Помощ в търсенето на работа-12

• 38 491
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Заплатите от 350 лв за счетоводител бяха за София. В сайта на Агенцията  по заетостта.  http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=17&WA=ejobroom/Output/view_srm_bt.asp

# 646
  • София
Къде пък са тези заплати,аз май съм от друга планета  ooooh!

Предполагам извън София. Тук и аз не съм попадала скоро на подобни нива  Rolling Eyes
Има, Има и то доста...

# 647
Айде бе, тез луди ли са?

# 648
  • София
Не знам, но е факт...Моето мнение е, че са съвсем малки фирми, но пак няма логика...
Добре де, говорите за курсове. Изкарах по език, но не се ли ползва се забравя...Искам да изкарам курс квалификационен за моя сметка(вътрешен одитор), но пак няма да мога да го упражнявам поне на сегашната работа...И какво -  нищо...Не мога да претендирам с него в СВто, защото няма да имам практика...

# 649
Аз пак ще си повторя въпроса - какъв курс би бил полезен за филолог, за да започне работа, различна от учител, секретарка и оператор в кол център?

# 650
Аз пак ще си повторя въпроса - какъв курс би бил полезен за филолог, за да започне работа, различна от учител, секретарка и оператор в кол център?

Астарта, зависи от интересите и талантите на филолога - аз учих една година филология (английска) и имам наблюдение над реализацията на колегите ми (а и не само на тях Wink) Основно работят като преводачи, учители, секретарки - да, но има и такива в рекламата и журналистиката. И в двете сфери може да помогне курс по творческо писане (примерно) или по журналистика, но моето мнение е, че за тези две области, особено за рекламата, е нужен и творчески потенциал, който не се учи с курсове и човек просто трябва да го има в себе си и да го е развивал по възможност.

А по повод заплатите, имам чувството, че много не се четем в тази дискусия и си разсъждаваме само от собствен опит - ако се поогледа човек внимателно не само в своя сектор, а и в други, както и в обявите на работа, лесно ще се убеди, че заплати от порядъка на 300 лв съвсем не са рядкост, за жалост... И има 101 причини да приемеш една такава работа, нека не се нахвърляме веднага върху хората - естествено, че едни ще я приемат (притиснати от обстоятелствата), а други няма да се затормозят да ходят на работа за такива пари, защото имат доходи, на които да разчитат. Кое е толкова чудното в цялата ситуация? Различни хора, различни житейски ситуации...

# 651
Шехина, благодаря за отговора  bouquet. Мнението ти съвсем затвърди и моя поглед върху нещата.

И по отношение на заплатите съм съгласна с теб. А в провинцията се шири мнението, че в София средната заплата е четирицифрена Simple Smile. Хората там са убедени, че в столицата само най-изпадналите работят за под 1000 лв. И лековерната ми майка ме оплаква как съм успяла да "изпадна толкова ниско" да работя за толкова малко пари.

Четейки темата, май започвам да се убеждавам, че работата ми не е толкова зле Simple Smile. Със "средна" заплата, без шефове на главата, в що годе стабилна фирма... дали не е по-добре да не си ритам късмета newsm78

# 652
Радвам се, че съм ти била от помощ Hug

А за работата - не знам какъв тип си, доколко обичаш да рискуваш. Аз лично обичам да играя на сигурно и при такива обстоятелства като при теб, не бих търсила нова работа, поне докато сме в сериозна криза. Но ти си знаеш Peace

# 653
  • София
350 лв обикновенно е заплата за секретар или счетоводител в детски гррадини, училища и други малки общински фирми. Има наплив за длъжността - виждала съм чакащи за интервю. Бяха женици 45 - 50 год, отрудени с тоалети от втора употреба. Ама и знанията им бяха толкова - повечето успяха само да включат компютъра. Задачата беше да направят файл с обява за нещо си, да го запаметят и да го изпратят на директора. Следващия въпрос беше за осигурителни праг - и там знанията не бяха на ниво. Но лелките се пънеха да ги вземат на работа - имало било купони за храна, процент за прослужено време и осигуровки. Е, накрая директора си избра късополо девойче, което не беше на изпита. Естествено, от общината му  бяха наредили да я вземе.

# 654
350 лв. не е необичайна стартова заплата за държавните ведомства, нито пък за малките фирми.
Тези митове за заплатите в София вече настигат другите - за това как в чужбина посрещат всеки имигрант с отделно дръвче, от което да си бере доларите.

# 655
Не виждам нищо нередно в това, заплатата на някой да е 350 лв в София, ако и знанията му струват толкова.
Човека ако е способен и има желание, може да си намери работа и за по-добра заплата. И няма такова нещо, че в София всички заплати са над 1000 лв. Най-много се дразня на току що завършили, например, дето си седят вкъщи и чакат някой да им предложи работа за 1000 лв. Много по-голяма е вероятността да те вземат на работа, ако си работил една година за 350 лв, отколкото ако си ходил една година само по интервюта.

# 656
Вижте какво намерих: http://fohel.net/page/12
Моля споделете мнение, ако някой е посещавал подобни курсове.

# 657
  • София
Аз не съм работила от 13 години официално. Иначе имам около 3 години стаж, но щом няма осигуровки, значи не се водя Mr. Green Mr. Green Mr. Green Това ми е проблем при кандидатстване.
Имало един път страхотна работа, дори с колектива и с шефката паснахме. Когато казах, че заплата от 300 лева + 100 пътни ми е малко - дори каза, че ще увеличи със 100 лева, когато отказах пак - пита, добре, колко искаш.... Беше кофти да откажа, но, мисля, че заслужавам повече...

# 658
Аз не съм работила от 13 години официално. Иначе имам около 3 години стаж, но щом няма осигуровки, значи не се водя Mr. Green Mr. Green Mr. Green Това ми е проблем при кандидатстване.
Имало един път страхотна работа, дори с колектива и с шефката паснахме. Когато казах, че заплата от 300 лева + 100 пътни ми е малко - дори каза, че ще увеличи със 100 лева, когато отказах пак - пита, добре, колко искаш.... Беше кофти да откажа, но, мисля, че заслужавам повече...

Е, защо мислиш, че заслужаваш повече след като имаш 3 години стаж за 13 години? С какво ги заслужаваш?
Аз пък работех за за 200-220, за да заслужа повече. А за да заслужа и толкова поработих 1-2 месеца и за 100

# 659

При цялото ми уважение, това не е точно така. Автобиографията и трудовата книжка НЯМАТ НИЩО ОБЩО.

Пишете си спокойно целият стаж, всички са наясно кой как е бил осигуряван през известен период от време. Много малко ще са работодателите, които ще се захванат с това...

Общи условия

Активация на акаунт