Орхидея - тема 6

• 122 705
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Ако не са меки и не растат след преместването петната, значи са изгорени, особено личи по лилавите петна отдолу на листата - това е от прекалено излагане на слънце.

Иначе аз имам едно фалче, което като му расте младо листенце, винаги расте на такива точки,  като на твоето, които после изчезват като израсте напълно. Младото листенце изглежда съвсем нормално, за него можеш да си спокойна  Party

# 436
  • Варна
На третата снимка какво е това бялото в центъра на новото листо? Прилича ми на памучета на власеста въшка, но може и да греша.

# 437
  • В царството на мечтите
На третата снимка какво е това бялото в центъра на новото листо? Прилича ми на памучета на власеста въшка, но може и да греша.
Нещо на снимката е излезело така няма нищо сега пак проверявах

# 438
Здравейте, да се запиша и аз в темата  Simple Smile . От известно време и мен ме е обханала заразата Орхидея. Имам 3 от тези красавици и още ги гледам с голям страх. От два дни съм много притеснена защото им падат пъпките. Явно нещо не им понася от мойте скромни грижи  Laughing. Като разбера как ще кача снимки на моите бебета

# 439
Здравейте банда
не съм писала отдавна но ми липсвате. Радевам се че темата се разраства - все повече заразени от нашата страст по орхидеите !

Искам да ви попитам как да ги оправя моите орхидеи появиха се тези петна  и не знам как да ги оправя
Смея да твърдя че лепкаивте петна по листата са от това че е била подлагана на големи разлики в температурите. Което се потвърждава и от изгорелите крайчета и жълото петно на едното листо. Хубаво е да не се излага на пряко слънце - да са на светло но не пряко осветено място.

Кафевите петънца по най-младото листо не трябва да да повод за притеснение. При мен се случват повсеместно, и с нарастване на листото избледняват и понякога въобще изчезват. Забелязала съм че се появяват на фалчета чиито цветове са по ярки а листата по тъмнозелени и твърди ( примерно на жълтеникаво зеленикави, жълти фалчета листата са в по светлозелената гама и не толкова твърди. При тях такива петна не съм забелязвала никога. Същото важи и за белите фалчета. Случва се постоянно на лилавите, цикламените, съответни и при тях имам най-много лепкава течност по крайщата на листата ).

Ина
пъпките най-често падат от:
- наличие на вредители ( най-често червено паяче )
- рязка смяна в температурите или въздушни течения
- торене в неподходящи високи концентрации,
- недостатъчна осветеност.
- смяна на местотона цветето при пускане на ветонос ( макар при мен това не действа - като ги поливам или защото искам д аим се любувам все им сменям местата обаче някак не им се отразява )
Помисли кое може да е от всичкото изброено.

Дано да имам повече време да ви пиша за моите красавици - от 59 фалчета 47 ще цъфтят. 3 от тях вече цъфнаха. Липсвахте ми много момичета
 Hug

# 440
  • София
_re_ge, радвам се, че писа!  Hug
Представям си каква гледка са цъфналите 47 фалчета  Shocked
На колко цветарника сте ги разположили?

# 441
47 фалчета Simple Smile)) това звучи направо разкошно, като знам мойте 3 каква радост ми носят незнам ти как се чустваш като ги гледаш. Така като чета може би мойте пъпки падат защото са стресирани от новото място. Но едната ми се струва че пуска на едното връхче нещо което прилича на пъпка, така че има надежда  Grinning. Можете ли да ми кажете как да кача снимки?

# 442
Това са моите красавици, които се надявам да успея да отгледам

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 10:42 от INA_ar

# 443
  • София
INA_ar, уау! Последната е много интересна - лилава с бели устни, никога не съм виждала такава! Simple Smile

# 444
На мен слабост ми е жълтата Simple Smile ...изчетох всички стари теми и на теория съм много подготвена, но на практика ще видим. Идват празници и намекнах на домашния любимец какво искам   .. сега чакам. Страхотни красоти отглеждате, дано и аз някога мога да се похваля с цъфнала при мен красота.

# 445
  • София
Искаш да кажеш, че сега си ги купила?
Ще споделиш ли от къде и от кой град си?

# 446
От София съм, живея в Драгалевци.Имам ги от около месец. Две са купени от една малка цветарница при нас. Жената обаче е голяма любителка и събира орхидеи, затова винаги има нещо интересно там. А жълтата ми е от флората в Дружба, и за сега тя се държи най добре, отваря пъпки и има страхотни корени и листа (поне според мойто скромно мнение  Laughing ).

# 447
  • София
Ха!
Сначи сме съседки. За коя цветарница говориш? Тази на Лешникова гора ли?

# 448
  • Варна
Розовата наистина е прекрасна, и другата е много красива, но като нея съм виждала, а като розовата не Simple Smile
Реге,
пусни снимки като зацъфтят, представям си какво ще е. Относно падането на пъпките - стигам до извода, че отчасти е и особеност на конкретния хибрид. Моите половината не знаят що е то хвърляне на пъпки, другата половина докато не засушат поне 2/3 не цъфтят  Whistling Ето любимото ми бяло полумини хвърли сигурно 10, докато се позакрепи положението - сега има 5, дано поне те да цъфнат. Новото ми пъстролистно пусна две клончета на цветоноса - всички пъпки изсъхнаха без 1 - поне ще успея да му видя цвета, че го купих преоценено. Полуразпукана е, чакам с нетърпение да се отвори. Та така.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 16:10 от Месечинка виторога

# 449
  • София
Месечинке, хм, не че нещо ама честито!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт