Помощ в търсенето на работа-12

• 38 553
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Какво значение има, нали са се обадили  Peace

Утре ще докладвам. Simple Smile

# 241
Аз пък бих приела, ако ми предложат работа за по-малко пари Simple Smile

# 242
А на интервю за работа питали ли са ви "С кого/къде живеете?" Shocked На мен са ми задавали този въпрос (не беше HR, а директорът на фирмата). Интервюто продължи около половин час, като през цялото време говорихме за опита ми, качества, специалността ми и т.н., но като ми зададе този въпрос онемях (напълно вън от контекста на обсъжданото). Казах, че живея с приятеля ми.  Rolling Eyes В крайна сметка не ми се обадиха, но до сега не съм имала толкова дълго интервю и мислех, че е проява на интерес. Това може би HR-ките ще кажат дали е вярно  Wink
Но все пак, ако някой може да ми обясни какво значение има за работодателя къде живея и с кого... Rolling Eyes Моя приятелка предположи, че искат да знаят дали имам разход за квартира, но заплатата си беше доста добра и над средното ниво, така, че не мисля, че е имало за тях някакво значение имам ли разходи за наем или не.

# 243
isli, на мен винаги, когато съм отивала на интервю за работа са ми задавали този въпрос + дали живея в собствено жилище, възнамерявам ли да се омъжвам, после пък дали да имам още едно дете..

# 244
.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 23:10 от Не тази вечер, Жозефина!!!

# 245
isli, на мен винаги, когато съм отивала на интервю за работа са ми задавали този въпрос + дали живея в собствено жилище, възнамерявам ли да се омъжвам, после пък дали да имам още едно дете..
Явно е практика, но не ми е много ясно. За деца да питат, мога да си го обясня, без да го приемам, защото не е коректно и си е вид дискриминация. Обаче пък за собствено жилище...тях какво ги интересува? Все едно да ме питат каква кола карам... Tired

# 246
Явно е практика, но не ми е много ясно. За деца да питат, мога да си го обясня, без да го приемам, защото не е коректно и си е вид дискриминация. Обаче пък за собствено жилище...тях какво ги интересува? Все едно да ме питат каква кола карам... Tired

Обяснявам си го с евентуално забавяне на заплатата- ако си под наем, ще настояваш пред шефовете с този аргумент.
При мен питанията за семейство и деца са свързани със спецификата на дейността.
Като цяло повечето се опитват да се застраховат от изненади.

# 247
И аз си мисля за евентуално ниво на заплата, но те си казаха какво е възнаграждението и беше добро. Т.е. не би  трябвало да се влияят от това какви разходи бих имала аз...Каквато и да е причината, според мен не трябва да се питат толкова лични неща. Ще трябва да измисля някакъв неутрален отговор на подобен тип въпроси  Mr. Green

# 248
Добро утро!
Да попитам дали е добре в Автобиографията да вмъкна данни за семейно положение в моя случай - имам 2 деца и съм омъжена.

# 249
Добро утро!
Да попитам дали е добре в Автобиографията да вмъкна данни за семейно положение в моя случай - имам 2 деца и съм омъжена.

Май не се пишат такива неща по принцип.

# 250
Добро утро!

Не!

Особено пък в България. Те, така или иначе, си питат, комуто това би попречило.

Въобще, личното ми мнение е, че колкото по-малко лични данни, толкова по-добре. Аз дори и адреса си не съм написала, само пощ.код и София и мейл плюс телефон. Толкова на първо четене.

# 251
Аз и София не съм писала даже. Само телефон и мейл.

Аз пък вчера като кандидатствах по една обява през агенция се обърках (щото съм на работа и беше доста неудобно и бързах) и в писмото си се обърнах към HR-ката от агенцията, като към работеща в компанията, за която кандидатствам... и така цялото писмо Sad

# 252
НЕ, въобще не пиши че си омъжена, камо ли че имаш деца! Laughing
Аз много се изнервям, след като ме попитат дали имам дете, на колко е, дали имало някой който да ми помага ooooh! Ами то ако нямаше, или ако детето не ходеше на ясла, аз не виждам начин да почна работа!Много го мразя този въпрос, направо си е дискриминация! Tired

# 253
А обаждат ли ви се за интервюта при така написани лични данни?
Ами датата на раждане пишете ли я?
Общо взето седя и се чудя как да придам такъв вид на Автобиографията си, че да получа поне обаждане за интервю.

НЕ, въобще не пиши че си омъжена, камо ли че имаш деца! Laughing
Аз много се изнервям, след като ме попитат дали имам дете, на колко е, дали имало някой който да ми помага ooooh! Ами то ако нямаше, или ако детето не ходеше на ясла, аз не виждам начин да почна работа!Много го мразя този въпрос, направо си е дискриминация! Tired
Ами точно за да не ме питат, аз да си го кажа предварително

# 254
Датата ми на раждане си е изписана, това не го крия. Те, мене, ме търсят в сфери, дето датата няма никакво значение. Laughing И за деца не ме пита никой, нито за семейство, просто им трябват качествени служители, които да се задържат максимално дълго.

Обаче.
Задържах се 3 години на това място и нещо....хем се изкушавам от нови зарибявки, хем не ми се напуска старото, хм.

Общи условия

Активация на акаунт