Помощ в търсенето на работа-12

• 38 606
  • 739
  •   1
Отговори
# 165

В крайна сметка не мисля, че има кухи обяви и "някой си прави проучване". За какво им е това проучване? Това, че има постоянно обяви може да е по много причини.

И аз това се чудя. Проучване ли е и какви може да са причините? Аз лично подозирам една конкретна фирма, която 3 пъти е пуснала обява като за мен (а други такива изобщо няма) за няколко месеца и нито веднъж не са ми се обадили. При последната вече се уверих, че обявите са били такива, защото изискванията нямаха нищо общо със задълженията.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 10:44 от celika

# 166
  • София
Касита, на мен ми е интересно за тази среща.

# 167

В крайна сметка не мисля, че има кухи обяви и "някой си прави проучване". За какво им е това проучване? Това, че има постоянно обяви може да е по много причини.

И аз това се чудя. Проучване ли е и какви може да са причините? Аз лично подозирам една конкретна фирма, която 3 пъти е пуснала обява като за мен (а други такива изобщо няма) за няколко месеца и нито веднъж не са ми се обадили. При последната вече се уверих, че обявите са били такива, защото изискванията нямаха нищо общо със задълженията.

Няма как да знаем това, не сме вътре в компаниите. Слухове много. Интересно ми е дали знаете за конкретни случаи. Ние като агенция пускаме обяви от време на време за определени специалисти, но така или иначе в последствие ги викаме за позиции, защото са по-специфични и правим гимнастики, за да ги привлечем.

# 168
Аз лично подозирам една конкретна фирма...

Имам предвид агенция... да не се обърка някой..

# 169
Ами окей, нали и аз казвам,че го правим, но не точно да са кухи и да събираме бази от хора. По-скоро ни трябва разнообразие и понеже не влизат по конкретни обяви, пускаме други по различен начин. Хората пак си ги викаме....

Трудно е докато не се занимава човек с подбор, да разбере колко е трудно да се намери човек. Аз чудесно Ви разбирам, че Ви е трудно да си намерите работа, но и да намериш човек хич не е лесно.

# 170
Ами окей, нали и аз казвам,че го правим, но не точно да са кухи и да събираме бази от хора. По-скоро ни трябва разнообразие и понеже не влизат по конкретни обяви, пускаме други по различен начин. Хората пак си ги викаме....

Трудно е докато не се занимава човек с подбор, да разбере колко е трудно да се намери човек. Аз чудесно Ви разбирам, че Ви е трудно да си намерите работа, но и да намериш човек хич не е лесно.

О да, всичко това ми е съвсем ясно, но аз говоря за друг случай, където проблема не е липсата на хора Simple Smile

# 171
Касита, на мен също.
И аз обмислям за такава консултация, защото явно ми трябва поглед отстрани.

Проблема е, че наистина има много кандидати за всяка позиция. Просто малкия и среден бизнес е на колене и като скачени съдове закъсват сфера след сфера. Погледнете в темата за идеи за бизнес, какво казват момичетата с магазини за положението от юни насам.
Мъжът ми е печатар от 20 години. От 5 работи на една от малкото модерни и нови машини в България. Професията му е силно занаятчийска и трябва години, за да станеш професионалист и пак не от всички става. Никога не е оставал без работа, дори и в 1997 год., когато всичко се обезценяваше за часове, работеше като луд. Сега ходи за по 3-4 часа на ден, толкова поръчки имат. И въпреки, че е имал възможност много пъти за работа в Чехия и Германия е отказвал. Главно защото не сме искали да се делим като семейство и защото е изкарвал добри пари и тук. Еми сега обмисля предложение за Словения Mr. Green.

# 172
  • София
Здравейте. Да се включа и аз тук. Съпругът ми е безработен. И по същия начин пускаме св-та, но отговор няма. Само на едно интервю го викнаха. Работата и заплащането бяха хубави, но за съжаление не го одобриха.  Cry
Стискам палци на всички да си намерите работа, а и ние продължаваме. Няма да се отчайваме я?  Praynig

# 173
Новите в темата е хубаво да изчитат мненията 1-2 теми назад. Биха могли да научат много полезни неща.

# 174
Здравейте!
Още една от многото оглеждащи се за работа се присъединява към вас.
В момента работя (работата ми харесва и смятам че с времето ставам все по-добра) и за пореден път май ще ми се наложи да си търся ново работно място, тъй като фирмата не върви на добре. Няма да изпадам в подробности за момента, че...

Да споделя опита си в кандидатстването. На практика до сега не съм била викана на интервю за работа след подадени документи. Кандидатствам изрично за подходяща за моите квалификации длъжност. Явно някъде бъркам при попълването на CV-то. Ще трябва сериозно да се заема с правилното му попълване.
Настоящата си работа я получих след като бях препоръчана (само до толкова до колкото да се срещнат с мен). Предходните ми работни позиции също съм заемала след препоръка и съответно одобрение от работодателя. Правя си извода, че впечатлението, което оставям след среща е добро, но как да стигна до такава, ако не ме одобряват по документи  newsm78

До тук след изчетеното в тази тема ми стана ясно, че Автобиографията от Джобс-а не става. Явно това е една от грешките, които допускам. Ще се върна назад в темите , за да понауча още неща и съответно ще задавам тук моите въпроси, с надеждата за помощ от ваша страна.

# 175
До тук след изчетеното в тази тема ми стана ясно, че Автобиографията от Джобс-а не става. Явно това е една от грешките, които допускам. Ще се върна назад в темите , за да понауча още неща и съответно ще задавам тук моите въпроси, с надеждата за помощ от ваша страна.

Нищо и няма на автобиографията в джобс-а. Не знам защо си решила, че не става. Може да е предпочитане в някои случаи да ползваш друга, ама чак пък да не става...

# 176
Касита, и аз съм с твоя случай. Квалифицирана съм, езици,образование, степени + професионален опит на няколко много добри позиции. Напуснах последната работа, защото нямах време за близките си. От сутрин до вечер, често без да знаеш кога точно ще се прибереш. Иначе финансовите условия бяха отлични. В един момент ми се обърнаха всички разбирания и реших да дам повече време на здравето си и на семейството. С мъжа ми правим неуспешно бебе от доста време. Ходя на изследвания, доктори, вися по кабинети, кой ще ме търпи на онази работа!? Сега си търся, като теб нещо нискоквалифицирано, на половин раб. ден. Ориентирала съм се към продавачка в магазин. Заплатите са поносими, работното време е гъвкаво. Пожелавам ти успех!

# 177

Нищо и няма на автобиографията в джобс-а. Не знам защо си решила, че не става. Може да е предпочитане в някои случаи да ползваш друга, ама чак пък да не става...

Ами от тук.  Peace
В джобс автобиографията е ужасна, направете си в Уърд или ПДФ.

По-назад сме писали за типове автобиография и как да се променя.

Иначе  формите на Автобиографиите са ми все едни и същи и не мога да определя защо някоя е по-добра или по-лоша от другите.

# 178
 kat barkeno, благодаря! Успех в правенето на бебе и намирането на работа.

Така, завърнах се. Няма да се смеете, но се срещнах с ....психолог, не със специалист "човешки ресурси", както повечето очакват вероятно. Това няма да е последната ни среща. Има работа по мен.  Mr. Green Поговорихме си доста за тази моя неудовлетвореност, натовареност, тревожност...Според нея ми е нужна именно една такава промяна в професионална сфера, която да ме мотивира да работя отново с желание, а не само да се вглеждам в проблемите на дейността си.
Имам още малко време до кампанията по прием на документи за магистърски специалности в СУ, която е в края на август, за да размисля дали да продължа във ФЖМК или във Факултета по начална и предучилищна педагогика. В настоящия момент клоня към второто, първото ми се вижда отново поемане по добре познатия коловоз. Магистратура по начална педагогика за неспециалисти би ми донесла желаната от мен промяна в професионален план и същевременното желание да продължа да уча.
Относно предложението за работа, за което бях пуснала и тема, поговорихме доста и май не е момента да се заемам с такова натоварване, но пък аз не мога да се отърва от усещането, че нещо губя....

# 179

Ами от тук.  Peace
В джобс автобиографията е ужасна, направете си в Уърд или ПДФ.

По-назад сме писали за типове автобиография и как да се променя.

Иначе  формите на Автобиографиите са ми все едни и същи и не мога да определя защо някоя е по-добра или по-лоша от другите.

Ами Ред Велвет е дала мнение като човек, който получава автобиографии. Аз не мога да дам такова. Но това, което аз виждам в джобс ми изглежда сносно.

Общи условия

Активация на акаунт