Орхидея - тема 6

• 123 043
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, стеблото на моята орхидея съхне  Cry Няма цветове, те опадаха, но самото стебло съхне в момента.... най-длу откъм листата все още е живо... Какво да го правя? Дали ще изникне ново?  newsm78 Това ми е първа орхидея и нямам никакъв опит с тях... По-напред в темата бях писала и ме посъветвахте да изрежа изсъхналата част... изрязох, но сега продължава от отрязанотоо надолу ипак съхне  Cry

нормално е  Hug
сега се грижи за нея и по-нататък пак ще цъфне  Hug

# 511
  • София
ПиПеЛолита, абсолютно нормално развитие на нещата.
Изрежи го на 2 пръста над дъното. След няколко месеца или година ще поникне ново стебло (цветонос).

BubolecheMeche, много е нежна  Heart Eyes

# 512
А и да ви питам нещо... Преди време тук някой каза, че ако има цветонос, който излиза от центъра значи цъфти за последно или бъркам?

За сватбата една приятелка ми подари фал с 3 цветоноса. 2 изрязах, но третия не посмях, защото излиза от центъра. Дори да умира не ми е жал, защото пусна и кейки.. Но възможно ли е до тоя цветонос да излиза и листо?! И това значи ли, че няма да умре?  Rolling Eyes Ма го обясних.. ooooh!

# 513
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А и да ви питам нещо... Преди време тук някой каза, че ако има цветонос, който излиза от центъра значи цъфти за последно или бъркам?

За сватбата една приятелка ми подари фал с 3 цветоноса. 2 изрязах, но третия не посмях, защото излиза от центъра. Дори да умира не ми е жал, защото пусна и кейки.. Но възможно ли е до тоя цветонос да излиза и листо?! И това значи ли, че няма да умре?  Rolling Eyes Ма го обясних.. ooooh!

Peace значи ще я бъде  Hug

# 514
  • София
Дай снимки за най-сигурно.
Според мен не е възможно да излизат нови листа при майката.
Щом е започнала да пуска кейки и с този централен цветонос за мен е почти 100 % сигурно, че няма да го бъде цветето ти.

# 515

Май не се вижда особено.. но там, където сочи стрелката ми се струва, че ще се покаже листо  Thinking

Ще опитам да снимам пак..

# 516
  • София
Но снимай мястото откъдето излиза самия цветонос.

При мен се получи така, но това не пречи на нови листа.

# 517
Това /ако въобще се вижда, защото е супер малко/ ми се струва, че ще е листо.. Rolling Eyes

А това е цялата картинка..

# 518
  • Варна
Буболече,
Ако наистина излиза листо е възможно това да е кейки, а не листо от същата орхидея - във всеки случай означава, че има надежда. А листото на цветоноса просто обвива ли го, или има център, от който да излезе ново растение? Гледам и някакви малки завити листенца в основата на голямото растение - те първите му листа ли са, или излизат някъде отстрани?
Малко снимки и от мен:

Новото полумини - излезе беличко:

Първата ми любов:

Новото пъстролистно - само едно цветче оцеля, по-различно е от пъстролистната с едрите петна - липсват лилаво-кафявите пръски в центъра и самият профил на цвета е съвсем различен:

Другата пъстролистна:

Тази е почти постоянно цъфнала, чак спрях да и обръщам внимание, а е толкова хубава:

# 519
Месечинке, малките листа са кейки. Но се пречупиха в средата, защото се бяха оплели едно в друго  Tired Развиват се и зеленеят и не мисля, че като са счупени им пречи  Rolling Eyes

# 520
  • София
BubolecheMeche, много интересно!
Според мен от там трябва да избие цветонос, а не листо, но ще видим.

# 521
За начиещите в отглеждане на орхиидеи - от къде излиза нов цветонос - от горните корени които се виждат или направо почва да се показва от почвата?

# 522
  • Варна
Между листата Grinning Веднъж съм виждала да излиза директно от корите, явно първата цветна пъпка е била под повърхността, но това е инцидент предполагам.

# 523
Момичета, благодаря за отговорите... май ще мине доста време преди да излезе ново стебло (ако това е на което казвате цветонос) и ще трябва да чакам доста, за да я видя отново цъфнала... Спрях да я поливам, само й пръскам вода с пулверизатор по листата и клоните...

# 524
Здравейте момичета, малко инфо  Grinning . От утре 13.02 до 26 в Практикер ще има зареждане на нови орхидеи по 11.99 - пълен асортимент

Общи условия

Активация на акаунт