна дейност. Макар, че много ми харесаха двата британеца на Мъни и nad_tab  Laughing

# 531
 Здравейте и от мен! Имам котенце,но трябва да го махнам от вкъщи до утре, защото сме под наем в нов апартамент.  Cry Котето е на 10 месеца от порода изочно-евтопейска домашна котка. Казва се Чъки.Обезпаразитено е вътрешно и външно и не е болно от нищо. Половината му козина е бяла,много е мека,а котето много обича да го галят.
 Ако някой се интересува от този сладур, моля ви, пишете ми на скайп merri_5

# 532
  • Бургас
Здравейте и от мен! Имам котенце,но трябва да го махнам от вкъщи до утре, защото сме под наем в нов апартамент.  Cry Котето е на 10 месеца от порода изочно-евтопейска домашна котка. Казва се Чъки.Обезпаразитено е вътрешно и външно и не е болно от нищо. Половината му козина е бяла,много е мека,а котето много обича да го галят.

merri5, пусни обява в Продавалника, в kotka.bg, kotkite.com по възможност сложи снимка. Може някой да си го хареса. Успех му желая на Чъки и дано си намери домашни хора, които да го обичат!

# 533
kokoshinkata, и той веднага свикна, не е драпал да я маха, но тази червената е обикновена, ще потърся саморазкопчаваща се.
Благодаря!

# 534
 Вече сложих Sad Дано, защото ако до утре не му намерим дом ще стане поредното улично коте  Cry

# 535
merri5, а защо сте си взели котка, като не можете да се грижите за нея? Не се заяждам, просто ми е любопитно.

# 536
  • София
И аз не се заяждам, но само ще споделя, че едно време моят хазяин също не даваше да се чуе за котка, а аз имах две. Вкарах ги нелегално и чак след седмици му съобщих новината. Той, като видя каква хигиена се спазва у нас и как съм обезопасила диваните, че да не драскат, се успокои и ми разреши да останат. Аз бях съгласна и нови дивани да му купя, и квартирата да сменя, и глоба да платя.

Изказвам просто мнение, че стига да искате, можете да продължине да си живеете заедно. Помисли как ще живееш утре и по-нататък с мисълта, че навън може да го изядат кучета, да го смачка кола или просто да умре от глад, т.е. дали ще си щастлива в новата си квартира, когато си изхвърлила любимото същество навън. Плюс това домашно животно на 10 месеца трудно ще се адаптира навън, най-малкото ще го разболее, ще го умори.

# 537
Здравейте и от мен! Имам котенце,но трябва да го махнам от вкъщи до утре, защото сме под наем в нов апартамент.  Cry Котето е на 10 месеца от порода изочно-евтопейска домашна котка. Казва се Чъки.Обезпаразитено е вътрешно и външно и не е болно от нищо. Половината му козина е бяла,много е мека,а котето много обича да го галят.

Пусни тема и тук http://forum.dog.bg/forum/55-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%BE%D0%BC/
Отсега ти казвам, че до утре няма да намериш осиновител. Ще е чудо ако намериш.
Защо не му пусна обяви по-рано, например преди месец.
И аз бих задала въпроса на Мъни, обаче вече се питам има ли смисъл.....

# 538
  • Бургас
Ехоо, големи сладкиши сте показали!  Embarassed
Всеки сам си преценя каква котка да има, отглежда, харесва.
Както и има право на мнение по разни теми и въпроси, и да си го изразява. Не мисля, че нещо обидно е казала Дидитка, поне аз не съм се засегнала нито от това, че имам персиец, или е с тъпа муцунка, пък било то и класически сплескана, а не чак екстремална или полуекстремална.
Още при представянето си в темата бях писала, че като дете съм имала котки, много, всякакви, които много обичах, но бяха лошички, а аз си ги обичах такива. Въпреки хапането, драскането, белите, това си бяха моите котки и аз още си спомням за тях. Точно за това преди да си взема коте преди година почти, проучих въпроса и държах да е кротка порода, с предсказуем нрав. Не заради модата!
Сега вече, в наши дни, след като сме заляти с информация за всичко, отдавам лошотията на моите котки на това, че просто са били разгонени, а от там и другите проблеми. Кой ти е чувал за кастрация преди 25 години?  Thinking
Радвам се много, че кастрирах моя Раян, сега си е едно спокойно и щастливо коте.
За храненето - хапва гранулки РК и Профилум, различни видове. Варя му дробчета и всеки ден почти изяжда по едно, заедно с бульонче, което обожава.  Heart Eyes
Има храна на две места у дома (както и две тоалетни  Mr. Green). Когато остане без храна в купичките става неспокоен, хем никак не е ящен. Свикнал си е винаги да са му пълни, минавайки да прикусва по мъничко.  Heart Eyes Дори съм забелязала, че ако гранулките са на привършване си остава 4-5 парчета и отива да хрупа от другата.

# 539

Пусни тема и тук http://forum.dog.bg/forum/55-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%BE%D0%BC/
Отсега ти казвам, че до утре няма да намериш осиновител. Ще е чудо ако намериш.
Защо не му пусна обяви по-рано, например преди месец.
И аз бих задала въпроса на Мъни, обаче вече се питам има ли смисъл.....

+ 1

Toлкова свободни квартири и вие да се нанесете точно в тази, в която изрично не дават котки...

По дяволите, за животинчето ти си една, ти си му като майка, то без теб не може!!!, а ти ще го зарежеш на улицата заради подобна тъпотия... Съжалявам, но не мога да се сдържа!!!... Това е жестоко и безкрайно безотговорно. Котето не е част от багажа ви, а е живо същество и е трябвало да се съобразите. И аз съм минавала по пътя 'търсене на квартири', но първият ми въпрос винаги беше "може ли котка"...

Общи условия

Активация на акаунт