Помощ в търсенето на работа-12

• 38 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
...За курсове по език - също ...
Проверете разните програми към бюрата - аз изкарах безплатен курс photoshop, милото ще започва по език... Ние сме по програми за работещи, но мисля че и за безработни има.  Rolling Eyes

# 601
  • София
...За курсове по език - също ...
Проверете разните програми към бюрата - аз изкарах безплатен курс photoshop, милото ще започва по език... Ние сме по програми за работещи, но мисля че и за безработни има.  Rolling Eyes

Има, трябва само да се запишеш и да чакаааааш докато се появи такъв курс. преди години аз завърших така курс по счетоводство, между другото много бързо стана - след 3 месеца след като се записах на борсата, но език се чака дълго, ако има сега такава опция

# 602
Да, но ако не инвестираме в себе си, не можемд а очакваме нищо. Няма някой да дойде и да ни покани да работим за него, ако сме в началото на кариерата си. После да, но не и без грам опит.

Като цяло си права, но точно днес аз се замислих. Струвало ли си е инвестиции - време и пари за висше, после магистратура, след това и различни курсове... И сега - от никъде нищо. Докато една позната с връзки, винаги има перфектната работа ...
Днес просто съм по-обезкуражена  Confused

Много черногледо подхождате ми се струва. Понеже не съм от ХР отдел, а от агенция, виждам колко често хората и компаниите се разминават. Ние им помагаме да се намерят (това сериозно, без грам ирония или хвалбби). Някак си обявите са тромави, процесите са тромави. А аз го удрям малко и на алъш-вериш с ХР-ите, за да се видят с някой понякога....

Не бива да се мисли,че ще сте прекалено квалифицирани. В случая говорим за пре-квалификация, а не за много учене без да се работи нищо. То си е такъв пазарът на труда де. Състезаваме се с много хора, които също са добри в нещо. В същото време има сфери, в които има недостиг. И никой не иска да се напъне малко, за да се преквалифицира, което би му гарантирало по-добри предложения. Или пък предложения изобщо...

За нищо никога няма гаранция, но и аз самата нямам гаранция ще имам ли работа утре или няма да имам....

# 603
Red Velvet, в кои сфери има недостиг, че аз не съм чула за такива? Поне за провинцията се отнася... И какво значи да се преквалифицираш? Учиш 5-6 години за учител да речем, защото това ти се отдава, харесва ти и те интересува, пък и преценяваш, че за програмист не ставаш, но после се оказва, че има места само за IT специалисти примерно и какво правиш? Записваш един курс. И си готов програмист? Shocked
2.Езиците - да се запишат на курс по език. И какво? За 3 или 6 месеца ще научат немски или френски? А ако пгледнете обявите, в които изискването е владеене на език, то винаги се поставя условие за отлично, често уточняван С1,С2...Колко години трябват , за да научиш немски за ниво С1? Или френски? Какво да кажем пък за холандски, китайски... ooooh!
П.П. Забелязала съм, че който не успее да си намери работа по образованието си, той обикновено работи каквото намери, както hakama правилно се е ориентирал, само дето да разнасяш листовки също се искат протекции, че много са желаещите да припечелят допълнително в кризата newsm78
Моят съвет е само към по-младите: карайте по 2 бакалавъра, напълно различни един от друг. Стига да има кой да ви издържа...Магистритурите имат за цел да надграждат образованието, но хората още не го разбират. Бакалавър по психология да речем е по-малко от първото + магистър по клинична психология, обаче бакалавър по психология е повече от бакалавър по икономика + магистър по психология.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 15:09 от unadaptable

# 604
Еми хубаво, щом не искате да видите и да се нагодите към промяната, аз няма да споря повече. Провинцията ще живне, ако фирмите дойдат при Вас. Те ще дойдат, ако има хора, които да наемат...факт е, не си измислям.

# 605
 newsm78 Аз изнесох факти, ти само общи приказки. Какво ще си помислят хората, които четат? Laughing
П.П. Искам да поясня, че аз работа не си търся. В пенсия по болест съм и поработвам по малко от вкъщи, тоест гледам съвсем отстрани и обективно на нещата. Simple Smile Тежко на тия ,които си търсят обаче... Sad

# 606
Добре, съгласих се.

Тежко им да, тежко на тези, които трябва да работят за по 1000-2000 лева на месец...

# 607
  • София
Добре, съгласих се.

Тежко им да, тежко на тези, които трябва да работят за по 1000-2000 лева на месец...

Това са нормални пари, колко ли е тежко на тези, които отиват да работят за 300 лева ...

# 608
Добре, съгласих се.

Това са нормални пари, колко ли е тежко на тези, които отиват да работят за 300 лева ...

Хора, аз ли съм ненормална ... за какви четирицифрени суми говорите? Дори и в София, кой дава вече такива заплати ?

# 609
  • София
Добре, съгласих се.

Хора, аз ли съм ненормална ... за какви четирицифрени суми говорите? Дори и в София, кой дава вече такива заплати ?

Дават, ама трудно се намират такива обяви, места и т.н.

# 610
Добре, съгласих се.

за София не знам, но в Пловдив взимат и по толкова...около 1% от работещите, другите са на 300 - 400...

# 611
Добре, съгласих се.

Дават, ама трудно се намират такива обяви, места и т.н.

Да, разбира се, че има и такива заплати. Но аз говоря за средна заплата например.

# 612
  • София
И каква е средна заплата сега?

Аз под 700 лева няма да тръгна на работа. Всъщност затова и не работя толкова години....

# 613
И каква е средна заплата сега?

Аз под 700 лева няма да тръгна на работа. Всъщност затова и не работя толкова години....

Добре е, че имаш избор - да работиш или не. Някои хора нямат.
Ами онзи ден чух по ТВ казаха, че е (по спомени казвам, не помня точно) -  675 лв .  На което също не вярвам.  Според мен е по-малко даже.

# 614
Аз Ви казвам,че не можем с колегите да намерим хора, които да работят за тези пари, има недостиг на кадри....

Не е по-малко средната заплата, не знам в кой свят живеете. Аз не съм работила по позиция за под 600 лева от 2009-та насам....

Общи условия

Активация на акаунт