Орхидея - тема 6

• 122 728
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
И аз гледах в Баумакс боядисани в синьо.То си личеше.Не ми харесва обаче .Даже ми дожаля.Харесвам естественото.

# 346
Благодаря, на снимката имаше и не разтворени цветове и затова си помислих, че не може да се вкарва боята в цвета, по скоро от корените, но както и да е, отказвам се да купувам, щом е "измамен" цвят. Незнам дали от жал или от яд, че се опитват да ме излъжат  Wink

# 347
  • София
Благодаря, на снимката имаше и не разтворени цветове и затова си помислих, че не може да се вкарва боята в цвета, по скоро от корените, но както и да е, отказвам се да купувам, щом е "измамен" цвят. Незнам дали от жал или от яд, че се опитват да ме излъжат  Wink

Не в цвета, а в основата на цветоноса. Предполагам, че боята се вкарва преди да се оформят пъпките.

# 348
Ясно, не обърнах внимание, че е цветонос, а не цвят, сега разбрах  Hug

# 349
Хм, виждала съм из нета сини орхидеи, но не се замислих че не са истински. Имаше един период, в който беше много модерно по цветарниците да боядисват цветятя с разни бои и спрейове, явно това се  епрехвърлило по орхидеите.

Аз да похваля моите 2 орхидей, на едната сега и 4 цветоноса са тръгнали., 3 от единия стария и 1 от корена.
Направо не мога да повярвам и кейки  ицветоноси.Сега не смея нито да ги поместя някъде, само гледам като съвсем изсъхне почвата ги накисвам за около час и толкоз.

# 350
  • Бургас

Не в цвета, а в основата на цветоноса. Предполагам, че боята се вкарва преди да се оформят пъпките.
Точно в основата забелязах капка боя,оглеждах ги подробно защото ми стана интересно.
Иначе и моята първата която прецъфтя преди месец има цветонос вероятно ,ново листо и май корен newsm78

# 351
  • София
Ето какво се случи с израстъчето, което се чудех какво е. Оказа се цветонос. За първи път виждам да изниква от тази страна на листото и силно се надявам това да не значи последен цъфтеж за орхидеята.

# 352
  • Варна
Не, не мисля, че значи това Hug Центърът на розетката е свободен, нали? Поне така ми се струва от снимката.
На моето първо фалче пък (това, дето отключи любовта ми към орхидеите Heart Eyes ) му се пречупи от основата най-горното листо.

След дълго чудене точно под пречупеното място излезе ново листенце. Расте си, но още е доста дребничко. Чудя се какво ще излезе накрая.
п.п. да отбележа, че вече не е толкова прашно Embarassed

# 353
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като не мога да се похваля с цветоноси на фалчетата ще се похваля с това Simple Smile

# 354
  • Варна
То тва си е за хвалба Hug Аз моята лудизия без малко да я уморя, а уж много и треперя. Затова се възхищавам на всеки, който е докарал своята до цъфтеж Heart Eyes

# 355
Странно. моите ги купих счупени, преоценении и полумъртви, все забравям да ги пресадя  Blush, не полагам почти никакви грижи  Blush, даже поливането им е като на бабините китки  Blush

ще се коригирам, ще ги обгрижвам, всичко ще правя. Честна пионерска!  Laughing

# 356
  • Варна
Ааааа, нИдей, да не ги докараш като мен Joy

# 357
Ааааа, нИдей, да не ги докараш като мен Joy

Joy Joy има нещо вярно.  Joy
колкото повече се старая с фалчетата, толкова повече ме "изненадват"  Rolling Eyes вече четвърти "цветонос" се забива в корите  Rolling Eyes ще им се разсърдя пък  Crossing Arms

# 358
  • В царството на мечтите
Здравей те много ми хареса вашата тема.
Искам да се включа е един въпрос. Орхидеята ми е подариха юли месец цъфтя и това клонче, клонче /не знам как се казва Embarassed/ на което са цветовете не изсъхна, а сега по него се появяват нови разклонения това нормално ли е?

# 359
Здравей те много ми хареса вашата тема.
Искам да се включа е един въпрос. Орхидеята ми е подариха юли месец цъфтя и това клонче, клонче /не знам как се казва Embarassed/ на което са цветовете не изсъхна, а сега по него се появяват нови разклонения това нормално ли е?

Mr. Green не е  Heart Eyes нормално щеше да е, ако е на някоя от моите  Mr. Green
шегувам се. чудесно е, ще изкара ново "клонче", Wink тук го наричаме "цветонос" и ще цъфне пак  Hug
цветовете може да са по-дребни, в сравнение с предишните, но ще си цъфтят  Hug

Общи условия

Активация на акаунт