"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 165
Продавачката троснато ми отговаря: " Ще Ви я дамх да я пробвате, само ако я купите!"  newsm09
"Ами, то днес цял ден я пробват... никой не я купува...само я слагам и я свалям от манекена"  hahaha

Такива що не си стоят вкъщи?Тотално са им изфирясали мозъците и обноските. ooooh!

# 166
В Джъмбо няма ли само бебешки дрехи?    newsm78

Не, има всякакви. Даже и обувки, които не се пробват. А я виж каква огромна верига са. Хм, как ли успяват.

Анджелина, то като си знаеш размера, що ти е да пробваш.  Wink

# 167
От размер до кройка има разлика май....

# 168
От размер до кройка има разлика май....

Отговорих на това:

То и в плод-зеленчука няма пробна  Laughing

Защото си е чиста проба закачка.

# 169
Касита, е в Джъмбо влизам само за играчки..)
Дрехи не съм заглеждала и не ми е трябвало да пробвам.
Ама то това е гръцка верига, а те с българите се държат като с последните утрепки.
Интересно ми е дали в Гърция си имат пробни в същата верига?

# 170
Касита, е в Джъмбо влизам само за играчки..)
Дрехи не съм заглеждала и не ми е трябвало да пробвам.
Ама то това е гръцка верига, а те с българите се държат като с последните утрепки.
Интересно ми е дали в Гърция си имат пробни в същата верига?

И за гръцките Отрепки пробни няма. Не бой се, не сме подложени на двоен стандарт.

# 171
Точно поради псевдоучтиво поведение си купувам дрехи и обувки от два-три магазина, не повече.Нямам оплакване от обслужването.Но понякога се е случвало да вляза  в случаен магазин и в повечето случаи е било, за да се  убедя за пореден път, че  си губя времето.

Когато ми зададат въпрос  "С нещо мога ли  да ви помогна" ми иде да кажа "Да, като не ми пречите".
И това е точно поради неумението в конкретните магазини/ пак казвам,  случайни/ да се комуникира с клиент.
-На въпрос за бяла дреха са ми показвали черна с бели кантове.
-На въпрос  "Кой е най-големият ви номер от тази дреха" са ми отговаряли-"Ще ви стане"/ Аз в най-дебелия си период съм била макс.65кг/Следва от моя страна обяснение, че не ми трябва за мен , след което започва едва ли не полицейско разследване от страна на продавачката.
-По друг повод съм го писала-   Била съм  преди години в очевидно пълен траур,  вкл. и шалче и си търся още една черна блуза, продавачката-Точно черна ли трябва да бъде?

Затова си имам два-три магазина, доволна съм от тях, познавам се с продавачките, знаят да си мълчат и да отговарят само когато ги попитам нещо и толкова.В магазини, в които  не съм постоянен клиент предпочитам да не комуникират с мен,  поне докато аз не пожелая.

Сега, тук  имаше теза, че и клиентите не се държат добре, ровят, незнамсикакво си.

В много професии има комуникации с хора, по най-различни поводи.Дължимото поведение на клиент, пациент  ,човек, който търси определена услуга е да спазва общите правила на вежливост и разбира се, законите.Дължимото поведение на продавач, лекар, адвокат, административно обслужващ е да приеме странностите на хората с които работи и да им е максимално полезен, най-малко, защото чрез тях и благодарение на тях печели хляба си.

И при лекарите идват и хипохондрици, и досадни бабички, и мнимо болни и все нещо не разбрали и занемарили до крайност здравето си, лекарят е длъжен максимално добре да ги предразположи,  успокои, предложи правилно лечение.

Така е и с мн. други професии.

# 172
Сега се сетих, че в магазините за дрехи втора ръка ровят, дърпат, хвърлят, мачкат без никой нищо да им каже. Значи там се пазарува супер!  Grinning

# 173
Аз също се дразня на въпрос от сорта: "С нещо да помогна?"
Почакай,може и да помогнеш,но още от вратата не става.Не съм видяла както се казва какво има и дали ще ми допадне.
Аз обичайно влизам в магазина,поздравявам, който е най близо от персонала и започвам да разглеждам.Ако нещо ми допадне и не е мой размер или за този за който ще бъде,питам.
В случая,когато търся нещо дребно,техническо и знам,че тук може да се намери,веднага питам,къде може да е.
А в един магазин направо ми казаха от вратата,че не е за мен/дрехите били маркови/Попитах,защо змии ли има в кесията ми?Нали може да купиш нещо за децата си,млади госпожици или пък,ако нещо на мен ми хареса да ги изпратя да го видят и те да си преценят.

Наистина може би и те не са виновни.Понякога собствениците ги карат така.Имам позната продавачка,работи в магазин за стоки за бита,та тя ми е казвала,когато го оставиш човека спокойно да разглежда пазарува повече неща.Когато му изстреляш:С нещо да помогна?"той понякога забравя и за какво е влязъл.Та въпроса се задава само когато шефа е наблизо/личен опит на познатата ми/
Напълно споделям мнението! Особено ми е неприятно да ме попитат какво си търся в магазин за дрехи - ами дрехи си търся! На въпроса Мога ли да Ви помогна - ако е зададен при влизане в магазина - отговарям "Не, мерси" и винаги получавам различни физиономии в замяна  doh
Ако ми дадат време първо да разгледам - понякога отговарям от учтивост - дори да не ми се обяснява много.. А като започнат да ме убеждават, че нещо е много хубаво - когато съм казала, че не ми харесва - направо си излизам.
Но е факт, че има жени (и повечето мъже), които не обичат да пазаруват - по принцип, не обичат да разглеждат, да сравняват цени, да избират - тях тези въпроси "от вратата за краката" не ги дразнят  Peace 

# 174
...Не само, че ми донесоха 3-4 подобни модели, на този когото исках, но и ме помолиха да седна, а продавач-консултантът коленичи да ми обува обувкита  ooooh! ...

Да е само в Европа?! То в Индия те обуват, обличат, помагат...
Че и кафе/чай ти предлагат (това го има и в европейски магазини, де).
Тук - нито едно от всичките, плюс задължителното: "Ако не купиш, какво ще пробваш, само да ми отваряш работа...".

# 175
Затова пазарувам вече почти само онлайн или в големи магазини, където само плащаш на касата. Така не се дразня.

А иначе - от двете страни на щанда стоят едни и същи хора. Каквито са мнозинството клиенти, такива са и продавачите. И обратното.

# 176
                             Може би трябва да се направи отделна тема за най-оригинални отговори на въпроса 'Какво си търсите?', но може да сложим началото и тук. Аз например бих си търсила загубеното кученце. Все пак държа да подчертая, че много държа на запазване достойнството на персонала.
                             Иначе... не знам къде намирате толкова ужасен персонал... Днес обиколих няколко магазинчета 3х3, а може би и по-малки... всички продавачки бяха мили и внимателни, настояваха да не оправям стоките, а да ги оставям на щанда - те ще ги оправят. Никой не ме изгледа критично, при все че пипах... гащи и керамика. Когато исках да купувам ми вадеха нова опаковка.

# 177
  • София
...Не само, че ми донесоха 3-4 подобни модели, на този когото исках, но и ме помолиха да седна, а продавач-консултантът коленичи да ми обува обувкита  ooooh! ...

Да е само в Европа?! То в Индия те обуват, обличат, помагат...
Че и кафе/чай ти предлагат (това го има и в европейски магазини, де).
Тук - нито едно от всичките, плюс задължителното: "Ако не купиш, какво ще пробваш, само да ми отваряш работа...".
Като каза 4ерпене...В аутлета на Цариградско ми предложиха кафе  и пала4инка  Mr. Green Това в магазина за домакински принадлежности.

# 178
Онзи ден се подразних от нещо подобно само, че в Хепи в Младост. Първо сервитьорът десет пъти мина, да попита дали сме си избрали, въпреки, че бяхме забили носове в менюто и явно не бяхме. После си поръчахме, казахме " благодаря" и върнехме менютата, което очевидно значи, че това е поръчката, а сервитьорът попита " А салата не желаете ли?". След това мина да пита дали  не искаме по още една бира. Накрая поискахме сметката, а той ни пита " А десерт?".

# 179
aniese, отивайки в подобна верига за хранене, трябва да сте наясно, че там персонала е обучен специално да задава такива въпроси и да предлага всичко де що го има в менюто. )
Това им влиза в задълженията и се следи дали се спазва.

Общи условия

Активация на акаунт