Любители на котки - тема 52

• 53 374
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Някъде в търсене ............
Съгласна съм за пускането навън на домашни животни че е жестоко, но прочетохте ли отговора на момичето? Наистина съдите много бързо. Какво  да отговори 13 год на баща си или той или котето?
Малко помислете, не пиша много , защото очаквам да ме осъдят за някоя постъпка. Не съм кастрирала котарака си , защото не мога да се преборя с мъжа си Sad, Не мога да си взема и другото коте вътре ,защото не мога да се преборя с баща ми и мъж ми Sad. И като ви споделя тези неща ще започнете да ми обяснявате колко е добре за котето да го кастрирам, -аз го знам , и вета го обясни на мъж ми , но ефект никакъв ooooh!

# 556
Такаааа. Вех и рижото. Много красив котарак. Но...с много козина бе ! В паника съм.  Sad Не знам как се гледа котка с толкова космарляци по себе си......Ами ако не се справя ? Освен това Шари е доста сладичка и не искам да я давам, но е много дива и си копнее за навън. Освен това отказва да ползва тоалетната и опика целия ламинат. Давайте съвети. Чуствам се като майка-първескиня..........

# 557
Не знам какво е измислила съвременната медицина, знам само, че природата си е природа... Както и да е, мое мнение.   Peace  Hug
Тедка, много хубави беее  Heart Eyes
Близначе, поздравявам те, честито. Относно космите... Ужас е, но с подходящите четки и редовното ресане няма да имаш проблеми.  Hug

# 558
  • София
Аз го разбирам момичето. Самата аз се борих години наред с нежеланието на майка си да се погрижим за някоя и друга животинка.
Сега, като си помисля, си мисля, че сигурно щях да предприема гладна стачка, за постигна целите си.

# 559
  • София
Аз пък не мога да разбера какво се нахвърлихте на 13 -годишно дете? Какво може да направи? Ако можехте да повлияете на бащата, но няма как. Достатъчно ѝ е тежко, че не може да задържи любимеца си. По-добре е да се опитаме да помогнем с каквото можем. Мери, на първа страница има списък с фейсбук групи, в които се помага на бездомни животни. Абсурдно е до утре да се намери дом, но може поне да се опита. Непременно обясни каква е ситуацията.

Теди, как пък ви се раждат все еднакви  Laughing! Е, има малка разлика в местата и цветовете на петънцата, но от пръв се вижда, че са роднини  hahaha.

Лъки наистина изглежда като съвсем друга котка  Laughing. Коремът е ясен, но кожухчето е съвсем различно  Grinning.

Да ви покажа телефонните снимки на сладурите от вчера. Това е Рижко голяма уста:

- Искаааам мръвкаааа!!!

А това е Кехлибарко - има разкошни кехлибарени очи:

Взех го в мен, а той доволен и щастлив заспа, но..... само чакаше малко да се разсея, за да опита да открадне нещо от масата:

Освен това мъжът ми каза, че Кехлибарко има данни за адвокат. Прави се на мил, добричък, умилква се и като се хванеш за него, впива нокти  hahaha. Познайте на кого му е прикипяло от адвокатски услуги?  Joy Joy Joy

Близначе, честито!  Hug

Деси, писали сме почти едно и също!  Hug

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 23:56 от Тaня67

# 560
Е, никой не знаеше, че е на 13 години преди тя да поясни  Blush

Очевидно авторитетната бащинска фигура доста променя нещата. Дано се намери дом за котето.

# 561
  • Бургас
Таня, много хубави котета!
А качеството на снимките е трепач, особено за от телефон.

# 562
Ние преди малко бяхме на вечеря с мъжо в една като кръчма  newsm78. Едно коте дойде при нас и аз естествено му давах храна. По едно време сервитьорката ритна пейката със страшна сила, т чак аз се стреснах !!!!  Shocked Shocked Shocked Shocked Попитах я какво по дяволите прави, а тая простачка каза, че котката щяла д асе качи. Аз й казах и какво от това ?!!!!!!!!!!!!  smile3511 smile3513  Дойде после нашия обслужващ и му се оплаках, как може такава простотия. Направо останах като гръмната !!! Такива хора заслужават да паднат и да си разбият главата при следващо такова показно по кунг фу умения !  smile3516

# 563
в без дом опитах 10-ина пъти, като се опитам да прикача снимка, обявата ми изчезва
благодаря за другия сайт  bouquet, сега ще пробвам и там
на тази страница няма София...
В без дом обявите първо минават през администратор и се публикуват след два-три дни, провери тогава дали е излезнала обявата.  Иначе Таня е казала за линковете на групите към фейсбук, точно преди  белия и черния списък  на ветеринарите. Но не знам дали Мери дали ще може да публикува, мисля че да се регистрираш във фейсбук трябва да си над 13. Мери, ако можеш помоли баща си за отсрочка, да кажем за 2 седмици и му обещай, че активно ще му търсиш дом, направи му снимка на животното и ми я прати, заедно с информация  на каква възраст е и къде се намира, аз ще направя обява и ще я пускам, не ти гарантирам, че котето  ще си намери дом, има много търсещи дом котета, но поне ще си направила всичко възможно! На мен така ми отгърмя кученцето за село като бях на твоята възраст, бяла плачеща булонка, почина миналата година и още ми е мъчно за него.

# 564
Какво от това, че ще бъде заполодено в домашни условия? Нека не забравяме, че е хубаво женската котка да роди поне веднъж преди кастрация. Това е заложено в природата на животинчето. Отново повтарям, че Биртанско таби, мъжко, много трудно се намира в България, заради това попитах по-запознатите от мен, сиреч вас.
...
Нищо лично, разбрахме те и първия път. Явно ти не си разбрала  Peace
И аз уж все приключвам с темата, но щом пак се повдига, и явно мисълта ми все още не е била разбрана, трябва да поясня и аз. Та не, не си ме разбрала първия път, нито втория, и аз вече не знам колко пъти и как да обясня. Накратко пак - опасността при домашно развъждане е рискът от кръвосмешение, което води до генетични аномалии и здравословни проблеми. И точно защото в България трудно се намира британско таби, не се ли замисляш че единиците които съществуват вероятно са братя и сестри??? Или най-малкото братовчеди или други роднини. Добрите развъдници водят записки и следят за такива неща; с безразборното домашно развъждане няма контрол и това е трудно до невъзможно. Та, това е проблема, много се надявам да съм го обяснила достатъчно добре и най-после да се разберем.

Това че котката трябвала да роди веднъж е градска легенда, както вече се спомена многократно. Ако ще съдим по природата, то котките живеят по 3-4 години, не по 17, и умират рано от болести, усложнения и травми. Но ние ги лекуваме, обезпаразитяваме и опазваме от опасности за тяхно добро, което вече е неприроден начин. Кастрацията също е в тази категория неща които точно заради неприродността си са по-добри за самото животно. Природата е жестока, не мери по нея.

Друга неточност е че в развъдниците нарочно кръстосвали майка и син за да нямало малформации - точно така се получават малформациите и генетичните аномалии. Това не е нечие лично мнение, а проста генетика. Тази практика е неправилна и опасна, присъща на "фабриките" за животни и съмнителните развъдници, на които не им се занимава да следят родословие и искат набързо и евтино да получат даден резултат. Сериозните развъдници, които ги интересува здравето на животните, избягват или дори забраняват кръвосмешението.

И аз много искам наистина да приключи тази дискусия. Но ако някой я повдигне с грешна интерпретация на думите ми, или настоява че нещо не съм обяснила както трябва или не е било разбрано, ще се включа да обясня колкото пъти е нужно. Иначе от мен - толкоз.

# 565
П.П. Мирно предложение -

Mr. Green  Grinning

# 566
  • София
Като ти хвана "мирното предложение" и го докопам по бялото шкембе, ще има да мачкам, мачкам, мачкам....  hahaha  Само да не ми излезе с някой "адвокатски номер" и да впие в мен нокти и зъби!  Joy Joy Joy

# 567
Аз да докладвам по-подробно. Вчера към 20.30 взех рижия красавец от собственика му. Много хубаво, мекичко и кротко коте. Веднага се заигра с нашата Шаринка. Тя е три пъти по-дребна от него ама как го мяткаше само......Намери тоалетната, ползва я. Яде и спа. Не мяукаше, беше съвсем спокоен. Сякаш цял живот с нас е живял. Обаче проблем: Първо - гледан е навън и е ужасно мръсен и пълен с кърлежи.  Sick Днес ще го водя да му ги вадят, вчера имах гости до късно и нямаше как. Козината му е много дълга и ще се радвам да ми дадете съвет как да я поддържам. Второ - качва се върху масата и яде от чиниите ни ако ни няма  #Cussing out За сега само му виквам и слиза, но не знам дали няма да се маложи и някое леко шамарче. Много е неприятно котка да ти е върху масата. Да не говорим че го заварих сутринта да спи там......Още ми е странно да съм с него, някак съм притеснена. Страх ме е дали ще се справя........Освен това спор няма че Шаринка е много забавно и весело котенце, този е мързелив и непукист. В пълна дилема съм какво да правя.....Двете не мога да гледам, но ще свикна ли с новото попълнение ? Ами ако страдам за Шари ?  Confused  Забравих да кажа че е на 2 месеца и е огромен, с огромни лапи. Това като порасне............Иначе си играят двамата, но рижкото (още няма име) е много мързелив и едвам си повдига лапките да перне Шари. Тя го побърква направо. Проблемът ми с нея пък е, че стана много луда и дива, хапе и драска на поразия и.............пишка само върху ламината.  Ох, не ме разбирайте грешно - не се оплаквам. Аз просто съм уплашена. Просто искам на-й-доброто и за  двтв котета и ме е страх ще се справя ли  Cry Явно съм в нещо като следродилна депресия.......

# 568
Дидиии, леле, не показвай такива снимки бе, някой хора може да им стане нещо. Сега де ще търся котешки тубак за мачкане, а  smile3518

Близначе, аз ти казвах да не си взимаш дългокосместо, че от косми няма оттърванане, ама като не слушаш. Сега вече е късно, няма връщане назад  Mr. Green Добрата новина е, че е кротък, което е присъща черта на повечето дългокосмести. Ще стане огромен, мързелив, дебел котарак, ще имат много матриял за мачкане  Laughing Качването на масата няма да е проблем, ще го отучите, малък е още. Ако съдя по Бени, много бързо схващат и после с поглед ще се разбирате.
Остави си ги и двете на този етап.
И Нико ми беше дивак, ама покрай Бени и с възрастта и той улегна. Така че и твоите може би ще се допълнят взаимно и ще се получи една прекрасна двойка.

# 569
За възпитание и за "сваляне" от неразрешени за качване места ползвам една пръскалка с вода. Казвам "не" и ако ефектът не е достатъчен, пръскам веднъж и ефекта е мигновен.

Общи условия

Активация на акаунт