Любители на котки - тема 52

• 53 366
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • на брега на морето
Мечтая да си легна с книжка в ръце и до мен една дебела котка да ми се гали, да ми мърка, да пуска нокти на страниците, да ме душка.

# 586
  • Варна
Оле. Много пишете. Не мога да ви насмогна.
Благодаря за милите думи за писанка и за споделянето за храната. Сенди общо взето като има храна в купичката хапва умерено, но ако и сложим малко май гледа да я излапа като за последно. Crazy Сутрин от 6-7 ч. почва тормоз, скача и ни хапе по краката да ни буди да я храним и играем. Мъжа ми повече я глези, става сънен и и сипва, а аз го играя "лошото ченге" хващам я и я изкарвам в легълцето и в коридора да си спи или забавлява сама и вече като станем за работа или се наспим я храня. Вкарвам възпитание уж. Blush

# 587
Трепет, е, такова ти се е паднало  Laughing На по-буйни котета МНОГО помага да си имат котешко другарче да си изразходват енергията, като гледам моите как хвърчат и се търкалят из цялата къща, не ми се мисли ако беше само едно и аз му бях играчката  ooooh!

Близначе, за поддръжката на козината - след като му извадят кърлежите го изкъпи направо. След това провери козината за сплъстени участъци (стоят като твърди топки козинка, къде малки, къде по-големи) и направо ги изрежи, ако се оставят само става по-зле. Ако не искаш да режеш, единствено на ръка с разчепкване се оправят, с гребен няма как. Така, като я оправиш сега да почнеш начисто, остави го няколко седмици да видиш как се справя, някой котки се справят самички ок дори и с дълга козина, някой и с къса имат нужда от помощ. Оглеждай го за сплъстявания, особено на свивки разни (примерно под вратлето). Ако пак почнат да се образуват, ще помагаш няма как.
Нещо такова ще ти свърши най-добра работа - метална четка с два различни по големина гребена за разчепкване.

Може да си вземеш и фурминатор, при ресане сваля доста от козината преди да е паднала и намаля космите по мебелите

За чистене на мебелите препоръчвам гумена четка, много добре почиства от дамаски

Качването на масата - викваш, плясваш рязко с ръце, или вадиш пръскалката с вода. пръскалката има много по-добър образователен ефект от щляпването.
Пишкането - само пишка на ламината, а ходи по голяма в тоалета? Пробвай като го направи, да попиеш малко със салфетка и да сложиш в тоалетната, също след като се нахрани да я сложиш в легенчето и да й покажеш да рие с  лапки. Друг вариант е да пробваш с отблъскващи и привличащи спрейове.
По другите ти въпроси, честно казано мисля, че сама трябва да прецениш за себе си и за ситуацията ви.

Marieta
как сте, мина ли? Тези неща обикновено стават като си хапне нещо разбойника без да знаеш, и най=често 24 часа пълен глад оправят от само себе си ситуацията. Важно е само да наблюдаваш да не се обезводни.

Sisil така трябва, ама и мъжа ти трябва да се включва, хубаво е да има единен фронт за да не се обърква животинчето,с ега е позволено, сега не.  Ако е само храната и апетита и ок, може да си оставяте пълна купичка през нощта.

Котьо Тръмп ужас  Sad не прояде сенце зайко,а? ХАйде, успех...

ИКСИ
, съгласна. ХУбаво е, когато темата е позитивна и готина, особено в този форум, но наистина обмяната на инфо и разискването са по-важни.

annie2002 перфектен е поста, кратко, ясно и без емоции.

# 588
  • Варна
MissNellie да ще се стековаме да сме и двамата "лошите ченгета", а и ще пробвам да и оставя храна, но ми се струва, че все пак много повече ще хапва, не да не е лакома писанката. А и другото което забелязвам, плъзват мравки към храната. Имате ли такива проблеми. ooooh!

Забравих да кажа - страхотни сладури видях по страници, ама как няма това е най-захаросаната тема. Heart Eyes

А и забравих да попитам възпитателни мерки срещу хапане. Много обича да ни хапе. Crazy Тупвам я, кряскам в лицето и "Не" с пръст насочен към носа и, а тя само се наежва и като и обърна гръб си го изкарва на краката ми. Whistling

# 589
Сега гледах клипчета с  фурминатора в Youtube и направо се влюбих- точно за моя Мишел с неговите хвърчащи пухове и пера  Mr. Green
Някой да има идея от къде в България мога да си купя  Thinking В зоомагазина от където пазарувам едва ли ще има, но ще проверя за всеки случай Thinking

# 590
  • Бургас
Близначе, големи сладури котаците. Чак ми се прииска да си взема още едно коте, но като знам, че няма как да стане едвам склоних мъжът ми за Амбър. Wink Но доста се позабавлявах с поста ти за дългокосместия Рижко.

Косматата готвачка е уникална, както и рошавата цветарка. Laughing

# 591
  • На небето

Ние имаме от този тип. Но моя котарак е късокосмест и ми се струва, че тази четка го драска. Ужасно му е неприятно, бяга, дърпа се, дере, по някое време съвсем не издържа и я напда с драскане и хапане.

# 592
елиас, имай предвид само че Фурминатора струва 50-60лв. Иначе няма грешка, в пъти намаляха космите из вкъщи, а и Лито се чувства добре, след като го "фурминираме". А за откъде... мога да помогна за Пловдив, ама не знам дали ще ти свърши работа...

# 593
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=NCtFPPqjib8&feature=related

Този Брейди очевидно все го решат във ваната, че си чака, милият, там.

Щом са такива резултатите, непременно ще купя. Кьорчо си има такава:
http://www.kolko.bg/bg/not-specified-yonizirashta-chetka-za-doma … mtsi-bg/p/1473355

и много си я обича.

# 594
  • София
Такаааа. Вех и рижото. Много красив котарак. Но...с много козина бе ! В паника съм.  Sad Не знам как се гледа котка с толкова космарляци по себе си......Ами ако не се справя ? Освен това Шари е доста сладичка и не искам да я давам, но е много дива и си копнее за навън. Освен това отказва да ползва тоалетната и опика целия ламинат. Давайте съвети. Чуствам се като майка-първескиня..........

Близначе, ако мога да те посъветвам с моя скромен "опит" от 3 броя косматки  Simple Smile  - първо редовно ресане и пак се получават сплъстени топки особено, когато им дойде периода на "окапване", тогава се образуват най-много (реша и пак ги изпускам).  Родих се откакто им взех от този тип гребен - двуредов с въртящи се зъбци - уникален за дългокосмести - сресва сплъстените възелчета и яко падат "мъртвите" косми. Имам и от другия тип, който е показала MissNellie на първата снимка, но те по-скоро са за фино-обемно разресване и много-много не ги обичат, драскат ги.
newsm19

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 22:32 от eliadn

# 595
Преди 10-инаа страници обещах снимка на котето:

Името му е Томи.

Като компенсация за забавянето пускам и на съседите котенцето - Миро:

# 596
  • Costa Rica
Утре пак сме на зъбопилене. Докога ще я караме така?
Ами.... ние сме веднъж месечно - но само на предни зъбки. Уф!
Стискаме палци и лапички fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Мечтая да си легна с книжка в ръце и до мен една дебела котка да ми се гали, да ми мърка, да пуска нокти на страниците, да ме душка.
Да ти дам една-две назаем?

Да знаете възпитателен метод за бесотия в 4 часа сутринта? Барак се наспива по това време и се започва скачане, трошене, събаряне на всичко, което не е здраво заковано, лов на краката ми (ауч!) и т.н. и т.н. Оправдава си името, човекът Wink Мислех си за принудително въдворяване в транспортна чанта, но ще опищи квартала - не става.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 21:45 от Делфина фон Ю.

# 597
  • Пловдив
елиас, имай предвид само че Фурминатора струва 50-60лв. Иначе няма грешка, в пъти намаляха космите из вкъщи, а и Лито се чувства добре, след като го "фурминираме". А за откъде... мога да помогна за Пловдив, ама не знам дали ще ти свърши работа...

Аз се интересувам за Пловдив, кажи!

# 598
  • Куциндрел
Моите моми са нещастни. С този мой корем не мога да гушкам. Отделно ми е мноогооо топло.
Почнаха да правят маймунджолъци - качват се на облегалката на стола и се хързулват върху ми. hahaha
На корема не стъпват, явно усещат, че има някой вътре. Но пък са недоволни. Котка ми обяснява нещо, а Чушка се сърди - обръща гръб и ме гледа лошо. И така до следващото хранене. Учудващо тогава сърденето спира. Що ли?  hahaha

# 599
Ето го тук Furminator-a http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/furminator-12389/
Чудя се дали няма да е много малък този гребен. Знам, че има различни размери. Някой има ли го?
Да добавя, че съм чела по форуми - размер S /4.5 см мисля/не е подходящ за дългокосмести породи.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 21:59 от allexa

Общи условия

Активация на акаунт