Орхидея - тема 6

• 122 796
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • В царството на мечтите
Да се похваля с какво се сдобих вчера

# 676
  • София
Теичка, прегръщам те, мила!  Hug
Влизам ти в положение и те разбирам. Моят съвет е да се опиташ да не се ядосваш вече, а да гледаш напред. Имаш ли идея от кога датира това подмокряне? Има ли много изгнили корени? Мисля, че хубаво си направила да извадиш цветята от саксиите и да изсушиш корите. Може и във фурната да ги сложиш в тавичка за по-бързо. И няколко дни никакво поливане  Naughty
Докладвай как се чувстват  Peace

boonboon, пу, пу! Много е красива!  Grinning

# 677
  • някъде там
Здравейте!

Отдавна следя темата и се информирам,сега реших и аз да попитам нещо!
В големите студове орхидеята ми замръзна,ето и корените

Мога ли да я спася по някакъв начин?

А тази я взех от Практикер с 50%намаление,онзи ден!Чудя се дали да я сложа в по голяма саксия  Rolling Eyes

# 678
  • София
papagal4e, според мен и двете ти орхидеи са добре.

# 679
И аз мисля,че са добре  Peace

# 680
  • някъде там
Благодаря момичета,но първата орхидея корени и са доста меки,макар че не е поливана скоро,сигурно е вследствие от премръзването Rolling Eyes Rolling Eyes
Да ги изрежа ли?

А тази
корените са и много мънички и сухи.Можете ли да ми кажете как се казва,на етикета пишеше само Орхидея микс?Тя е с нещо като грудки,и има доста около 5-6,затова и нея избрах,другите бяха с 2-3 само Simple Smile

# 681
Изрежи сухите корени и тези които са много меки и ги поръси с канела,слага се против гниене на корените и за заздравяване на раните,а за въпроса какъв вид е трябва да я снимаш цялата да и видя листата,така като гледам май е дендробиум фаленопсис, милтония или онцидиум,но все пак ако я снимаш пак ще може да дам по точен отговор каква е  Peace

# 682
  • София
На мен ми прилича на Дендробиум Фаленопсис. Гледа се както и другите Фаленопсиси.
Корените са нормални като размер, но не би трябвало да са сухи. Не знам какво да те посъветвам, защото нямам такова цвете.

# 683
  • някъде там
Ето  и листенцата
Ако от тази излезе нещо ще съм много щастлива

# 684
Орхидейки,
утре отивам в Баумакс за орхидеи. Мисля да си взема 2 броя, за да ми станат 3 общо. Само къде ще ги съхранявам не знам, че след няколко месеца ще имам един проходил юнак и една кака. дано ми оцелеят.
 Hug
П.С.:Това с качването на снимките не се научих, някой може ли да ми пише на лични как точно става, за да ви покажа моята и евентуално новите орхидеи.

# 685
Папагалче,дендробиум фаленопсис си имаш,гледай го ,като фаленопсиса,а на другата като гледам корените са добре,сигурно ще се съвземе и ще пусне нови листа  Peace

orhideq за да качиш снимки първо трябва да ги качиш в сайт за снимка,например snimka.bg и после да дадеш линк кум албума си,който трябва да е публичен  Hug

# 686
bejbi какви са тези работи за които говориш,че плуват? Данеби да са въшки? Ако е така вземи спешно мерки,защото се предават и на другите цветя  Peace Най- добре е да си вземеш препарат и да ги напръскаш,да смениш корите или да ги превариш или изпечеш  Peace

Не знам какво е, но е нещо много дребно. Въшките би трябвало да са по листата или корените и да са по-едрички. Тези мърдащи точици са по корите и във отцедилата се след поливане вода. Благодаря за съвета, така ще направя  Hug
orhideq, орхидеите в Баумакс се продават с тази екстра  Peace

# 687
въшки и подобни има и в корите,както и по дърветата ,аз също имам преди много време такъв случай,реших проблема като изпекох корите и напръсках разстението

# 688
  • някъде там
Папагалче,дендробиум фаленопсис си имаш,гледай го ,като фаленопсиса,а на другата като гледам корените са добре,сигурно ще се съвземе и ще пусне нови листа  Peace

Благодаря!
А дали ще им е добре на малко по хладно,но светло място-около 16-18 градуса Rolling Eyes Иначе трябва да ги сложа на по топло,но мястото е срещу климатик и по тъмно.

# 689
Moя е на по хладен,светъл прозорец и цъфна ,така,че не пречи по моите наблюдения

Общи условия

Активация на акаунт