Помощ в търсенето на работа-12

• 38 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Аз Ви казвам,че не можем с колегите да намерим хора, които да работят за тези пари, има недостиг на кадри....

Не е по-малко средната заплата, не знам в кой свят живеете. Аз не съм работила по позиция за под 600 лева от 2009-та насам....

В реалността живеем. Много са ми интересни като започнат да ми говорят по средата на летния сезон за намаляване на безработицата и за увеличаване на средната заплата. Не сме толкова прости, знаем ги нещата със сезонната заетост ...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 16:32 от 8558

# 616
Аз Ви казвам,че не можем с колегите да намерим хора, които да работят за тези пари, има недостиг на кадри....

Не е по-малко средната заплата, не знам в кой свят живеете. Аз не съм работила по позиция за под 600 лева от 2009-та насам....

Доста хора реално "не могат" да преценят дали изобщо живеят със заплатите,които получават,ако изобщо имат някаква работа...
С уважение,но не ми е допаднало нито едно твое мнение досега...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 16:31 от radi86

# 617
А тези заплати, които цитирате нетни ли са или брутни? Питам от чисто любопитство, защото разликата все пак е доста голяма. Защото на 600 лв брутна се получават около 470, което по моите разбирания е ниска заплата.

# 618

Точно около 670 се върти средната заплата (мързи ме сега да ровя в статистиката), но на практика по-големият процент хора работят на по-ниски от това ниво заплати, а малък процент - на много по-висока. Red Velvet, ти може и да не го усещаш и това е нормално, защото просто в сектора, в който си заплатите са сравнително високи. Но можеш лесно да се ориентираш като разгледаш доста обяви за работа - преди няколко месеца видях такава за фактурист/касиер, full-time, за космическото възнаграждение от 240 лв. Говорим за София. Просто в много сектори заплатите са значително по-ниски от средната и как живеят тия хора умът ми не го побира... А много от тях са със семейства, деца, изобщо... И, за жалост, не могат да си позволят лукса да са без работа или да налагат условията си върху работодателите.

# 619
Точно около 670 се върти средната заплата (мързи ме сега да ровя в статистиката), но на практика по-големият процент хора работят на по-ниски от това ниво заплати, а малък процент - на много по-висока.

Точно това имах предвид, че малък процент взимат доста високи заплати, а огромен процент  ниски. За 675 лв. бруто става въпрос. 

# 620
Аз не карам никой да ми харесва постовете. Да съм казала нещо за Вашите случайно  Mr. Green

Всеки е свободен да изказва мнението си. Вие ми казвате как не може да се преквалифицирате, и защо да го правите. Аз Ви казвам,че няма хора, които да запълнят местата, които се предлагат в момента. Бих дала примери с конкретни фирми, но не мога. Хванете се, научете един език, после пак ще си говорим. Доста хора го правят вече. Не знам кой да Ви намери работа....

Пак казвам--и аз бях без работа 4 месеца в кризата. Хванах се, понаучих това онова, нов език, за да съм по-конкурентноспособна.

Много е трудно да се прозре промяната, но тя трябва да започне от нас самите, за да оцелеем.

Заплатите, за които говоря са само в лимитирана част от бизнеса и са нетни. Не мога да знам всички заплати. Според мен, обаче, някои обяви обявяват 240, защото осигуряват на това. На практика, обаче, дават повече.

# 621
И аз изразих просто мнение  Peace  Peace Peace

А при положение,че търсещият работа се е съгласил по обявата на заплата от 240лв. (както е посочена в случая тази сума), не виждам как работодателят ще му каже: Реалната заплата е по-висока от тази, която сме посочили..  Това не е ли малко незаконно?

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 16:48 от radi86

# 622
Аз не карам никой да ми харесва постовете. Да съм казала нещо за Вашите случайно  Mr. Green

Всеки е свободен да изказва мнението си. Вие ми казвате как не може да се преквалифицирате, и защо да го правите. Аз Ви казвам,че няма хора, които да запълнят местата, които се предлагат в момента. Бих дала примери с конкретни фирми, но не мога. Хванете се, научете един език, после пак ще си говорим. Доста хора го правят вече. Не знам кой да Ви намери работа....

Пак казвам--и аз бях без работа 4 месеца в кризата. Хванах се, понаучих това онова, нов език, за да съм по-конкурентноспособна.

Много е трудно да се прозре промяната, но тя трябва да започне от нас самите, за да оцелеем.

Заплатите, за които говоря са само в лимитирана част от бизнеса и са нетни. Не мога да знам всички заплати. Според мен, обаче, някои обяви обявяват 240, защото осигуряват на това. На практика, обаче, дават повече.

Език за 4 месеца. Браво !
Във всички обяви до сега, щом се изисква език, искат да е на ниво - писмен и говорим. Аз също искам да науча език перфектно. Кажи ми как да стане като нямам пари за курсове ? И колко нива трябва да премина, за да говоря и пиша безпроблемно и гладко ?
И също би ли споделила в кой сектор от икономиката дават 2000 лв. нето ? За IT, отговорен счетоводител и подобни тясно специализирани длъжности май ми  е вече малко късничко да уча всичко от начало ...

# 623
Реалността е,че се работи за малко пари (300-400 лв.),по 8-12 часа,с осигуровки на 4 часа върху минималната заплата.Поне в Пловдив е такава.Пседставям си в по-малките градове...

# 624
Да, опресних си езика за 4 месеца, какво толкова странно има...Не съм давала пари, но не съм го започнала от нулата. В момента уча нов език сама, трудно е, но с упорство става.

# 625
И аз си мисля, че който е учил някакъв език и си е изградил метод на обучение, безпроблемно може да научи сам и втори. Нужни са добри учебници, свободно време и постоянство. Съмнявам се обаче, че някой който си няма идея от учене на чужди езици, би могъл постигне някакви забележителни резултати.
А и само езици без друго образование пак не вършат кой знае каква работа. Защото с едно филологическо или лингвистично образование не се сещам какво друго може да се работи освен в толкова нашумелите кол центрове. Евентуално учител и така модерната позиция на "офис мениджър" или казано по нашенски - секретарка Mr. Green

# 626
И аз си мисля, че който е учил някакъв език и си е изградил метод на обучение, безпроблемно може да научи сам и втори. Нужни са добри учебници, свободно време и постоянство. Съмнявам се обаче, че някой който си няма идея от учене на чужди езици, би могъл постигне някакви забележителни резултати.
А и само езици без друго образование пак не вършат кой знае каква работа. Защото с едно филологическо или лингвистично образование не се сещам какво друго може да се работи освен в толкова нашумелите кол центрове. Евентуално учител и така модерната позиция на "офис мениджър" или казано по нашенски - секретарка Mr. Green

Oooooo, зависи колко са ти големи връзките и уменията в някои области.  Wink Една позната  с лингвистичното си образование така набързо се изстреля, до невиждани висоти в организация, в която изискват ИКОНОМИЧЕСКО образование. Вярно е, че работи като секретарка в началото за ... 1 месец ...

# 627

В кой сектор има недостиг на кадри?

# 628
8558, и аз имам такива познати Simple Smile. Но все пак ми се иска да вярвам, че подобно издигане в кариерата е по-скоро изключение отколкото правило.

В този ред на мисли се сетих да попитам HR-ите какъв курс би могъл да изкара човек с лингвистично / филологическо образование, за да започне работа различна от гореизброените?

# 629

Ихааааа, евалата. И със сигурност си си го пльоснала новия език у сивито. Нали?  Simple Smile
Аз влязох, за да споделя, че  99% от  поръчките, които ми идват са за превод на сивита от бг на чужд език. Не мога да се начудя, откъде това самочувствие ли е що ли,  да кандидатстваш с език, на който не можеш и едно сиви да спретнеш.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт