"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 210
  • Linz
Зависи от магазина. Ако е такъв за дрехи, обувки, аксесоари- да, трябва свобода за клиента, не да се притиска от вратата. Все пак дрехи, обувки и т.н. са стоки от компетенцията и на 7-годишното ми дете.
Пак зависи. Има магазини, в които няма шанс да се ориентираш сам. Пак давам за пример мъжките облекла, защото последният ми опит беше такъв. Ако човекът е влязъл не само да убива време, със сигурност се нуждае от консултация относно модела и размера (варират не само за различните фирми, но и за различните кройки), а често и относно материята на дрехата (примерно не иска вълна или вискоза за лятото). Да не говорим, че повечето мъже изобщо не знаят какво търсят и как да комбинират и непрекъснато търсят съвет.

# 211
  • Бургас
Аз тогава им казвам: "Пушете си, не се притеснявайте, аз ще разгледам"  Laughing
То и за така казвам и си разглеждам на воля.  Grinning Но ако искам нещо конкретно, чак ми е неудобно да ида да им наруша рахатлъка  Grinning
И аз така им казвам!  Peace Щото цигарите са скъпи  ooooh! Тъкмо си запалило момичето и ще тряба да я гаси  Crossing Arms
В интерес на истина по-малко пушещи продавачки има вече или аз поне не ги виждам  Grinning

Викито, наистина свиркай като дойдеш.   bouquet

# 212
Отстъпка получавам най-вече заради количеството и заради това, че знам как да си я поискам ( аз съм байер по професия),  а не защото пазарувам по битаци.

# 213
А какво ще кажете за често срещаната гледка през топлите дни - всички продавачки от магазините в радиус от 200 м. се събрали да пушат и клюкарят под някоя сянка и магазините са празни откъм персонал. Ако понечиш да влезеш, се провикват "Ще искате ли нещо, да дойда?". Ако имаш неблагоразумието да поискаш, виждаш как си гаси цигарата с неохота или още по - зле - оставя я незагасена с тайната надежда да не й досаждаш много.

Не знам аз ли все на такива попадам, веднага скачат и на мен ми става неудобно. Цял ден дреме момичето, няма кьорав клиент и тъкмо си запалило цигара, се появява някаква леля, ей така, да погледа.

Виж за техниката - Технополис, Техномаркет - ужасно са некомпетентни. Но не е тяхна вината , а на тези, на които не им се дават пари нито за заплати, нито за обучение.   Защото там не е  - тази блуза много ще ви отива.

# 214
А ако влезете в магазин и продавачката не ви попита нищо,няма ли тогава да ропраете,че не са ви отразили въобще и видите ли,щяли сте да купите нещо,но понеже продавачката не си мръднала пръста,не сте купили?Що се отнася до работното време,то е написано за да се спазва.Никой не е длъжен да остава извънредно,защото друг е решил да се разходи по магазините в 20.00 часа.Аз съм изчаквала клиенти след работно време,но и съм отказвала,особено ако имам ангажимент.А веднаж тъкмо бях затворила и се върнах да отворя на една редовна клиентка.

# 215
Извинете, че ще се намеся в колективното оплюване на продавачки, но отново ще кажа, че каквито ни са клиентите, такива са и продавачите.
Вчера бях свидетел как клиентка в магазин за бельо разплака продавачката /в буквалния смисъл/ с грубото си отношение.  Не ми се влиза в подробности, но ще ви кажа, че началото беше поставено с проба на сутиен в центъра на магазина. Не знам дали ми вярвате /аз ако не го бях видяла с очите си, сигурно нямаше да повярвам/, но една много добре изглеждаща дама на средна възраст, след като й беше даден сутиена за проба, просто си пусна чантата и си се разсъблече пред моите и на още една клиентка очи............Какво стана след забележката на продавачката, че има пробна в магазина........просто ви е бедна фантазията. Но наистина завърши с рев на момичето.
Така че.....знам, че всички тук сте перфектните клиентки, но.....има клиент и клиент, продавач и продавач. Замислете се!

# 216
  • Варна
Егати ексхибиционистката е тази клиентка  Shocked
Горкото момиче-продавачка. Има си идиоти-клиенти, факт, но те са по-малко от неадекватните продавачки.
В интерес на истината, заради кризата ли, заради влизането в ЕС  Mr. Green, доста неща се промениха в сферата на услугите. Дано да продължим с бодра стъпка към все по-светлото ни бъдеще  Mr. Green

# 217
.  Не ми се влиза в подробности, но ще ви кажа, че началото беше поставено с проба на сутиен в центъра на магазина. Не знам дали ми вярвате /аз ако не го бях видяла с очите си, сигурно нямаше да повярвам/, но една много добре изглеждаща дама на средна възраст, след като й беше даден сутиена за проба, просто си пусна чантата и си се разсъблече пред моите и на още една клиентка очи............Какво стана след забележката на продавачката, че има пробна в магазина........просто ви е бедна фантазията.

Shocked

# 218
  • София
....Така че.....знам, че всички тук сте перфектните клиентки, но.....има клиент и клиент, продавач и продавач. Замислете се!

Замисляме се и стигаме до извода, че на едната и е задължение и то професионално да е в час, за което получава пари! Тоест, крайно неприемливо е да проявява особеностите на характера си...

# 219
За съжаление има такива клиенти,лошото ако са по често такива.На мен скоро ми се случи да правя стандартна опаковка,а клиентката не спря да коментира колко е грозна и че по добре тя да си я била направила.Отговорих и,че още не  е късно!Стоката не беше закупена от този магазин,така че въобще не бях длъжна да и я опаковам.После съжалих,че не я пратих на опаковъчния магазин да плати в пъти повече за същата опаковка.А може специално да беше дошла да се заяжда.Обикновено клиентите ми много си харесват опаковките.

# 220
Аз пак ще се позова на младата ни демокрация и произтичаща от това идея, че на клиента всичко е позволено. Би трябвало да извика охрана или полиция.

# 221
Да, на крива ракета космоса и пречи! Ако не кажат нищо продавачките, следва коментар -" Баси сумтука", ако се поинтересува дали може да бъде полезна с нещо пък следват физиономии и чудо.
В крайна сметка какво очаквате като влезете с магазин?Да Ви кажат прогнозата за времето ли?
Има продавачки , които наистина не оставят добро впечатление, но са рядкост (поне при мен) и не от гледна точка на това, че са ме попитали какво си търся или нещо от рода.
Ако трябва да погледна от другата страна- клиентите - мога книга да напиша.НО всичко е индивидуално и наистина има прпдавачи и продавачи и клиенти и клиенти Simple Smile
Важно е да се запази добрият тон Simple Smile

# 222
....Така че.....знам, че всички тук сте перфектните клиентки, но.....има клиент и клиент, продавач и продавач. Замислете се!

Замисляме се и стигаме до извода, че на едната и е задължение и то професионално да е в час, за което получава пари! Тоест, крайно неприемливо е да проявява особеностите на характера си...

Изобщо не ми дреме дали ме харесва някои продавач или не,щом иска да ми вземе парите ще се потруди. Всички работим за пари. И в моята работа никой не ме пита -днес наспах ли се, имам ли настроение ...просто трябва да си свърша работата.Всичко друго са оправдания. И избори.

# 223
Не знам дали ми вярвате........ но една много добре изглеждаща дама на средна възраст, след като й беше даден сутиена за проба, просто си пусна чантата и си се разсъблече пред моите и на още една клиентка очи..............
Виж сега, тия с диагнозите ги обсъждаме в Здравния и не отричаме, че съществуват.

# 224
Магазина ми е 5х5-продавам техника и консумативи.Поздравявам влизащия и млъквам.А той почва да занича през раменете ми към рафтовете.
Или-поздравявам с усмивка и питам-мога ли да помогна.
В първия случай след известно време клиента се врътва и си тръгва-случвало се е на излизане да задам втория въпрос.И се оказва,че клиента просто не е видял това,което му трябва.
Във втория стигаме бързо до продажба.
Мисля,че не е толкова важно какво толкова се пита,а с какъв тон,изражение,готовност.Целта ми е била винаги да установя контакт,да ме почувстват загрижена,отзивчива.
Така е и когато съм от другата страна-поздравявам с влизането си,понякога вмъквам забележка за времето-повярвайте навсякъде ме обслужват добре.Усмивката наистина отваря врати,сърца и портфейли.
Дори в големите магазини леко кимвам и се усмихвам на изпречилите ми се служители и често съм получавала помощ дори без поискване Laughing
Усмивката за мен е ключа.И не само в магазините.Загледайте се в свъсените хора,с които се разминавате по тротоарите,с които стоите рамо до рамо в градския транспорт-всички станахме намръщени,сърдити,зли.
По маршрута,по който се движа ежедневно в едно и също време срещам почти едни и същи хора-с годините започнахме да си кимаме и да си пожелаваме спорен ден без да знаем имената си  Mr. Green
Така е и с хора минаващи ежедневно край магазина ми-в отговор на усмивката ми получавам усмивка.

Общи условия

Активация на акаунт