раждане със секцио

• 82 688
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Никой нищо не ми е казвал.Най-неприятно ми беше всекидневното натискане по корема при визитация.

Мен само първия ден ме натискаха, но много яко. Е, това наистина боля.  Confused После визитиращия лекар само опипваше внимателно без голям натиск.

# 121
  • Sunshine state
И на мен ми беше гадно това натискане.  Close
Контракциите ги усетих веднага след операцията,но след като започнах да кърмя бяха най-неприятни.Не болеше,но просто е неприятно,особено в съчетание с разранените зърна.  Tired

# 122
  • UK
Нищичко не съм усетила по време на кърмене  Confused

# 123
  • сред маслини и портокалов цвят
При 1-вото секцио ме болеше при ставане от леглото, кихане, кашляне, резки движения- за около 3-4 дни, докато бях в болницата. Усещах контракции само когато кърмех, но не бяха болезнени, по-скоро неприятни.
Навсякъде четох, че при 2-рото секцио боли повече. Но не беше така. Нямах никакви, ама никакви болки. Нямах и контракции, или поне не ги усещах. Бях се притеснила дали ще се свие матката щом не усещам контракции, та след свалянето на конците ходих два пъти на лекар. Но всичко беше наред.
Натискането беше неприятно, но  е за секунди, търпи се.

# 124
Ами не е страшно Simple Smile аз май с едно раждане преживях и двата варианта,тъй като тръгнах първо естествено да раждам и ми спукаха водите,но нямах достатъчно разкритие и затова се наложи да ме изродят със секцио.Бях с епидурална упойка,която изобщо не усетих и за 12 мин вече ми честитиха бебото Simple Smile .През цялата операция усещах само лек натиск и като че ли лекарите се бяха подпрели на мен нищо друго Simple Smile изобщо не се плаши на 7-я час ме изправиха и всичко беше наред

# 125
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча лекар в София, който би се съгласил да изражда нормално след секцио. Родих със секцио по спешност,защото беба беше седалищно,но чувам, че има вариант второто раждане да е нормално,ако всичко е наред,затова търся лекар, при който да отидя. Благодаря!

# 126
stanislavova , ето тази тема е за нормално раждане след секцио, там най-добре ще те насочат майките.

# 127
И на мен ми беше гадно това натискане.  Close
Няма да забравя как една сестра така зверски ме натискаше ,че като я видех изпадах в ужас.Тя и инжекциите с течен аналгин ( не ,че имаше полза от тях ... ) така "хайдушката" слагаше ...
Болката ми беше два дена по протежение на целия шев , от третия се локализира само отдясно , #Crazy Питах АГ-то защо така се е получило и той ми отговори ,че съм имала някакво старо възпаление там и за това .Нищо повече , не е от най-приказливите .Иначе си мисля , че нямаше да боли толкова след операцията .Както и да е , след 10-ия ден и от дясно ми преминаха дискомфортите.
Другото незабравимо чудо беше катетъра ...Няколко дни след като ми го махнаха не усещах позивите ходене по малка нужда , да не говорим за паренето.
Свиванията / прибиранията на матката не съм усещала .
Както и да е  .Готова съм за второто секцио . Mr. Green

# 128
По медицински причини(с андроиден таз)бях със секцио.Болка имах докато не се раздвижих.Движение му е майката.Защо са ви натискали коремите при мен нямаше такова нещо newsm78

# 129
  • Sunshine state
vatzi ,това се прави за да се види дали се прибира матката.Според мен е важно. Peace Плюс това се гледа какво количество кръв изтича по време на натиска.(това го проверяваха само веднъж,мисля.)  Hug
Ян Бибиян,и на мен катетъра не ми бе от любимите.Дори предпочитах да ставам и да си ходя до тоалетна.Не ме е болял,просто едно дразнещо такова като знаеш,че е там.  Crazy

# 130
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Е, как защо се натискат коремите-да се провери дали не е твърд,дали матката се прибира и тем подобни.Не съм ги разпитвала подробно

# 131
Никой не ми е натискал корема. Дали е твърд може да се установи със съвсем леко опипване. Само една сестра (източноевропейка), която правеше контролни прегледи по къщите седмица след раждането, ми каза да си натискам сама силно корема, за да съм масажирала матката да се приберяла по-бързо. Звъннах на лекарката си за справка и тя ми забрани да прилагам натиск в областта на корема изобщо, докато не мина контролен преглед след месец. Та така.

# 132
  • Sunshine state
На мен не са ми го натискали силно,просто лек натиск.Би било грубо да те натиснат по току-що оперирания корем.   #Crazy

# 133
Ами само на тази страница три обяснявате, че става въпрос за натискане, включително "много яко", "гадно" и "зверски". Аз говоря за изключително леко опипване, без натиск, просто поставяне на ръце върху корема.

# 134
Силничко ме натискаше мен една акушерка, внимателното опипване беше от лекарката по-късно. То се натиска доста по-високо от мястото на среза.

Общи условия

Активация на акаунт