Помощ в търсенето на работа-12

• 38 540
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Една приятелка, тя сега работи де, ама преди докато търсела работа, написала си в автобиографията че има дете....чудела се що аджеба не й звънят. Laughing След като махнала това, обажданията завалели.. Crazy

# 256
А обаждат ли ви се за интервюта при така написани лични данни?
Ами датата на раждане пишете ли я?
Общо взето седя и се чудя как да придам такъв вид на Автобиографията си, че да получа поне обаждане за интервю.

Никога не съм си писала никакви лични данни, освен когато съм ползвала св-то от джобс.бг, но и тогава са ми се обаждали.

# 257
Чак пък недопустимо. На мен кандидатите сами ми разказват  Joy

Ама ги предразполагам да се отпуснат, обичам да си говорим като приятели, да ми кажат нещо лично, да разбера повече за тях.

Това с кого/къде живеете....не съм питала, казвали са ми. Че и какви неща са ми казвали  Mr. Green

# 258
  • Пловдив / София
Чак пък недопустимо. На мен кандидатите сами ми разказват  Joy

Ама ги предразполагам да се отпуснат, обичам да си говорим като приятели, да ми кажат нещо лично, да разбера повече за тях.

Това с кого/къде живеете....не съм питала, казвали са ми. Че и какви неща са ми казвали  Mr. Green

Да ги предразположиш е едно. Да го попиташ, без връзка с разговора до момента - е съвсем друго.
И аз съм имала кандидати, които са ме разказвали житието и битието си.

Ама, напр., ако се поставя на мястото на кандидат, да ме попитат защо на 28г. нямам деца. Възнамерявам ли да имам в близко бъдеще, това е недопустимо.

# 259
Отидох на интервюто. Tired
Аз си мислех че работата е такава на която имам опит, то се оказа че е подобна. Tired
Парите са прилични в сравнение с предишната ми работа, времето-горе-долу става, високи осигуровки.И все пак нещо не ме грабва. Confused

Тази, която ме интервюираше беше  ooooh! Tired Основни неща в бранша не знаеше.  Tired Интервюто се въртеше около това къде и КОЛКО съм работила и ЗАЩО съм напуснала. А най-забавно ми беше "Защо на последната ми работа парите били толкова?" Shocked

# 260
Можеш да кажеш, че не са те осигурявали на реалната заплата и това е една от причините да напуснеш.Simple Smile

# 261
Естел не знам на каква работа си била преди ,но има професии при които заплатите  си има праг под който не би трябвало да падат....А иначе това защо си напуснала си е задължителен въпрос....,но има какво да се отговори на него!

# 262
До сега не ми се е случвало да ми задават въпрос за семейно положение и др. подобни.
Всъщност излъгах, веднъж ме питаха какво работел мъжа ми.  Laughing Казах, че не биха искали да знаят. )
Истината обаче е, че от близо 3г. на интервю не съм стъпвала. Може нещата да са се променили.

# 263
Ами да, и аз не искам да ме питат за семейно положение и деца, и аз не питам. Това е неприятна материя като цяло. Ама пък и такива дето са ми много потайни не обичам. Някак си не искат да те допуснат до себе си....

Днес имах страхотна кандидатка на интервю Simple Smile Направо още ме държи, 2 часа си говорихме.

# 264
Мами ето нещо подходящо за по сръчните с иглата и конеца. И е надомно Wink

http://www.jobs.bg/f1203858

Чак пък и мотивационно писмо изискали. Tired

Не пишете такива данни в автобиографията - семейно положение, деца и пр.
Срещала съм и данни като пол, религия, националност. Даже и адресът в повечето случаи е излишен.
И е напълно недопустимо да ви питат за семейството, жилище и пр. глупости  Crossing Arms
А на колко години сте трябва ли да се пише, при условие че има снимка към CV-то?
Тъй като и за мен лично мотивационното писмо си е чисто губене на време! То е ясно защо искаш да работиш на дадено място! Хората работят за пари, а не за нечия слава Wink
Не мисля, че ги касае дали съм или не съм омъжена или дали имам деца! Но за жалост и по такива опции има отхвърляне, което лично за мен не е нормално!  bouquet

Ами да, и аз не искам да ме питат за семейно положение и деца, и аз не питам. Това е неприятна материя като цяло. Ама пък и такива дето са ми много потайни не обичам. Някак си не искат да те допуснат до себе си....

Днес имах страхотна кандидатка на интервю Simple Smile Направо още ме държи, 2 часа си говорихме.
А не се ли питате, защо са потайни или просто нещо ги притеснява тъй като може би ги е страх да не ги отхвърлите, ако кажат нещо което няма да Ви хареса на Вас!   bouquet

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 15:21 от kori_1

# 265
Годините са лична информация. Казахме, колкото по-малко лична информация, толкова по-добре.

# 266
Отново започвам да следя темата. В момента работя, но заплащането не ме удовлетворява. Затова започвам да се оглеждам за нова, по-добре платена работа.

# 267
kori_1, възможно е....Ще помисля над това, макар че рядко се случва. То си има и некомуникативни хора като цяло, и това отчитаме като факт.

# 268
kori_1, възможно е....Ще помисля над това, макар че рядко се случва. То си има и некомуникативни хора като цяло, и това отчитаме като факт.

Да, Ви кажа сигурно ще замръзна ако ми зададат много въпроси наведнъж. Чесно казано зависи и от двете страни, ако видя че отсрещния е настроен или не му допадам да кажем визуално ще го усетя и няма да искам да отговарям на въпросите му. Но ако усетя, че има позитивна настойка определено ще има комуникация, макар да си призная че при първи срещи по принцип съм малко по-затворена особенно ако срещата е с жена. Или ако човек говори повече от мен, а не казва нищо съществено.  bouquet

П.П. Много исках да работя в един от офисите на мобилен оператор, станах рано за да се видях се с шефката на офиса, бях даже по-рано там. Тя обаче вече си беше решила, че ще вземе едно горзновато момче, за да носел по-тежките неща, тъй като и трябвало мъж. Добре, нямам против тогава защо ме вика и защо ми опредля среща като вече е решила, че и трябва мъж. Зададе ми нелепия въпрос - убедете ме да взема вас! Стори ми се супер заучено и клиширано. При условие, че тя има мнение за това какъв човек иска, аз съм последния човек който ще и каже примерно: вземете мен, аз ще нося и бялата техника, защото щеше уж да има и такъв сектор. Който в последствие когато минавах от там не се бе появил даже! Та всякакви неща има и не знам вече кой на какви критерии иска да отговарям. ЧУвствам само едно голямо напрежение в себе си що се касае до такъв тип подбор на персонал! Според мен взимаш човека, ако ти върши работа ще го разбереш още първия месец, че и по-рано. Не е нуждно да има по 3 месеца изпитателен срок и т.н. Мисля, че при първа среща и най-вече обикновен разговор може да се разбере дали човека отговаря на това, за което го избират. А изпитателния срок е само час от това да разбера работодателя дали работника който е наел ще се справи. Има схватливи и умни хора, а има и такива които не могат да мислят. Е, аз примерно бързо уча стига да ми дадат шанс. Но шанса не е мое преимущество, не аз съм шеф.

# 269
На мен ми е достатъчно една среща около 30-40 минути, за да разбера, че бих наела човек в екипа си. Но за жалост не работя в отдел ХР на компания, а съм в агенция. И не винаги с колегите от отделите виждаме едно и също нещо.

Общи условия

Активация на акаунт