От поредицата "Капани за кърмачки" - Секцио и кърмене

• 1 886
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Относно възстановяването - не съм много съгласна, че секциото е чааак толкова трудно за преживяване. И аз се бях наплашила, а всъщност на 3-тия ден вече си бях нормален човек, леко наболяваше, но не беше болка за умиране.

Това е субективно усещане..отделно организмите ни са различни; ако имаш секцио на 25г е едно, ако е на 35 със сигурност ще усетиш възстановяването по друг начин Wink
После, зависи и от оператора-как те е "закърпил" Mr. Green..та с 2 думи-факторите не са 1 и 2 Peace-както и отговора "Е ли е бързо възстановяването след секцио" Wink

# 16
Съгласна съм, че възстановяването от всяка оперативна намеса е строго индивидуално, но съм твърдо убедена, че едно от водещите неща е страхът от болката - ако успееш него да преодолееш, имаш по-голям шанс за бързо възстановяване, независимо от всички изброени фактори. Разбира се, тук опираме до праг на болка, което е съвсем отделна тема.

Аз обаче недоумявам защо е нужен престой в реанимация при планово секцио, което е протекло нормално.  Tired

# 17
Аз обаче недоумявам защо е нужен престой в реанимация при планово секцио, което е протекло нормално.  Tired

Е как защо?!?!
Защото това Е операция, при това сериозна!

# 18
Аз не лежах в реанимация, затова недоумявам.  Peace Зная, че е сериозна операция, но когато е планирана и протече нормално, не се прави поради наличие на инфекция в организма и рисковете от последваща такава, мисля, са по-малки, отколкото при другия тип операции.

# 19
Откъде инфекция в организма..и какво е общото с реанимацията..нещо не разбрах.
А престоя зависи от приетия алгоритъм на действие, от болницата.Така или иначе при секцио (независимо от протичането му), реанимация си има;) И аз с второто бях само около 3часа, за разлика от първото-4дни; ама времената и собствеността на болниците бяха други..

# 20
Ами едно от предназначенията на реанимацията не е ли да изолира пациента с цел избягване на инфекции? А иначе просто сравнявах секциото с други коремни операции - например операция при апендицит, т.е. операция поради развита инфекция в организма. Секциото не е интервенция поради болест, това исках да кажа.

Мен от операционната ме закараха директно в стаята в отделението. Три часа е едно, ден-два, че и повече преди да си видиш детето е ненужно дълъг период. Повтарям, само ако всичко е наред.

# 21
  • София
Родих със секцио по спешност, детето с инфекция - 8 дни не беше при мен. Изцеждах се и какво ли не. После аз му давам, той не иска, аз рева, той реве и така още 1 седмица. Накрая ни изписаха от болницата, прибрахме се, успокоихме се и всичко дойде на мястото си. Кърмих 1г 2м. успешно:)
Благодарна съм на помощта на една майка (Мария с бебе Ангелина) с която бяхме заедно и ме мотивира много за кърменето:) Поздрави ако се познае Simple Smile

# 22
  • Варна
Относно възстановяването - не съм много съгласна, че секциото е чааак толкова трудно за преживяване. И аз се бях наплашила, а всъщност на 3-тия ден вече си бях нормален човек, леко наболяваше, но не беше болка за умиране.

Това е субективно усещане..отделно организмите ни са различни; ако имаш секцио на 25г е едно, ако е на 35 със сигурност ще усетиш възстановяването по друг начин Wink
После, зависи и от оператора-как те е "закърпил" Mr. Green..та с 2 думи-факторите не са 1 и 2 Peace-както и отговора "Е ли е бързо възстановяването след секцио" Wink

Tака е, но факторите са много И при нормалното разждане, аз познавам доста майки с трудно възстановяване и след нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт