Помощ в търсенето на работа-12

• 38 546
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
На мен ми е достатъчно една среща около 30-40 минути, за да разбера, че бих наела човек в екипа си. Но за жалост не работя в отдел ХР на компания, а съм в агенция. И не винаги с колегите от отделите виждаме едно и също нещо.
Разбирам, за жалост сигурно сте права. Но е така колкото повече хора, толкова различни мнения.   bouquet

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 22:18 от kori_1

# 271
На мене отново са ми , хм, 300 мухи в главата.
Някой да ме хване и да ми удари два шамара. ooooh!

# 272
  • България-Швейцария
Ако си се засилила към същото място, което спомена - удрям ти един виртуален.
Подробности - в реала на питие.
Извинявам се на другите за off-а.

# 273
Ако си се засилила към същото място, което спомена - удрям ти един виртуален.
Подробности - в реала на питие.
Извинявам се на другите за off-а.
Не, не е там , Трамелче. Laughing
Два нови играча.
И аз подробности в реала.

# 274
На мене отново са ми , хм, 300 мухи в главата.
Някой да ме хване и да ми удари два шамара. ooooh!

Яла, аз ще те оправя....Сори и аз за спама. Стой си там и недей мърда.

# 275

А не се ли питате, защо са потайни или просто нещо ги притеснява тъй като може би ги е страх да не ги отхвърлите, ако кажат нещо което няма да Ви хареса на Вас!   bouquet

Колкото по-спокойни и естествени са кандидатите, толкова по-голям шанс имат при мен.Старая се да ги предразполагам, за да се случи комуникация от която да разбера начина им на мислене.
За мотивационните писма и аз съм на мнение, че няма смисъл от тях.Има няколко примерни в нета, които редовно получавам от кандидати, дори се е случвало да забравят да променят рода в писмото:)

# 276
Да, но пък има и доста интересни от време на време, примерно един-два пъти в годината. Според мен мотивационните писма са подходящи за хора, които са професионалисти и познават добре компанията, и кандидатът трябва да даде всичко от себе си да го напише, наистина да мисли нещата които е споделил.

# 277
Всяко правило си има изключение, разбира се.
Нали когато отвориш мотивационно писмо, писано от кандидат, който иска да заеме свободната позиция, веднага проличава, че не е писано по шаблон:)
За мен решаващо значение има честотата на сменяемост на различните работодатели.

# 278
Да,но много зависи какъв тип специалист гледаме. Все пак сега има новости в човешките ресурси, мотивацията им, желанията им за смяна на работното място. Говорим за една ера на човека, в коята те са водещия фактор. Пък и всяка възрастова група си има своите потребности. Аз лично бих искала да се задържам на едно място, но не и да стоя само на едно място цял живот. Обаче майка ми, работи и ще се пенсионира в една компания.

От друга страна работодателите ще трябва да се  насочат към потребностите на хората,които работят за тях...

# 279
....
За мен решаващо значение има честотата на сменяемост на различните работодатели.
Лоша работа! Горките хора,които попадат на кофти работодатели и едвам издържат седмица или месец!

# 280
....
Лоша работа! Горките хора,които попадат на кофти работодатели и едвам издържат седмица или месец!
.                                                                                                                                                            Е,да попадат на кофти работодатели, колко ще попадат.Ако за 2 години е сменил 5-6 места, няма да повярвам, че причината е работодателя.

# 281
Е,докато не го изпиташ,няма как да повярваш.А примери има много.Има и една фирма,в която се наемат хора постоянно.През седмицата,в която "оцелях",минаха повече от 10 човека,които не останаха повече от ден.Другаде съм започвала съм работа при едни условия,които се променят след 5 дена-напуснах.Моя позната започна работа уж за 720 лв,накрая и дадоха 600-напусна.Преди това работеше в магазин,като се бяха разбрали за 5 работни дни седмично,на надник.Почнаха да я викат на работа в различни дни и часове(ама само когато идва стока,за да свърши тя тежката работа),като и казват предната вечер,събираха и се 3 надника-напусна след 5 месеца(много изкара според мен).
 Мога и да продължа...
 Сигурна съм,че има много некадърни,нагледала съм се на такива...ама си работят,някои от тях повече време на едно място от мен,на определени.Никой не може да ме убеди,че някоя,която не може да смята на калкулатор е "по-добра" от мен,защото работи някъде си 2 години,а аз съм сменила примерно 2 работи за месец).
 Това го давам просто като пример.Краткотрайните ми местоработи,дори не ги споменавам в CV-то.Иначе съм работила много години на едно място.Засегна ме малко такова мислене,защото примери за некоректни работодатели-много.Особено напоследък,използващи кризата като оправдание за да си правят какви ли не експерименти с работниците.

# 282
Два от работите ми са били по два месеца, имам и дупка от няколко месеца без работа /сега се  сещам че ми трябва оправдание за това  Tired Tired Tired/. По тая логика съм супер ненадеждна. Tired

Не мога да вляза в джобса защото ми искат поща различна от досегашната.Нямам друга.  Banghead

# 283
В моята сфера на дейност не прави впечатление, че си работил за по три-шест месеца на определени места, защото са обществена тайна възнагражденията и условията на труд там, както и че тези места се използват за трамплин.

# 284
В моята сфера постоянно сменям работодатели. Тоест въртя няколко, но на едно място съм да речем за 3-4месеца, на друго съм за 1-2м. и така, всеки път различно.
Отделно работя по проекти за по година, година и половина.
На пръв поглед може да изглежда, че постоянно сменям работата, но всъщност работя все едно и също, просто на различни места.
От известно време ми се иска малко да сменя работата, защото започнах да "зациклям", но...силно ме съмнява да намеря нещо по-различно.
И аз имам сходен проблем на този на Касита.

Общи условия

Активация на акаунт