Орхидея - тема 6

• 122 699
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • София
На мен пък днес започнаха да ми се отварят първите отгледани вкъщи пъпки  newsm44

# 376
Йеееееее ето я,моята красавица и първия и цъфтеж в мойте ръце Simple Smile

А втората ми пъпчица нещо се отвори съката милата ...

Показвам и новото си напъпило клонче Simple Smile дано с него всичко да се развие добре.

и листенцата и корените ...

корените са ми се хванали за паничката,какво да правя  Thinking
Дали да не я пресадя?

# 377
  • София
Камбрията ми взе погледа..... Страхотна е, много да те радва !!!   bouquet

И на мен! Красива и с много цвят! Браво!   bouquet

muhomor4e, честито! Добре се справяш с красавицата!  Hug

А у нас само едно фалче ще се отваря скоро. Останалите 25-30  Mr. Green сигурно ще ги чакам поне месец.

А сега да ви изпитам можете ли да броите до толкова  Wink:

Няма стръкче без цветонос - 8 броя  Laughing. Снимката е от края на декември и вече започват да се отварят първите цветчета  Grinning. И по-шареното ми пафче, което цъфтя 16-17 пъти до средата на лятото е извадило нов цветонос. Дано пак цъфти толкова дълго.

# 378
  • София
Тaня67,еее голяма красота!
Аз луидзията бих си я гладела и без цветове, толкова много ми харесват листата  Laughing

# 379
  • Плевен
Здравейте за много години на всички .Весели здрави и засмени Simple Smile
Пиша ви поради неприятен повод .Появиха се едни петна по листата на едната ми орхидея и се чудя какво да ги правя .Ако някой може да помогне ето ги тук :
     Благодаря ви предварително.

# 380
Здравейте, момичета, пиша ви по неприятен повод  Sad

в четвъртък получих подарък - едно прекрасно мини и днес отивам в офиса и гледам на едно от долните му листенца - кафяво воднисто петно. Точно на петното е удебелено, меко и воднисто. Махнах цялото листо и сега гледам, че на най-младото листо отгоре, по края на листото (но за щастие далеч от розетката) има подобен "кант", но съвсем в зародиш... рано е да се каже, тъй като е много мъничко, но на същото ми изглежда.

На описание го определих "кафяво гниене" и четох, че се третира ежедневно с кислородна вода. Взех такава, намазах обилно младото листо и там, където се е допирало старото, което махнах и оставих да се изпари.

Моля някой, който има опит с такова гниене, кажете дали това е правилния начин и как да спра разпространението на тази гад. Имам и някакъв фунгицид на пудра (който не е топсин обаче).

Някъде също бях чела, че такова гниене се маже с разтворен с вода на кашичка пеницилин  Confused

Майка ми беше получила едно фалче, което за 2 дни буквално се разкапа на каша от същото такова нещо, но аз още като го донесе видях, че няма здраво място, изолирах го далече, в найлон и в кофата.

# 381
  • Варна
Пробвай да мажеш мястото със спирт и след това с кислородна вода. Аз така стопирах едни разпространяващи се черни точкис подобен "мокър" ореол. Може да слагаш и фунгицид/ антибиотик на кашичка върху петното.
Аз вече имам две цъфнали фалчета: това и това  Laughing

# 382
  • Плевен
Знае ли някой при мен от къде идва проблема ? И как да го реша най-вече?

# 383
  • София
Здравейте!
Вчера забелязах едни бели точици върху корите на едната ми орхидея. Лошото е, че тя в момента образува пъпки и не ми се иска да я вадя от саксията.
Имате ли идея на какво се дължат тези точки и дали са опасни?

# 384
  • В царството на мечтите
В неделя ми се счупи цветоноса на едната ми орхидея и съм много тъжна

# 385
Пробвай да мажеш мястото със спирт и след това с кислородна вода. Аз така стопирах едни разпространяващи се черни точкис подобен "мокър" ореол. Може да слагаш и фунгицид/ антибиотик на кашичка върху петното.
Аз вече имам две цъфнали фалчета: това и това  Laughing

Мерси, месечинке  Grinning значи съм на прав път  Party като че ли това дето го бях набедила за петнист кант не мърда в момента, дано е механично нараняване  Praynig или пък кислородната вода е повлияла. Продължавам с нея упорито. За съжаление не мога да намеря никакъв изостанал антибиотик. Наблюдавам петното и дано е само моя параноя  Confused

А тази твойта Шилериана къде я намери? Просто е страхотна  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes от много време си търся точно такава

Госпожица Лаленце , и аз имах такива точки в някои саксии, на нещо като мухъл ми изглежда, но пък по никакъв начин не повлия негативно на цветенца

# 386
  • Gone with the wind
Лаленце, май са някакви гъби - не мисля, че ще пречат, но за всеки случай - полей 1-2 пъти с топсин

Хавайско Д - прилича ми на измръзване или акари  newsm78
В първия момент реших, че може да е някакво бактериално гниене, но то изглежда по-различно май - ето за сравнение

Бих те посъветвала да питаш тук .

# 387
  • Плевен
ku4o май май е измръзване.Ние се преместихме и е доста студеничко.А и са точно до прозореца ,от който по принцип подухва ...май да я преместя? newsm78

# 388
  • Gone with the wind
Мдам, премести я/ги, по-добре на по-тъмно, отколкото на течение

# 389
  • Плевен
Благодаря !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт