Има ли хора отглеждащи котета -Микроспория и дете

• 8 189
  • 23
  •   1
Отговори
  • София
Темата не съм сигурна дали е за тук,но ако не е моля да я преместите. Пускам я тук с идеята повече хора да я видят.

Ако има  хора с котета и сблъскали се с този проблем моля дайте съвет и насока. Нашият ветеринар не ми вдъхна доверие. Проблемът е следният - малкото ми дете пипна микроспория. В двора ни се гледат две котки. Ваксинирани са след този случай с руската ваксина за гъбички 2бр.ваксини по 1 ваксина през 14 дни. Лекаря не взе изследвания от космите или кожата след това и не се знае котката дали е здрава.Едната имаше оплешивяване мазана е с някакъв мехлем и той твърди,че вече е здрава без да е изследвана. Детето ми продължава да има петна излекувам едното и се появява друго на друго място. Не и давам да пипа котките,но все пак ходи в този двор пада и има досег до косми и боклуци,защото и котките непрекъснато са там. Какво да направя детето ли да влача да изследват някъде и ако да къде? Котките ли да мъкна някъде да им вземат натривки и изобщо с какво и как и колко дълго се лекува при котката това заболяване? Най-вече как се разбира котката здрава ли е?

# 1
  • на брега на морето
По принцип и без принцип кожни заболявания се изследват. Докторът ти е претупал нещата.
Детето заведи на кожен лекар задължително. Никакво самолечение. Да не би детето да е алергично към космите или праха? Кой му постави диагноза микроспория?
Ами ако котката започне да се окосмява на поразените места значи е здрава newsm78
Я попитай в Хоби - Любители на котки (последната тема). Девойките са информирани по тези въпроси.

# 2
  • София
Много благодаря ще попитам веднага. Диагнозата я сложи на детето педиатърът, после и ветеринарят я погледна и каза сто процента е микроспория. То е много специфично петно и не може да се сбърка. Не изследваха нито котката, нито детето обаче.

# 3
  • на брега на морето
Едно момиче от котешката тема използва сребърна вода за кожен проблем при котката. Върни се назад в предишната тема и я изчети. Не помня коя девойка беше.

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 08:44 от Котьо Тръмп

# 4
Не знам какво е микроспория. Но знам симптомите на  една котешка болест. При хората се появяват ситни пъпчици, които образуват окръжности, а при котките -плешиви петна. Преди при такава болест съвета беше да се хвърли котката. Преди години съм имала аз -бях още дете, и котките.  Лекар беше изписал  "Тинктура на Кастелано (Кастелани)". Едно лилаво мазило е. Мажеш детето, мажеш и котките. За колко време изчезва обаче не си спомням.

# 5
  • София
Не знам какво е микроспория. Но знам симптомите на  една котешка болест. При хората се появяват ситни пъпчици, които образуват окръжности, а при котките -плешиви петна. Преди при такава болест съвета беше да се хвърли котката. Преди години съм имала аз -бях още дете, и котките.  Лекар беше изписал  "Тинктура на Кастелано (Кастелани)". Едно лилаво мазило е. Мажеш детето, мажеш и котките. За колко време изчезва обаче не си спомням.

За същото говорим, но не искам да махам котката, а да я излекувам. За това търся  съвети как и къде, защото нашият ветеринар нещо не го взе на сериозно. Друг в близост нямам и искам да знам какво да поискам от него,защото иначе няма да се разберем с този човек

# 6
  • Pb
Имах опасения за микроспория при моята котка преди време и подробно разучих нещата. И аз първо попаднах на ветеринар, който доста лежерно се отнесе към проблема, прехвърлих се на друг доктор, който на дълго и нашироко ми разясни всичко за микроспорията.
За да се установи със сигурност дали котката има микроспория се взема проба от животината (от ветеринар, той я предава в лаборатория, чакат се резултати, следва евентуално лечение). Лечението е дълго (гадините са упорити), в зависимост колко е засегната котката, може да трае 1-2 години.
Има различни препарати за борба с тези гъби (единия начин са именно ваксините. До колкото се сещам, трябва отново да ги ваксинирате след 6 м.  и после веднъж годишно). Ветеринар трябва да ти обясни подробно методите на лечение и да избереш вариант, който те устройва. Лично аз използвах за мазане на котката български препарат Имаверол (сутрин и вечер + крем фунгостатин)  + котешки шампоан с низорал (1 в седмицата). Около 2-3 месеца така я третирахме, но при нея пораженията бяха още съвсем в начален стадий и лечението даде много бързо резултат. Иначе има всевъзможни ампули, препарати, шампоани - главата да ти се завърти.
При мен петната се влачиха около месец, може и малко отгоре.
Дезинфекцирах в нас като луда с белина (дават я като средство за дезинфекция с/у микроспория) - под, маси и др. повърхности, но в твоя случай трябва да се допиташ до компетентен с какво може да третираш двора. Ако наистина котараните са гъбичконосители, трябва да се изолират, з-що иначе няма да спрат да ръсят заразата.
Успех ти желая!

# 7
Тази болест заразява само хора и котки със слаба имунна система. Може 30 човека да галят заразена котка, само 1-2 ма ще се заразят. Хубавото е, че всички неприятности с които я описват са само мит - не остават голи места ако излезе на главата и в крайна сметка каквото и да правите се преболедува.
Преди години като пиех противоалергични лекарства и прибрах едно улично коте се заразих. Минава. Няма смисъл да се изпада в паника, по-скоро се замислете какво не е наред и защо детето изобщо се разболява. (Да не пие често антибиотици или противоалергични лекарства?)
А и хранете по-добре дворните котки Simple Smile

# 8
Евка, ми нали именно за мазилото ти писах. Казваше се "Тинктура на Кастелани". Лекарството по принцип е за хора. Представлява една лилава течност. Мажеш и котката, и детето. Дано още да го има. Мисля, че в рамките на месец се излекувах.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 16:59 от Миринда фон Щирлиц

# 9
  • В.Търново
Тази болест заразява само хора и котки със слаба имунна система. Може 30 човека да галят заразена котка, само 1-2 ма ще се заразят. Хубавото е, че всички неприятности с които я описват са само мит - не остават голи места ако излезе на главата и в крайна сметка каквото и да правите се преболедува.
Преди години като пиех противоалергични лекарства и прибрах едно улично коте се заразих. Минава. Няма смисъл да се изпада в паника, по-скоро се замислете какво не е наред и защо детето изобщо се разболява. (Да не пие често антибиотици или противоалергични лекарства?)
А и хранете по-добре дворните котки Simple Smile

Това не е шега работа.Една колежка преди време имаше такива петна,казваше ,че са херпеси,но на мен беше казала,че на село си играла с едно коте и й излязли петната и на брат й също.Бяха плъзнали по ръцете й,по устата й,по лицето,минаваха й едните,избиваха други петна.Доста време се влачи с тях.Задължително детето на кожен лекар и котката с изследвания.И аз знам,че са много упорити и изисква дълго лечение,дезинфекции на дрехи,предмети и т.н.

# 10
Тази болест заразява само хора и котки със слаба имунна система. ....
И е така и не съвсем.Така е защото редовна ваксинация+правилно хранене +редовна профилактика и посещения при ветеринаря на ВАШАТА котка съвсем не гарантира че детето е в безопасност.
Проблема с децата и дворовете е ,че както е възможно чуждо животно да ви ''наръси'' двора така е възможно и детето да отиде на гости у приятелче и там да се ''сдобие'' с '' екстрата''.
Няма как да обгрижиш всички животни ,както и няма как да си сигурен  детето ти какво и къде пипа .
От години посещаваме един и същ ветеринар и без да мога да обясня защо периодично подменя ваксините.В смисъл че не слага еднакви всяка година.Също подменя и противопаразитните дето се дават профилактично.Пак се дават редовно,но редува различни марки за едно и също. newsm78
Най-важното е да не се паникьосвате прекалено.На всеки може да се случи и е лечимо. Peace

# 11
  • София
Евка, ми нали именно за мазилото ти писах. Казваше се "Тинктура на Кастелани". Лекарството по принцип е за хора. Представлява една лилава течност. Мажеш и котката, и детето. Дано още да го има. Мисля, че в рамките на месец се излекувах.

Мила аз го знам това лилавото, аз също страдах от това. Въпросът ми е по - скоро, че не можем да пресечем заразата и се въртим в кръг. Излекувам едно петно появи се друго след известен период и понеже ветеринарят не се отнесе сериозно като поисках кожни проби дали са здрави след ваксините реших,че пробивът в усилията ми е при животните. Та за това питам подробно какво се прави и отивам при ветеринарят и ще си го изисквам до откат. Някой пише за слаба имунна система при хората - аз бих казала просто предразположеност. Имам две деца едното от малко е на кортикостероиди и антихистамини  и за него се страхувах много повече и го пазех като дявол от тамян, него не го хвана. Второто ми детенце пу пу не пие противоалергични не се разболява и не пие АБ и аз може би занижик маалко контрола върху излизането  в двора и ето какво стана.

# 12
  • София
Имах опасения за микроспория при моята котка преди време и подробно разучих нещата. И аз

Понеже ми се струваш доста запозната дали е възможно котките да нямат лиси петна по козината, а да са заразоносители? Защото нашия ветеринар твърди,че щом няма вече петна са здрави, а заразата се върти отново  отново при детето ми.

# 13
  • Pb
Evka, не смея да дам категоричен отговор на въпроса ти. Бих могла само да разсъждавам. Все пак котетата са свободно движещи се, заразата са я разпространили и се получава някакъв затворен кръг. Но щом вече се действа по-въпроса, лека-полека нещата ще си дойдат на мястото.
Кожните заболявания, особено гъбичните, е известно че са упорити.
Споделила ли си притесненията си с кожния лекар? Евентуално да поискаш по-подробна информация за развоя на събитията, след колко време е разумно да очакваш подобрение и въобще всичко, което те интересува. Бих настояла да се вземат проби, все пак да се знае на 100 % с/у какво се борим. На мен ми бяха необходими около 2 месеца, за да спре кожата ми да реагира (петната спряха да ми излизат след около 1 м. и половина, но после още известно време усещах някакъв дискомфорт, въпреки че екземи вече нямаше).
Напълно те разбирам как се чувстваш, лично аз бях много притеснена, когато се борих с чудото "микроскопия".

# 14
  • София
Благодаря Елхичка! Да споделила съм с дерматолога притесненията си и уж знам какво да с прави. днес пак ходих да види как минават и той също каза,че известно време е възможно да излизат, въпреки че може вече да липсва заразоносител и ще спрат според него вече. Миене с белина и никакво стъпване там където са котките (той иска да ги изолираме котките,но това е невъзможно) за това просто няма да я пускам в двора и ще видим ще спрат ли тия екземи.

Общи условия

Активация на акаунт