Любители на котки - тема 52

• 53 380
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • In a surreal moment!
И аз ще сляза за малко от розовия си щъркелов облак и ще напиша неща по темата , които ми напират...

Дидитка - права си, за всичко си права, но съдейки по себе си е нужно много време и много подобни спорове , за да го проумее всеки новопоявил се в темата! Понякога си солена в изказванията си какво харесваш, какво не и това дразни, но то няма нищо общо с истините, които се опитваш да разясниш. Аз ти се чудя на упоритостта да опровергаваш. Аз нямам твоето търпение и прескачам постове на потребители, които базират мнението си на абсолютно неправилни твърдения и го натрапват за енти път.... Сори, така се съхранявам от лавината глупости, които ме заливат всекидневно. Съветвам те, ако можеш, направи го, поне за малко - нервите са ценно нещо.

Към новите в темата и към тези, които не харесват изнесените от Дидитка факти
- не харесвайте човека Дидитка - това си е ваше право, но препрочетете постовете и и се опитайте да проумеете базовите истини, които ни е дала. Това е информация от учебниците, знание, което е образоващо и което ви издига интелектуално на едно по-високо стъпало в отношението към животните. "Аз искам" и то на всяка цена е девиз на т.нар. консуматорско общество, девиз, който е срамен, защото потъпква основни човешки ценности. Водени от "Аз искам" еди каква си порода коте вие подхранвате една порочна практика, която обрича животните на страдание. Опитайте се да го разберете с разум, не оспорвайте водени от емоцията. В крайна сметка - не ви ли дотегна от ментета? Целият ни живот преминава под знака на ментетата! С какво са по-различни нелицензираните развъдчици от Цар Киро и подобни, които ни заливат и тровят ежедневно?
Това, което ви дава като знание Дидитка с две думи означава - искаш нещо квалитетно - събирай си пари, ако трябва и цял живот и когато го имаш да знаеш, че е най-доброто  и най-здравото, което заслужаваш! Тук няма място за спор, цупене и сръдни. От истината никой няма право да се обижда! А истината, която ви казва Дидитка е - нямате право да поставяте живота на котетата в риск, като купувач или продавач , все едно е  и двете страни са еднакво виновни.

Близначе - да те поздравя и аз с добре завърнала се. Пак си в дилеми и страдания, така те обичам! Не се извинявай, ако се промениш няма да си си ти! Ако позволиш 1 предложение от мен. Заведете Шари според уговорката, стига си експериментирала с улична превъзходна в апартамента си, явно не ти е писано. Заложи на косматко, мисля, че той е твоето коте!
И  дай снимкиии....  Heart Eyes Hug

Танче - адвоката ми влезе в сърцето....какво носле, какви уши...какъв потенциал за галене...ох!

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 09:49 от ИКСИ

# 571
Така... Диди, много добре те разбрах за родствената връзка. Същото коте има роднина момче, та поради същия факт търсим на друго място. Естествено, че никой не желае гненетично увредени котета. Не съм малоумна, но това можеше да вмъкнеш като въпрос още в първият си пост, за да не останем така неразбрани и двете  Peace
ИКСИ, тук изобщо не става въпрос за това дали аз харесвам или не някого, и ако обичаш обръщай се към мен, а не пиши в 3, 5 10 лице. И аре стига с това новопоявилите се... Не всички сме ветерани като теб. Ти откъде си тръгнала? Или може би си се родила научена? Това, че не съм съгласна с нечие мнение, никак не означава, че то е абсолютната истина. Всеки сам избира на какво да вярва, и никой и нищо не може да ме убеди, че трябва да се месим в природните закономерности. Разбрах за кръвосмешението, няма нужда да повтаряш и ти. Съвсем друго имах предвид. Какво подминаваш или не си е лично твой проблем. Благодарна съм на Дидидка, че отговаря. Не смятам, че е кой знае колко ожесточен спор, просто разискваме, уточняваме и научаваме (поне аз) нови неща.
Стига сте злобяли. Не ви ли е срам?

# 572
  • In a surreal moment!
Теичка - правила съм всичко това, което сега мотивирано Ви приканвам да не правите. От опита си, от безмислието и жестокостта към живи същества като нас, Ви казвам - четете, просветете се, знайте! Знанието е сила и понякога до него се достига бавно и трудно!. Не съм безгрешна и не хвърлям обвинения и камъни. Опитвам се да обясня, защото
Същото коте има роднина момче, та поради същия факт търсим на друго място.

продължаваш да не разбираш. Жалко, явно е нужно всеки да мине през своята Голгота. При мен няма злоба. Изкушавам се да те попитам в кой клас си....но то е по навик и ще се въздържа. Пиши си спокойно, няма да те опонирам, обичаме котките и това е есенцията на нещата. Ако сме ти помогнали да обичаш отговорно, макар и с цената на няколко гневни поста, ще съм доволна от себе си!
Бъди жива и здрава!  Heart Eyes

# 573
Изпуснала съм дискусията и тъй като ми прави впечатление, че се чете по диагонал, ще се постаря на да съм кратка и ясна.

1. Спрете да противопоставяте улични, бездомни, непородисти и породисти. За едни хора е супер да приберат от улицата, за други да си купят порода. Различни хора, различни разбирания.

2. Породата се КУПУВА, струва СКЪПО от ЛИЦЕНЗИРАН РАЗВЪДНИК. Струва СКЪПО защото са направени нужните изследвания на животното с цел качественото продължаване на породата, както и да получи човек здраво коте, без възмжните генетични заболявания + да знае и да се информира за различните породи, техните най-чести заболявания и проблеми.

3. ДОМАШНОТО РАЗВЪЖДАНЕ защото котенцата са сладки обикновенно завършва в кофата, на улицата, прегазени, запалени, обесени, обезобразени. СЪЩИТЕ тези котенца имат НЕЯСЕН ЗДРАВЕН СТАТУС. Същото в по голям процент се случва с дворните и уличните котета.

4. КАСТРАЦИЯТА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА УСЛУГА КОЯТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА ВАШЕТО КОТЕ.
По следните причини:
- по дълъг живот
- по малко рискове от забляване
- не иска да бяга
 не иска да маркира
- до 90% по малък шанс от рак на млечни жлези, простата, пиометра и т.н.

ЖЕНСКИ НЕ ТРЯБВА ДА РАЖДАТ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ.

Така, че стига вече улични и породисти - важно е отговорното оглеждане, а не постоянното заплождане. Кастрирайте.

# 574
  • Кюстендил
Здравейте, котки и коткари Hug

Аз ще мрънкам Sad Нашият Мърльо вече сериозно ме уморява. Няма спирка това животно, катери се навсякъде, няма затворена врата за него било на гардероб или на стая. В момента в който посегна, за да го помилвам се извръща и започва да ме хапе, не позволява никакви ласки. Катери се по маси, плотове, шкафове. Номера с пръскалката действа само на момента, след 2 минути пак е върху масата. Вече се страхувам да се прибера вкъщи след като е бил няколко часа сам, защото не знам каква щуротия е свършил. Примери имам десетки и то само от тази сутрин. Опитвам се да съм търпелива, знам, или поне се надявам, че с възрастта ще поулегне, надявах се и след кастрацията да се кротне малко, но не, не се промени нито грам. Сигурно му е тясно вкъщи, иска свобода, но не мога да му я осигуря, той си е домашен котарак, живял е само вътре, и навън няма да оцелее, няма как да живее на смесен режим - вън и вътре. Искам котка, да я погаля, да ми помърка, да ми полежи в скута, като нормална котка, а то...ДзвЕр Rolling Eyes
Мрън...

# 575
annie2002  Hug Кратко, точно и синтезирано  Peace
Трепет... Laughing И котките си имат темперамент, к`во да се прави...Моите са доказателство за това- единият е дзвер невиждан, другият- щур, но гальовен, третата- срамежлива и деликатна.
Всеки си има своя чар, к`вото ти се падне  Laughing
Едва ли проблемът е, че му е тясно в къщи- явно просто си  щур и си играе  Laughing
И аз се нареждам на опашка за мачкане на Богданка  Heart Eyes

# 576
Момичета, моят Мишко има разстройство  Confused. Вчера го забелязах. Цяла нощ съм му чистила тоалетната, защото много мирише, на сутринта излезе навън. Одеве го прибрах да яде, целия мирише на ако. Иначе си изглежда нормално, яде нормално. Мляко не му давам, гранулите са One на Purina, води се хубава храна. Обезпаразитявам си го редовно. Следващото хапче трябва да му дам чак октомври месец.
Каква ли може да е причината? Не знам какво да правя, дали да изчакам още малко...
За доктор само ако е нещо спешно, просто няма възможност сега. Мъжът ми е страшно зает, прибира се късно вечер, аз съм с бебе и кола нямам. Нещо мога ли да му дам да спре разстройството. Какво мислите вие?

# 577
Охх, не, че няма какво да напиша, но предпочитам да замълча. Учили са ме да не споря с по-възрастните от мен. Обичам и винаги съм обичала отговорно. Можеш да ми даваш хиляди съвети, да отправяш хиляди укори, но повярвай ми, обичам не по-малко отговорно, отколкото ти или който и да било друг в тази тема, а и по принцип. И съм благодарна на Бог, че винаги ми е помагал, за да мога да помогна и аз !
Спирам със спора.  Peace

# 578
Мариета, нямаш ли възможност да отидеш без Мишко до ветеринарен кабинет? Има едни прахчета, които са много хубави за разстройство и на първо време ще оправят положението. От типа на човешката Смекта. Причините може да са хиляди, добре е да го види доктор, или поне да даде съвет. Толкова съм си патила от разстройства с Нести, че косата ми настръхва само като чуя.
По-добре му прибери храната- да постои малко гладен. Дай му много водичка да си пие и ако иска оризова вода, тя запича.
Да се оправя бързо адаша  Hug

# 579
елиас, благодаря  Hug. Аз мога да звънна по телефона на ветеринаря, но сега ще отида до един зоомагазин наблизо да питам за някакви прахчета. Момичетата там са много вежливи и често са ми давали добри съвети при малки проблеми. Ще видя и днес как ще е и утре ще се обадя.

# 580
Привет Simple Smile

Довечера ще ви пусна една снимка на кюфтето и солетата -- почти се бяха гушнали!  Mr. Green

А снощи Белчо се беше разположил като бей на любимото на Миша кътче на леглото... по едно време милото Миши плахо се намърда, за кратък миг се бяха сгушили (гръбче в гръбче, за да се топлят) и тъкмо докато цялото ми същество се размазваше от умилителната гледка Heart Eyes, Белчо рязко се обърна и я захапа за гърба Shocked Stop и милата сцена завърши с размяна на лапи ooooh!

Не стига това ами и по няколко пъти на ден ги разтървавам! То не беше хапане, рммйааааааау-кане, приклещване, ритане, цапардосване... Съжалявам, че все ви занимавам с тях Blush, ама кога най-сетне ще мога да се нагледам на мила и кротка братко-сестринска любов, гушкане и взаимно къпане? Сякаш в началото се разбираха по-добре!

# 581
  • на брега на морето
Утре пак сме на зъбопилене. Докога ще я караме така?

Ако не сте виждали космата готвачка, моля:

# 582
Меичка  Laughing и този момент ще дойде  Hug
Сега Белчо е калпазанчо и явно иска да си играе с Миша, да не мислиш, че моите като се гушкат не се хапят, и бият  Stop Точно преди ден се бяха настанили Мишо и Снежка еди в друг да спят, на дзверо какво му стана не знам, но се събуди и изневиделица я захапа за врата  ooooh! при това хапе със злоба, не е просто игра  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 13:43 от елиас

# 583
Хахах, питка ли ще меси мацата Simple Smile
Теичка , не се сърди, никой не дава съвети тук от злоба или нещо такова. Това е риска на комуникирането в писмен вид, че не винаги събеседниците се разбират правилно. ИКСИ я познавам лично и е прекрасен човек, много мил и искрен и съм сигурна, че всичко, което е написала е било с добро намерение. Аз поне ценя високо приятелите, които ми казват истината в очите, а не я премълчават, само за да не ме обидят.

# 584
Ако не сте виждали космата готвачка, моля ...

Хъъхъх, ето тук има и цветарка:

Тези са, ако не се лъжа, от един стар календар. Жестоки фотоси има:
http://www.wallcoo.net/animal/whiskas_2/html/wallpaper1.html > next Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 14:02 от Меичка

Общи условия

Активация на акаунт