раждане със секцио

• 82 704
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
А може пък те въобще да не натискат силно, но на нас така да ни се струва, заради болките от скорошната операция и чувствителната матка, така предполагам, де.
Другото незабравимо чудо беше катетъра ...Няколко дни след като ми го махнаха не усещах позивите ходене по малка нужда , да не говорим за паренето.
За мен катетърът наистина беше осмото чудо на света - нямаше такова блаженство цял ден да си лежа в леглото и нито веднъж да не ми се приходи до тоалетната, особено сега след 9-те месеца прекарани само в нея.

# 136
  • София
За мен катетърът наистина беше осмото чудо на света - нямаше такова блаженство цял ден да си лежа в леглото и нито веднъж да не ми се приходи до тоалетната, особено сега след 9-те месеца прекарани само в нея.
Mr. Green Mr. Green Mr. Green има нещо такова  Mr. Green

# 137
Натискаше, натискаше яко, то се вижда какво усилие полага. Но да, ако така натиска здрав корем, сигурно няма да боли.

Аз много се безпокоях за катетъра, а пък изобщо не го усещах, исках само да ми го махнат по-бързо, за да мога да се движа свободно.

# 138
  • Варна
На мен пък понеже никога не са ми слагали катетър и все се притеснявам, че ще се опикавам  Embarassed знам, че няма как да стане ама...
А натискането на корема - опипват матката дали си контрахира и дали се свива - май беше първите дни само, не се сещам. 

# 139
  • Sunshine state
Светле,няма такъв шанс,спокойно Simple Smile
Наистина,както и Пуци е казала,просто ти пречи да се движиш свободно.Това му е гадното. Peace

# 140
  • UK
И няма и да разбереш кога пикаеш, ако не гледаш тръбите  Mr. Green

# 141
И няма и да разбереш кога пикаеш, ако не гледаш тръбите  Mr. Green

Вярно. Mr. Green

# 142
Мен доста ме боля след секциото. Към 7 ден бях вече зопочнах да се оправям. Засичах си в болницата за 30 минути ставах, отивах до таолетната и лягах. Затова ставах под час и на 3 ден се пораздвижих повече, че иначе нямаше да мога да си отида на другия ден  Crazy.
Катетърът ми беше супер удобен и даже помолих да ми го махнат след като изтекът всички системи. Е, след седмица имах парене и болка при уриниране, но не и често уриниране.
Коремът ми го опипваха всяка сутрин на визитация, но не силно , имаше едно докторка, която си ра отеше хайдушката и само тя натискаше зверски  Peace.
Аз се тревожех за ходенето до тоалетната, но с яка доза Дуфалак стана лесно и след час-два  Simple Smile.

# 143

Аз се тревожех за ходенето до тоалетната, но с яка доза Дуфалак стана лесно и след час-два  Simple Smile.

Ха, нас ни "почерпиха" наред с рициново масло. Няма такава гадост, но с прясно рязани коремни мускули много добра работа ми свърши.  Mr. Green

# 144
Кофти тръпка с почерпката наред , ама няма как .На мен нищо не са ми и предлагали .Слава богу , нямах нужда.
Аз да ви питам , май е различна практиката в различните болници , кога влязохте за секциото ? На деня  , когато ви беше операцията или един по-рано ? Интересно ми е ...
Мен ме приеха ден по-рано .Според мен е излишно , защото единствено тоновете на бебето слушахме .Друго сякаш не помня да са ми правили ...  Тестовете за алергия , клизма , мерене  ... на другата сутрин , малко преди секциото. Rolling Eyes

# 145
  • сред маслини и портокалов цвят
Мен ме приеха същия ден-Тина Киркова.
Относно рициновото- първия път ми дадоха-уникална гадост-мислех, че никога няма да излязя от тоалетната Mr. Green
Вторият път минах с разхлабващите шоколадчета от аптеката-хапнах 2-3, гадни са, ама бях гладна Mr. Green. Чак после прочетох на опаковката, че съм прекалила с дозировката. Но свършиха работа. Препоръчвам ги горещо. Grinning

# 146
Ден по-рано ме приеха, в Токуда. Нищо против, въпреки че беше досадно, но иначе трябваше на другата сутрин да стана в 4, за да съм там в 6, когато почнаха да ме подготвят, операцията ми беше в 8. Освен това докторът ми беше свръхпредпазлив да не се стигне до естествено начало на раждането.

# 147
  • UK
Втора градска, София - викаха ме на същия ден, малкото реши да отидем 3 дни по-рано  Laughing Седмица преди това обаче влязох за една вечер за пълни изследвания.

# 148
За натискането не ме натискаха или аз не усещах нз,за катетъра нямах търпение да го махнат,не че го усещах( може би само 2 часа преди да го махнат,но мисля че въпрос на психика),но ми пречеше много аз 7 часа след операцията запознах да щъкам лека полека тъй като исках вода,а помпичката беше в коридора( само да вметна,когато анестезиолога ме пита дали имам въпроси моя беше "А кога ще мога да пия вода?",бях прежадняла аз по принцип съм си камила,а в болницата ме приеха предната вечер уж по спешност и не ми дадоха вода цяла нощ  Cry ).След операцията не са ми давали разхлабително,но аз на втория ден си се изходих Simple Smile и мед сестрата ми каза,а ти точно навреме.Много ми се радваха тъй като не им се налагало да ме гледат.

# 149
  • Sunshine state
Отидох на деня-Селена гр.Пловдив. И на нас ни дадоха разхлабително,ама аз съм тежък случай и не поддадох. Mr. Green У нас си дозирах "Бизалакс"-а както аз си знам.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт