раждане със секцио

• 82 631
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Predvaritelno se izvinqwam za latinicata...Skapa mi se kompa!
Pri men kazaha da iz4akam 5 godini za sledva6to dete...Za6to li?! newsm78

# 631
  • Sunshine state
5 години?
Най-многото,което съм чувала е 2 години.На мен лекарят ми каза,че е желателно да изчакаме около 2.Не знам,може би е индивидуално. Peace

# 632
 newsm78 Моя лекар ми каза, че няма такова нещо да чакам 2 г.

# 633
И на мен 2 години ми казаха.

newsm78 Моя лекар ми каза, че няма такова нещо да чакам 2 г.

Хммм. Желателно е да се изчака, все пак тия тъкани трябва да се възстановят изцяло, а това за няколко месеца трудно ще стане.

# 634
Тъканите се възстановяват за около шест месеца, ако няма някакви специфични проблеми със зарастването. Друг е въпросът, че индивидуалното усещане за възстановяване и готовност за нова бременност е различно. Литературата казва, че шест месеца са границата - след това време рискът от проблеми с нова бременност е на практика константен, без значение дали чакаш седем месеца или седем години. Повечето ми познати със секцио, обаче, имаха нужда от около година и половина-две, за да се почувстват напълно възстановени и да мислят за ново бебе. Аз - също.

# 635
Тоест риск остава, така ли да разбирам? Странно, мислех, че са нужни повече от 6 месеца за да е готова материята за новото опъване, най-малкото.

# 636
Не знам на какво се дължи, но аз се чувствам много добре. Все едно не съм оперирана и не съм била бременна.  newsm78
Тази седмица мисля да отида на контролен преглед да види доктора как съм.
Иначе искам да изчакаме с второто поне докато малкия бебчо поотрасне. С две малки деца мисля, че ще е по- трудно  newsm78

# 637
4 месеца след раждането като го попитах кога мога пак да бременея, и той каза "когато искаш"! Като го питах, че нали трябва да се изчака, той ми каза "ми нали изчакахме". Обясни ми, че съм напълно здрава и няма никакъв проблем. По принцип след всяка бременност мисля, че за около 2 години тялото се възстановява и не зависи от това как си раждала. Но същия доктор беше казал на една позната поне две години да не забременява  Peace Може би наистина си зависи от това как се възстановяваш.
Fraqueza, кой доктор ти го каза това? Много ми се виждат 5 години. Сега секциото не е като едно време, а знам, че преди са препоръчвали да се чака 5, 7 ...

# 638
Ами при мен е може би,защото аз си имам други заболявания...На гръбнака и на прешлените.Та сигурно заради тях ми казаха да чакам толкова много.А лекарите са и от Окръжна Пловдив и от Кърджали....

# 639
И на мен ми казаха 2 години.

# 640
Тоест риск остава, така ли да разбирам?

Да, веднъж щом е рязана матката, за всяка следваща бременност има риск от проблеми с плацента, износване и руптура. Малък е, но го има.

Мускулната тъкан се възстановява сравнително бързо, а тя е важната в случая. Личните ни усещания са вързани по-скоро с възстановяването на нервните окончания в кожата, които нямат отношение към нова бременност. Ние не чувстваме колко ни е здрава матката, чувстваме (и виждаме) само най-повърхностните следи от секциото и по тях съдим за възстановяването. Обикновено погрешно.

Иначе срок от две години между бременностите се препоръчва и след нормално раждане. Просто толкова се смята за нужно, за да се възстанови балансът от минерали, витамини и прочие. Ако са по-начесто, трябва да се вземат хранителни добавки.

# 641
Ясно, благодаря. Simple Smile

# 642
  • Across the Multiverse
Само да уточним, че мускулните влакна не се режат, а се "избутват" встрани в съвременната практика, освен ако някаква спешност или усложнение не налага други действия.

# 643
Матката е мускул. Тя се реже, няма как да се избута встрани. Практиката с избутване на коремните мускули вместо рязане е съвсем нова. Моите са рязани, не са избутвани - секциото ми е правено тук, преди три години.

# 644
  • Across the Multiverse
Матката е мускул. Тя се реже, няма как да се избута встрани. Практиката с избутване на коремните мускули вместо рязане е съвсем нова. Моите са рязани, не са избутвани - секциото ми е правено тук, преди три години.

За матката и всички останали ципи и прегради е ясно, имах предвид мускулните влакна на коремните мускули, затова и така го написах. Нова е практиката да, позволява много по-бързо раздвижване и възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт