Орхидея - тема 6

• 122 711
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • В царството на мечтите
 Whistling много добра новина ми каза st. Dobri  благодаря  newsm44

# 361
Здравейте всички! И аз съм любителка на орхидеи.Регистрирам се и тук защото с една от тях се
случва нещо странно. Казаха ми, че ще се разклонява, но как? Ето снимки от преди месец и сега

Някакви идеи? Simple Smile

# 362
  • София
rozi5, за съжаление от това, което виждам орхидеята ти се готви за последното си цъфтене. Надявам се да пусне кейка за да си запазиш разцветката. В момента цветоноса изниква от там, откъдето по принцип растат листата, което вече няма как да се случи.
Месечинке, цветоноса не изниква от центъра на розетката, ще го видим какво ще прави. А за прахоляка не се притеснявай, аз съм рисувала по листата на моите  Mr. Green

Да се похваля вчера се наградих с нова кашпа от ИКЕА, идеална е за орхидеите. Другия път ще взема и други разцветки  Peace

# 363
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush засрамих се и забърсах праха и на моите  Blush то при нас има два сезона: кален и прашен и те горките са все с някаква степен на напрашаване  Blush
 Thinking забелязах, че старите листа са като .... сипаничави, а новичките са лъскави и гладки; и че това, което при месечинката е като завехнало (крайчето на листото към розетката) при мен е някакво странно сиво-черно, при това на почти всички листа на всички фалчовци Confused дали не сме лепнали някаква страшна болест?

# 364
Благодаря за отговора  Госпожица Лаленце и аз си мислех, че така ще се случи.Дано наистина пусне кейки, че ми е любима. Добре, че при останалите всичко е наред - всички са с по 2 цветоноса, а две ще цъфтят от спящи пъпки , но тази ще видим.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 11:23 от rozi5

# 365
  • В царството на мечтите
Аз малко съм новак в отглеждането и искам да питам как трябва да се поливат, с какво се торят, как се пресаждат и тн.

# 366
момичета,
във връзка със синята орхидея, вижте на каква снимка попаднах. не знам как да кача по-малък размер на снимката, затова я пускам като линк. В общи линии е създадена технология за оцветяване на орхидеите отвътре и те стават наситено сини ...  Laughing

http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpic … rld_2011/bp27.jpg

# 367
  • София
boonboon, а прочете ли информацията в заглавния пост на темата?

# 368
Здравейте, имам въпрос за Dendrobium nobile
Нямам опит с орхидеи или по скоро не е положителен.Подариха ми такава, която в момента е цъфнала. Прочетох, че този вид почти не се полива от октомври до февруаря. Ако някои има опит, моля, да каже това важи ли и когато орхидеата е цъфнала

# 369
Синята е невероятна!

# 370
  • Монреал
blue75, когато има растеж, бил той корени или цветоноси, трябва да се полива, за да се изхранят добре, но с важна  забележка, трябва субстрата на просъхне добре между поливките. Нобилето има период на покой есента и обикновено след това пуска цветоноси. Моето също има от 2 месеца, нарастват много бавно, понеже е на студено, а сега като паднаха температурите е на 10 гр.  и не смея да го поливам. Така че,  с водата внимателно и по малко.

# 371
Благодаря за отговора, Dima. Може би малко се забавих с поливането защо две от листата пожълтяха, но се надявам да не е фатално

# 372
  • София
Здравейте, имам въпрос за Dendrobium nobile
Нямам опит с орхидеи или по скоро не е положителен.Подариха ми такава, която в момента е цъфнала. Прочетох, че този вид почти не се полива от октомври до февруаря. Ако някои има опит, моля, да каже това важи ли и когато орхидеата е цъфнала

Първият дендробиум, който не знаех какъв е (а той беше дендробиум-фаленопсис) го зазимихме, окапаха всички листа, после изкара ново стъбло и цъфна. По-късно разбрахме, че зазимяването се отнася само за нобилето, но пък точно с него не сме се занимавали. Вече втора година цъфти изобилно без да му променяме режима. Дори и от старите стъбла се събуждат единични пъпки. Мисля, че повечето орхидеи, които се продават на масовия потребител, т.е. по хипермаркетите и повечето цветарски магазини, са все по-устойчиви и лесни за гледане хибриди. И да, щом има цветовете - храни го! Просто следи да не е прекалено мокро и да не загние, защото както е студено, по-трудно изсъхва.

Весело посрещане на Новата година!  santa2

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 15:01 от Тaня67

# 373
Честита Нова година,любителки на орхидеи! Да се похваля с Камбрията ми,която цъфна точно по Коледа. Heart Eyes

# 374
Камбрията ми взе погледа..... Страхотна е, много да те радва !!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт