Любители на котки - тема 52

• 53 374
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Вече сложих Sad Дано, защото ако до утре не му намерим дом ще стане поредното улично коте  Cry

Не можеш ли да го дадеш временно на познати докато намериш постоянен дом? Не го пускай! Няма да може да оцелее  на улицата. То не е отраснало там, за да има инстинкт за самосъхранение на улично коте. Sad

Миоки, котетата са различни и се действа според случая. Мацо е много лаком. Колкото ядене има, всичко изяжда и после повръща. Затова на него му слагаме ядене колкото да яде без да преяде, под час. Мъро пък повече от 2-3 хапки не хапва. Количеството, което даваме на Мацо, той ще го яде целия предиобяд. Просто няма как да му махна паничката. Иначе му давам 2 или 3 пъти на ден, но се получава, че почти през цялото време има храна.

Не си спомням кой каза, че котето не иска риба и пиле. Колкото и странно да е не всяка котка обича риба, а и не е най-полезното нещо, защото също спомага за образуването на камъни в бъбреците. А за пилешкото - котките много добре разбират кое месо е добро и кое не. Рядко купувам пилешко, но Мъро безпогрешно разпознава доброто пилешко и онова, натъпканото с антибиотици и др. химикали. Покрай него и ние разбираме  hahaha. Пробвай с "истинско" месо, най-добре телешко (ние даваме и свинско и няма проблеми).

Близначе, чакаме снимки на Рижкото!

# 541
Тaня67, да, вероятно е така. Споделих какво ми казаха.
По-скоро го приемам като метод за възпитание, отколкото като правило важащо за всички котки.

# 542
 Относно всичките зададени въпроси-започвам да отговарям.
 Аз съм на 13..не търсих аз квартирата,а родителите ми. Майка ми принципно не харесва животни, но го прави заради мен, защото аз ги обожавам. Проблемът дойде от следното-днес баща ми просто каза:"Тази котка в новия апартамент нчма да стъпи.Избирайте: или аз или котката! Въпросът не подлежи на обсъждане". А ние вече се преместихме..С майка ми какво ли не опитахме..само крещеше повече и ставаше все по-зле...А утре стария апартамент вече нчма да имаме право да го използваме...И незнам какво да правя... А относно това защо се преместихме-изгониха ни...а котето мислихме наготово да го представим на хазайна и ако трябва да купим нови мебели..но баща ми не е хазайна....  Cry Така че-моля ви,ако иман някой искащ котенце  Cry Cry Cry

# 543
  • Куциндрел
Вече сложих Sad Дано, защото ако до утре не му намерим дом ще стане поредното улично коте  Cry
И вероятността да загине е много голяма.
Яд ме е, че тук нямаме анимал полиция, защото доста голяма част от хората си мислят, че да гледаш животни е все едно да си купиш плюшена играчка. #Cussing out

# 544
здравейте мами
Поредното коте си търси дом
Днес с децата го намерихме на улицата. Явно съвсем от скоро е било там, защото е много социално, чистичко беше, гушка се, през целия път до дома го носехме на ръце без проблем. В къщи го изкъпахме, пак без проблем, хапна, пи вода и сега цяла вечер спи почти непробудно. Изобщо не се шашка от децата. Много искам да го задържа, но котката ми не го харесва, много е ревнива, съпругът ми също не иска две котки вкъщи..
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=257571130920379&set=a … ype=1&theater
телефона ми е 0884001277
Дано някой прибере красавицата вкъщи

# 545
  • Бургас
Маши във фейсбук има страница на Animal Hope Bulgaria и За животните без дом... и техните хора   може там да пишете. Там има обяви за много изоставени животни. Cry

merri5 и ти можеш да опиташ и там. Жалко за котето. Sad

# 546
в без дом опитах 10-ина пъти, като се опитам да прикача снимка, обявата ми изчезва
благодаря за другия сайт  bouquet, сега ще пробвам и там
на тази страница няма София...

# 547
  • София
Оффф, сърцето ми се къса, когато чуя за намерено малко коте. Много е сладко, много.

# 548
Дидидка ти наистина ме учудваш. Явно или аз съм назад с материала, или ти си се вглъбила прекалено много да разясняваш как хората се грижат и гледат животните си. Какво от това, че ще бъде заполодено в домашни условия? Нека не забравяме, че е хубаво женската котка да роди поне веднъж преди кастрация. Това е заложено в природата на животинчето. Отново повтарям, че Биртанско таби, мъжко, много трудно се намира в България, заради това попитах по-запознатите от мен, сиреч вас. И като е породисто защо трябва веднагически да означава, че някой иска да си прави бизнес ???? Не може ли хората просто да обичат тази порода и да искат да имат и други котета??? Не те разбирам... И за какви нелицензирани развъдници говориш? Айде малко се успокой и недей да окачествяваш и обвиняваш неправомерно хората. Нищо лично, разбрахме те и първия път. Явно ти не си разбрала  Peace
Приключвам, просто исках да изясня ситуацията. Не ми е приятно, когато някой се опитва да преиначи думите ми.
Мъни, животинките са много красиви, както и на всички други  Hug

# 549
Теичка, благодаря. И според мен са много красиви  Laughing  Heart Eyes
Обаче това
Цитат
Нека не забравяме, че е хубаво женската котка да роди поне веднъж преди кастрация.
е абсолютно невярно и няма съвременен ветеринар, който да се съгласи с него  Peace

# 550
Мъни, не знам за ветеринарите, но не е ли нормално, не е ли естествено някак си , де да знам? нали всяко едно същество е създадено за да се възпроизвежда. Не казвам, че трябва да се плодят и да раждат, после да бъдат изпогазвани по улиците, напротив. Но не е ли възпроизводството нещо натурално, в реда на нещата? А специално за лекарите, ветеринарите и т.н, колкото такива толкова и мнения.
БТВ, кафеникавия ти рошко, не знам дали е женско или мъжко, безумно прилича на моята Жулиета  Heart Eyes

# 551
Рошавото кафяво-тигрово е мадама. Семела.
Колкото до естественото - зарежи тая работа. Естествено е да ражда от 6-8 месечна възраст поне по два пъти годишно. И на 5 вече да е парцал. Естествено е да умира при раждане. Естествено е 90% от поколението да умира по една или друга причина. Естествено отбор. За хората и домашните животни е по-добре да разъждаваме изкуствено  Mr. Green
Колкото да различните мнения на ветеринарите - пак казвам, няма съвременен вет, който да поддържа съответната градска легенда.
Между другото хормоните при кастрирано вече раждало животно много по-бавно и трудно се нормализират  Peace

По-нагоре някой питаше за храненето - храня два пъти на ден, омитат си всичко. Семела и британчето ядат предимно готвено, а Ушан от много години е само на Уринари на Роял Канин. По принуда, разбира се  Confused

# 552
Няма да се бъркам в дискусията около породистите котки... в България манталитета е коренно различен от този в чужбина и не мисля, че в близките години ще се промени.....
Да покажа добричките ни котета. Мима има 2 мъжки писанчета, за които много се грижи и батко им Драко. Август дано да успея да закарам мама Мима да я кастрират, за да няма повече бебета. Четири котки са им достатъчни на нашите. Много са любвеобилни тези малките и все ми бяха в ръцете. Хранех ги по 5 пъти на ден и много ме обичаха  Laughing Само като чуеха гласа ми и прииждаха на талази.

Бате Драко мие малкото си братче.

Добри с бате Драко

Почти съм колкото мама, ама тя още ми дава да суча Simple Smile

# 553
Теичка, някой неща са въпрос на мнение в медицината, но някой неща са си факти и няма как да се каже на черното бяло. В случая вет медицината отдавна е заключила, че е много по-добре за котката да се кастрира преди да е родила, даже най-добре преди първото разгонване Ефекта на 'едното раждане преди кастрация' е само изтощаването на организма, което представлява износването, раждането и кърменето.
  За съжаление в БЪлгария все още има ветове, които се обучават по учебници за свине и крави  и разпространяват пълни безумия, като например че кучетата нямали панкреаси Crazy

Should I allow my female cat to have one litter before spaying her?
No! There is absolutely no benefit to the cat in doing this. Spaying a cat before her first
litter, or better yet, before her first heat, is easier and safer. Recent evidence also
suggests that spaying a cat before six months significantly decreases her risk of
mammary (breast) cancer.

От тук .

БТВ, кафеникавия ти рошко, не знам дали е женско или мъжко, безумно прилича на моята Жулиета  Heart Eyes

И на моя Котарак, първата ни котка! Crazy

Както казах и по-напред, надявам се,ч е в темата ни са се събрали хора, които обичат котките във всичките им видове и форми, и се стараят да предоставят най-добрата възможна грижа на любимците си.  Има няколко теми, които винаги ще са щекотливи за пищещите тук, като например кастрацията, заради любовта им към животните. Надявам се, че всички разбираме това и ще сме склонни да сме толерантни към другите, дори когато те не са чак толкова толерантни към нас, защото знаем, че подбудите са благородни. Няма нищо лошо в диалога и обсъждането, така се образоваме един друг, ето например с горното, Теичка не е имала информация по-въпроса, ето сега предоставяме и се изяснява въпроса и се премахва една заблуда.

П.П. Мъни много добре го е казала!

# 554
ако до утре не му намерим дом ще стане поредното улично коте  Cry
Ако го пуснете на улицата е равносилно на убийство. Обричате го. Как сърце ви дава дори да си го помислите??? Close Съжалявам за острия тон, но това е безотговорно и жестоко.
Знаете ли колко бездомни котки (родени навън) оцеляват и живеят поне 2 години... ЕДИНИЦИ!

Should I allow my female cat to have one litter before spaying her?
No! There is absolutely no benefit to the cat in doing this. Spaying a cat before her first
litter, or better yet, before her first heat, is easier and safer. Recent evidence also
suggests that spaying a cat before six months significantly decreases her risk of
mammary (breast) cancer.
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт