Помощ в търсенето на работа-12

• 38 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 525

А не се ли питате, защо са потайни или просто нещо ги притеснява тъй като може би ги е страх да не ги отхвърлите, ако кажат нещо което няма да Ви хареса на Вас!   bouquet

Колкото по-спокойни и естествени са кандидатите, толкова по-голям шанс имат при мен.Старая се да ги предразполагам, за да се случи комуникация от която да разбера начина им на мислене.
За мотивационните писма и аз съм на мнение, че няма смисъл от тях.Има няколко примерни в нета, които редовно получавам от кандидати, дори се е случвало да забравят да променят рода в писмото:)
Благодаря за коментара, както знаете няма как всеки човек да Ви допадне и Вие на него, някой неща са субективни...Това относно отпускането.
Доста странни бюра по труда съм срещала, една от дамите се опитваше да ме убеди, че съм това което тя мисли че съм. Накрая имах шанса не тя да дава за мен препоръки, а просто Сивито ми да е избрано от работодателя ми, тъй като е било по няккава щастлива за мен случайност най-отгоре в купчинката! Понякога е късмет, понякога нещастие да попаднеш на неправилно настроен човек, който си мисли че знае всичко и разбира от всичко и най-вече от хора! Аз си квалифицирам такъв род личности с мои си определения, които те никога няма да разберат за жалост. Тъй като имат себе си за нещо, което не са следователно и оценката им за другите не е точна. (Имайки предвид, че тази личност обиждаше в мое присъствие децата си, лично аз съм в недоумение от поведението и и до ден днешен)
Да мотивационните писма са излишни, по-полезни са една седмица шанс за този, който работи Wink примерно... Приятен ден.   bouquet

ПП. Хубав аватар  bouquet

....
За мен решаващо значение има честотата на сменяемост на различните работодатели.
Лоша работа! Горките хора,които попадат на кофти работодатели и едвам издържат седмица или месец!
И това го има, за жалост някой работници издържат и години при даден работодател, но питате ли как се прибират и под какъв стрес са ежедневно, но нямат избор и работят, но ако работят на такова място 5 или повече години надали ще са с всичкия си... Sad

Е,докато не го изпиташ,няма как да повярваш.А примери има много.Има и една фирма,в която се наемат хора постоянно.През седмицата,в която "оцелях",минаха повече от 10 човека,които не останаха повече от ден.Другаде съм започвала съм работа при едни условия,които се променят след 5 дена-напуснах.Моя позната започна работа уж за 720 лв,накрая и дадоха 600-напусна.Преди това работеше в магазин,като се бяха разбрали за 5 работни дни седмично,на надник.Почнаха да я викат на работа в различни дни и часове(ама само когато идва стока,за да свърши тя тежката работа),като и казват предната вечер,събираха и се 3 надника-напусна след 5 месеца(много изкара според мен).
 Мога и да продължа...

Хех, то навсякъде е така тогава никъде ли няма да започнете работа? И при мен имаше уговорка за една сума, но ми даваха по-малко, това не ме накара да напусна работата тъй като беше добра поне в началото Wink но няма как да работите седмица и да искате заплатата Ви да е 700 лв. примерно! Все пак тепърва започвате, ако не са доволни от работата Ви естествено че няма да получите много пари... При все, че почти не дават много пари, но това е отделна тема... И мен с времето пачнаха да ме товарят с неща, които дори не бяха мое задължение, правех почти всичко даже не оставаше работа за колежките ми. Вдигах и тежко, но най-лошото беше праха който гълтах портоянно от него си докарах бронхит...И през цялото време си казвах на ум за това, което правя на друго място щях да получавам двойно повече пари Wink При все, че ме взеха за момиче за всичко както и документации от които можеше да ми вземат от заплата, ако правех грешки. Така извъртяха нещата, че да не мога да уча тъй като аз през това време и учех, та извъртяха така работното ми време и задължанията ми, че да ми обсебят цялото време, да заплата се повиши с някой лев, обаче задълженията бяха като за 5-6 човека и тъй като шефа ми каза, че се справям отлично реши да ми даде и част от неговата работа Wink Яко надали са карали някой друг да прави толкова неща, като знам кой е бил преди мен а и сега. Аз просто се справях без проблем, а нали на шефовете няма как да им откажеш и доста неща извън работа съм прави за тях, но това никой не го оценя...Мисълта ми е, че дори и да ставаш за нещо понякога шефовете си мислят, че едва ли не те са Богове над живота ти и другата ми мисъл е, че навсякъде се договаряш едно, а в договора пише съвсем друго, още по-лошо е че в реалност те експоатират много по-гадно от колкото е договорката или писмения документ Wink Още по-гадно е да си записан на минимална, а да са ти обещали двойно повече като с месеците, ще ти нарастне заплатата! Да, така и стана само че се водих на минимална от 180 лв.+процент, добре че беше процента който през цялото време беше един и същ за да не мога да разбера аз колко продажби имам! Да, обаче аз знам колко продажби имам на ден в мъртво време, за един ден това е заплатата ми за месец. Не ми даваха да знам реалните цени в началото поне и не на всички продукти, защото нещата които продавах бяха доста скъпички. А аз продавах неща които не бяха и в моя сектор, може би това ми е вината че исках да върша нещата дори без да са ме карали...Та както и да е, според мен навсякъде договорката е една, а реалността друга! За жалост! Лично, аз ако ми предложат добра длъжност, няма да искам много висока заплата като за начало :Р   bouquet А и не мисля, че има идеални условия на труд...

Не мога да вляза в джобса защото ми искат поща различна от досегашната.Нямам друга.  Banghead
Защо се ядосвате специално в джобса не е задължително да сте в профила си, за да кандидатствате за работа. Нужно Ви е Сиви. Само, че аз от както правих опити да работя при тях, се отказах да търся в джобс, тъй като на едния ден ги питам за координати, на другия обявата я няма а от тях никакъв отговор Wink Ни бих си дала личните данни на такива некоректни хора.  bouquet Успех, ако сте решили да търсите там. Там постоянно пускат едни и същи обяви...но както и да е.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 12:00 от kori_1

# 526
Защо се ядосвате специално в джобса не е задължително да сте в профила си, за да кандидатствате за работа. Нужно Ви е Сиви. Само, че аз от както правих опити да работя при тях, се отказах да търся в джобс, тъй като на едния ден ги питам за координати, на другия обявата я няма а от тях никакъв отговор Wink Ни бих си дала личните данни на такива некоректни хора.  bouquet Успех, ако сте решили да търсите там. Там постоянно пускат едни и същи обяви...но както и да е.

А къде другаде да търсим? На мен джобс-а ми изглежда най-надежден. Би ми било интересно ако посочите и други надеждни сайтове.

Извинявам се за глупавия въпрос, но какво е "рекруитиране"  Embarassed

# 527
Защо се ядосвате специално в джобса не е задължително да сте в профила си, за да кандидатствате за работа. Нужно Ви е Сиви. Само, че аз от както правих опити да работя при тях, се отказах да търся в джобс, тъй като на едния ден ги питам за координати, на другия обявата я няма а от тях никакъв отговор Wink Ни бих си дала личните данни на такива некоректни хора.  bouquet Успех, ако сте решили да търсите там. Там постоянно пускат едни и същи обяви...но както и да е.

А къде другаде да търсим? На мен джобс-а ми изглежда най-надежден. Би ми било интересно ако посочите и други надеждни сайтове.

Извинявам се за глупавия въпрос, но какво е "рекруитиране"  Embarassed
Мисля, че с държавна борса е малко по-сигурно. Wink Поне аз мисля да мина на този вариант и на още един може би! Една дама по-напред в темата беше писала, че 1 година е чакала работа от джобса, но нищо!   Peace
   bouquet

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 13:21 от kori_1

# 528
kori, за думата "рекруитиране" питам по принцип дали някой знае какво означава. Срещнах я в обява за работа.

# 529
kori, за думата "рекруитиране" питам по принцип дали някой знае какво означава. Срещнах я в обява за работа.

(същ.) записване, вписване, приемане, събиране, наемане
за хора: привличане, набиране, попълване

# 530
Извинявам се   bouquet

# 531

(същ.) записване, вписване, приемане, събиране, наемане
за хора: привличане, набиране, попълване

Благодаря, Ради    bouquet

# 532
Kori_1 , успя да ме провокираш да разкажа и моята история  за допълнителните задължения, за които не получаваме възнаграждение.
Работохолик съм, в кръвта си съм работохолик.На каквато и длъжност да съм била, често съм оставала след работно време, дори работодателите ми не са били край мен, за да го разберат.
Чувствах се удовлетворена от това, че ми гласуваха доверие и често го показваха.Така беше преди, така и сега, на последната ми работа, която впрочем започнах временно, за 2-3 месеца, докато организирам стартирането на личния ми бизнес, който така и не се състоя, защото кризата беше започнала да намеква за себе си.
В новата фирма се откроих като човек, който освен за себе си, мислеше и за развитието на фирмата и това не остана скрито от работодателите ми.Оставах извънредно, бълвах от идеи и все с нещо исках да допринеса.Няколко години по-късно аз управлявам няколко фирми, назначавам,  мотивирам служителите и им давам шанс да се развиват, обучавам кандидатите и т.н.Мога да си позволя да работя с работно време, такова, каквото аз си организирам.Но продължавам да ходя първа в офиса и си тръгвам не по-рано от 23.00 часа, всеки ден - и събота, и неделя.За мен е важно  хората да покажат, че не са при нас само за заплата.Харесва ми, когато говорят за клиентите -въодушевено и с усмивка.Това ме кара да си мисля, че работата им харесва.Приятно ми е да работя с хора в които имат живец, самочувствие, идеи, енергия.Такива, които знаят как почтено да постигат целите си, осъзнавайки, че за да получиш трябва да дадеш.Може би това е причината в тази тема някой да ме мислят за непочтена, за такава, която влиза в нея, за да "начука канчето на някого".Не, в темата съм от чисто любопитство, интересно ми е поведението и реакцията на хората, гледната им точка за отношението между работодател и служител.
За съжаление виждам обаче, че по-голяма част от търсещите работа тук, гледат негативно и едва ли не не вярват, че ще намерят подходящата за себе си работа.Търпение и постоянство са ключовите думички, малко повече вяра в себе си и много инат.
ПП.Наемам на работа всеки, появил се на интервю усмихнат, проучил предварително нашата фирма и отговаря на въпросите ми с лекота, без да се замисля.Не ми допадат хора, които не знаят за какво кандидатстват при нас.

# 533
  • Стара Загора
.Но продължавам да ходя първа в офиса и си тръгвам не по-рано от 23.00 часа, всеки ден - и събота, и неделя.За мен е важно  хората да покажат, че не са при нас само за заплата.

Деца имате ли?

# 534
Когато един човек се справя добре с текущите си задължения , работодателят започне да му вярва да и да разчита на него е нормално да го натовари с повече неща. И при мен нещата протекоха така. Аз обаче съм личност, която непрекъснато иска да научава нови и нови неща. Харесва ми да поставям предизвикателства пред себе си и чувствам удовлетворение, когато започна да се чувствам в "свои води" в някоя материя, която преди ми е била "тъмна Индия".

Чудо на чудесата, ти си работохолик, но не всички са такива. Също така не всички имат възможност да стоят в офиса до 23 часа, включително събота и неделя ... Все пак имат семейства. Затова всеки сам преценява дали дадените условия го устройват. Лично аз до сега съм попадала само на коректни работодатели, но и аз съм била безкрайно коректна към тях ( говоря за компаниите, в които съм работила, а не за тези, при които съм ходела на интервю ). На мнение съм, че каквото даваш, това и получаваш. Не може обаче като работодател да изискваш всекидневен 12 часов работен ден. Става, ама ако си без семейство. В конкретния случай, ти сама си избираш този начин на работа, а пък и ти харесва. Това не означава обаче, че и на всички останали трябва да им допада.

# 535
Какво означава да чакаш една година работа от джобс???

Те не са агенция или работодател...

# 536
Последните 2 работи си ги намерих през jobs.bg
Сега пак търся там. Мисля, че това е най-известния български портал за обяви за работа.

# 537
Kori_1 , успя да ме провокираш да разкажа и моята история  за допълнителните задължения, за които не получаваме възнаграждение.
Работохолик съм, в кръвта си съм работохолик.На каквато и длъжност да съм била, често съм оставала след работно време, дори работодателите ми не са били край мен, за да го разберат.
Чувствах се удовлетворена от това, че ми гласуваха доверие и често го показваха.Така беше преди, така и сега, на последната ми работа, която впрочем започнах временно, за 2-3 месеца, докато организирам стартирането на личния ми бизнес, който така и не се състоя, защото кризата беше започнала да намеква за себе си.
В новата фирма се откроих като човек, който освен за себе си, мислеше и за развитието на фирмата и това не остана скрито от работодателите ми.Оставах извънредно, бълвах от идеи и все с нещо исках да допринеса.Няколко години по-късно аз управлявам няколко фирми, назначавам,  мотивирам служителите и им давам шанс да се развиват, обучавам кандидатите и т.н.Мога да си позволя да работя с работно време, такова, каквото аз си организирам.Но продължавам да ходя първа в офиса и си тръгвам не по-рано от 23.00 часа, всеки ден - и събота, и неделя.За мен е важно  хората да покажат, че не са при нас само за заплата.Харесва ми, когато говорят за клиентите -въодушевено и с усмивка.Това ме кара да си мисля, че работата им харесва.Приятно ми е да работя с хора в които имат живец, самочувствие, идеи, енергия.Такива, които знаят как почтено да постигат целите си, осъзнавайки, че за да получиш трябва да дадеш.Може би това е причината в тази тема някой да ме мислят за непочтена, за такава, която влиза в нея, за да "начука канчето на някого".Не, в темата съм от чисто любопитство, интересно ми е поведението и реакцията на хората, гледната им точка за отношението между работодател и служител.
За съжаление виждам обаче, че по-голяма част от търсещите работа тук, гледат негативно и едва ли не не вярват, че ще намерят подходящата за себе си работа.Търпение и постоянство са ключовите думички, малко повече вяра в себе си и много инат.
ПП.Наемам на работа всеки, появил се на интервю усмихнат, проучил предварително нашата фирма и отговаря на въпросите ми с лекота, без да се замисля.Не ми допадат хора, които не знаят за какво кандидатстват при нас.
Благодаря за споделянето, и аз бях доволна от заплащането и от работата си, за жалост нямаше как да се развивам и допринасям кой знае с какво освен, че помагах на хората им в избора на нещо..., тъй като бях консултант и това бе основното ми задължение, нищо че правих неща със собственото си въображение и имаше как да ги реализирам заради свободата която ми даваха! 100 процента съм сигурна, че никога не е имало толкова продажби колкото имаше при мен, тъй като аз спечелих част от клиентите с които общувах по различни поводи. Радвах се когато виждах усмихнати лица и доволни хора, които дори и по улиците ми се усмихваха, удовлетворена се чувствах, но исках и още развитие, тогава нямаше как да го получа исках израстване а не реализация като работник който диша прах и стои на студено, тъй като дори работно място нямах а се налагаше непрекъснато да вървя и да стоя по 9 часа права, като се прибирах не си чувствах краката, от преумора не можех да заспя! Щастлива бях, но исках и други неща исках и да завърша, мечатаех за много неща но живота не е точно като в мечтите, при все че съм креативна за някой неща се иска все пак и пари, за да станат реалност Simple Smile
Искам да кажа, че всичко е двустранно взаимодействието работник- работодател, трябва да го има и не бива някой от двамата да се има за повече от другия, все пак сме заимно зависими. Поне такова е моето мнение.
А негативността е част от манталитета на българина, лично аз съм се нагледала как стават нещата на наши и ваши, а на някой места не искат да те вземат на работа само защото някой от семейството ти работи там, нелепо е но цвят шарен. Иначе щеше да е скучно.
Като чета обявите които се публикуват ме обзема едно странно чувство, че повечето от тях не отговарят на моето търсене на работа и тогава и аз започвам да си мисля, за личен бизнес-работа, но и за това се искат освен идеи и пари Simple Smile
Може би трябваше да стана лекар, а не творец инженер Wink, но съдба сега съм гладен творец и инженер. Но съм с надеждата, че скоро и аз ще си намеря удовлетворяваща работа в която ще мога да разгърна потенциала си и да дам всичко от себе си, е да ще очаквам това да бъде заплатено, тъй като в противен случай на човек му се губи мотивацията!
Истинско удоволствие е да пиша с хора като Вас, благодаря за поста    bouquet

# 538
Нямам деца, а и мъжа ми е достатъчно ангажиран, за това си позволявам това работно време.Не съм казала, че е правилно да се стои по 12 часа на работа или да се остава винаги извънредно.
Всичко, което искам да кажа на търсещите  е, че трябва да знаят как да се продадат, да нямат много завишени критерии към бъдещите си работодатели, не и преди да са видяли естеството на работа.Да имат положителна нагласа и желание за работа.И много важно - да уважават себе си, за да ги уважават и  работодателя им.

# 539
Kori_1 , много си готина!Радвам се, че мислим еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт