Не ходете в Южния парк- пълно е с кърлежи!

• 11 898
  • 83
  •   2
Отговори
# 45
Включвам се с добри новини и 4-те кърлежа са били "здрави"...

Бях 99% сигурна  Simple Smile радвам се, че няма причини за притеснение. Надявам се, че сте изчакали с антибиотика...

Дано повече не ви нападат гадинките  Hug

# 46
  • София
Somebody Hug всичко ще бъде наред.
Аз самата чух вече от няколко места,че Южния парк гъмжи от кърлежи.Чух за детенце с 4-5 кърлежа на крака,ходело само по асфалтираната част.
Сега за кърлежите е най-благоприятното време за размножаване,особено обилен дъжд последван от много топло време.Климата ни за съжаление от година на година се изменя към по-топло,затова и гадините са повече.
Моето мнение е,че след като е напръскано оцелелите гадини са се качили нависоко докато премине опастността Mr. Green
Бъдете внимателни.

# 47
Дъщеря ми преди 2 седмици имаше кърлеж, хванат в гората, на гърба. Наистина прилича доста на бенка  Wink

Аз го вадих. Отидох в аптеката, където купих специални клещи за вадене на кърлеж (мен ако питате, нищо специално не са, може и с пинцета). Мен ме предупредиха да не се напръска мястото с нищо, кърлежа се стряскал и тогава можело да пуска отрова. Дезинфектирах мястото след като вадих кърлежа, за щастие барабар с главата. Сега следим да не се зачервява мястото. Тази седмица беше вдигнала Т, но се оказа най-нормален вирус.

Ваксините се препоръчват за деца над 6 години.

Имайте предвид, че има кърлежи и по дърветата, които се пускат от горе върху хората  Tired  За това най-сигурно е да се ходи със шапка.

Ползвам репелент, грешката ми беше че в този ден я бях намазала само на непокритите от дрехи части на тялото, сега вече навсякъде. Аутан е много силно като съставки, има по-безобидни препарати.  Peace

# 48
  • София
По ветеринарните кабинети предлагат едни кукички за вадене на кърлежи.
С тях няма опасност да се притисне кърлежа, при което да повърне стомашното съдържимо, от което най-вече идват инфекциите.

# 49
Момичета, може и да сте видели вече темичката: Гривнички против комари. Малко по надолу, в поста на tinta става въпрос за лепенки, кликнах на линка и прочетох това в листовката:

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Лепенките имат силно изразено репелентно /отблъскващо/ действие срещу комари, мухи, кърлежи и други жилещи инсекти. за употреба на открито при спорт, отдих, пикник, лов, риболов и в скрити помещения - дома, офиса, училището.

Чудя се колко ли са ефикасни по отношение на кърлежите? newsm78

# 50
  • София
ние преди две години също си платихме вадене на кърлеж /20 лв/ от детето. В ДКЦ-то където отидохме при дежурният ни педиатър, на таблото изрично пишеше, че ваденето на кърлеж се плаща независимо дали е дете, осигурен или не.

# 51
ужасно, наистина ли>?аз ходя всяка седмица с племенника си

# 52
  • София
 Много добри новини!  Grinning

# 53
  • Ланкър, планините Овнерог

Ако са ефективни колкото гривните..........нЕма нужда, Купих на децата гривни, на които пише, че са водоустойчиви, че действието им е 3 - 4 седмици. И един ден не действаха, комарите ги наядоха за вечеря.

# 54
  • Страната на чудесата
За гривничките незнам, защото още не я е пробвала, стои си запечатана, но за лепенките против комари и кърлежи-вече имаме опит, вършат си работата лепенките, но са 10 броя в опаковката, всеки действа по 12 часа и струват около 6 лева. Малко скъпичко е като постоянно средство за защита, а и лепенките, и гривничките, са на принципа на ароматерапията и са напоени с цитронела-репелентно действие има и можете спокойно да си вземете такова ароматно масло и да втриете по чорапките/блузката с цел предпазване от гадове.

# 55
  • в ябълковата градина
Използвам темата да питам, днес открих една светло кафява малка точка, на коремчето до пъпа на детето ми, около половин милиметър, прилича на малка бенка от тези обемните. Когато мина с пръст се усеща грапавинка, не е гладко. Гледах с една лупа, не се виждат крачета или главичка.
Не е зачервено.

Може ли да се види с лупа главичката на кърлежа или крачета?

# 56
Момичета, не мажете с олио или мас, направо издърпвайте кърлежа с пинсета. Не се върти, а направо се дърпа. Някои ги вадят и без пинсета. Аз ги вадя сама, с пинсета. После дезинфекцирам мястото. За това лято вече три вадих на сина ми, на котката съЩо няколко, а уж слагахме лекарство против кърлежи. Тук в чужбина не се пръска, забранено е. Има много кърлежи, има и лаймска болест. Мъжът на приятелката ми се зарази, имаШе червено петно, което се увеличаваШе и стана като кръг. Оправи се, но изкара тежко. Гадни гадини, много ги мразя.

# 57
  • out of space
Момичета, не мажете с олио или мас, направо издърпвайте кърлежа с пинсета. Не се върти, а направо се дърпа. Някои ги вадят и без пинсета. Аз ги вадя сама, с пинсета. После дезинфекцирам мястото. За това лято вече три вадих на сина ми, на котката съЩо няколко, а уж слагахме лекарство против кърлежи. Тук в чужбина не се пръска, забранено е. Има много кърлежи, има и лаймска болест. Мъжът на приятелката ми се зарази, имаШе червено петно, което се увеличаваШе и стана като кръг. Оправи се, но изкара тежко. Гадни гадини, много ги мразя.

Не стресирай хората!
Кърлеж се вади с навлажнен памук, потривайки обратно на часовниковата стрелка.
Това е продиктувано от мъжа ми. Извадил е над 300 кърлежа в живота си.

# 58
Утре сутринта ще преровя детето, че всеки ден е в парка...направо се втрещих - винаги съм си мислела, че се забелязват и се позиционират на определени места

# 59
Не стресирай хората!
Кърлеж се вади с навлажнен памук, потривайки обратно на часовниковата стрелка.
Това е продиктувано от мъжа ми. Извадил е над 300 кърлежа в живота си.

Аз наскоро от лекар разбрах, че това е грешно  Confused много лесно става, излиза с едно докосване...
С нищо не се маже и не се върти. Най-добре е да се вади със специална пинсета - като вилица е.

Общи условия

Активация на акаунт