Любители на котки - тема 52

• 53 335
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Орехчето така прилича на нашата Джесика:

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 20:10 от Емел

# 691
Моите нямат никакви ваксини. Много мислих, много се колебаех- докторите отново имат различни мнения, като за всичко...и реших, че няма да им слагам- не излизат навън, не ловят мишки/няма от къде/, реално нямат досег с уличния живот. Давам редовно само хапчетата за паразити.
Кучето на родителите ми беше ваксинирана редовно и прилежно с всички препоръчителни ваксини и си отиде от гана  Cry

Колко малки писета сте показали  Heart Eyes красота! Желая ви много гушкане с новите членове на семействата ви, на Орехче-бърза адаптация в дома с новата мама и да получава цял живот само любов и грижи  Heart Eyes
Дидитка, котаракът е много красив, дано не го боли и да е щастлив Hug

# 692
Кучето на родителите ми беше ваксинирана редовно и прилежно с всички препоръчителни ваксини и си отиде от гана  Cry
Не му дават много време, няколко месеца, но поне е на 13 години и си е поживял човека.
Поредното доказателство, че ваксините повече вредят, отколкото помагат.
Старата ми котка доживя 16г. без да е имала нито една ваксина. Навремето нямаше и ветове както сега, камо ли да ходим на прегледи и ваксинации. Сегашната има 2 и с тях ще си остане. Имам особено мнение... като се започне от отровите, които служат за консерванти, до хипотетичното предпазване от болести. Thinking

Много сладки пухчета си имате, момичета.
Пък тоз Монстър е номер 1... личи му по физиономията какъв е "кротушан".

BlaCk RoSe, дано бързо се справите с бълхите. Praynig

Ние от утре ще си временно гости..  Не знам дали помните котаракът, който искаха да го приспиват и му търсиха дом. Намери се за него такъв и аз ще му дам начален старт за седмица-две. Ако успея ще пусна снимка и на него и на моята шушана. Дано не се разрази третата световна вкъщи Mr. Green

# 693
Поредното доказателство, че ваксините повече вредят, отколкото помагат.
Старата ми котка доживя 16г. без да е имала нито една ваксина. Навремето нямаше и ветове както сега, камо ли да ходим на прегледи и ваксинации. Сегашната има 2 и с тях ще си остане. Имам особено мнение... като се започне от отровите, които служат за консерванти, до хипотетичното предпазване от болести. Thinking
И мен ме плашат случаи като този с розовия котарак, но все пак това не е доказателство, че ваксините "повече вредят, отколкото помагат". Нека не забравяме че такива случаи са редки. Когато ваксина навреди, това бие на очи и се разказва и раздува от хората; докато всички случаи, в които ваксините са помогнали или спасили живот, остават незабелязани, защото се приемат за даденост. И  на пръв поглед изглежда че повече вредят. Да, и баба ми имаше две котки дето живяха на село без ваксини 17+ години, но имаше и много които просто "изчезнаха", в годините когато нямаше улични кучета, в тихо село без коли. За тези котки нямаме данни какво е станало, от каква болест са умряли евентуално. Имахме и такива които боледуваха известно време и пак "изчезваха"... Ако можехме някак да вникнем в истината за съдбата на всички котки - колко и от какво умират - съм сигурна че много от случаите са точно болести, от които ваксините предпазват, но въпросните котки не са имали защита. Котките не са толкова различни от хората. А колко хора вече не умират в днешно време от болести, покорени чрез ваксини?

Освен това, времената се менят, и точно сега дворните котки имат повече нужда например от ваксина против бяс, отколкото преди. Сега много села и малки градове се обезлюдяват, като в резултат на това природата се завръща по тези места - има повече диви животни. В селото на баба ми, например, наскоро има някакъв бум на лисици и белки, които вече дори посред бял ден влизат по дворовете да душат кокошки. Такова нещо не е имало преди. Лисиците носят бяс, и могат да заразят котките (пък и кучетата, ако се стигне до ухапване). Така че, сега опасността от бяс е много по-голяма, и не може със същата сигурност да се каже, че от ваксини няма нужда.

Рискът от рак вследствие на ваксинация е много малък. Мен ме плаши страхът "ами ако Богданка е в тези няколко процента?", което е нормална реакция. Но я осъзнавам и разбирам, че става въпрос за малък процент, вместо в страха си да преувеличавам със заключението че ваксините "повече вредят, отколкото помагат". Има разлика. Пък и не мога да гарантирам, че е по-вероятно Богданка да развие рак след 10 години, отколкото утре да се изплъзне навън и да прихване бяс от някое животно... Ако последното се случи и не съм я била ваксинирала, ще се обвинявам и ще се чувствам виновна много повече. Може би ако я гледах под идеален стъклен похлупак, бих й спестила всички ваксини без угризения, но за момента не мога  Sad

# 694
  • на брега на морето
Не му дават много време, няколко месеца, но поне е на 13 години и си е поживял човека.

Стават чудеса.

В тема 2 за морските свинчета на последната страница е писала ветеринарна докторка. Майката на боледуващото от рак котенце може да я пита за нещата, които я интересуват. Пожелавам на него и на розовия сладур да оздравеят.

Котково, много е отхвръкнала малката запетайка.

# 695
Това, че е имало ваксинирано животно и се е разболяло от гана, може да има много обяснения:
- да е имало не-добра ваксина;
- да е имало щам които е бил по резистентен;
- силно отслабена имунна система;
- забавяне от страна на собствениците да сложат ваксина, точно една година след последната.

Животните които НЕ излизат навън могат да прихванат много болести, които вие внасяте вкъщи с:
- обувките си;
- мръсните си ръце - пипате животното  което после ще се оближе, пипате с мръсни ръце предмети вкъщи;
- внясяте предмети вкъщи - от покупки до мебели...има всякакви варианти.

Да, има случаи разбира се, да има вреди от ваксините, но на фона на това което са помогнали, са значително по малко.

Освен това разказвате за истории за котката на село която е живяла 17 години без ваксини - щастливка. Но да сметнем тогава останалите котета - тя едвали е била кастрирана, така, че е раждала поне 2 пъти годишно - средно по 3 котета - 6 котета по 13 години да са е 78 броя, нямаш идея какво се е случило с около 60 котки, които после, част от тях също са раждали

# 696
Ох, ние пак имаме "случка". Вчера мама Маца /на Опашатия жена му/ скочила през прозореца от 5-я етаж. Явно след някакъв гълъб, глупендърката! Отърва се със счупен крак и разбита муцуна, което си е постижение, защото отдолу е плочник, не е трева, да кажеш. Майка ми я водила в Байвет - резултатът е: операция, снимки, пирон в крака, последваща операция за махане на пирона след месец.... Ужас просто! Сега ходи с яка, закован крак, от който стърчат някакви телове, антибиотици, мазила... На всичко отгоре е развила и мастит, та и за това я мажем. Абе поне 3 от деветте живота са заминали!

# 697
По рано бях публикувала снимки, мога отново да го направя.
Снимки на обезопасени балкони - излиза по евтино отколкото лекарствата, прегледите, операциите, рентгените за животното.

Въобще не споменавам за болките през които преминава животното...
И ако не сте кастрирали направете го.

# 698
  • София
Ужас!

# 699
  • на брега на морето
Леле, милата Маца smile3518. Добре че е тънка. Котково, имах предчувствие аз за тази тераса.

# 700
Абе колко пъти казах на майка ми да сложи мрежа, ама на! При това този тип балкони са съвсем прости за обезопасяване.
Само че маца не е паднала от балкона, а от кухненския прозорец, който по принцип рядко се отваря. Явно е мернала някакво пиле, засилила се и фиуу... Дето викаш, Котьо, добре, че е лекичка! Ако беше Опашатия щеше да се размаже, горкия. Ама него го мързи да гледа, камо ли гълъби да гони.

# 701
  • Варна
Котково бързо да се възстановява дивотията. Praynig

Да ви попитам смятам да поръчам един фърминатор от тук: http://www.ebay.co.uk/itm/FURminator-pet-deshedding-tool-brush-A … sh=item7b6851dfb1 смята ли ви се читав. newsm78

# 702
Sisil Този модел е същия, който аз купих от продавалника за 20 лв. (27лв. по-точно заради доставката).  Аз съм изключително доволна. Вече 3 пъти го реша по-обстойно и вече пада по-малко козина. Изобщо не съжалявам и това дали е оригинал или не не ме притеснява изобщо. Важното е че върши работа!
Дано се оправя бързо палавницата скочила от 5-тия етаж. Добре, че само с това се е разминала милата.  Hug

# 703
Sisil, и на мен ми изглежда оригинален. Този е от по-стария модел който и аз имам, без бутона, но и той си бачка добре, няма да съжаляваш!

# 704
  • Варна
Ок. Благодаря за мнението ще си пусна един;)

Общи условия

Активация на акаунт